ZAHODNA OBALA ZDA IN HAVAJI, 20 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

Potovanje je kombinacija treh metropol na zahodni obali Združenih držav in treh havajskih otokov. Idealno za vse, ki imajo radi kombinacijo mest in narave in obožujejo sonce.

ZAHODNA OBALA ZDA IN HAVAJI, 20 DNI

Odhod: vsak dan

01. DAN: LJUBLJANA–BENETKE–FRANKFURT–SAN FRANCISCO
Polet letala proti Frankfurtu ob 06.35 uri. Prihod v Frankfurt ob 08.10 uri in nadaljevanje poleta proti San Franciscu ob 10.15 uri. Obroki na letalu. Prihod v San Francisco ob 12.45 uri in po opravljenih obmejnih formalnostih transfer do hotela v lastni režiji. Namestitev. Popoldne prosto za samostojne oglede. Nočitev.

02. DAN: SAN FRANCISCO
Zajtrk v lastni režiji. Po zajtrku priporočamo naslednji ogled najbolj fotografiranega in filmanega mesta na svetu, ki je nastalo v času zlate mrzlice leta 1849. Mesto stoji ob pacifiški obali ob enem najlepših zalivov na svetu. Ogled poslovnega predela, središča mesta Union Squarea, kitajske četrti, najbolj znanega mostu na svetu Golden Gatea, in Fisherman Wharfa. Sledi še vožnja z ladjo do „Skale“, najbolj znanega ameriškega zapora. Prihod do Alcatraza in ogled najbolj znanega ameriškega zapora. Ne pozabite na vožnjo z znamenitimi tramvaji, ki s posebno tehniko premagujejo naverjetne strmine mesta. Nočitev.

03.DAN: SAN FRANISCO–CARMEL–SAN SIMEON–SAN LUIS OBISPO
Zajtrk v lastni režiji. Nato prevzem avta v mestu.. Nato vožnja mimo Montereya do Carmela. Nekaj kilometrov pred Carmelom je odcep na razgledno cesto 17. MILES DRIVE, ki vas ob obali pripelje do Carmela. Priporočamo postanek v Carmelu in ogled mesteca, ki je poznano po številnih galerijah. Sledi vožnja po cesti Highway 1, ki je ena najblolj razglednih cest v Kaliforniji. Zgradili so jo v 30. Letih 20. stoletja. Cesta pelje ob obali in vožnja po njej nudi številne izjemne poglede na Pacifik in strmo obalo. Pred prihodom v San Simeon lahko na obali ob cesti opazujete MORSKE SLONE (razgledna točka je označena) po prihodu v San Simeon si lahko ogledati tudi HEARST CASTLE, domovanje največja časopisnega barona. Sledi še krajša vožnja do San Luis Obispa. Namestitev. Nočitev.

04.DAN: SAN LUIS OBISPO–SOLVANG–SANTA BARBARA–LOS ANGELES
Kontinentalni zajtrk. Nato nadaljevanje vožnje proti Los Angelesu. Na poti priporočamo postanek v Solvangu, mestecu ki so ga ustanovili Danci. Mesto je Danska v malem z mlini na veter, danskimi restavracijami in trgovinami. Okolica mesta je vinorodna. Naslednji postanek je lahko v Santa Barbari, v kateri si lahko pogledate največji frančiškanski samostan v Kaliforniji. Sledi nadaljevanje vožnje do Los Angelesa po cesti Highway 1. Po prihodu v Los Angeles se ustavite v Santa Monici za ogled peš cone ali pomola, ki sta zbirališče prebivalcev Los Angelesa. Prihod v hotel. Namestitev. Nočitev.

05. DAN: LOS ANGELES
Zajtrk v lastni režiji. Priporočamo ogled Universal Studia, v katerem so snemali znane firme kot so Jurski park, Back to the Future…. Vrnitev v hotel v popoldanskih urah. Popoldne priporočamo tudi vožnjo na observatorij iz katerega je izjemen pogled na Los Angeles. Nočitev.

06. DAN: LOS ANGELES–LAS VEGAS
Zajtrk v lastni režiji. Dopoldne ogled Los Angelesa: ogled ekskluzivni četrti Santa Monice in Beverly Hillsa v katerih živi veliko filmskih zvezd in drugih bogatašev. Sledi ogled Hollywooda in sprehod po Hollywood Boulevardu do znanega kitajskega gledališča Mann, pred katerim so ročni odtisi vseh največjih igralcev in igralk. Nato vožnja v središče mesta in ogled poslovnega predela in mehiške četrti. Nato sledi cca. 4 urna vožnja proti svetovnemu središču zabave in igralništva Las Vegasu. Prihod v Las Vegas, ki izgleda kot čudež sredi puščave. Namestitev ob Stripu in prosto za sprehode, zabavo ali gambling. Nočitev.

