VIETNAM SKUPINSKO

Pošljite povpraševanje

Program

TERMIN POTOVANJA: 25. OKTOBER - 7. NOVEMBER 2024

Odhod iz Ljubljane ali bližnjih letališč

PROGRAM: 

 01.DAN (25. OKTOBER): LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE – VIETNAM 
Polet proti Vietnamu. 

02.DAN (26. OKTOBER): HANOI 
 Prihod v Hanoi, transfer do hotela, namestitev. V poznih popoldanskih urah ogled starega Hanoia, večerja in nočitev. 

03.DAN (27. OKTOBER): HANOI - SAPA
 Po zajtrku vožnja proti severo vzhodu, do spodnje postaje gondole, kjer se bomo peljali na najvišji vrh Vietnama - Fan Si Pan. Sledi vožnja do Sa Pe, ki je izhodišče za ogled ozemlja na katerem živijo številna vietnamska gorska plemena. Večerja. Nočitev.

 04.DAN (28. OKTOBER): SAPA
Zajtrk. Imeli bomo cel dan za ogled Sape. Sapa je področje severovzhodnega Vietnama v bližini meje s Kitajsko, ki je poznano po številnih nacionalnih manjšinah. Na področju gorate Sape živijo Hmongi, Daoti, Giayoti, Luji in Taji. Spoznali jih bomo po barvitih oblačilih, ki jih nosijo predvsem ženske. Vsaka nacionalna manjšina ima tipično nošo. Obisk tržnic in vasi je pravi doživetje in dva dneva bosta namenjena spoznavanju njihovega življena, ki temelji na pridelavi riža in koruze. Ker je svet gorat so morali narediti terase, ki so impozantne. Vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.

05. DAN (29. OKTOBER): SAPA  - HANOI
Po zajtrku sledi vožnja nazaj do Hanoia. Popoldne ogled preostalega dela mesta, 1 urna vožnja z rikšami po starem delu Hanoja in ogled predstave vodnih lutk, ki so posebnost Vietnama. Večerja. Nočitev. 

06. DAN (30. OKTOBER): HANOI - HALONG BAY
Zajtrk in nato vožnja do Halong Baya, ki sodi v naravno dediščino pod zaščito Unesca. Po prihodu križarjenje po Halong Bayu, zalivu znanem po čudoviti pokrajini, ki je ena najlepših v Aziji. V zalivu leži čez 3000 apnenčastih otočkov, ki tvorijo čudovito naravno kuliso. Nočitev in večerja na križarki. 

07. DAN (31. OKTOBER): HANOI - HALONG BAY - HANOI 
Po zajtrku vožnja do Hanoia in ogled preostalega dela mesta. Večerja, nočitev. 

8. DAN (1. NOVEMBER): HANOI – HUE 
Zajtrk. Transfer na letališče in polet proti centralnemu Vietnamu, mestu Hue. Transfer do hotela. Hue je bil dolga desetletja prestolnica Vietnama zato je njegova okolica polna cesarskih ostankov. Popoldne vožnja v okolico Hueja in ogled cesarskih grobnic cesarjev Tu Duca in Khai Dinha. Vrnitev v Hue. Večerja. Nočitev. 

9. DAN (2. NOVEMBER): HUE – DA NANG – HOI AN (zajtrk,  večerja)
Zajtrk. Dopoldne vožnja po Dišeči reki do pagode Tien Mu. Ogled pagode, ki sodi med zgodovinsko najpomembnejše v Vietnamu. Sledi vrnitev v Hue in ogled Imperijalne citadele - cesarskega prepovedanega mesta, ki sodi v kulturno dediščino Unesca. Nato vožnja po osrednji vietnamski cesti, ki povezuje Hanoi s Saigonom proti tretjemu največjemu mestu Vietnama Da Nangu. Vožnja skozi izredno lepo pokrajino polno riževih polj in majhnih vasi. Prihod v Da Nang, ki je  znan iz vietnamske vojne kot najbolj utrjeno južno vietnamsko mesto. Po prihodu ogled muzeja posvečenemu starodavni kulturi ljudstva Chamov, ki je vladalo temu predelu sveta pred 1000 leti. Za seboj so pustili nekaj izjemnih kamnitih umetnin. Po ogledu nadaljevanje vožnje do Hoi Ana. Večerja. Nočitev. 

