VELIKI SAFARI PO KENIJI, 10 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

NEPOZABNO POTOVANJE PO KENIJI IN OBISK VSEH GLAVNIH NACIONALNIH PARKOV. BREZ DODATNIH STROŠKOV IN PLAČIL.


VELIKI KENIJSKI SAFARI, 10 DNI

ODHOD: VSAK DAN

1.dan: LJUBLJANA/BENETKE - MOMBASA

Polet proti Mombasi. /zakaj Mombasa – ker se nahaja na obali in si po safariju lahko privoščite še počitek na obali.

2.dan: MOMBASA – VZHODNI TSAVO / kosilo, večerja /
Prihod v Mombaso in vožnja v Nacionalni park – Vzhodni Tsavo. Namestitev .Popoldne vožnja in iskanje slonov, zeber, antilop, bufalov in levov. Večerja in nočitev.
Nacionalni park Tsavo, ki je razdeljen na vzhodni in zahodni del je eden največjih svetovnih parkov za živali. Znan je po svojem vodnem bogastvu katerega biser je zagotovo izvir Mzima, ki na dan prinese dvajset miljonov čiste vode in tako ustvarja pravi paradiž za veliko število živali, ki tu živijo. S podvodno komoro, ki jo nudijo kot turistično atrakcijo, si lahko celo ogledamo živalski svet pod vodo , še posebej pa velikega povodnega konja in nežne krokodilčke …. Med ostalimi živalmi se tukaj nahaja tudi znameniti rdeči slon, ki zardi , ko se valja po rdečem prahu v tem parku. Park je znan tudi po svoji vulkanski podobi.

3.dan: VZHODNI TSAVO – NAIROBI / zajtrk, kosilo /
Po zajtrku vožnja proti Nairobiju z vmesnimi postanki in ogledi. Popoldne prihod v Nairobi in kosilo v znanem gostišču – mesne specialitete na žaru. Popoldne ogled centra za žirafe in muzeja Karen Blixen. Nočitev.

4.dan: NAIROBI – MASAI MARA nacionalni park / zajtrk, kosilo, večerja /
Zajtrk. Vožnja v verjetno najbolj znani kenijski park Masai Mara . Po prihodu namestitev in nato vožnja po parku ter ogled živali. Masai Mara se na drugi strani meje v Tanzaniji nadaljuje v nacionalni park Serengeti in tako tvori ogromen rezervat za nešteto množico divjih živali, ki se glede na obdobje selijo na kenijsko in tanzanijsko stran. Skozi rezervat tečeta dve reki v katerih je zmeraj voda in, ki sta življenskega pomena za živali, ki tu živijo. Voda in odlična prst z neskončnimi travniki so razlog, da v tem rezervatu živi največ divjih živali v Afriki. Neskončnim čredam gnujev, zeber ki se selijo po rezervatu so zmeraj za petami veliki in mali plenilci, levi, hitri gepardi, leopardi , hijene in šakali. Tu pa živijo tudi črede slonov, žiraf antilop in ostalih živali. Nacionalni park Masai Mara je tudi dom znamenitemu bojevniškemu plemenu Masai Mara, ki v svojih tradicionalnih nošnjah in bojni opremi poskakujejo, do za nas neverjetnih višin. Tu si po želji lahko privoščite tudi polet z balonom in opazovanje čred živali iz zraka. Idealna meseca za obisk rezervata sta avgust in september.

5.dan: MASAI MARA / zajtrk, kosilo, večerja /
Vožnja po parku in lov s fotoaparati za velikimi petimi /BIG FIVE / slon, žirafa, lev, leopard in nosorog .

6.dan: MASAI MARA – JEZERO NAIVASHA / zajtrk, kosilo, večerja /
Vožnja do sladkovodnega jezera Naivasha ,ki se nahaja na 1.880 metrih nadmorske višine in slovi kot ptičji raj.  Jezero pa je zelo znano tudi po kolonijah povodnih konjev

7.dan: JEZERO NAIVASHA – AMBOSELI / zajtrk,kosilo,večerja /
Vožnja na jug v nacionalni park Amboseli, ki leži tik ob meji s Tanzanijo in je svojo slavo pridobil po čudovitem ozadju ki ga tvori najvišja gora v Afriki Kilimanjaro z zasneženim vrhom , pod njim pa se nahajajo neskončnimi pašniki na katerih se mirno pasejo živali. Park je tudi znan kot dom, vrstam posebnih živali kot je črni nosorog in masajska žirafa. Ker se v parku nahajajo številna z vodo bogata področja in močvirja v njem lahko opazujemo živali skozi celo leto.

8.dan: AMBOSELI - ZAHODNI TSAVO / zajtrk, kosilo,večerja /
Zjutraj se bo ponujal najlepši pogled na najvišji vrh Afrike Kilimanjaro. Nato vožnja v zahodni Tsavo . Po prihodu ogled izvira Mzima.

9.dan: ZAHODNI TSAVO – MOMBASA / zajtrk /
Vožnja proti Mombasi kjer bomo končali naš program in poleteli nazaj domov ali se nastanili v kakem hotelu ob prelepi obali.

10.dan: LJUBLJANA/BENETKE

CENA: na vprašanje.

Cena vključuje: polet Ljubljana/ Benetke - Mombasa - Ljubljana/Benetke, vse letališke takse,  namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih po vaši izbiri na osnovi polnega penziona, vse oglede in transferje po programu z jeepi, angleško govoreče lokalne vodiče in šoferje, organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje: stroške po osebnih naročilih, stroške kenijskega vizuma, napitnine za lokalne vodiče in šoferje, vse kar ni omenjeno pod cena vključuje.

Vizum: Za vstop v Kenijo potrebujete vizum, ki ga dobite na letališču po prihodu v Kenijo. Za pridobitev vizuma morate imeti vsaj še 6 mesecev veljavni potni list po izhodu iz Kenije. Vizum stane 60 EUR.