ZAHODNA OBALA ZDA, 16 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

Pripravite se na vznemirljivo potovanje po zahodni obali ZDA, kjer boste obiskali najbolj znana in osupljiva mesta ter naravne čudeže, ki vam bodo vzeli dih! Vaša pustolovščina se začne v ikoničnem San Franciscu, od koder se boste podali na nepozabno potovanje.

SAN FRANCISCO  – CARMEL – SAN SIMEON - PISMO BEACH - SOLVANG - SANTA BARBARA – LOS ANGELES – SAN DIEGO – YUMA – PHOENIX  – GRAND CANYON – CANYON DE CHELLY - MONUMENT VALLEY - MOAB - ARCHES  - DEATH HORSE POINT - BRYCE CANYON - NACIONALNI PARK ZION - DEATH VALLEY – LAS VEGAS

01. DAN: BENETKE  – SAN FRANCISCO
Polet proti San Franciscu. Prihod v San Francisco. Transfer do hotela v lastni režiji. (Od letališče do hotela se lahko zapeljete z podzemno železnico) Namestitev.  Nočitev.

02. DAN: SAN FRANCISCO
Zajtrk v lastni režiji. Po zajtrku priporočamo naslednji ogled najbolj fotografiranega in filmanega mesta na svetu, ki je nastalo v času zlate mrzlice leta 1849. Mesto stoji ob pacifiški obali ob enem najlepših zalivov na svetu. Ogled poslovnega predela, središča mesta Union Squarea, kitajske četrti, najbolj znanega mostu na svetu Golden Gatea, in Fisherman Wharfa. Sledi še vožnja z ladjo do „Skale“, najbolj znanega ameriškega zapora. Prihod do Alcatraza in ogled najbolj znanega ameriškega zapora. Ne pozabite na vožnjo z znamenitimi tramvaji, ki s posebno tehniko premagujejo naverjetne strmine mesta. Lahkse greste na Coit Tower iz katerega je izjemno dober pogled na Golden Gate. Mesto si poglejte tudi iz vrha Twin Peaksa, na poti do tja si poglejte predel Castro…  Nočitev.

03.DAN: SAN FRANISCO – CARMEL – PISMO BEACH
Zajtrk v lastni režiji. Nato prevzem avta v rent a car agenciji Alamo na O‘ FARRELL STREETU v bližini Union Squarea in vašega hotela ob 07.30 uri. Nato vožnja mimo Montereya do Carmela. Nekaj kilometrov pred Carmelom je odcep na razgledno cesto 17. MILES DRIVE, ki vas ob obali pripelje do Carmela. Priporočamo postanek v Carmelu in ogled mesteca, ki je poznano po številnih galerijah.  Sledi vožnja po cesti Highway 1, ki je ena najblolj razglednih cest v Kaliforniji. Zgradili so jo v 30. Letih 20. stoletja. Cesta pelje ob obali in vožnja po njej nudi številne izjemne poglede na Pacifik in strmo obalo. Pred prihodom v San Simeon lahko na obali ob cesti opazujete MORSKE SLONE (razgledna točka je označena) po prihodu v San Simeon si lahko ogledati tudi HEARST CASTLE, domovanje največja časopisnega barona. Krajša vožnja do hotela. Namestitev. Nočitev. 

04.DAN: SAN SIMEON  – SOLVANG – SANTA BARBARA – LOS ANGELES
Zajtrk. Nato nadaljevanje vožnje proti Los Angelesu. Na poti priporočamo postanek v Solvangu, mestecu ki so ga ustanovili Danci. Mesto je Danska v malem z mlini na veter, danskimi restavracijami in trgovinami. Okolica mesta je vinorodna. Naslednji postanek je lahko v Santa Barbari, v kateri si lahko pogledate največji frančiškanski samostan v Kaliforniji. Sledi nadaljevanje vožnje do Los Angelesa po cesti Highway 1 Prihod v hotel. Namestitev. Nočitev.

