VELIKA KITAJSKA TURA, 16 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

PEKING Z CESARSKO PALAČO IN CESARSKIMI TEMPLJI – VELIKI KITAJSKI ZID – STARODAVNA PRESTOLNICA SEVERNIH VEJEV DATONG – IZJEMNE BUDISTIČNE JAME YUYANG – FANTASTIČNI VISEČI SAMOSTAN – SREDNJEVEŠKI BISER MESTECE PINGYAO – TISOČLETNA PRESTOLNICA XIAN – PANDE V CHENGDUJU – VELIKI SEDEČI BUDA LESHANA – BIZARNA IN HKRATI IZJEMNA KRAŠKA POKRAJINA GUILINA IN YANGSHOJA – GOSPODARSKA PRESTOLNICA SHANGHAI

ODHOD: 20. AVGUST 2020

20. AVGUST 1.dan: LJUBLJANA – ISTANBUL - PEKING (obroki na letalu)  

Polet ob 20.00 uri proti Istanbulu. Prihod v Istanbul ob 23.15.  

21. AVGUST 2.dan: PEKING (zajtrk na letalu, večerja)

Nadaljevanje poleta proti Pekingu ob 01.25 uri. Prihod v Peking ob 15.35 uri. Transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev. (HOTEL VISION PEKING****)

22. AVGUST 3.dan: PEKING (zajtrk, večerja)

Zajtrk. Po zajtrku ogled Prepovedanega mesta - cesarska palača, domovanje cesarjev dinastije Ming in Quing. Mesto je bilo 500 let zaprto za vse, razen za cesarjevo družino in namesto simbolične vstopnine, ki jo danes odštevamo za vstop, so morali nekoč za tak prekršek plačati z glavo. Ogled mnoštva stavb, spomenikov, in drugih znamenitosti, ki slovijo kot eden najbolje ohranjenih kulturnozgodovinskih kompleksov na Kitajskem. Popoldne ogled Nebeškega templja - viška arhitekturne umetnosti dinastije Ming in današnjega simbola Pekinga. Tempelj, leži v parku velikem 267 hektarjev. Ogled Okroglega oltarja, Kamna trojnega odmeva, Zidu odmeva, Molitvene dvorane in drugih znamenitosti. Sledi ogled Tiananmen - trg Nebeškega Miru, katerega izgradnjo je zasnoval Maozedong. Tiananmen, je srce Pekinga. Na njem se nahajajo različni spomeniki in stavbe; Tiananmen vrata, zgodovinski muzej, muzej revolucije, velika ljudska dvorana,  Qiananmen vrata, mavzolej Maozedonga in spomenik neznanemu heroju. Tiananmen je znan tudi po tragičnih dogodkih iz zadnjih študentskih demonstracij. Večerja. Nočitev.

23. AVGUST 4.dan: PEKING (zajtrk, večerja)

Zajtrk. Dopoldne vožnja do Poletne palače. Ogled poletne palače. Področje, ki je bilo sprva uporabljano kot cesarski park, je začel v 18.st dograjevati in širiti cesar Quianlong. 100.000 glava armada delavcev, je poglobila in razširila jezero Kunming, da bi lahko na njem cesar vadil svojo cesarsko mornarico. Ko je, angleško-francoska vojska v letu 1860 dodobra izropala in uničila Poletno palačo, je za njeno obnovo poskrbela slovita cesarica-mati Cixi, ki je denar, namenjen za obnovo in ustanovitev močne cesarske mornarice, porabila za obnovo Poletne palače, od mogočne mornarice, pa je ostala samo negibna marmorna ladja za zmeraj vsidrana  v kotičku jezera Kunming. Popoldne vrnitev v Peking in  ogled enega najlepših templjev na Kitajskem - Lamma templja. Tempelj je nekoč služil kot cesarska rezidenca, danes pa v njem še vedno prebivajo duhovniki. Večerja. Nočitev.

