VELIKA KITAJSKA TURA, 15 DNI

Pošljite povpraševanje

Program


/ K POTOVANJU SPADA POTRPEZLJIVOST, POGUM,
HUMOR .......IN DA SI NE DOVOLIMO SLABE
VOLJE OB MAJHNIH NEPRIJETNOSTIH /
Freiherr von Knigge


PEKING – DATONG – TAI YUAN – PING YAO - XIAN – CHENGDU – LESHAN – KUNMING – LIJIANG – KAMNITI GOZD - GUILIN – YANGSHOU - SHANGHAI

Odhod: VSAK DAN

1.dan: LJUBLJANA/BENETKE -  PEKING
Polet proti Pekingu. Obroki na letalu.

2.dan: PEKING – POLETNA PALAČA – PEKING (večerja)
Prihod v Peking ob 08.35 uri po lokalnem času. Transfer do hotela in namestitev. Dopoldne počitek. Popoldne vožnja do Poletne palače. Ogled poletne palače. Področje, ki je bilo sprva uporabljano kot cesarski park, je začel v 18.st dograjevati in širiti cesar Quianlong. 100.000 glava armada delavcev, je poglobila in razširila jezero Kunming, da bi lahko na njem cesar vadil svojo cesarsko mornarico. Ko je, angleško-francoska vojska v letu 1860 dodobra izropala in uničila Poletno palačo, je za njeno obnovo poskrbela slovita cesarica-mati Cixi, ki je denar, namenjen za obnovo in ustanovitev močne cesarske mornarice, porabila za obnovo Poletne palače, od mogočne mornarice, pa je ostala samo negibna marmorna ladja za zmeraj vsidrana  v kotičku jezera Kunming. Povratek v Peking. Večerja. Nočitev.

3.dan: PEKING (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled Prepovedanega mesta - cesarska palača, domovanje cesarjev dinastije Ming in Quing. Mesto je bilo 500 let zaprto za vse, razen za cesarjevo družino in namesto simbolične vstopnine, ki jo danes odštevamo za vstop, so morali nekoč za tak prekršek plačati z glavo. Ogled mnoštva stavb, spomenikov, in drugih znamenitosti, ki slovijo kot eden najbolje ohranjenih kulturnozgodovinskih kompleksov na Kitajskem. Popoldne ogled Nebeškega templja - viška arhitekturne umetnosti dinastije Ming in današnjega simbola Pekinga. Tempelj, leži v parku velikem 267 hektarjev. Ogled Okroglega oltarja, Kamna trojnega odmeva, Zidu odmeva, Molitvene dvorane in drugih znamenitosti. Sledi ogled Tiananmen - trg Nebeškega Miru, katerega izgradnjo je zasnoval Maozedong. Tiananmen, je srce Pekinga. Na njem se nahajajo različni spomeniki in stavbe; Tiananmen vrata, zgodovinski muzej, muzej revolucije, velika ljudska dvorana,  Qiananmen vrata, mavzolej Maozedonga in spomenik neznanemu heroju. Tiananmen je znan tudi po tragičnih dogodkih iz zadnjih študentskih demonstracij. Sledi še ogled enega najlepših templjev na Kitajskem - Lamma templja. Tempelj je nekoč služil kot cesarska rezidenca, danes pa v njem še vedno prebivajo duhovniki. Večerja. Nočitev.

4.dan: PEKING - VELIKI ZID – PEKING – DATONG (zajtrk, večerja) 
Zajtrk. Po zajtrku izlet do Velikega zidu. Ogled Velikega zidu in prosti čas za sprehod po tem monumentalnem delu človeških rok  /kitajski zid je edina človeška stvaritev, ki so jo astronavti ob prvem poletu v vesolje, lahko videli na zemlji s prostim očesom/. Nato transfer na železniško postajo in odhod proti Datongu ob 15.03 uri. Prihod v nekdanjo prestolnico dinastije Severnih Vejev ob 20.30 uri. Transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