05. DAN: LOS ANGELES
Zajtrk v lastni režiji. Iz hotela vožnja v središče Hollywooda do kitajskega gledališča Mann pred katerim so ročni odtisi vseh največjih igralcev in igralk. Sledi vožnja v Griffin park do Observatorija iz katerega je prelep pogled na Los Angeles. Nato vožnja v „Downtown“, danes poslovno središče Los Angelesa, nekoč začetek mesta. Ustavili se bomo v bližini trga Pershing, se sprehodili skozo „El Pueblo“ in ulico Olvera – najstarejši del mesta, se ustavili pred železniško postajo Union in mestno hišo Los Angelesa. Nato nadaljevanje vožnjo mimo Staples Centra, v katerem domujejo 3 profesionalne ekipe Los Angeles Lakersi, Clippersi in Kingsi, proti Beverly Hillsu. Postanek za ogled Rodeo Drivea, najdražje nakupovalne ulice na svetu, hotela Beverly Hills…  Nadaljevanje vožnje proti Bel Airu in krajša vožnja po Mullholand Drivu. Nato še vožnja do Santa Monike in sprehod po peš coni in če bo želja še sprehod po najstarejšem zabaviščnem pomolu na zahodni obali ZDA Santa Monica Pieru. Vrnitev po Sunset boulevarju v hotel. Nato prosto  za nakupe in drugo. Nočitev.

06. DAN: LOS ANGELES – SAN DIEGO
Zajtrk v lastni režiji. Nato predlagamo ogled Universal Studios. Ogled filmskih studijev vam lahko vzame doberšen del dneva. Lahko pa se na poti proti San _Diegu ustavite v Nixonovi knjižnici, na njegovem posestvi v  Yorba Lindi. Spoznali se boste z njegovim političnim in siceršnjim življenjem. Po prihodu v San Diego se ustavite v Pueblu – starem delu mesta, ki je restavriran tako, kot je bilo življenje v 19. stoletju. Namestitev. Nočitev.

07.DAN: SAN DIEGO
Zajtrk. San Diego je poln različnih atrakcij. V njem sta najbolj znani živalski vrt v ZDA in najbolj znani Sea World. Če vas to ne zanima si lahko pogledate izjemno letalonosilko Midway, ki je vojski ZDA služila več kot 50 let in je danes plavajoči muzej. Lahko se zapeljete na otok Coronado in si pogledate hotel Coronado v katerem so snemali izjemno komedijo Nekateri so za vroče z Marlyin Monroe, Tonijem Curtisom in Jackom Lemmonom v glavnih vlogah. Lahko pa si ob obali La Jolle ogledate tudi številne surferje. Zvečer priporočamo sprehod skozo Gas Lamp Quatter, staro središče San Diega, ki je polno restavracij, barov in trgovinic. Nočitev.

8.DAN: SAN DIEGO – YUMA – PHOENIX/SCOTSDALE
Zajtrk. Zjutraj vožnja (okrog 07.30 uri)proti Phoenixu (cca. 6 ur). Takoj po odhodu iz San Diega boste  prečkali obalno hribovje, ki je razlog za to, da je klima v San Diegu popolnoma drugačna od suhe puščavske, vroče klime Phoenixa in Yume. Nekaj časa se boste vozili v neposredni bližini meje z Mehiko in lahko boste videli zid, ki so ga Američani zgradili, da bi zmanjšali število ilegalnih priseljencev. Na pol poti priporočamo postanek v mestu Yumi in ogled zloglasnega zaporai, v katerem so zapirali najhujše zločince v času divjega zahoda. Zapor stoji na hribu nad reko Colorado, na meji med Arizono in Kalifornijo. Nato nadaljevanje vožnje do Phoenixa. Prihod v Phoneix. Namestitev. Nočitev 

9.DAN: PHOENIX – GRAND CANYON – CANYON DE CHELLY  
Zajtrk v lastni režiji. Nato vožnja mimo Sedone in Flagstaffa do južnega vhoda v nacionalni park Gran Canyon (cca. 3 ure vožnje). Ogled južnega roba Grand Canyona, ki sodi med največje svetovne naravne fenomene, ki je nastajal miljone let in je posledica erozije, ki sta jo povzročila veter in voda. Sprehod po južnem robu kanjona iz katerega je pogled na reko Colorado, ki se nahaja 1500 metrov nižje. Izhod iz nacionalnega parka Grand Canyon na zahodnem izhodu proti Chinleyu (cca. 2 uri vožnje) ob katerem stoji izjemen kanjon De Chelly. Prihod v Chinle. Namestitev. Nočitev.

10.DAN: CANYON DE CHELLY – MONUMENT VALLEY – MOAB
Zajtrk v lastni režiji. Nato ogled kanjona v katerem Indijanci še danes obdelujejo zemljo. Kanjon je poseljen že več kot 1000 let. Kanjon si ogledujete z dveh cest na robu kanjona. Po ogledu  cca. 2 urna vožnja do Monument Valleya. Po prihodu v Monument Valley boste obkroženi s temno rdečimi hribi.  Tukaj so posneli tudi številne kavbojske filme. Ta puščavska planota je dolga 25 milj in 16 milj široka in je polna velikanskih monolitov, narejenih iz peščenjaka. Po dolini se lahko v džipih peljete skupaj z Navaho Indijanci. Nadaljevanje vožnje proti Moabu (cca. 3 ure vožnje). Prihodv  Moab.  Namestitev. Nočitev.  

