VELIKA MEHIŠKA TURA, 14 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

1.dan: BENETKE - MEXICO CITY
Polet v Mexico City. Transfer do hotela. Namestitev. Nočitev. (HOTEL **** )   

2.dan: MEXICO CITY (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku odhod ob 09.30 uri na 5 urni ogled mesta.  Ogledali mesto, ki so  začeli graditi leta 1325,  gradnja pa je trajala skoraj dve stoletji. Rezultat tega dela je bilo mesto z 200.000 prebivalci z urejenimi kanali in cestami, piramidami, ki so se zaradi načina izdelave ometa s katerim so bile obložene  sijale v sončni svetlobi. Na vrhovih piramid so vzvišeno stali templji posvečeni božanstvom takratne civilizacije. Danes je to največje mesto na svetu z več kot 25.milioni prebivalcev, ki leži na 2300 m nadmorske višine, z ugodno klimo preko celega leta., ki kljub nevzdržni rasti in urbanizaciji hrani v sebi čar nekdanjih dni. Najprej si bomo ogledali glavni trg Zocalo, katedralo, Nacionalno palačo s slovitimi freskami Diega Rivere in na koncu še izjemni antropološki muzej v katerem se boste lahko spoznali s kulturami, ki so obstajale na področju Mehike pred prihodom Špancev. Po ogledu transfer do hotela. Popoldne prosto za samostojne oglede in drugo. Nočitev.

3.dan: MEXICO CITY – GUADELOUPE - TEOTIHUACAN – MEXICO CITY (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku odhod ob 09.30 uri na 6 -7 urni ogled v okolico Mexico Citiya. Pogledali si boste baziliko Guadalupske matere božje, zaščitnice Mehike. V tem svetem romarskem kraju za Kristijane se vsako leto 12. decembra zbirajo procesije vernikov, v spomin na dan, ko se je prikazala devica Marija. Nato vožnja do arheološkega kompleksa Teotihuacan - mesta bogov, ki ni samo arheološki kompleks in najpomembnejše mesto Srednje Amerike v preteklih časih, ampak tudi center in osrednja os, kjer se prepleta večina mitologij Mehike - stičišče bogov, nebes, zemlje in človeka. Po prihodu sprehod po Aveniji Mrtvih in ogled templja Quetzalcoatl, Citadele, Piramide sonca, Piramide lune, Trga lune in ostalih znamenitosti. Povratek v Mexico City . Nočitev

4.dan: MEXICO CITY – VILLAHERMOSA - PALENQUE (zajtrk)  
Zajtrk. Transfer na letališče in polet ob 08.25 na jug polotoka Yucatan proti Villahermosi. Prihod na letališče ob 09.50 uri in prevzem avta na letališču. Nato cca. 2 ura vožnja do Palenq. Sledi ogled ruševin mesta obkroženega s smaragdnim pragozdom, ki vtisnejo vsakemu obiskovalcu nenavaden občutek. Figure kraljev in visokih svečenikov narejene v ometu na stenah templjev in palač so prav nenavadno lepe. Z uporabo posebnega načina izdelave ometa /mešanica izvlečkov dreves , kostnega in kožnega kleja/ so takratni graditelji dosegali prav čudesne rezultate. Še bolj neresnično pa se zdi, da je bilo vse to narejeno brez uporabe kovinskega  orodja. Ogled ruševin: Tempelj zapisov, Palača, Tempelj križa in druge znamenitosti. Po ogledu krajša vožnja do hotela. Namestitev. Nočitev. (HOTEL *** )

5.dan: PALENQUE – UXMAL – MERIDA (zajtrk)
Zajtrk. Nato vožnja čez Yucatan do Uxmala. Prihod v Uxmal. Nato ogled Uxmala. V mestu primerljivemu z velikimi mesti grške in rimske kulture, najdemo eno najzahtevnejših in najdovršenejših gradbenih del v konstrukcijah fasad templjev in palač. Kvaliteta in izdelava mask v ometu vzbujata pri obiskovalcih  spoštovanje do takratnih graditeljev. Ogled Piramide čarovnikov, Guvernerjeve palače, Velike piramide, Južnega templja in ostalih znamenitosti. Po končanem ogledu vožnja v Merido (cca. 90 minut), največje mesto na Yucatanu, ki mu zaradi bele barve na fasadah pravijo tudi „belo“ mesto. Namestitev. Nočitev. (HOTEL****+ )

6.dan: MERIDA – IZAMAL – CHITZEN ITZA (zajtrk)
Zajtrk. Dopoldne se sprehodite po centru mesta. Popoldne vožnja do Chitzen Itze. Vmes si lahko pogledate samostan Izamal, ki je ves v rumeni fasadi. Obiskal ga je tudi papež Janez Pavel II. Prihod v Chitzen Itzo  in namestitev v hotelu ob ruševinah. Nočitev.  ( HOTEL***** )

