VIETNAM IN ANGKOR WAT, 14 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

Odhodi so možni vsak dan od aprila 2021.

01.dan: ZAGREB/LJUBLJANA - HANOI (obroki na letalu)
Polet proti Hanoju.

02.dan: HANOI (obroki na letalu, večerja)
Prihod v Hanoi. Po opravljenih obmejnih formanlnostih transfer do hotela. Namestitev. Nato prvo spoznavanje z glavnim mestom Vietnama. Sprehodili se bomo skozi stari del Hanoja in tržnico. Videli boste tako imenovane „cevaste“ hiše, ki niso širše od širine stojnice na katerih prodajajo sadje, zelenjavo, kokoši… Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev. (HOTEL LA VIEN**** - DE LUX ROOM ALI PAN PACIFIC HANOI**** - DE LUX ROOM)

03.dan: HANOI (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato ogled prestolnice Vietnama: mavzolej ustanovitelja modernega Vietnama Ho Chi Minha, bivša rezidenca francoskega guvernerja Indokitajske, hiša Ho Chi Minha, pagoda enega stebra, templja Literature, ki je bil prva vietnamska univerza…. Popoldne ogled muzeja vietnamskih nacionalnih manjšin, kjer se boste spoznali z 55 nacionalnimi manjšinami, ki živijo v Vietnamu in njihovim načinom življenja. Sledi vožnja z rikšami po Hanoju in ogled predstave vodnih lutk, ki so ena od posebnosti Vietnama. Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev.  

04.dan: HANOI – HALONG BAY – HANOI (zajtrk, kosilo, večerja)
Prihod v Hanoi v jutranjih urah. Zajtrk in nato cca. 2 urna vožnja do Halong Baya, ki sodi v naravno dediščino pod zaščito Unesca. Po prihodu križarjenje po Halong Bayu, zalivu znanem po čudoviti pokrajini, ki je ena najlepših v Aziji. V zalivu leži čez 3000 apnenčastih otočkov, ki tvorijo čudovito naravno kuliso. Kosilo na ladji. Postanek na enem od otokov in ogled bogate podzemne jame. Po križarjenju vrnite v Hanoj. Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev. 

05.dan: HANOI – HUE (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Transfer na letališče in poleta ob 08.40 uri proti osrednjemu delu Vietnama, Hueju. Prihod v starodavno prestolnico Vietnama ob 09.55 uri. Transfer do hotela. Popoldne vožnja v okolico Hueja in ogled cesarskih grobnic cesarja Tu Duca in cesarja Khai Dinha. Ker so cesarji verjeli v posmrtno življenje so si gradili velike grobnice podobne grobnicam kitajskih cesarjev. Grobnici sta tipična primera obdobij v katerem sta bili narejeni in se med seboj močno razlikujeta. Po ogledu vrnitev v Hue. Večerja v restavraciji. Nočitev. (HOTEL ELDORA**** - DE LUX ROOM ALIPILGRIMAGE HOTEL***** - STANDARD ROOM)

06.dan: HUE – DA NANG – HOI AN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Zajtrk. Po zajtrku vožnja po Dišeči reki do pagode Tien Mu. Ogled pagode, ki sodi med zgodovinsko najpomembnejše v Vietnamu. Sledi vrnitev v Hue in ogled Imperijalne citadele - cesarskega prepovedanega mesta, ki sodi v kulturno dediščino Unesca. Nato vožnja po osrednji vietnamski cesti, ki povezuje Hanoi s Saigonom proti tretjemu največjemu mestu Vietnama Da Nangu. Vožnja skozi izredno lepo pokrajino polno riževih polj in majhnih vasi. Prihod v Da Nang, ki je  znan iz vietnamske vojne kot najbolj utrjeno južno vietnamsko mesto. Po prihodu ogled muzeja posvečenemu starodavni kulturi ljudstva Chamov, ki je vladalo temu predelu sveta pred 1000 leti. Za seboj so pustili nekaj izjemnih kamnitih umetnin. Po ogledu nadaljevanje vožnje do Hoi Ana. Namestitev. Večerja. Nočitev. (HOTEL HOI AN CENTRAL**** ALI PALM GARDEN HOI AN***** - SUPERIOR GARDEN VIEW ROOM)

07.dan: HOI AN – SAIGON (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Po zajtrku ogled Hoi Ana, mesta ki sodi po zaščito Unesca kot svetovna kulturna dediščina. Sprehod po starodavnih ulicah in ogled kitajske hiše zbiranja, pokritega japonskega mostu, trgovske hiše, tržnice… Popoldne transfer na letališče v Da Nangu in polet proti Saigonu. Prihod v največje vietnamsko mesto v večernih urah in transfer do hotela. Namestitev. Nočitev. (HOTEL CENTRAL**** ALI GRAND HOTEL SAIGON*****)

08.dan: SAIGON – DELTA MEKONGA – SAIGON (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet v središče delte reke Mekong provinco Vinh Lonh. Na poti do My Thoya postanek za ogled templja, ki je mešanica budizma, konfucianizma in krščanstva. Nadaljevanje vožnje do My Thoya in nato vožnja z ladjo po enem od ogromnih rokavov reke Mekong. Postanek na ‘otoku sadja’ in pokušina različnega tropskega sadja. Vrnitev v My Tho. Kosilo v restavraciji in vožnja v Saigon. Prihod v Saigon v popoldanskih urah. Nočitev

