VELIKA TURA PO HAVAJIH, 16 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

Obisk Havajev je primeren skozi vse leto. Havaji v vseh letnih časih nudijo izjemno paleto različnih možnosti. Od ležanja na plažah,ogledov zgodovinskih in naravnih znamenitosti do številnih športnih aktivnosti kot so plavanje, snorkljanje, potapljanje, surfanje in trekking.

VELIKA TURA PO HAVAJSKIH OTOKIH, 16 DNI

Odhod: vsak dan

01.DAN:  BENETKE - FRANKFURT – SAN FRANCISCO – KONA (BIG ISLAND)
Polet proti Frankfurtu ob 06.55 uri. Prihod v Frankfurt ob 08.30 uri in nadaljevanje poleta proti San Franciscu ob 12.15 uri. Obroki na letalu. Prihod v San Francisco ob 14.40 uri in po opravljenih obmejnih formalnostih nadaljevanje poleta proti Koni ob 17.30 uri. Prihod v Kono ob 21.05 uri. Prevzem avta na letališču in cca. 20 minutna vožnja do hotela. Namestitev. Nočitev. (KING KAMEHAMEHA HOTEL***)

02.DAN: BIG ISLAND
Zajtrk v lastni režiji. Vožnja do Pu’oh Onoa Historical Park, v katerem so ostanki nekdanje kraljeve palače. Prevod dobesedno pomeni “Zatočišče”. V to zatočišče so se lahko zatekli ljudje, ki so prekršili zakon in bili obsojeni na smrt. Če jim je uspelo priti v Zatočišče, kar je bilo izredno težko, se jim je smrtna kazen izbrisala in lahko so znova zaživeli. V bližini tega parka stoji tudi spomenik Cooku. Cooka so domačini v nekem sporu 1779. leta ubili. Nato se bomo ustavili na eni od kavnih plantaž, si pogledali pridelavo havajske kave Kona, ki sodi med najdražje kave na svetu... Popoldne bomo preživeli na eni od plaž v bližini Kone. Nočitev.

03.DAN: BIG ISLAND
Zajtrk v lastni režiji. Nato vožnja v prestolnico notranjosti Waimea, ki je znana po ruralni tržnici, na kateri prodajajo bio izdelke. Nato nadaljevanje vožnja do razgledne točke, iz katere je izjemen pogled na sveto dolino Waipio, ki je bila rojstno mesto havajske civilizacije. Waipio pomeni dolina Kraljev. Danes je nenaseljena, v preteklosti pa je bila središče havajske religije in politike. Po cunamiju leta 1946 in velikih poplavah 1976 so dolino ljudje zapustili. Nato nadaljevanje vožnje proti največjemu mestu Big Islanda Hiloju. Na poti postanek za ogled 130 metrov visokih slapov Akaka in cca. 1 km dolgi sprehod skozi džunglo, ki je polna tropskih rož in drugega rastlinja. Po prihodu v Hilo sprehod po ožjem delu mesta. Nato vožnja skozi osrednji del otoka. Cesta se dvigne na 2.500 metrov višine na planoto med dvema vulkanuma Mauna Kea in Mauna Loa, ki sta visoka čez 4.000 metrov. Postanek v Onizuka Visitor centru pod vulkanom Mauna Kea, kjer lahko skozi teleskope opazujemo zvezde. Center se nahaja cca.2.800 metrov nad morjem in je tako višje kot večina teleskopov na svetu. Na vrhu vulkana Mauna Kea so najpomembnejši teleskopi na svetu. Nato vrnitev v Kono. Nočitev.

04.DAN: BIG ISLAND
Zajtrk v lastni režiji. Nato vožnja do najbolj južne točke Združenih držav Amerike rta Ka Lae. Postanek na rtu in nato nadaljevanje vožnje do nacionalnega parka Volcano. Ogled parka, ki je poln vulkanske aktivnosti in naravne raznolikosti. Vožnja po cesti ob robu kraterja in ogled Jagger muzeja v katerem je izjemno dobro prikazana vsa vulkanska aktivnost in iz katerega je izjemen pogled na krater in dim, ki se dviga iz njega. Nato krajša vožnja do Thurston Lava Tuba – cevaste jame, ki jo je naredil tok lave v izbruhu pred več kot 500 leti. Če bo čas, še krajši sprehod po parku in nato vožnja do Pohoikija, kjer se ob 16.00 uri vkrcamo na manjšo ladjo (24 oseb), ki nas bo ob obali zapeljala, do točke, kjer lava teče v morje. To naj bi bila ena od stvari, ki jo nikoli ne pozabiš (pod pogojem, da lava teče v morje). Morje na tem izletu z ladjo zna biti zelo razburkano. Vrnitev v Pohoiki okrog 18.30 ure. Nato nas čaka še približno 2.30 urna vožnja do Kone. Nočitev.

