VELIKA KITAJSKA TURA IN HONG KONG, 15 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

              

/ K POTOVANJU SPADA POTRPEZLJIVOST, POGUM,
HUMOR .......IN DA SI NE DOVOLIMO SLABE
VOLJE OB MAJHNIH NEPRIJETNOSTIH /
Freiherr von Knigge


PEKING – XIAN – CHENGDU – LESHAN – LIJIANG – KUNMING – KAMNITI GOZD -  GUILIN – YANGSHOU – HONG KONG 

Odhod: VSAK DAN

1.dan: LJUBLJANA/BENETKE - PEKING (obroki na letalu)
Polet proti Pekingu.

2.dan: PEKING  (obroki na letalu)
Prihod v Peking. Transfer do hotela in namestitev. Prosto. Nočitev.

3.dan: PEKING (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku ogled Prepovedanega mesta - cesarska palača, domovanje cesarjev dinastije Ming in Quing. Mesto je bilo 500 let zaprto za vse, razen za cesarjevo družino in namesto simbolične vstopnine, ki jo danes odštevamo za vstop, so morali nekoč za tak prekršek plačati z glavo. Ogled mnoštva stavb, spomenikov, in drugih znamenitosti, ki slovijo kot eden najbolje ohranjenih kulturnozgodovinskih kompleksov na Kitajskem. Popoldne ogled Nebeškega templja - viška arhitekturne umetnosti dinastije Ming in današnjega simbola Pekinga. Tempelj, leži v parku velikem 267 hektarjev. Ogled Okroglega oltarja, Kamna trojnega odmeva, Zidu odmeva, Molitvene dvorane in drugih znamenitosti. Sledi ogled Tiananmen - trg Nebeškega Miru, katerega izgradnjo je zasnoval Maozedong. Tiananmen, je srce Pekinga. Na njem se nahajajo različni spomeniki in stavbe; Tiananmen vrata, zgodovinski muzej, muzej revolucije, velika ljudska dvorana,  Qiananmen vrata, mavzolej Maozedonga in spomenik neznanemu heroju. Tiananmen je znan tudi po tragičnih dogodkih iz zadnjih študentskih demonstracij. Sledi še ogled enega najlepših templjev na Kitajskem - Lamma templja. Tempelj je nekoč služil kot cesarska rezidenca, danes pa v njem še vedno prebivajo duhovniki. Nočitev.

4.dan: PEKING - VELIKI ZID – POLETNA PALAČA - XIAN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku izlet do Velikega zidu. Vmesni postanek za ogled svete poti do Mingovih grobnic. Ogled Velikega zidu in prosti čas za sprehod po tem monumentalnem delu človeških rok  /kitajski zid je edina človeška stvaritev, ki so jo astronavti ob prvem poletu v vesolje, lahko videli na zemlji s prostim očesom/. Popoldne vožnja do Poletne palače. Ogled poletne palače. Področje, ki je bilo sprva uporabljano kot cesarski park, je začel v 18.st dograjevati in širiti cesar Quianlong. 100.000 glava armada delavcev, je poglobila in razširila jezero Kunming, da bi lahko na njem cesar vadil svojo cesarsko mornarico. Ko je, angleško-francoska vojska v letu 1860 dodobra izropala in uničila Poletno palačo, je za njeno obnovo poskrbela slovita cesarica-mati Cixi, ki je denar, namenjen za obnovo in ustanovitev močne cesarske mornarice, porabila za obnovo Poletne palače, od mogočne mornarice, pa je ostala samo negibna marmorna ladja za zmeraj vsidrana  v kotičku jezera Kunming. Vrnitev v Peking. Večerja. Transfer na železniško postajo in odhod vlaka ob 19.10 uri proti Xianu. (spalnik 1. razred – 4 osebe v kabini)  Nočitev na vlaku.

5.dan: XIAN (zajtrk, večerja)
Prihod v Xian ob 08.00 uri. Transfer do hotela. Zajtrk. Po zajtrku ogled verjetno največjega arheološkega odkritja 20. stoletja na Kitajskem, grobnice cesarja Qin Shihuanga, v kateri se nahaja 6000 glinenih kipov vojščakov,  konj, vpreg - celotne armade, ki stoji v položaju pripravljenosti na boj, da bi sledila svojemu cesarju v pot nesmrtnosti. Pred vrnitvijo v Xian še ogled ostankov neolitske vasi Ban Po. Večerja. Nočitev.

6.dan: XIAN – CHENGDU (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato ogled Xiana, mesta ki je bilo več kot tisočletje središče Kitajske: zvonik, stolp bobnov, Velika gosja pagoda, mestno obzidje, muslimanska četrt in mošeja.Popoldne transfer na letališče in polet letala ob 17.10 uri proti Chengduju. Prihod v Chengdu ob 18.25 uri. Transfer do hotela. Večerja. Nočitev.