09.dan: SAIGON – TUNELU CU CHIJA - SAIGON (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Nato eno in pol urna vožnja do Cu Chija, predela v katerem so v času vietnamske vojne Vietnamci izkopali čez 200 kilometrov podzemnih tunelov-pravo podzemno mesto. Ogled podzemnemga mesta, spalnic, kuhinj, pisarn, zračnih zaklonišč… Po ogledu Cu Chija vrnitev v Saigon. Kosilo v restavraciji. Popoldne ogled največjega vietnamskega mesta, gospodarskega in kulturnega središča Vietnama: Ben Thanh tržnica, pagoda Vinh Ngihiem, muzej vietnamske vojne, bivše predsedniške palače južnega Vietnam…. Po ogledu transfer do hotela. Nočitev

10.dan: SAIGON – SIEM REAP (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku prosto do transferja na letališče in poleta ob 16.30 uri proti Siem Reapu. Prihod v Siem Reap ob 17.30 uri in transfer do hotela. Namestitev. Večerja v hotelu. (HOTEL LOTUS BLANC****)

11.dan: ANGKOR (SIEM REAP) (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled starodavnega mesta Ankor Thoma, ki je bilo v 12 stoletju z milijon prebivalci največje mesto na svetu: Ogled južnega vhoda v Angkor Thom, ki je okrašen s 52 skulpturami demonov in bogov, slonjimi rilci in glavami bodisatve Alokitešvare, nato ogled najpomembnejšega templja Angkor Thoma Bayona, ki stoji natančno v središču nekdanjega mesta in ki slovi po izredno dobro ohranjenih reliefih, ki prikazujejo življenje v Angkorju v 12. stoletju, Slonje terase iz katere so kralji gledali vojaške parade in cirkuške predstave, terase Gobavca, ki je verjetno služila kot kraljevski krematorij in na koncu še kraljeve palače. Kosilo v restavraciji.  Popoldne ogled največjega med templji Ankgor Wata. Angkor Wat je bil zgrajen v čast hindujskemu bogu Višnuju, verjetno pa je služil tudi kot grobnica Suryavarmanu II, ki je ta dragulj v 12. stoletju tudi zgradil. Angkor Wat ima odlično ohranjene reliefe, ki govorojijo o Ramayani in Mahabharati in o življenju v Angkorju v 12. stoletju. Po ogledu Angkor Wata vzpon na bližnji hrih Phnom Bakheng in ogled sončnega zahoda nad Angkor Watom Večerja v restavraciji Nočitev.

12.dan: ANGKOR (SIEM REAP) (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja skozi vasi in polja do 40 kilometrov oddaljenega templja Banteay Srey. Skulpture in reliefi iz 9. stoletja so tako natančno narejeni, da jih ni mogla narediti moška roka. Trdnjavo žensk so najverjetneje izklesale ženske. Banteay Srey je eden najlepših templjev na področju Angkorja. Nato ogled Banteay Samreja. Kosilo v restavraciji Popoldne ogled ‘džungelskega templja’ Taphroma. Taphrom so arheologi namerno pustili takšnega kot so ga našli z namenom, da bi ljudje lahko videli kako so templji bili poraščeni, ko so jih v 19. stoletju ponovno odkrili. Sprehod skozi tempelj, ki ga obdajajo korenine mogočnih dreves. Vrnitev v hotel. Večerja v restavraciji. Nočitev.

13.dan: SIEM REAP – ZAGREB/LJUBLJANA  (zajtrk, kosilo, obroki na letalu)
Zajtrk. Dopoldne križarjenje po največjem jezeru jugovzhodne Azije Tonle Sap. Ogled vasi na kolih na jezeru in življenja na jezeru. Vrnitev v Siem Reap. Kosilo v restavraciji. Transfer na letališče in polet proti Ljubljani/Zagrebu.

14.dan: ZAGREB/LJUBLJANA (obroki na letalu)
Prihod v Ljubljano/Zagreb. Konec potovanja.

CENA (z bivanjem v hotelih 4*, potujeta 2 potnika) :
od 2.810 EUR na osebo

CENA (z bivanjem v hotelih 4*, potujejo 4 potniki):
od 2.650 EUR na osebo

CENA (z bivanjem v hotelih 5*, potujeta 2 potnika):
od 3.040 EUR na osebo

CENA (z bivanjem v hotelih 5*, potujejo 4 potniki):
od 2.850 EUR na osebo

.

Cene vključujejo:
- letalski prevoz v ekonomskem razredu Zagreb/Ljubljana  - Hanoi – Hue/Dan Nang – Saigon – Ljubljana/Zagreb s taksami
- nočitve v dvoposteljnih sobah v izbrani kategoriji  hotela z zajtrkom
-  kosila in večerje v hotelih ali lokalnih restavracijah, kjer so navedeni v programu
- vse transferje
- oglede in vstopnine, ki so navedeni v programu 
- angleško govorečega lokalnega vodiča v Hanoju in okolici
- organizacijo potovanja

Cene ne vključujejo:
- stroški po osebnih naročilih
- napitnine lokalnim vodičem in šoferjem
- stroškov vietnamskega vizuma (50 USD)
- stroške kamboškega vizuma (25USD)
- vse kar ni navedeno pod vključuje


Cepljenja niso potrebna.

Vizum: Za vstop v Vietnam potrebujete vietnamski vizum, ki ga uredite na letališču. Predložiti je potrebno 2 FOTOGRAFIJI (za potni list/osebno izkaznico) in izpolnjen obrazec, ki ga najdete na letališču ali ga dobite že na letalu. V potnem listu imejte eno prazno stran. Stoški vizuma so 50 USD.
Podobno pridobite tudi vizum za vstop v Kambodžo.Potrebujete 2 FOTOGRAFIJI (za potni list/osebno izkaznico) in izpolnjen obrazec, ki ga najdete na letališču ali ga dobite že na letalu. V potnem listu imejte eno prazno stran. Stoški vizuma so 25 USD.

NA POTOVANJU IMEJTE S SEBOJ 4 FOTOGRAFIJE.

 

 Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.