ZDA - JESEN V NOVI ANGLIJI

Pošljite povpraševanje

Program

Jesen pride v Novo Anglijo pompozno. Vsak hrast, bukev, breza in javor v Vermontu, Rhode Islandu, Mainu, New Hapshiru, Connecticutu ter Massachusettsu s čarovnijo narave pozabijo, da so zeleni in se odenejo v vse odtenke rjave, rdeče, oranžne ter rumene barve. Ta dogodek je legendaren in vsako jesen privabi prav posebno sorto oboževalcev narave in potovanj. Čarovnija se začne sredi septembra na severu Maina in Vermonta ter potem skupaj z oboževalci potuje proti jugu, v Rhode Island. Vse do novembra vsi vzdihujejo ob toplih barvah, vonju jesenskih juter in šelestenju listja pod stopali.

Zgodovina Nove Anglije je zgodovina ZDA. Puritanci, revolucionarji, Emerson, Thoreau. Kultura, umetnost, kulinarika. Harvard, MIT, Yale, Brown. Kennedyjevi.
8000 km atlantske obale, zaobljeni griči ter skalni vrhovi Apalačev, brezovi gozdovi zahodnega Massatchusettsa, Zelene gore Vermonta, muzeji, Bostonska Filharmonija, Martha's Vineyard, Nantucket…

15 DNEVNA TURA

1. DAN: BOSTON
Po prihodu prevzem najetega avtomobila na letališču. Vožnja v mesto, namestitev v hotelu ( 2 x prenočevanje v Bostonu ).

2. DAN: BOSTON
Boston je izjemno praktično mesto, ki ga zlahka predelate peš. Ima nešteto zanimivosti, predlagamo »Freedom Trail«, označeno pešpot. Jeseni preprosto morate obiskati Quincy Market.

3. DAN: BOSTON – PORTLAND / KENNEBUNKPORT
Peljite se po obalni cesti proti severu v smeri za Salem, ki je najbolj znan po čarovniških procesih iz leta 1692. Nadaljujte preko Kennebunkportu, nekoč slikovitemu ribiškemu mestecu, danes pa predvsem mestecu za oddih bogatih. Malo naprej je Portland, zgodovinsko pristaniško mesto. Sprehodite se po mestu do konca polotoka – Cape Elizabeth, kjer stoji čudovit svetilnik. Namestitev v hotelu v Portlandu. ( cca 160 km )

4. DAN: PORTLAND / KENNEBUNKPORT – BAR HARBOR / NARODNI PARK ACADIA
Prepustite se  morskemu zraku na poti proti severu. Po poti se kar vrstijo šarmantna mesteca, kraji in vasi. V Camdenu se pa le ustavite. Bar Harbor so vrata v narodni park Arcadia. Namestitev v hotelu ( 2 x prenočevanje v Bar Harborju ). ( cca 300 km )

5. DAN: N.P.  ACADIA
Konec  19. stoletja je lokalni veleposestnik podaril državi 13000 hektarov zemlje. Iz tega so uredili narodni park Arcadia. Park ne dovoli vožnje z avtomobili in je raj za pohodnike. Z nekaj sreče lahko vidite tjulne, vidre in celo ameriškega jezerca (beloglavega  orla ). Oglejte si goro Cadillac, opazujte plimovanje, pijdite na vožnjo z ladjico ali pa v kateri izmed odličnih restavracij poskusite sveže ujetega jastoga.

 

6. DAN: BAR HARBOR / N.P. ACADIA – WHITE MOUNTAINS
Danes naredite najdaljšo turo tega potovanja. Zapustite obalni del in se čez gozdove Maina. Cesta vas bo peljala tudi do Mount Washington, od kjer je ob jasnem vremenu moč videti čudovito panoramo tudi do 100 km daleč. Če boste želeli, se zapeljite z vlakom po Conway Scenic železniški progi. Prenočevanje v North Conwayu ali v Jacksonu. ( 2 x prenočevanje ) ( cca 350 km )

7. DAN: WHITE MOUNTAINS
Danes raziščite White Mountains in New Hampshire Lake District. Tu je nešteto čudovitih jezer, rek, slapov, bujnih gozdov ter 2000 km različnih pohodniških poti, ki so odlične za vse vrste Aktivnosti. Ne pozabite obiskati romantične soteske Flume Gorge in slapov Arethusa Falls.