5.dan: DATONG – TAIYUAN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku izlet do kompleksa jam Yun Gang vklesanih v skalovje gore Wuzhou, v katerih je več kot 50.000 budinih podob. Podzemni kompleks obsega cca kilometer jam, ki predstavljajo enega najlepših ostankov zgodnje budistične umetnosti na Kitajskem. Po ogledu Yun Gang jam vožnja skozi /grassland - travnato stepo/ do 75 km oddaljenega znamenitega “visečega templja”- zgrajenega v 5.st., ki ima preko 40 dvoran in pavilijonov, ki kakor orlovo gnezdo visijo na skalah nad prepadom. Samostan je služil kot prenočišče romarjem na njihovih romarskih poteh. Nato vožnja do glavnega mesta provice Shanxi Tai Yuana. Namestitev. Večerja. Nočitev.

6.dan: TAIYUAN – PING YAO – XIAN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled svetovno znanega srednjeveškega mesta Ping Yao. To je edino mesto v osrednjem delu Kitajske, ki je ohranilo takratni videz in je zaradi kulturne vrednosti pod zaščito Unesca. Po ogledu mesta še ogled  družinske hiše Qiaoa. Družina Qiao je v času cesarja Qianlonga (1735-1796) obogatela s trgovino in bančništvom. Bogastvo jim je omogočilo, da so zgradili 2.200 kvadratnih metrov veliko palačo v tipičnem kitajskem slogu iz 18. stoletja, ki jih danes na Kitajskem praktično ne moremo več videti. V palači je 313 sob, 6 dvorišč, tempelj posvečen prednikom... Po ogledu vrnitev v Taiyuan. Pozno kosilo. Transfer na letališče in polet letala proti Xianu ob 19.30 uri. Prihod v Xian ob 20.30 uri in transfer do hotela. Namestitev. Nočitev.  

7.dan: XIAN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled grobnice cesarja Qin Shihuanga, v kateri se nahaja 6000 glinenih kipov vojščakov,  konj, vpreg - celotne armade, ki stoji v položaju pripravljenosti na boj, da bi sledila svojemu cesarju v pot nesmrtnosti. Popoldne ogled Xiana, mesta ki je bilo več kot tisočletje središče Kitajske: zvonik, stolp bobnov, Velika gosja pagoda, mestno obzidje, muslimanska četrt in mošeja. Večerja. Nočitev.

8.dan: XIAN – CHENGDU – LESHAN – LIJIANG (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Transfer na letališče in polet ob 07.55 uri proti Chengduju. Prihod v Chengdu ob 09.05 uri. Po prihodu ogled raziskovalnega inštituta namenjenemu vzreji pand in v katerem imajo največ pand na svetu. Nato 90 minutna vožnja do Leshana. Prihod v Leshan in ogled največjega budinega kipa na svetu, ki je visok 70 metrov in vklesan v skalo na sotočju dveh rek. Nato vrnitev v Chengdu. Večerja. Transfer na letališče in polet letala ob 21.15 uri proti Lijiangu. Prihod v predgorje Tibeta ob 22.25 uri in transfer do hotela. Namestitev. Nočitev.

9.dan: LIJIANG – SOTESKA TIGROVEGA SKOKA – LIJIANG (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do soteske Tigrovega skoka, v kateri najdaljša kitajska reka Yangze izgubi nekaj sto metrov višinske razlike. Gore, ki obdajajo sotesko so več kot 6.000 metrov visoke in pogled nanje je res veličasten. Soteska je bila tudi startna točka Martina Strela ob njegovem podvigu plavanja Yangzeja. Nato vrnitev v Lijiang in ogled tradicionalne vasi Baisha v okolici Lijianga kateri še vedno vlada matriarhat. Ogled tradicionalnega življenja. Večerja. Nočitev.