07. DAN: LAS VEGAS–DEATH VALLEY–LAS VEGAS
Zajtrk v lastni režiji. Nato vožnja proti dolini Smrti, ki so jo tako poimenovali prvi kavboji, ki so prečkali to dolino. Dolina Smrti leži 100 metrov pod morsko gladino. Dolina je tako pusta in suha, da so prvi kavboji o dolini govorili kot o dolini v kateri ni nobenega izvira niti drevesa na katerega bi se lahko obesili. Ogled Zabriskie Pointa, Badwater Pointa, ki je najnižja točka doline, Furnace Creeka in peščenih sipin Stovepipea. Vrnitev v Las Vegas v večernih urah. Nočitev.

08. DAN: LAS VEGAS–HOOWER DAM–GRAND CANYON–LAS VEGAS
Zajtrk v lastni režiji. Nato cca. 4 urna vožnja proti Grand Canyonu. Na poti se ustavite (cca. 30 km iz Las Vegasa) za ogled jeza Hoower Dam, ki je bil zgrajen v času velike gospodarske krize v 30. Letih 20. stoletja. Jez na reki Colorado daje elektriko in vodo trem državam jugozahoda ZDA. Jez je tudi omogočil nastanek današnjega Las Vegasa. Sledi nadaljevanje vožnje mimo Kingmana do Grand Canyona. Ogled južnega roba Grand Canyona, ki sodi med največje svetovne naravne fenomene, ki je nastajal miljone let in je posledica erozije, ki sta jo povzročila veter in voda. Sprehod po južnem robu kanjona iz katerega je pogled na reko Colorado, ki se nahaja 1500 metrov nižje. Možnost panoramskega ogleda kanjona iz helikopterja z doplačilom. Nato vrnitev po isti cesti v Las Vegas. Nočitev.

09.DAN: LAS VEGAS
Zajtrk v lastni režiji. Priporočamo, da ta dan namenite sprehodu po hotelih – igralnicah na Stripu (Venetian, Cesars Palace, Mirage, New York New York, Excalibur....) Nočitev.

10.DAN: LAS VEGAS–LOS ANGELES–KONA /BIG ISLAND/
Zajtrk v lastni režiji. Nato vrnitev avta v rent a car centru ob letališču in polet ob 10.58 uri proti Los Angelesu. Prihod v Los Angeles ob 12.16 in nadaljevanje poleta v Kono ob 13.35 uri. Prihod v Kono ob 17.30 uri. Po prihodu prevzem avta in cca. 40 minutna vožnja do hotela. Nameastitev. Nočitev.

11-13.DAN: BIG ISLAND
Zajtrk v lastni režiji. Priporočamo, da si na največjem otoku Havajev, ki je izjemno vegetacijsko in klimatsko raznolik pogledate naslednje stvari: nacionalni park Hawai, ki je poznan po tekoči lavi, ki teče v morje. Ta nacionalni park si lahko pogledate tudi iz helikopterskega poleta. Poleti štartajo iz največjega mesta na otoku Hilota (cca. 2 uri vožnje iz Kone). Zvečer lahko greste na vulkan Mauna Kea na katerem so najpomembnejši teleskopi na svetu iz katerih opazujejo zvezde. Zapeljite se do Waipio Valleya, doline ki je za domačine sveta. Na poti tja ali nazaj pa se ustavite še v Waimeji, prestolnici notranjosti, ki je znana po ruralni tržnici na kateri prodajajo bio izdelke. V bližini vašega hotela je Pu’uh Onoa Historical Park, v katerem so ostanki nekdanje kraljeve palače, zaliv pa je znan po snorkljanju. Ne pozabite tudi na Kono in njeno okolico, ki je poznana po pridelavi kave. Nočitev.

14.DAN: BIG ISLAND–MAUI
Zajtrk v lastni režiji. Nato vrnitev avta na letališču (najpozneje 2 uri pred poletom) in polet ob 13.12 uri proti Kahuluiu. Prihod na Maui ob 13.45 uri. Po prihodu prevzem avta in cca. 40 minutna vožnja do hotela. Nameastitev. Nočitev.