7.dan: CHICHEN ITZA – PLAYA DEL CARMEN (all inclusive)
Zajtrk v lastni režiji. Ogled ruševin - CHITZEN ITZE - najznamenitejšega in najbolje ohranjenega mesta Majev in kasneje mesta Toltecov  na polotoku Yucatan.  Prestolnica Majev med  5. in 10.st. n.š. in kasneje prestolnica Toltekov, ki so se sem preselili iz svoje prejšnje prestolnice Tule in eden najobsežnejših arheoloških kompleksov na polotoku. Ogled templja Kukulkan - piramide ki so jo  Maji uporabljali v posvetne namene in za preučevanje astronomije. Na vsaki strani piramide je 91 stopnic /4 x 91/ kar skupaj  z vrhnjo ploščadjo šteje 365 stopnic - dni, vsako izmed devetih nadstropij piramide je razdeljeno s stopnišči na 18 delov - 18 mesecev v sončnem letu Majev, na vsaki strani piramide se nahaja 52 plošč , ki ponazarjajo število let v enem ciklusu /v našem koledarju stoletje/ Najspektakularnejši dogodek pa se zgodi vsako leto 21 Marca in 23 Septembra ob spomladanskem in jesenskem enakonočju,  ko sence  kamnitih trikotnikov, ki se nahajajo na severnem stopnišču v določenem položaju sonca, oblikujejo valovito kačo, ki se spomladi vzdiguje / ko se dan prične daljšati/ in jeseni spušča /ko se dan prične krajšati/. Celoten prizor traja natančno 3 ure in 22 minut. Ogled notranjščine piramide, v kateri so arheologi odkrili prekrasen  prestol z rdečim jaguarjem, ki ima vložene oči in svetlikajoče proge narejene iz žada. Ogled še drugih znamenitih stavb , Templja bojevnikov, Skupino tisočih stebrov, Tržnico, Grobnico visokih svečenikov in ostale znamenitosti. Po ogledu vožnja na karibsko obalo. Prihod  v popoldanskih urah. Namestite na bazi all inclusive. Nočitev. (HOTEL **** )

8.dan:  PLAYA DEL CARMEN (all inclusive)
Oddaja avta na depoju Hertza v mestu Playa del Carmen do 10.00 ure zjutraj. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev. – all inclusive

9-12.dan: PLAYA DEL CARMEN (all inclusive)
Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev. – all inclusive

13.dan: PLAYA DEL CARMEN – BENETKE (zajtrk)
Zajtrk.  Transfer na letališče. Polet proti Benetkam. Obroki na letalu.

14.dan:  BENETKE 
Prihod v Benetke.  Konec potovanja.       

CENA: OD 2.250 EUR PO OSEBI

Cena je izračunana na osnovi 2 prijavljenih potnikov. V primeru manjšega števila si pridržujemo pravico do spremembe cene potovanja.

V CENI JE VKLJUČENO: letalska karta v ekonomskem razredu na relaciji Benetke –  – Mexico City – Villahermosa/Cancun – Benetke, vse letališke takse, namestitev v dvoposteljnih soba v hotelih, ki so omenjeni v program z obroki po programu, transfer letališče – hotel - letališče v Mexicu Citiyu in transfer hotel – letališče, po programu z angleško govorečim vodičem v Mexicu Citiyu, najem avtomobila srednje kategorije (4 dni) CHEVROLET CHEVY med Villahermoso in Playo del Carmen, neomejeno število kilometrov, 2 voznika, zavarovanje odškodninske odgovornosti do 1.7 milijona EUR, kasko zavarovanje brez odbitne franšize (krije poškodbe gum, podvozja, stekla, vandalizem in ogenj), zavarovanje proti kraji avta (ne zavaruje osebnih stvari v avtu), organizacija potovanja.

V CENI NI VKLJUČENO: stroški po osebnih naročilih, vse vstopnine na ogledih izven Mexico Citiya in Teotihuacana, cestnine, mostnine, ves bencin (AVTO MORATE VRNITI S POLNIM TANKOM) , enosmerni najem avta (CCA. 150-200 USD + 20% TAKSA)- PLAČATE NA LICU MESTA,  ter vse kar ni izrecno navedeno v programu.

OPOMBA: PRI NAJEMU AVTOMOBILA MORATE POKAZATI ENO OD SVETOVNIH KREDITNIH KARTIC (VISA, MASTERCARD, DINNERS, AMERICAN EXPRESS). PRISKRBETI SI MORATE TUDI MEDNARODNO VOZNIŠKO DOVOLJENJE. KREDITNA KARTICA MORA GLASITI NA PRVEGA VOZNIKA. ZA VSE DODATNE STVARI OKROG AVTA, KI JIH VZAMETE V MEHIKI JE 20% TAKSA

PRI PREVZEMU AVTOMOBILA V VILLAHERMOSI VAM BODO NA KREDITNO KARTICO POTEGNILI SLIP V VIŠINI 600 USD KOT KAVCIJO ZA AVTOMOBIL. SLIP BO UNIČEN OB VRNITVI AVTOMOBILA V PLAYI DEL CARMEN V PRIMERU, DA AVTOMOBIL VRNETE V STANJU, KOT STE GA PREVZELI.

VIZUM: NI POTREBEN. KER LETITE TJA IN NAZAJ ČEZ ZDA MORATE NAREDITI ESTO – ELEKTRONSKO PRIJAVO ZA VSTOP V ZDA. NAREDITE JO PREKO INTERNTA. STANE 14 USD PO OSEBI IN VELJA 2 LETI. ČE JO ŽE IMATE IN DO VAŠEGA POVRATKA IZ CANCUNA NE BOSTA PRETEKLI 2 LETI VAM JO NI POTREBNO DELATI, RAZEN ČE STE ZAMENJALI POTNI LIST.

https://esta.cbp.dhs.gov/

CEPLJENJA: NISO POTREBNA

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih . Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / Če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije INTERCONTI so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih  prodajnih mestih.