7.dan: CHENGDU – LESHAN – CHENGDU – LIJIANG (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled raziskovalnega inštituta namenjenemu vzreji pand in v katerem imajo največ pand na svetu. Nato 90 minutna vožnja do Leshana. Prihod v Leshan. Nato ogled največjega budinega kipa na svetu, ki je visok 70 metrov in vklesan v skalo na sotočju dveh rek. Nato vrnitev v Chengdu. Večerja. Transfer na letališče in polet letala ob 21.15 uri proti Lijiangu. Prihod v predgorje Tibeta ob 22.25 uri in transfer do hotela. Namestitev. Nočitev.

8.dan: LIJIANG – SOTESKA TIGROVEGA SKOKA – LIJIANG (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do soteske Tigrovega skoka, v kateri najdaljša kitajska reka Yangze izgubi nekaj sto metrov višinske razlike. Gore, ki obdajajo sotesko so več kot 6.000 metrov visoke in pogled nanje je res veličasten. Soteska je bila tudi startna točka Martina Strela ob njegovem podvigu plavanja Yangzeja. Nato vrnitev v Lijiang in ogled tradicionalne vasi Baisha v okolici Lijianga kateri še vedno vlada matriarhat. Ogled tradicionalnega življenja. Večerja. Nočitev.

9.dan: LIJIANG – KUNMING – KAMNITI GOZD – GUILIN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Transfer na letališče in polet ob 08.35 uri proti Kunmingu. Prihod v Kunming ob 09.55 uri in cca. 90 minutna vožnja do Kamnitega gozda. Ogled “gozda”, ki je skupek najrazličnješih skalnih podob, ki jih je v milijonih let naredila narava. Vrnitev v Kunming in polet ob 17.10 uri proti Guilinu. Prihod v Guilin ob 18.30 uri. Transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

10.dan: GUILIN (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet v okolico Guilina v vasi, v katerih živi največja nacionalna manjšina na Kitajskem Zhuang. Sprehod skozi izjemne riževe terase in tradicionalne vasi. Ogled njihovega življenja. Kosilo. Povratek v Guilin v popoldanskih urah. Večerja. Nočitev.

11.dan: GUILIN - YANGSHOU – GUILIN (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku križarjenje po znemeniti reki Li, ki je obdana s hribčki najrazličnejših oblik, številnimi vasmi in riževimi polji. Kosilo na ladji. Po pristanku ladje v Yangshou prosto za sprehode po tržnici. Vrnitev v Guilin v popoldanskih urah. Večerja.  Nočitev.

12.dan: GUILIN – GUANGZHOU (CANTON) – HONG KONG (zajtrk)
Zajtrk. Transfer na letališče in polet ob 09.30 uri proti Guangzhoju. Prihod v Guangzhou ob 10.35 uri. Po prihodu transfer na železniško postajo in odhod vlaka ob 13.30 uri proti biseru orienta - Hong Kongu. Prihod v Hong Kong ob 15.30 uri. Transfer do hotela. Namestitev. Nočitev.

13.dan:HONG KONG (zajtrk)
Zajtrk. Prosto po lastnem programu.

14.dan: HONG KONG (zajtrk)
Zajtrk. Prosto po lastnem programu. Zvečer okrog 21.00 ure transfer na letališče.

15. dan: HONG KONG – LJUBLJANA/BENETKE (obroki na letalu)
Polet proti Ljubljana/Benetkam. Prihod v Ljubljano/Benetke.

CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone, cene letalskih kart in števila potnikov.

V ceni je všteto: letalski prevoz v ekonomskem razredu Benetke/Ljubljana – Peking/Xian – Chengdu – Lijiang - Kunming – Guilin  - Guangzhou/Hong Kong – Ljubljana/Benetke, vse letališke takse, stroški namestitve v dvoposteljnih sobah na osnovi zajtrka v hotelih po vaši izbiri, vsa kosila in večerje po programu, vsi ogledi in vstopnine po programu, stroški vodenja angleško govorečih lokalnih vodičev, organizacija potovanja.

V ceni ni všteto: vse kar ni izrecno navedeno v programu, stroški za pridobitev kitajskega vizuma 60 EUR / stroški po osebnih naročilih, napitnine za lokalne vodiče in šoferje, vse kar ni omenjeno pod cena vključuje.

Vizum: Za pridobitev kitajskega vizuma potrebujete: vsaj 6 mesecev veljaven potni list, eno fotografijo in 60 EUR. Vse omenjeno je potrebno dostaviti tur.agenciji Interconti cca. 14 dni pred odhodom.

Za vstop v Hong Kong vizum ni potreben.

Cepljenja: Niso potrebna.

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih . Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.