VODENA JORDANIJA

Program

TERMINI POTOVANJA:
od oktobra 2022

DOLŽINA POTOVANJA:
8 DNI


CENA:

od 1.770 EUR na osebo 

 1.DAN:  BLIŽNJE LETALIŠČE  – AMMAN

Po opravljenih letaliških formalnostih polet proti Ammanu, transfer do hotela in nočitev.  (HOTEL 4*)

 

 2.DAN: AMMAN – JERASH - AMMAN (zajtrk, večerja)

Zajtrk. Dopoldne ogled jordanskega glavnega mesta. Amman se kot Rim  razteza na sedmih gričih. Ogled Citadele, Herkulov Tempelj, mošeja kralja Abdulaha… Nato vožnja do Jerasha, ki leži 50 kilometrov severno od Ammana.  Ogled ostankov mesta Jerasha, ki velja za eno najbolje ohranjenih rimljanskih mest iz 2.st.n.š. v katerem je živelo 150.000 ljudi. Začetki gradnje mesta segajo v čase Aleksandra  Velikega 332 let pred Kristusom. Vrnitev  v Amman. Krajši počitek v hotelu. Nato večerja v tipični jordanski restavraciji. Vrnitev v hotel.  Nočitev.
 

 3.DAN: AMMAN – MADDABA - MT. NEBO -  KEREK  (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja  proti “mestu mozaikov” Maddabi. Po prihodu v Maddabo ogled grške pravoslavne cerkve v kateri so našli bizantinski mozaik iz 6. Stoletja, ki prikazuje sveta mesta v bibličnem svetu. Nato nadaljevanje vožnje na goro iz katere je izjemen pogled na Sveto deželo. Z vrha se ob jasnem vremenu vidi tudi Jeruzalem. Mojzes naj bi ravno iz te gore  prvič videl Sveto deželo. Na mestu, kjer naj bi po verovanju kristjanov in židov bog pokopal Mojzesa, danes  stoji bazilika, ki je bila prvič zgrajena v 4. stoletju. (HOTEL 4*)

 

 4.DAN: AMAN – KRALJEVA CESTA -  PETRA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Dopoldne sledi vožnja ko “Kraljevi cesti” do Petre. Med vožnjo boste lahko opazovali tipično ruralno življenje Jordancev. Na poti postanek za ogled doline Al Mujib, ki mnoge spominja na ameriški Grand Canyon.  Sledi vožnja do Petre in ogled nekdanje prestolnice Nabatejcev. Njihovo glavno mesto Petra je eno izmed sedmih čudes sveta, znano je tudi kot mesto vklesano v živobarvne skale v skrivnostnem kanjonu odkritemu šele v 19.st. Mesto je dolgo obvladovalo trgovske poti iz jugovzhoda in bilo važna karavanska postojanka. Hoja skozi skrivni kanjon imenovan Siq.
Popoldne sledi  Vožnja do naravnega rezervata, puščave Wadi Rum, ki v prevodu pomeni “Valley of the Moon – mesečeva dolina”. Po tej izjemni pokrajini je nekoč jezdil tudi Lovrenc Arabski, danes pa jo zaradi luni podobne pokrajine uporabljajo za snemanje filmov. Zvečer tipična beduinska večerja in nočitev v tipičnem beduinskem šotoru. Nočitev.  (CAMP 4*)

 

 5.DAN:  WADI RUM - AQABA (zajtrk, večerja)

Zajtrk. Dopolde 3 urna vožnja z vozili 4x4 z Beduini po puščavi Wadi Ruma in ogled izjemnih kanjonov in večbarvnih peščenih sipin, nato vožnja do Aqabe, kjer boste imeli prsto za kopanje, uživanje na pl7aži.

6. DAN: AQABA
Prosto za uživanje na plaži.

7. DAN: AQABA - MRTVO MORJE
Vožnja proti Mrtvem morju. Mrtvo morje je tako slano, da vas gostota vode sama drži na površini. Prosto za kopanje.
Večerja v hotelu. Nočitev.

 8.DAN: MRTVO MORJE - AMAN - BLIŽNJE LETALIŠČE (zajtrk=

Zajtrk. Transfer do letališča. Konec potovanja.

 

Cena vključuje:

- letalsko vozovnico
 -  1 x čekirano prtljago do 20kg
- 5x nočitev v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* s pol penzionom (zajtrk, večerja)
- vse oglede, vstopnine, transferje v programu
- angleško/hrvaško govorečega lokalnega vodiča (pri 2 osebah je na voljo le šofer)
- 3 urno vožnjo z Beduini po puščavi s 4 X 4 vozili
- organizacijo potovanja

 

Cena ne vključuje:

letališke takse v Jordaniji cca. 5 JOD (jordanskih dinarjev-cca. 8 USD), plačljiva samo na letališču samem,

- vstopni vizum za Jordanijo

stroški po osebnih naročilih,
napitnine za lokalne vodiče in šoferje
vse kar ni omenjeno pod cena vključuje,