11.DAN: MOAB – ARCHES NACIONALNI PARK – DEAD HORSE POINT – MOAB
Zajtrk v lastni režiji. Kakšnih 10 milj od Moabom lahko zavijete levo na cesto 313 in se zapeljite do njenega konca (cca. 23 milj) do DEAD HORSE POINTA, ki nudi enega najlepših panoramskih pogledov na svetu. Nato se po isti cesti vrnite do odcepa in zavijte nazaj proti Moabu. Cca. 4-5 milj pred Moabom zavijete levo v Nacionalni park Arches, ki je poznan po izjemnih naravnih lokih. Nato vrnitev v Moab. Namestitev. Nočitev.

12.DAN: MOAB – TORREY – CAPITOL REEF NACIONALNI PARK - BRYCE CANYON
Zajtrk v lastni režiji. Nato vožnja mimo Crescent Junctiona in Green Riverja proti Hanksvillu in Torreyu. Nato se boste peljali skozi Capital Reef nacionalni park do Ruby’s Inna. Nameastitev. Nočitev.

13.DAN: BRYCE CANYON – ZION NACIONALNI PARK – LAS VEGAS (zajtrk)
Zajtrk v lastni režiji. Nato ogled Bryce Canyona, ki sodi med najlepše v Utahu. Park so v 19. stoletju odkrili Mormoni. Oblika, barva in sence znamenitih rožnatih skal se med dnevom stalno menja. Popoldne vožnja skozi nacionalni park Zion do Las Vegasa. Prihod v Las Vegas. Namestitev. Nočitev.

14.DAN: LAS VEGAS
Zajtrk v lastni režiji. Ko ste v Las Vegasu priporočamo naslednje stvari:  vožnja proti dolini Smrti, ki so jo tako poimenovali prvi kavboji, ki so prečkali to dolino. Dolina Smrti leži 100 metrov pod morsko gladino. Dolina je tako pusta in suha, da so prvi kavboji o dolini govorili kot o dolini v kateri ni nobenega izvira niti drevesa na katerega bi se lahko obesili. Ogled Zabriskie Pointa, Badwater Pointa, ki je najnižja točka doline, Furnace Creeka in peščenih sipin Stovepipea. Vrnitev v Las Vegas v večernih urah. Večer namenite sprehodu po hotelih – igralnicah na Stripu (Venetian, Cesars Palace, Mirage, New York New York, Excalibur....). Nočitev.

15.DAN: LAS VEGAS –  LJUBLJANA/BENETKE/TRST
Zajtrk v lastni režiji. Nato oddaja avta v rent a centru v bližini letališča in polet proti Ljubljani, Bentkam, Trstu.  

16.DAN: LJUBLJANA/BENETKE/TRST
Prihod v Ljubljano/Benetke/Trst. Konec potovanja.

CENA: odvisna od termina - na vprašanje


 

Cena vključuje:

- letalsko karto v ekonomskem razredu + vse takse+ 1 kos čekirane prtljage po osebi do 23 kg + ročno prtljago, namestitev v dvo posteljni sobi na osnovi nočitve (zajtrk tam kjer omenjen) v hotelih 3* ali 4* po programu, transfer letaiišče - hotel ob prihodu v San Francisco, najem avta - LARGE CATEGORY (CHEVY MALIBU ALI PODOBNO) od 03. do 15.dneva (prevzem letališče San Franicso, oddaja letališče Las Vegas), neomejeno število km, kasko zavarovanje, zavarovanje proti kraji avta (ne zavaruje osebnih stvari), zavarovanje odškodninske odgovornosti do 1 milijona USD, enosmerni najem avta, 2 voznika, vse takse

Cena ne vključuje:

stroške po osebnih naročilih, morebitni resort feeji v hotelih (San Francisco, Los Angeles, San Diego, Las Vegas), ki se plačajo na licu mesta,  morebitne turistične takse, ki se plačajo na licu mesta, vse vstopnine, cestnine, parkirnine, morebitne prometne prekrške, ves bencin (avto  morate vrniti s polnim tankom), morebitno zavarovanje izgube avto ključev in asistence na cesti (priporočamo) - cca. 9 USD na dan, dodatnega voznika, GPS, VSE kar ni napisano pod cena vključuje.