05.DAN: KONA - KAHULUI - KIHEI (MAUI ISLAND)
Zajtrk v lastni režiji. Nato vrnitev avta na letališču (najpozneje 2 uri pred poletom) in polet ob 13.12 uri proti Kahuluiu. Prihod na Maui ob 13.45 uri. Po prihodu prevzem avta in cca. 40 minutna vožnja do hotela v Kiheju. Nameastitev. Nočitev. (MAUI COAST HOTEL***)

06. - 08.DAN: MAUI
Zajtrk v lastni režiji. Prosto po lastnem programu. Priporočamo vožnjo na 3100 metrov visok vulkan Haleakalo – hišo sonca iz katerega znanstveniki opazujejo sonce. Na njem so teleskopi, s katerimi lahko ameriška vojska opazi več tisoč kilometrov oddaljene objekte, ki so veliki kot nogometna žoga. Priporočamo tudi “Road to Hana” (to je izlet za cel dan), kjer se po ovinkasti cesti peljete skozi tropski gozd, mimo številnih slapov... S ceste se vam ponujajo tudi izjemni pogledi na obalo in Tihi ocean. Vožnja se konča na slapovih /brzicah), nacionalnega parka Haleakala, kjer se lahko tudi kopate. Nazaj se vračate po isti cesti. Lahaina, nekdanje najpomembnejše mesto na Mauiju, je le nekaj kilometrov oddaljeno od vašega hotela. Mesto ima številne bare, restavracije in trgovine. Nočitev.

09.DAN: KAHULUI – HONOLULU – LIHUE (KAUAI ISLAND)
Zajtrk v lastni režiji. Prosto do vrnitve avta na letališču (najpozneje 2 uri pred poletom) in polet ob 16.25 uri proti Honoluluju. Prihod v Honolulu ob 17.08 uri in nadaljevanje poleta proti Lihujeu ob 17.38 uri. Prihod na Kauai ob 18.16 uri. Po prihodu prevzem avta in cca. 30 minutna vožnja do hotela. Namestitev. Nočitev. (COURTYARD KAUAI AT COCONUT BEACH HOTEL***)

10.DAN: KAUAI
Zajtrk v lastni režiji. Nato prosto za sončenje, kopanje ali ostale aktivnosti. Popoldne vožnja na severni del otoka do Princevilla. Postanki na poti. Otok je majhen zato vožnja na severni del otoka traja cca. 1 uro. Vrnitev v hotel. Nočitev.

11.DAN: KAUAI
Zajtrk v lastni režiji. Dopoldne vožnja v Waimea Canyon State Park. Obiskovalci so presenečeni, ko na Havajih zagledajo “Grand Canyon”. Gre za 16 kilometrov dolg in 800-900 metrov globok kanjon. Vožnja po Waimea Canyon Drive in postanki ob razglednih točkah. Cesta se konča na cca. 33 kilometru 1.200 metrov visoko na razgledni točki, iz katere se vidi najepša plaža na Havajih Na Pali Beach. Waimea Canyon State Park nudi številne krajše in daljše možnosti sprehodov skozi pokrajino, ki so jo izoblikovali lava, dež in veter. Nato vožnja do Port Alena in priporočamo vkrcanje na katamaran. Ob 14.00 uri odhod katamarana na 4 urno križarjenje z večerjo ob najlepši obali Havajev Na Pali Beachu, ki je dostopna samo iz morja ali po večurni hoji. Če bo sreča, bi na križarjenju morali videti tudi kite, ki so v tem času redni obiskovalci Havajev, in delfine. Vrnitev v Port Alen ob cca. 18.00 uri. Nato krajša vožnja do hotela. Nočitev.