24. AVGUST 5.dan: PEKING - VELIKI ZID – DATONG  (zajtrk, kosilo, večerja) 

Zajtrk. Po zajtrku vožnja do Velikega zidu na prelazu Badaling. Na poti postanek za ogled “Svete poti Mingov”, vhoda v dolino grobnic dinastije Ming. Skozi vhod in po poti obdani s kipi mitoloških živali, vojakov in mandarinov so morali ob obisku svojih prednikov, tudi cesarji iti peš. Po prihodu na Badaling  ogled Velikega zidu, zgrajenega v času dinastije Ming in prosti čas za sprehod po tem monumentalnem delu človeških rok, nekoč simbolu trpljenja, danes eni najveljih turističnih znamenitosti na svetu. Kosilo. Po kosili nadaljevanje vožnje (cca. 4 ure) do še ene prestolnice starodavne Kitajske Datongu. Prihod v nekdanjo prestolnico severnih Vejev Datong. Namestitev. Večerja. Nočitev. (HOTEL DATONG****)  

25. AVGUST 6.dan: DATONG – JAME YUYANG – VISEČI SAMOSTAN - PINGYAO (zajtrk, kosilo, večerja)

Zajtrk. Po zajtrku izlet do izjemnega kompleksa budističnih jam Yun Gang vklesanih v skalovje gore Wuzhou, v katerih je več kot 50.000 budinih podob. Podzemni kompleks obsega cca kilometer jam, ki predstavljajo enega najlepših ostankov zgodnje budistične umetnosti na Kitajskem. Po ogledu Yun Gang jam vožnja skozi /grassland - travnato stepo/ do 75 km oddaljenega znamenitega “visečega templja”- zgrajenega v 5.st., ki ima preko 40 dvoran in pavilijonov, ki kakor orlovo gnezdo visijo na skalah nad prepadom. Samostan je služil kot prenočišče romarjem na njihovih romarskih poteh. Kosilo. Nato vožnja skozi glavno mesto provice Shanxi Tai Yuana do prelepega srednjeveškega mesteca Ping Yaa. Namestitev. Večerja. Nočitev. (DEJUYUAN GUEST HOUSE****)

26. AVGUST 7.dan: PING YAO – XIAN (zajtrk, večerja)

Zajtrk. Po zajtrku ogled svetovno znanega srednjeveškega mesta Ping Yao. To je edino mesto v osrednjem delu Kitajske, ki je ohranilo takratni videz in je zaradi kulturne vrednosti pod zaščito Unesca. Po ogledu mesta še ogled  družinske hiše Qiaoa. Družina Qiao je v času cesarja Qianlonga (1735-1796) obogatela s trgovino in bančništvom. Bogastvo jim je omogočilo, da so zgradili 2.200 kvadratnih metrov veliko palačo v tipičnem kitajskem slogu iz 18. stoletja, ki jih danes na Kitajskem praktično ne moremo več videti. V palači je 313 sob, 6 dvorišč, tempelj posvečen prednikom... Po ogledu transfer na železniško postajo in odhod super hitrega vlaka (BULET TRAINA) proti Xian ob 15.43 uri Prihod v Xian ob 18.29 uri in transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev. (GRAND DYNASTY CULTURE HOTEL XIAN****)  

27. AVGUST 8.dan: XIAN (zajtrk, večerja)

Zajtrk. Po zajtrku ogled grobnice prvega kitajskega cesarja, ki je združil Kitajsko v eno državo Qin Shihuanga. Ko so jo pred skoraj 50. leti po naklučju odkrili je bila to svetovna senzacija, danes pa sodi med največja arheološka odkritja na svetu. Sama grobnica še ni odprta, to kar boste videli je samo predprostor. V njem se nahaja 6000 glinenih kipov vojščakov,  konj, vpreg - celotne armade, ki stoji v položaju pripravljenosti na boj, da bi sledila svojemu cesarju v pot nesmrtnosti. Nato vrnitev v Xian. Popoldne ogled Xiana, mesta ki je bilo več kot tisočletje središče Kitajske: zvonik, stolp bobnov, Velika gosja pagoda, mestno obzidje, muslimanska četrt in mošeja.Večerja z žli krofi (speciliteo Xiana). Nočitev.

28. AVGUST 9.dan: XIAN – CHENGDU (zajtrk, večerja)

Zajtrk. Transfer na železniško postajo in odhod super hitrega vlaka ob 08.25 uri proti Chengduju. Prihod v Chengdu, največje mesto province Sichuan ob 12.36 uri. Transfer do hotela. Popoldne ogled največjega mesta province Sichuan. Večerja. Nočitev. (TIANFU SUNSHINE HOTEL****)

29. AVGUST 10.dan: CHENGDU – LESHAN – CHENGDU – GUILIN (zajtrk, kosilo, večerja)

Zajtrk. Po zajtrku ogled raziskovalnega inštituta namenjenemu vzreji pand in v katerem imajo največ pand na svetu. Nato 90 minutna vožnja do Leshana. Prihod v Leshan. Nato ogled največjega budinega kipa na svetu, ki je visok 70 metrov in vklesan v skalo na sotočju dveh rek. Kosilo. Nato vrnitev v Chengdu. Večerja. Transfer na letališče in polet letala ob 20.50 uri proti Guilinu. Prihod v Guilin ob 22.30 uri in transfer do hotela. Namestitev. Nočitev. (HOTEL LIJIANG WATERFALL****)

30. AVGUST 11.dan: GUILIN (zajtrk, kosilo, večerja)

Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet v okolico Guilina v vasi, v katerih živi največja nacionalna manjšina na Kitajskem Zhuang. Sprehod skozi izjemne riževe

terase in tradicionalne vasi. Ogled njihovega življenja. Kosilo. Povratek v Guilin v popoldanskih urah. Večerja. Nočitev.