15. –16.DAN: MAUI
Zajtrk v lastni režiji. Prosto po lastnem programu. Priporočamo vožnjo na 3100 metrov visok vulkan Haleakalo – hišo sonca iz katerega znanstveniki opazujejo sonce. Na njem so teleskopi s katerimi lahko ameriška vojska opazi več tisoč kilometrov oddaljene objekte, ki so veliki kot nogometna žoga. Priporočamo tudi “Road to Hana” (to je izlet za cel dan), kjer se po ovinkasti cesti peljete skozi tropski gozd, mimo številnih slapov ... S ceste se vam ponujajo tudi izjemni pogledi na obalo in Tihi ocean. Vožnja se konča na slapovih /brzicah), nacionalnega parka Haleakala, kjer se lahko tudi kopate. Nazaj se vračate po isti cesti. Lahaina, nekdanje najpomembnejše mesto na Mauiju je le nekaj kilometrov oddaljeno od vašega hotela. Mesto ima številne bare, restavracije in trgovine. Nočitev.

17.DAN: MAUI–HONOLULU (OAHU)
Zajtrk v lastni režiji. Vožnja do letališča v Kahuluiu in oddaja avta na letališču (najpozneje do 06.00 ure). Polet ob 07.30 uri proti Honoluluju. Prihod v Honolulu ob 08.05 uri. Prevzem avta na depoju Alama v bližini letališča (tja vas zapelje avtobus Alama). Predlagamo, da se takoj po prihodu zapeljete do Pearl Harborja, ki je od letališča oddaljen cca. 15 km. Nato vožnja do hotela, v središču najbolj znane plaže Waikiki. Namestitev. Nočitev.

18.DAN: OAHU
Zajtrk v lastni režiji. Nato predlagamo, da naredite krožno vožnjo po otoku. Predlagamo, da se zjutraj ustavite pod Diamond Headom in se peš odpravite na vrh (cca. 40 minut lahke hoje). Iz Diamond Heada je izjemen pogled na Waikiki in celotno jugo vzhodno obalo Oahuja. Nato vožnjo nadaljujete v nasprotni smeri urinega kazalca skozi Kahalo, kjer prebivajo najbogatejši domačini in nato ob obalni cesti, ki ponuja izjemne poglede na plaže in morje južne obale Oahuja. Vožnja ob Waimanalo Beachu do razgledne točke Pali Lookout, iz katere je izjemen pogled na severno obalo Oahuja. Nato nadaljevanje vožnje po cesti št. 83 vse do Waialua Baya, ki je poznano zbirališče najboljših surferjev na svetu. Tam lahko poizkusite tudi eno od specialitet na Oahuju – ledeni sladoled. Nato se po glavni cesti ob kateri so plantaže ananasa in sladkornega trsa vrnete na Waikiki. Nočitev.

19.DAN: HONOLULU–SAN FRANCISCO–MUNCHEN
Zajtrk v lastni režiji. Nato ves dan po svoji izbiri. Oddaja avta najmanj 3 ure pred poletom (20.00). polet ob 13.00 uri proti San Franciscu. Prihod v San Francisco ob 20.45 uri in nadaljevanje poleta proti Munchenu ob 22.05 uri.

20.DAN: MUNCHEN–BENETKE
Prihod v Munchen ob 17.45 uri in nadaljevanje poleta proti Benetkam ob 20.30 uri. Prihod v Benetke ob 21.30 uri.
 

CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone in cene letalske vozovnice ter števila prijavljenih potnikov in je veliko nižja od skupinskega potovanja.

 

V ceni je všteto: letalska karta v ekonomskem razredu Benetke – Frankurt – San Francisco/Las Vegas – Kona – Kahului – Honolulu - San Francisco – Munchen - Benetke, vse letališke take, namestitev v dvoposteljnih sobah z obroki po programu v hotelih***, najem avta,  neomejeno število kilometrov, več voznikov, vsa zavarovanja do 1.7 milijona evrov, 4 tanki bencina (1 tank na vsaki lokaciji – avto vrnete z praznim tankom), organizacija potovanja.

V ceni ni všteto: stroški po osebnih naročilih, vse cestnine, mostnine, vstopnine, bencin vse kar ni omenjeno pod v ceno je všteto.

Cepljenja: Niso potrebna.

Vizumi: Za vstop v Združene države Amerike vizum ni potreben. Najman 10 dni pred odhodom morate PREKO INTERNETA izpolniti elektronsko prijavo za vstop v ZDA – ESTA. Esta stane 14 usd. Plačilo izvršite s kreditno kartico.

ZA VOŽNJO PO ZDA POTREBUJETE MEDNARODNO VOZNIŠKO DOVOLJENJE.

ZA POTOVANJE PO ZDA POTREBUJETE VSAJ 1 SVETOVNO KREDITNO KARTICO (VISA, MASTERCARD, DINNERS ALI AMERICAN EXPRESS)

Ob prijavi plačate zgoraj omenjeno varščino. Plačilo varščine zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.