12.DAN: KAUAI – HONOLULU (OAHU)
Zajtrk v lastni režiji. Prosto za sončenje in kopanje. Vožnja na letališče ob cca. 12.00 uri in oddaja avta na letališču (najpozneje do 13.00 ure). Polet ob 14.39 uri proti Honoluluju. Prihod v Honolulu ob 15.13 uri. Prevzem avta in vožnja do hotela. Namestitev. Nočitev. (COCONUT WAIKIKI HOTEL***)

13.DAN: OAHU
Zajtrk v lastni režiji. Dan bo namenjen krožni vožnji okrog najbolj naseljenega havajskega otoka. Zjutraj se bomo ustavili pod Diamond Head in se peš odpravite na vrh (cca. 40 minut lahke hoje). Iz Diamond Heada je izjemen pogled na Waikiki in celotno jugovzhodno obalo Oahuja. Nato vožnjo nadaljujete v nasprotni smeri urinega kazalca skozi Kahalo, kjer prebivajo najbogatejši domačini, in nato ob obalni cesti, ki ponuja izjemne poglede na plaže in morje južne obale Oahuja. Vožnja ob Waimanalo Beachu do razgledne točke Pali Lookout, iz katere je izjemen pogled na severno obalo Oahuja. Nato nadaljevanje vožnje po cesti št. 83 vse do Waialua Baya, ki je poznano zbirališče najboljših surferjev na svetu. Tam lahko poizkusite tudi eno od specialitet na Oahuju – ledeni sladoled. Nato se po glavni cesti, ob kateri so plantaže ananasa in sladkornega trsa, vrnete na Waikiki. Nočitev.

14.DAN: OAHU -
Zajtrk v lastni režiji. Zjutraj si bomo ogledali največje mesto Honolulu. Ustavili se bomo pred bivšo kraljevo palačo Iolani, pred katero stoji tudi kopija kipa Kamehamehe, kralja ki je združil vse havajske otoke v eno državo. Povzpeli se bomo na Aloha Tower iz katerega je najlepši pogled na pristanišče, sprehodili se bomo skozi kitajsko četrt. Nato se bomo zapeljali do Pearl Harborja, zaliva ki je poznan po napadu Japoncev 7. decembra 1941, ki je popeljal ZDA v 2. svetovno vojno. Po ogledu prosto za nakupe in drugo. Nočitev.

15.DAN: HONOLULU – SAN FRANCISCO – ZURICH
Oddaja avta na letališču in polet ob 06.35 uri proti San Franciscu. Prihod v San Francisco ob 15.00 uri in nadaljevanje poleta proti Zurichu ob 20.25 uri.

16.DAN: ZURICH -  BENETKE
Prihod v Zurich ob 15.40 uri in nadaljevanje poleta proti Benetkam ob 17.40 uri. Prihod v Benetke ob 18.50 uri. Konec potovanja.

Cena je odvisna od sezone in cene letalske vozovnice ter števila prijavljenih potnikov in je veliko nižja od skupinskega potovanja.

V ceni je všteto: letalska karta v ekonomskem razredu Benetke – Frankfurt – San Francisco – Kona – Kahului - Honolulu – Lihue - Honolulu - Los Angeles – Zurich - Munchen - Trst, vse letališke takse, namestitev v dvoposteljnih sobah NA OSNOVI SAMO NOČITVE v hotelih*** , najem avta srednje kategorije na Havajih, neomejeno število kilometrov, več voznikov, vsa zavarovanja do 1.7 milijona evrov, 4 tanki bencina (1 tank na vsaki lokaciji – avto vrnete s praznim tankom), organizacija potovanja.

V ceni ni všteto: stroški po osebnih naročilih, omenjena izleta z ladjo na Big Islandu in na otoku Kauai, vse cestnine, mostnine, vstopnine, bencin, parkirnine, zavarovanje v primeru izgube avtomobilskih ključev ali vleke avta, vse kar ni omenjeno pod v ceno je všteto.

Cepljenja: Niso potrebna.

Vizumi: Za vstop v Združene države Amerike vizum ni potreben. Najmanj 10 dni pred odhodom morate PREKO INTERNETA izpolniti elektronsko prijavo za vstop v ZDA – ESTA. Esta stane 14 USD. Plačilo izvršite s kreditno kartico.

ZA VOŽNJO PO ZDA POTREBUJETE MEDNARODNO VOZNIŠKO DOVOLJENJE.