ZELENORTSKI OTOKI SKUPINSKO

Pošljite povpraševanje

Program

Zelenortski otoki ali Capo Verde predstavljajo najbolj zahodno točko Afrike. Otoki so vulkanskega izvora in so bili pred odkritjem v 15. stoletju nenaseljeni ter brez flore in favne. Portugalci so otoke naselili in danes so priljubljena počitniška destinacija, ki navdušuje s prelepimi plažami, živahno mešanico afriške in portugalske kulture, izvrstno kulinariko in mnogimi možnostmi za aktiven oddih. Zakaj na Zelenortske otoke? Rajske plaže in kristalno čisto morje so na Zelenortskih otokih dosegljivi brez običajne turistične gneče. Prijazni domačini so potomci portugalskih priseljencev in afriških sužnjev, ki se povečini ukvarjajo z ribolovom in radi izdajo, kakšen je bil ulov dneva. Naslednje zelenortsko presenečenje je kulinarika. Ribje jedi zasedajo najvišja mesta. Prijetna klima in relativna bližina Evrope uvrščajo Zelenortske otoke med idealne destinacije za »zimski pobeg na toplo«.

TERMIN: 13. - 21. OKTOBER

 

1. dan: Benetke - Praia
Naš skupinski izlet se bo začel z vzletom iz bližnjega letališča proti Zelenortskim otokom. Po pristanku na otoku Santiago bomo prispeli v glavno mesto Praio, kjer bomo prenočili v prijetnem hotelu in se pripravili na prihajajoče dogodivščine.

2. dan: Otok Santiago
Po okusnem zajtrku v našem hotelu v Praii bomo začeli raziskovati otok Santiago. Začeli bomo z ogledom glavnih znamenitosti v Praii, kot so: Plato, osrednji trg z zgodovinskimi stavbami in mestno hišo; Trg Alexandre Albuquerque, slikovit trg z značilno arhitekturo in katedralo; Etnografski muzej, kjer si lahko ogledamo predmete iz vsakdanjega življenja prebivalcev Zelenortskih otokov. Po raziskovanju Praie se bomo odpravili v zgodovinsko mesto Cidade Velha. Tam bomo spoznali bogato zgodovino prve portugalske kolonije na Zelenortskih otokih, ustanovljene leta 1462. Glavne znamenitosti, ki jih bomo obiskali v Cidade Velhi, vključujejo: Trdnjava Forte Real de São Filipe, zgrajena v 16. stoletju za obrambo pred pirati, ponuja čudovit razgled na mesto in obalo; Stara katedrala Sé, ena najstarejših zgradb v Cidade Velhi, ki priča o zgodnjem krščanstvu na otoku; Pelourinho, kamniti steber, ki je služil kot kraj kaznovanja sužnjev in simbolizira temno poglavje v zgodovini trgovine s sužnji; Kraljeva cesta (Rua Banana), ena najstarejših ulic v Afriki, obdana z značilnimi kamnitimi hišami. Večer bomo zaključili z okusno večerjo ob morju, kjer bomo uživali v lokalnih specialitetah in se sprostili ob zvokih valov.

3. dan: Otok Santiago - Otok Fogo
Po zajtrku, kjer bomo uživali v lokalnih specialitetah, se bomo odpravili na letališče in poleteli na otok Fogo. Pristali bomo v mestu São Filipe, kjer bomo raziskovali slikovite ulice in se naučili več o zgodovini otoka. São Filipe je bilo ustanovljeno v 16. stoletju in je znano po svoji kolonialni arhitekturi. Mesto je bilo eno glavnih trgovskih središč v času portugalske kolonialne vladavine. Sprehodili se bomo mimo starih kolonialnih hiš, ki so odlično ohranjene in odsevajo bogato zgodovino tega mesta. Popoldne bomo obiskali naravni bazen Ponta do Sal, kjer se bomo sprostili in uživali v kristalno čisti vodi. Ta naravni bazen je nastal zaradi vulkanske aktivnosti na otoku in je idealen kraj za sprostitev in občudovanje naravnih lepot otoka Fogo. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: Otok Fogo
Po okrepčilnem zajtrku v našem hotelu v São Filipe bomo izkusili vrhunec našega potovanja - pohod na vulkan Pico do Fogo. Ta aktivni vulkan, ki se dviga do višine skoraj 3.000 metrov, je zadnjič izbruhnil leta 2014. Med vzponom bomo spoznali geološke značilnosti otoka in občudovali čudovite razglede. Po uspešnem vzponu se bomo vrnili nazaj v São Filipe, kjer bomo preživeli preostanek dneva v sproščujočem vzdušju. Prost večer in nočitev.

5. dan: Otok Fogo - Otok São Vicente
Po zgodnjem zajtrku in kavici bomo poleteli na otok São Vicente, kjer nas bodo čakala razburljiva odkrivanja. Najprej se bomo podali v mesto Mindelo, ki je pravo kulturno središče otoka. Naš prvi postanek bo pri znameniti Belem Tower, ki je replika slavnega stolpa v Lizboni. Ta impozanten stolp, zgrajen v kolonialnem slogu, predstavlja pomembno zgodovinsko dediščino in spominja na čase, ko so se Zelenortski otoki še vedno znašli pod portugalsko oblastjo. Po ogledu Belem Towerja bomo nadaljevali raziskovanje Mindela, ki je bilo v 19. stoletju ključno pristanišče za ladje, ki so prečkale Atlantik. Njegovo pomembnost je zaznamovalo živahno trgovsko in kulturno življenje, ki se je odražalo v njegovi arhitekturi in duhu. Med sprehodom po mestnih ulicah bomo občudovali kolonialno arhitekturo, ki priča o bogati zgodovini otoka. Stavbe s svojimi barvitimi fasadami in čudovitimi detajli nas bodo prevzele in nas odpeljale nazaj v čase, ko je Mindelo cvetelo kot pomembno trgovsko središče. Medtem ko bomo raziskovali Mindelo, se bomo lahko tudi poglobili v njegovo kulturno dediščino. Obiskali bomo lokalne muzeje, galerije in trge, kjer se bomo seznanili z umetniškim in glasbenim ustvarjanjem otoka. Po celodnevnem raziskovanju Mindela se bomo vrnili v naš hotel, kjer se bomo sprostili ob večerji in se pripravili na nadaljnje dogodivščine na Zelenortskih otokih.