31. AVGUST 12.dan: GUILIN - YANGSHOU – GUILIN (zajtrk, kosilo, večerja)

Zajtrk. Po zajtrku križarjenje po znemeniti reki Li, ki je obdana s hribčki najrazličnejših oblik, številnimi vasmi in riževimi polji. Kosilo na ladji. Po pristanku ladje v Yangshou prosto za sprehode po tržnici.  Popoldne povratek v Guilin in ogled podzemne jame Bambusove piščali, ki sodi med najlepše podzemne jame na Kitajskem. Po ogledu transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

01. SEPTEMBER 13.dan: GUILIN - SHANGHAI (zajtrk)

Zajtrk. Po zajtrku transfer na letališče in polet proti Shanghaju. Prihod v Shanghai. Po prihodu ogled Bunda, obrežja ob reki Hang Pu iz katerega je izjemen pogled na stari in novi Shanghai. Nato transfer do hotela. Namestitev. Popoldne prosto za obisk otvoritve kongresa FDI. Vrnitev v hotel. Nočitev. (CENTRAL HOTEL****)

02. SEPTEMBER 14.dan: SHANGHAI (zajtrk, večerja)

Zajtrk. Po zajtrku ogled mesta imenovanega - Pariz vzhoda, sprijenost Kitajske, kraljica Orienta, mesto potepuhov, avantur, zvodnikov, igralcev na srečo, mornarjev, dandijev, preprodajalcev mamil,  ponižanj, žalosti, stradanj, delavcev, voznikov rikš, beračev, mladoletnih prostitutk, študentskih aktivistov, stavk, intelektualcev, komunističnih aktivistov, upornikov. Mešanica New Yorka in Pariza.  Ogled Yu vrtov in tempelj spečega Bude. Popoldne prosto za samostojne oglede in drugo. Priporočamo križarjenje po reki Huang Pu. Večerja. Nočitev.

03. SEPTEMBER 15.dan: SHANGHAI – ISTANBUL (zajtrk, večerja na letalu)

Zajtrk. Prosto za samostojne oglede in drugo ali obisk kongresa FDI. Transfer na leališče v večernih urah. Polet ob 22.25 uri proti Istanbulul.

04. SEPTEMBER 16. dan: ISTANBUL – LJUBLJANA (obroki na letalu)

Prihod v Istanbul ob 05.45 uri in nadaljevanje poleta proti Ljubljani ob 07.00 uri. Prihod v Ljubljano ob 08.15 uri. Konec potovanja.

 

CENA:2.850 EUR PO OSEBI

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO:500 EUR

Najmanjše število potnikov 20. V primeru manjšega števila prijavljenih potnikov, si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja.

V ceni je všteto: letalski prevoz v ekonomskem razredu Ljubljana – Istanbul – Peking/Chengdu – Guilin  - Shanghai - Istanbul - Ljubljana, vse letališke takse, prevozi s super hitrimi vlaki v 2. razredu na relaciji Pingyao-Xian-Chengdu, stroški namestitve v dvoposteljnih sobah na osnovi zajrka v hotelih**** po programu, vsa kosila in večerje po programu v restavracijah ali v hotelih, vsi ogledi in vstopnine po programu, stroški vodenja slovensko govorečega vodiča in organizacija potovanja.

V ceni ni všteto: vse kar ni izrecno navedeno v programu, stroški za pridobitev kitajskega vizuma 60 EUR / stroški po osebnih naročilih, napitnine za lokalne vodiče in šoferje. Priporočena napitnina 50 EUR po osebi za celotno potovanje.

VIZUM: Za pridobitev kitajskega vizuma potrebujete: vsaj 6 mesecev veljaven potni list, eno fotografijo, izpolnjen formular preko interneta in 60 EUR. Vizum urejate sami neposredno na ambasadi v Ljubljani, kjer se morate osebno zglasiti.

CEPLJENJA: Niso potrebna.

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih . Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega