VIETNAM - KLASIČNA TURA, 12 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

VIETNAM - KLASIČNA TURA, 12 DNI

SAIGON – HOI AN – MY SON – HUE - HANOI – HALONG BAY

ODHOD: VSAK DAN

01.DAN: BENETKE/LJUBLJANA – HO CHI MINH CITY (SAIGON)  (obroki na letalu)
Polet proti Ho Chi Minh Citiyu (Saigonu)

02.DAN: SAIGON (obroki na letalu)
Prihod v Saigon. Transfer do hotela. Namestitev. Nočitev.

03.DAN: SAIGON – DELTA MEKONGA – SAIGON (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet v središče delte reke Mekong provinco Vinh Lonh. Na poti do My Thoya postanek za ogled templja, ki je mešanica budizma, konfucianizma in krščanstva. Nadaljevanje vožnje do My Thoya in nato vožnja z ladjo po enem od ogromnih rokavov reke Mekong. Postanek na ‘otoku sadja’ in pokušina različnega tropskega sadja. Vrnitev v My Tho.  Kosilo. Po kosilu vrnitev v Saigon. Prihod v Saigon v popoldanskih urah. Večerja. Nočitev.

04.dan: SAIGON – TUNELI CU CHIJA – SAIGON (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku Nato eno in pol urna vožnja do Cu Chija, predela v katerem so v času vietnamske vojne Vietnamci izkopali čez 200 kilometrov podzemnih tunelov-pravo podzemno mesto. Ogled podzemnemga mesta, spalnic, kuhinj, pisarn, zračnih zaklonišč… Vrnitev v Saigon in ogled največjega vietnamskega  mesta: katedrala Notre Dame, Reunification Palace, muzej vietnamske vojne. Večerja. Nočitev.

05.dan: SAIGON – DA NANG – HOI AN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Transfer na letališče in polet letala ob 07.30 uri proti Da Nangu. Prihod v največje mesto osrednjega Vietnama ob 08.40 uri. Da Nang je  znan iz vietnamske vojne kot najbolj utrjeno južno vietnamsko mesto. Po prihodu ogled muzeja ljudstva Chamov, ki so pred več kot 1000 leti bili najmočnejša država v tem delu sveta. Nato krajša vožnja do Hoi Ana.  Po prihodu ogled Hoi Ana, mesta ki sodi po zaščito Unesca kot svetovna kulturna dediščina. Sprehod po starodavnih ulicah in ogled kitajske hiše zbiranja, pokritega japonskega mostu, trgovske hiše, tržnice… Po ogledu transfer do hotela. Namestitev. Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev.

06.dan: HOI AN – MY SON – HOI AN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do My Sona in ogled svetega ozemlja nekoč mogočnega ljudstva Cham, ki je nekoč obvladovalo ozemlje osrednjega Vietnama in Kambodže. Za seboj nam je civilizacija Chamov pustila nekaj izjemnih skulptur, ki sodijo v svetovno kulturno dediščino, ki je pod zaščito Unesca. Nato vrnitev v Hoi An. Popoldne prosto za samostojne sprehode in drugo. Večerja. Nočitev.

07.dan: HOI AN – HUE (zajtrk, večerja)
Zajtrk. . Nato vožnja po osrednji vietnamski cesti, ki povezuje Hanoi s Saigonom proti Hueju. Vožnja skozi izredno lepo pokrajino polno riževih polj in majhnih vasi. Prihod v Hue. Namestitev.  Popoldne vožnja v okolico Hueja in ogled cesarskih grobnic cesarja Tu Duca in cesarja Khai Dinha. Večerja. Nočitev.

08.dan: HUE – HANOI (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja po Dišeči reki do pagode Tien Mu. Ogled pagode, ki sodi med zgodovinsko najpomembnejše v Vietnamu. Sledi vrnitev v Hue in ogled Imperijalne citadele - cesarskega prepovedanega mesta, ki sodi v kulturno dediščino Unesca. Nato transfer na letališče in polet ob 18.25 uri proti Hanoju. Prihod v Hanoi ob 19.35 uri. Transfer do hotela. Večerja. Nočitev.

09.dan: HANOI (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato ogled prestolnice Vietnama: mavzolej ustanovitelja modernega Vietnama Ho Chi Minha, bivša rezidenca francoskega guvernerja Indokitajske, hiša Ho Chi Minha, pagoda enega stebra, templja literature, ki je bil prva vietnamska univerza…. Nato vožnja z rikšami po Hanoju in ogled prestave vodnih lutk. Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev.

10.DAN: HANOI - HALONG BAY - HANOI (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Nato celodnevni izlet v Halong Bay. Prihod v Halong Bay in 4 urno križajrenje po zalivu znanem po čudoviti pokrajini, ki je ena najlepših v Aziji. V zalivu leži čez 3000 apnenčastih otočkov, ki tvorijo čudovito naravno kuliso. Kosilo na ladji. Postanek na enem od otokov in ogled bogate podzemne jame. Po križarjenju vrnitev v Hanoi. Večerja. Nočitev.

11.dan: HANOI – LJUBLJANA/BENETKE (zajtrk, večerja na letalu)
Zajtrk. Prosto za samostojne oglede in drugo do transferja na letališče in poleta proti Ljubljani/Benetkam.

12.DAN:  LJUBLJANA/BENETKE (zajtrk, obroki na letalu)
Prihod v Ljubljano/Benetke. Konec potovanja.

CENA: 1.750.-EUR

Cena je odvisna od sezone potovanja, cen letalskih kart in števila prijavljenih.

V ceni je všteto: letalski prevoz v ekonomskem razredu Ljubljana/Benetke –  Saigon – Da Nang/Hue – Hanoi – Ljubljana/Benetke, vse letališke takse razen izhodne takse v Hanoju, namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi zajtrka v hotelih po vaši izbiri, vsa kosila in večerje v hotelih ali lokalnih restavracijah po programu, vsi transferji, ogledi in vstopnine po programu, angleško govoreči lokalni vodiči v Vietnamu in  organizacija potovanja.

V ceni ni všteto: stroški po osebnih naročilih, napitnine za lokalne vodiče in šoferje, letališka taksa v Hanoju (cca. 12 USD), stroški za pridobitev vietnamskega vizuma (50 USD), vse kar ni omenjeno pod ceno je všteto.

Cepljenja: Niso potrebna.

Vizum: Za vstop v Vietnam potrebujete vietnamski vizum. Vizum se pridobi po prihodu na letališče. Stroški vizuma znašajo 50 USD. Za pridobitev vizuma potrebujete potni list, prazno stran v potnem listu, 2 sliki, izpolnjen obrazec in 50 USD. OB PRIJAVI POTREBUJEMO SCANE POTNIH LISTOV.


Ob prijavi plačate zgoraj omenjeno varščino v višini 30%. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.