10.dan: LIJIANG – KUNMING – KAMNITI GOZD – GUILIN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Transfer na letališče in polet letala ob 08.20 uri proti Kunmingu. Prihod v Kunming ob  08.50 uri. Nato vožnja do Kamnitega gozda ene največjih naravnih znamenitosti Kitajske.  Kamniti gozd je skupek kamnov najrazličnejših oblik in barv, ki spominjajo na lunino pokrajino. V kamnitem gozdu se boste srečali tudi z različnimi predstavniki narodnih manjšin, ki sestavljajo večino prebivalstva province Junnan in se od Kitajcev ločijo po jeziku, kulturi, religiji, na zunaj pa najbolj po različnih živopisnih oblačilih. Vrnitev v Kunming in polet letala ob 18.45 uri proti Guilinu. Prihod v Guilin ob 20.10 uri in transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

11.dan: GUILIN - YANGSHOU – GUILIN (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku križarjenje po znemeniti reki Li, ki je obdana s hribčki najrazličnejših oblik, številnimi vasmi in riževimi polji. Kosilo na ladji. Po pristanku ladje v Yangshou prosto za sprehode po tržnici.  Popoldne povratek v Guilin in ogled podzemne jame Bambusove piščali, ki sodi med najlepše podzemne jame na Kitajskem. Po ogledu jame obisk bolnišnice s tradicionalno kitajsko medicino. Po ogledu transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

12.dan: GUILIN – RIŽEVE TERASE - GUILIN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet v okolico Guilina v vasi, v katerih živi največja nacionalna manjšina na Kitajskem Zhuang. Sprehod skozi izjemne riževe terase in tradicionalne vasi. Ogled njihovega življenja. Povratek v Guilin v popoldanskih urah. Večerja. Nočitev.

13.dan: GUILIN – SHANGHAI (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku transfer na letališče in polet letala ob 11.20 uri proti Shanghaju.  Prihod v Shanghai ob 13.20 uri in transfer do hotela. Prosto za samostojne oglede in drugo. Nočitev.

14.dan: SHANGHAI – LJUBLJANA (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku ogled mesta imenovanega - Pariz vzhoda, sprijenost Kitajske, kraljica Orienta, mesto potepuhov, avantur, zvodnikov, igralcev na srečo, mornarjev, dandijev, preprodajalcev mamil,  ponižanj, žalosti, stradanj, delavcev, voznikov rikš, beračev, mladoletnih prostitutk, študentskih aktivistov, stavk, intelektualcev, komunističnih aktivistov, upornikov. Mešanica New Yorka in Pariza.  Ogled Yu vrtov in tempelj spečega Bude. Popoldne prosto za samostojne oglede in drugo. Priporočamo križarjenje po reki Huang Pu. Transfer na letališče in polet letala proti Evropi. Obroki na letalu.

15.dan: LJUBLJANA/BENETKE
Prihod v Ljubljano/Benetke v dopoldanskih urah. Konec potovanja.

CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone, cene letalskih kart in števila potnikov.

V ceni je všteto: letalski prevoz v ekonomskem razredu Ljubljana/Benetke -  Peking/Taiyuan - Xian – Chengdu – Lijiang - Kunming - Guilin  - Shanghai – Ljubljana/Benetke, vse letališke takse, stroški namestitve v dvoposteljnih sobah na osnovi zajtrka v hotelih po vaši izbiri, vse večerje in kosila po programu v hotelih ali v lokalnih restavracijah, vsi ogledi in vstopnine po programu, angleško govoreči lokalni vodiči in organizacija potovanja.

V ceni ni všteto: vse kar ni izrecno navedeno v programu, stroški za pridobitev kitajskega vizuma 60 EUR / stroški po osebnih naročilih, napitnine za lokalne vodiče in šoferje, vse kar ni omenjeno pod v ceni je všteto.

Vizum: Za pridobitev kitajskega vizuma potrebujete: vsaj 6 mesecev veljaven potni list, eno fotografijo in 60 EUR. Vse omenjeno je potrebno dostaviti tur.agenciji Interconti cca. 14 dni pred odhodom.

Cepljenja: Niso potrebna.

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih . Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.