6. dan: Otok São Vicente - Otok Santo Antão
Po zajtrku v našem hotelu v Mindelu nas bo pot peljala na otok Santo Antão. Zjutraj bomo s trajektom prečkali ožino med otokoma São Vicente in Santo Antão, kar nam bo omogočilo, da občudujemo čudovite morske poglede in skalnate obale. Ko bomo prispeli na Santo Antão, bomo najprej obiskali slikovito vasico Fontaínhas, ki je znana po svojih barvitih hišah, ki dramatično visijo nad pečinami. Fontaínhas je zaradi svoje osupljive lokacije in fotogeničnosti pogosto označena kot ena najlepših vasi na Zelenortskih otokih. Po raziskovanju Fontaínhasa se bomo odpravili v dolino Paul, kjer bomo uživali v bujni naravi in nasadih sladkornega trsa. Dolina Paul je znana po svoji rodovitni zemlji in je srce kmetijstva na otoku. Med sprehodom skozi dolino bomo videli številne nasade tropskega sadja, kavovcev in sladkornega trsa, ki se uporabljajo za proizvodnjo lokalnega ruma, imenovanega "grogue". Med potjo se bomo ustavili tudi na razgledni točki Xôxô, kjer bomo občudovali spektakularne panoramske razglede na dolino in okoliške gore. Ta razgledna točka je priljubljena med obiskovalci zaradi svojega čudovitega razgleda, ki zajema celotno dolino in daje vpogled v čudovito naravno lepoto otoka. Po raziskovanju doline Paul se bomo odpravili proti hotelu in uživali v sproščenem večeru. Nočitev.

7. dan: Otok Santo Antão
Po zajtrku bomo uživali v celodnevnem trekingu, ki bo potekal po slikoviti poti od Cova do Ponta do Sol. Naše popotovanje se bo začelo v kraterju Cova, starodavni vulkanski kalderi, ki je zdaj prekrita z bujno vegetacijo in obdelovalnimi površinami. Tukaj bomo občudovali izjemne razglede na okolico in se pripravili na spust proti obali. Pot nas bo vodila skozi slikovite vasi, kot je Chã de Igreja, kjer bomo videli tipično podeželsko življenje in prijazne domačine, ki obdelujejo svoje polja. Sprehodili se bomo mimo terasastih polj, kjer domačini gojijo koruzo, fižol in drugo zelenjavo. Pot nas bo peljala tudi skozi goste gozdove, kjer bomo uživali v svežem zraku in senci, ki jo nudijo drevesa. Na poti bomo prečkali prelaz Corda, od koder se razprostirajo čudoviti razgledi na doline in gore. Ta del poti je znan po svojih osupljivih panoramah in priložnostih za fotografiranje. Med hojo bomo imeli tudi priložnost, da se ustavimo in uživamo v prigrizku, medtem ko občudujemo okoliško pokrajino. Ko se bomo bližali obali, bomo prečkali še nekaj manjših vasi in se spuščali po strmih poteh, ki vodijo do obmorskega mesteca Ponta do Sol. Ponta do Sol je slikovito ribiško mestece, znano po svojih barvitih hišah in prijetnem vzdušju. Tukaj bomo zaključili naš treking in se sprostili ob pogledu na Atlantski ocean. Večer bomo preživeli ob morju, kjer bomo uživali v večerji v eni izmed lokalnih restavracij (ni vključeno v ceno). Uživali bomo v svežih morskih sadežih in drugih lokalnih specialitetah, medtem ko bomo poslušali zvoke valov in opazovali sončni zahod nad oceanom. Ta dan bo zaključek naše avanture na Santo Antão in priložnost, da se sprostimo in reflektiramo na nepozabne trenutke, ki smo jih doživeli med našim potovanjem. Povratek v hotel in nočitev.

8. dan: Otok Santo Antão - Otok São Vicente - Otok Santiago
Zadnji dan našega potovanja bomo začeli z zajtrkom v našem hotelu, nato pa bomo izkoristili za nepozabno doživetje - plavanje z želvami ob obali São Vicente. Nato se bomo vrnili na otok Santiago, kjer bomo uživali v zadnjih trenutkih našega potovanja pred povratkom domov. V poznih večernih urah transfer na letališče.

9. dan:Otok Santiago - Benetke
Polet proti Evropi, prihod v Benetke in konec potovanja.
 

TERMIN: 13. - 21. OKTOBER
CENA: od 2.600 EUR na osebo
na povpraševanje

Cena vključuje: 
- letalsko vozovnico iz Benetk
- 23kg čekirane prtljage
- 7x nočitev v hotelu 4* s polpenzionom
- vse kar je navedeno v programu