8. DAN: WHITE MOUNTAINS – GREEN MOUNTAINS
Green Mountains ležijo v zvezni državi Vermont. Oglejte si sotesko Quechee Gorge, ki ji pravijo tudi »mali Grand Canyon Vermonta«. Tu je veliko označenih pohodniških poti, šarmantnih krajev s trgovinicami z domačo obrtjo in umetnostjo, galerij. Namestitev v hotelu ( 1 x nočitev v kraju Stowe ) ( cca 250 km )

9. DAN: GREEN MOUNTAINS – WILLIAMSTOWN
Na poti v Williamstown se ustavite v vasici Berkshire Hills. Po prihodu v Williamstown namestitev v hotelu ( 1 x prenočevanje v Williamstownu ) ( cca 115 km )

10. DAN: WILLIAMSTOWN – BERKSHIRES
Berkshirska pokrajina je preprosto čudovita. Tukaj je veliko manjših naselbin, prav vsaka ima posebej privlačen karakter in ponudbo. Pittsfield ima npr. muzej na prostem, Hancock Shaker Village ter Stockbridge sta znani po umetnosti, še posebej po slikarju Normanu Rockwellu in kiparju Danielu Chesterju Frenchu. Namestitev v Sturbridgeu. ( 1 x prenočevanje Sturbridge ) ( cca 185 km )

11. DAN: BERKSHIRES – NEWPORT
V vasici Old Sturbridge Village je najlepši muzej na prostem v Novi Angliji. Naravnost teleportira vas v 19. Stoletje. Ko se nato peljete proti Newportu, vsekakor zavijte še v Connecticut, v mestece Mystic, kjer so v 19. stoletju gradili hitre ladje clipper. V pristaniišču še danes lahko občudujemo mnoge relikvije iz preteklosti, posebej iz slavnih časov kitolovstva. Tukaj je tudi največji pomorski muzej v ZDA. Nadaljujte vožnjo v najmanjšo zvezno državo Rhode Island. Namestitev v hotelu v Newportu, najstarejšem kolonialnem mestu v ZDA. ( 2 x prenočevanje v Newportu ) ( cca 255 km )

12. DAN: NEWPORT
Newport je ena najpomembnejših marin na vzhodni obali. Na ogled se ponujajo tudi številne vile ter poletne rezidence bogatih. Slediti je potrebno le označeni poti » Cliff Walk«, ter boste videli te impozantne stavbe, ki so bile zgrajene po navdihu evropskih dvorcev 19. stoletja. Tudi vožnja po obalni cesti Ocean Avenue nudi čudovite razglede na morje ter obalo.

13. DAN: NEWPORT – CAPE COD
Danes nadaljujte pot na Cape Cod, ki se kot 104 km dolg jezik razteza v Atlantik. Polotok je svet zase: številne sipine, jezera, blaže privlačijo poglede. Namestitev v hotelu. ( 2 x prenočevanje v Falmouthu )

14. DAN: CAPE COD
Preživite dan na izletu: zapeljite se v Provincetown, od tu z ladjico na otok Martha's Vineyard ali pa Nantucket.

15. DAN: KONEC POTOVANJA
Morda si za konec potovanja po pravljični Novi Angliji privoščite še postanek na plantaži Plimoth. V pristanišču si oglejte repliko ladje Mayflower II, s katero so leta 1620 prišli prvi evropski kolonisti.
S prihodom v Boston se vaše potovanje konča. Vrnitev v Evropo ali pa dodatno podaljšanje v Bostonu. ( cca 130 km )

 

Odhodi so individualni in dnevni od 25. 8. do 20. 10. 2016

Cena potovanja od 1550,- EUR/os.

Cena vključuje:
- 14 nočitev v zelo dobro lociranih hotelih srednje ter višje srednje kategorije v dvoposteljnih sobah
- 6 x zajtrk
- najem avtomobila ekonomske kategorije z vsemi zavarovanji
- roadatlas ter organizacija potovanja

Dodatno:
- cestnine, vstopnine, gorivo
- okvirna cena letalskega prevoza iz Benetk od 450,- EUR

Po želji vam lahko program prekrojimo tudi na hotele in avto višje kategorije