10. DAN (3. NOVEMBER): HOI AN – MY SON – HOI AN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do My Sona in ogled svetega ozemlja nekoč mogočnega ljudstva Cham, ki je nekoč obvladovalo ozemlje osrednjega Vietnama in Kambodže. Za seboj nam je civilizacija Chamov pustila nekaj izjemnih skulptur, ki so pod zaščito Unesca. Vrnitev v Hue. Popoldne ogled Hoi Ana, mesta ki sodi po zaščito Unesca kot svetovna kulturna dediščina. Sprehod po starodavnih ulicah in ogled kitajske hiše zbiranja, pokritega japonskega mostu, trgovske hiše, tržnice… Po ogledu transfer do hotela. Večerja v hotelu. Nočitev.

11. DAN (4. NOVMEBER): HOI AN – SAIGON
Zajtrk, nato transfer do letališča in polet do Saigon-a. ogled največjega vietnamskega mesta, gospodarskega in kulturnega središča Vietnama: Ben Thanh tržnica, pagoda Vinh Ngihiem, muzej vietnamske vojne, Reunification Hall - bivša rezidenca južno vietnamskega predsednika, kitajska četrt, katedrala Notre Dame…Večerja in nočitev.

12. DAN (5. NOVEMBER): SAIGON - MEKONG - SAIGON
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet v središče delte reke Mekong provinco Vinh Lonh. Na poti do My Thoya postanek za ogled templja, ki je mešanica budizma, konfucianizma in krščanstva. Nadaljevanje vožnje do My Thoya in nato vožnja z ladjo po enem od ogromnih rokavov reke Mekong. Postanek na ‘otoku sadja’ in pokušina različnega tropskega sadja. Vrnitev v My Tho. Kosilo v restavraciji in vožnja v Saigon. Prihod v Saigon v popoldanskih urah. Nočitev

13. DAN (6. NOVMEBER): SAIGON - LJUBLLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE 
Po zajtrku vožnja do Cu Chija, predela v katerem so v času vietnamske vojne Vietnamci izkopali čez 200 kilometrov podzemnih tunelov-pravo podzemno mesto. Ogled podzemnemga mesta, spalnic, kuhinj pisarn, zračnih zaklonišč… Po ogledu Cu Chija vrnitev v Saigon, transfer na letališče in polet proti Evropi. 

14. DAN (7. NOVEMBER): LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE
Prihod v Ljubljano/bližnje letališče. Konec potovanja. 

CENA:
od 2.660 EUR na osebo

 

Mesta so omejena


OBVEZNA DOPLAČILA: 
- za skupino manjšo od 20 potnikov: 150 EUR na osebo 

OSTALA DOPLAČILA: 
- enoposteljna soba:  380 EUR na osebo

Cena je izračunana na osnovi 20 potnikov. Pri manjšem številu prijavljenih potnikov si pridržujemo pravico do spremembe cene potovanja. 

CENA VKLJUČUJE: 
- letalske vozovnice s čekirano prtljago
- vse transferje
- polni penzion (zajtrk, kosilo, večerja)
- vse vstopnine za oglede navedene v programu
- lokalnega angleško govorečega vodiča
- slovenskega spremljevalca
- organizacijo potovanja

Cena ne vključuje: 
- zdravstveno zavarovanje za tujino, napitnin, stroške vizuma (cca 30USD) in česar ni omenjeno pod vključuje. 

Cepljenja: Niso potrebna.

Vizum: Za vstop v Vietnam potrebujete vietnamski vizum. Vizum se uredi preko interneta. Stroški vizuma znašajo 30 USD. 

Ob prijavi se plača varščino v višini (950 EUR). Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.