VELIKA JAPONSKA TURA 15.DNI - 2850.-EUR

Pošljite povpraševanje

Program

Japonska kultura je edinstvena in izjemno bogata.
Japonska zgodovina sega več tisoč let nazaj in v tem času je Japonska razvila svojo edinstveno identiteto in tradicijo. Tradicionalne japonske umetnosti in obrti, kot so kaligrafija, slikanje, keramika in rezbarstvo, odražajo skrb, natančnost in estetiko, ki so globoko zakoreninjene v japonski družbi. Prav tako so japonski vrtovi znani po vsem svetu po svoji umirjeni in harmonični zasnovi, ki poskuša posnemati naravo.
V japonski družbi ima pomembno vlogo japonska vera s poudarkom na šintoizmu in budizmu. Šintoizem je avtohtona religija na Japonskem, ki vključuje čaščenje različnih božanstev in naravnih duhov. Budizem je tudi globoko zakoreninjen v japonski kulturi in ima močan vpliv na umetnost, arhitekturo in filozofijo.Tudi japonska gastronomija je zelo znana in cenjena po vsem svetu. Japonska hrana, kot so suši, ramen, tempura in sukiyaki, je znana po svežih sestavinah, uravnoteženih okusih in lepi predstavitvi. Tudi japonski čaj, predvsem zeleni, ima v japonski kulturi posebno mesto in je pogosto povezan s čajno slovesnostjo.Sodobna Japonska je znana tudi po svojem tehnološkem napredku. Japonska podjetja so vodilna v svetu na področju elektronike, avtomobilov, strojev, robotike in mnogih drugih industrij. Inovacije, kot so elektronske naprave, hitri vlaki in robotika, so postale simboli japonske tehnološke odličnosti. Kljub modernizaciji pa imata tradicija in globoko zakoreninjena kulturna dediščina še vedno pomembno vlogo v vsakdanjem življenju Japoncev. Spoštovanje starejših, izkazovanje primernega bontona in skrb za skupnost so vrednote, ki jih neguje japonska družba. Japonska kultura je zanimiva in večplastna, raziskovanje njenih različnih vidikov pa omogoča vpogled v edinstvenost in bogastvo te fascinantne države.

 

 

 

VELIKA JAPONSKA TURA  15 DNI
 

1.dan:  (obroki na letalu)
Polet  iz bližnjega letališča proti  Japonski. 

2.dan:  OSAKA (obroki na letalu) 
Prihod v  Osako v popoldanskem času in transfer do hotela, ki se nahaja ob glavni želežniški postaji v Osaki.  Namestitev. Popoldne prosto za sprehode po mestu. Osaka je znana kot mesto v katerem se dobro je in dobro zabava.  NočitevV hotelu plačate 1.200 JPY (cca. 9 EUR) turistične takse)  

3.dan: OSAKA (zajtrk)
Zajtrk. Nato ogled mesta v lastni režiji. (zelo enostavno – pred potjo dobite navodila kaj in kako izpeljati ogled) Pogledali si boste grad Osako, ki je ena največjih japonskih zanimivosti, grad so začeli graditi že leta 1583  igral pa je pomembno vlogo v združevanju Japonske v eno državo . Neverjetna zgodba gradu, ki so ga skozi zgodovino gradili,  rušili in znova gradili vas bo gotovo presunila. Nazadnje so Američani med drugo svetovno vojno porušili 90% gradu vendar so ga trmasti Japonci leta 1995 znova začeli obnavljati  in čez dve leti končali obnovo tako da so gradu vrnili prvotno obliko in vsebino in je danes na ogled kot muzej. Vstopnina za Osaka castle je cca 5.-Eur.   Sledi ogled ene največjih in najstarejših živilskih tržnic v Osaki – Kuromon Marketa. Tržnico so zgradili še v času dinastije Edo (1603-1868) in še danes veljaza center v katerem se nahaja cca 150 trgovinic, ki prodajajo v glavnem ribje in mesne  jedi in jih pripravljajo tako, da obiskovalci tržnice lahko kupijo majhne porcije ki jih do naslednje trgovinice že pojejo . Tako lahko poskušate veliko število različnih jedi ne, da bi se prenajedli. Seveda so med njimi tudi trgovinice z tradicionalnii sladkimi izdelki za desert. Nekaj časa nazaj so domačini protestirali zaradi tujcev, ki se na tržnici ne držijo ustaljenim navad in manir zato na tržnici velja naslednje: med jedjo se ne premikajte oziroma hodite naokoli, pazite da ne ovirate toka mimoidočih  in da s hrano, ki jo jeste ne umažete mimoidočih ali okolice. Kosilo v lastni režiji. Nato  vzpon na eno glavnih zanimivosti Osake, to je nebotičnik Umeda Sky Building, ki je v lasti korporacije Toshiba in iz katerega se razteza krasen panoramski razgled na Osako. Na vrhu nebotičnika nahajata dva observatorija. Strešni observatorij  in observatorij plavajočega vrta. V kleti pod nebotičnikom pa  tržnica s katero so poskušali  ustvariti atmosfero Osake iz začetka 20.st. Vstopnina za Umeda Sky Building je cca 10.-Eur. Za zvečer predlagamo sprehod po nočnem delu Osake, ki ga imenujejo  Dotonbori.  V preteklosti je bil predel znan po številnih gledališčih, danes pa je nočni predel Osake z številnimi bari, klubi in vsem pripadajočim.    Nočitev.   

4.dan: OSAKA – HIROSHIMA  (zajtrk) 
Zajtrk. Prevoz vase prtljage ( velikih kovčkov)  do Kyota s posebnim kamionom. Pripravite si ročno prtljago z osebnimi stvarmi – za nočitev v Hiroshimi ker bodo vaši veliki kovčki šli naravnost v hotel v Kyoto. 
Nato vožnja z bullet trainom – NOZOMI ob 08.00 uri v Hiroshimo. Iz Osake do Hiroshime traja vožnja cca. 90 minut. Prihod v Hiroshimo ob 09.42 uri. Hotel se nahaja ob postaji zato lahko ročno prtljago pustite na recepciji. Predlagamo takoj  izlet v Miyajimo in ogled znamenitega svetišča Itsukushima.  Miyajima je majhen otok, manj kot uro oddaljen od mesta Hirošima  najbolj znan po svojih velikanskih vratih Torii , za katera se ob plimi zdi, kot da lebdijo na vodi. Znamenitost je uvrščena med tri najboljše japonske turistične zanimivosti. Medtem ko se uradno imenuje Itsukushima, se otok pogosteje imenuje Miyajima, v japonščini "otok svetišče". Otok Miyajima ima dolgo zgodovino kot sveto mesto šintoizma. Najvišji vrh  otoka, goro Misen, so domačini častili že v 6. stoletju. Leta 1168 je Taira no Kiyomori, najvplivnejši človek na Japonskem ob koncu obdobja Heian, izbral otok za kraj družinskega svetišča svojega klana in na njem zgradil svetišče Itsukushima. Svetišče se nahaja v majhnem zalivu, medtem ko so vrata Torii postavljena v notranje morje Seto. Okrog zaliva vodijo poti, po katerih se obiskovalci  sprehajajo ob pogledu na morje in vrata v njem. Ob oseki se lahko sprehodite do samih vrat med plimo pa se zdi kot da vrata lebdijo nad morjem. Na otoku si oglejte  svetišče Itsukushima. Vstopnina za svetišče in zakladnico je cca 4.-Eur. Povratek v Hiroshimo .   Povratek v Hiroshimo  s trajektom,  ki vas ustavi zraven spominskega parka žrtvam ATOMSKE BOMBE. Vzemite si čas za ogled Spomenik miru v Hirošimi (Genbaku Dome). Spomenik miru  je bil edina zgradba, ki je ostala na območju, kjer je 6. avgusta 1945 eksplodirala prva atomska bomba. S prizadevanji mnogih ljudi, vključno s tistimi iz mesta Hirošima, je bil ohranjen v istem stanju kot takoj po bombardiranju. Ne samo, da je oster in močan simbol najbolj uničujoče sile, kar jih je ustvarilo človeštvo; izraža tudi upanje na svetovni mir in končno odpravo vsega jedrskega orožja. Najpomembnejša znamenitost v Hirošimi je Spominski muzej miru.  Obvezen ogled za tiste, ki želijo razumeti grozote atomskega bombardiranja in dogodke, ki so pripeljali do njega in se zgodili po njem. Nobenega dvoma ni: to je težak muzej, ki ga je težko obiskati. Če potujete z otroki, dobro premislite, ali so dovolj zreli za obisk tega muzeja. Ne gre za to, da bi bili eksponati pretirano krvavi gre bol za težo in razsežnost človeškega trpljenja, ki ga je povzročilo bombardiranje.  Ta naredi najgloblji vtis.  Vrnitev do hotela. Nočitev.  

5.dan: HIROSHIMA– KYOTO (zajtrk)
Zajtrk. Nato vožnja z bullet trainon NOZOMI do Kyota. Vožnja traja cca. 2 uri. Prihod v Kyoto v dopoldanskem času in krajša vožnja z mestnim prometom ali taksijem do hotela v središču Kyota. Popoldne priporočamo delni  ogled nekdanje prestolnice Japonske, s svojimi 17. Veličastnimi  svetišči, ki pod zaščito Unesca predstavljajo del velike svetovne zakladnice kulture. Oglejte si grad  Nijo, ki   je bil zgrajen leta 1603 kot kjotska rezidenca Tokugawa Leyasuja, prvega šoguna v obdobju Edo (1603-1867). Njegov vnuk Iemitsu je 23 let kasneje dokončal zgradbe grajske palače in grad še razširil z dodajanjem petnadstropne grajske zgradbe. Po padcu šogunata Tokugawa leta 1867 je bil grad Nijo nekaj časa uporabljan kot cesarska palača, preden je bil podarjen mestu in odprt za javnost kot zgodovinska točka. Zgradbe palač so verjetno najboljši ohranjeni primeri arhitekture grajskih palač japonske fevdalne dobe, grad pa je bil leta 1994 uvrščen v Unescov seznam svetovne dediščine.  Slovi po bogati dekorativni umetnosti, iz obdobja Momojama.  Sledi ogled tro-nadstropnega templja Kinkakuji. Kinkakuji (zlati paviljon) je zenovski tempelj v severnem Kjotu, katerega zgornji dve nadstropji sta v celoti pokriti z zlatimi lističi. Tempelj, uradno znan kot Rokuonji, je bil upokojenska vila šoguna Ashikaga Yoshimitsuja in je po njegovi oporoki po njegovi smrti leta 1408 postal zenovski tempelj sekte Rinzai. Kinkakuji je bil navdih za tempelj  Ginkakuji s podobnim imenom (Srebrni paviljon) , ki ga je nekaj desetletij kasneje zgradil Joshimicujev vnuk Ashiikaga Joshimasa na drugi strani mesta. Pavilijon Kinkakuji je impresivna zgradba, zgrajena s pogledom na velik ribnik, in je edina stavba, ki je ostala od nekdanjega kompleksa stavb. V svoji zgodovini je večkrat pogorel, vključno dvakrat med oninsko vojno, državljansko vojno, ki je uničila velik del Kjota Zadnjič leta 1950, ko ga je zažgal fanatični menih. Sedanja struktura je bila obnovljena leta 1955. Vsako nadstropje ima drugačen arhitekturni slog pavilijon pa  je bil zgrajen tako, da odraža ekstravagantno kulturo Kitayama, ki se je razvila v bogatih aristokratskih krogih Kjota v Yoshimitsujevih časih. Vsako nadstropje predstavlja drugačen stil arhitekture.
Zvečer priporočamo ogled predela Gion, ki je poln  trgovin, restavracij in ochaya (čajnic), kjer se zabavajo geiko (kjotski dialekt za gejše) in maiko (geikovci).Tu boste lahko videli kaj pomeni v realnosti posledica davka na napremičnine.  Ker so le ti v preteklih časih  temeljili na površini uličnega pročelja, so bile hiše zgrajene z ozkimi fasadami, širokimi le pet do šest metrov, a segajo do dvajset metrov v globino. Najbolj priljubljeno območje Giona je ulica Hanami.  Prijeten (in drag) kraj za kosilo ali večerjo. Stranske ulice so obdane z tradicionalnimi lesenimi hišami Machiya, od katerih  so mnoge spremenili restavracije, kjer strežejo Kaiseki Ryori (visoka japonska kuhinja) in druge vrste lokalnih in mednarodnih jedi v kjotskem slogu. Ob hrani goste zabavajo maiko in geiko. Tu so pa še številne čajnice kjer se lahko spočitete od napornega dne. Nočitev. V hotelu plačate cca. 6.300 JPY (cca. 43 EUR) turistične takse)

6.dan: KYOTO – NARA – KYOTO (zajtrk) 
Zajtrk. Nato priporočamo celodnevni ogled mesta Nara, nekdanje prestolnice in zibelke budizma na Japonskem. Iz Nare se je budizem kasneje razširil po vsej Japonski. Vožnaj do Nare traja cca. 1 uro.   Ker je Nara relativno majhno mesto se bo vaš ogled vrtel v glavnem okoli parka Nara. Med številnimi kulturnimi spomeniki priporočamo obisk svetišča Todaiji iz 8. Stoletja sestavljenega iz približno tridesetih paviljonov – zgrajenih v različnih obdobjih in stilih. Celoten tempelj je zgrajen iz lesa in je ena največjih lesenih stavb na svetu. V glavni masivni stavbi je eden največjih  (16 m visok )  bronastih kipov Bude na japonskem. Priporočamo še  pogled v svetišče Kasuga iz 8. Stoletja  znanega po svojih bronastih in kamnitih lučeh  in sprehod po  parku kjer se prosto sprehajajo jeleni in srne. Nato povratek v  Kyoto. Nočitev. 

7. DAN: KYOTO (zajtrk) 
Zajtrk. Dopoldne priporočamo ogled varenja sakeja in muzeja sakeja v eni najstarejših distilerij sakeja na Japonskem – Gekkeikam Fushimi. Tam sake po izvirnih receptih  pridelujejo že skoraj 400 let ( od leta 1637 ). Družinska tradicija  sledi zdravemu in neoporečnemu pridelovanju Sakeja iz najboljših sestavin. V kolikor želite tu lahko poskusite zares kvaliteten Sake.  Poglejte si še   šintoističen tempelj Fushimi Inari, ki je znan po tisočerih torijih – šintoističnih vratih, ki tvorijo sprehajalne poti . Ta tempelj  je najpomembnejši med vsemi templji na Japonskem , ki  častijo boginjo riža. (na Japonskem, jih je več tisoč). Popoldne predlagamo sprehod po poti filozofov in  ogled budističnega templja Kiyomizu, ki je nekaj posebnega zaradi tega, ker v konstrukciji templja ni niti enega žeblja. Kot veste so prav Japonci obdelavo lesa izpilili do skrajnosti in v svoji tradiciji ohranjajo obdelavo in gradnjo iz lesa brez dodatnih materialov. S posebej ročno nabrušenimi obliči prirejajo celo tekmovanja na katerih zmaga tisti katerega odoblan sloj lesa je najtanjši. Debeline se merijo v mikronih. Po ogledih vrnitev v hotel. Nočitev.

8. DAN: KYOTO – KANAZAWA (zajtrk) 
Zajtrk. Prevoz velikih kovčkov prtljage  do Tokia s posebnim kamionom. Pripravite si ročno prtljago z osebnimi stvarmi – za 3 nočitve. V Kanazawi, Takayami in Hakoneju. Vožnja na železniško postajo in cca. 2 urna vožnja z vlakom do Kanazawe. Prihod v Kanazawo. Po prihodu lahko pustite ročno prtljago v hotelu, ki se nahaja v bližini železniške postaje. Popoldne si poglejtepark  (vrt) Kenrokuen ki je  glavna znamenitosti v Kanazawi. Kenrokuen sodi med tri najlepše urejene vrtove na Japonskem. Ime Kenrokuen dobesedno pomeni "Vrt šestih vzvišenosti", ki se nanaša na prostornost, osamljenost, izumetničenost, antiko, obilo vode in široke razglede, kar je po kitajski krajinski teoriji šest bistvenih lastnosti, ki sestavljajo popoln vrt. Sprehod po Kenrokuenu bo pomagal razumeti to krajinsko teorijo, saj je okolica polna vodnih elementov, mostov, čajnic, dreves, rož, kamnov, razglednih točk in skritih kotičkov. Voda, ki napaja vrt je preusmerjena iz oddaljene reke s prefinjenim vodnim sistemom, zgrajenim leta 1632. Tu je tudi  več kot dva metra visoka svetilka Kotojitoro, posebnost zgrajena z dvema podstavkoma namesto z enim, stoji na severnem bregu ribnika Kasumigaike in je ikonični simbol Kenrokuena. Poleg tega je vodnjak pod ribnikom Kasumigaike eden najstarejših na Japonskem  Vrt so za javnost odprli 1871 leta.Po ogledu vrta sledi bolj razburljiv ogled področja čajnic Higashi .  Čudovita četrt zgrajena iz lesenih hiš je še danes zelo dobro ohranjena in območje je uradno zavedeno kot japonska kulturna dediščina. Okrožje Higashi Chaya je bilo zgodovinsko priljubljeno zabaviščno okrožje, kjer so gejše zabavale bogato plemstvo in bogate trgovce. Tu še vedno cveti kultura gejš. Ob večerih lahko iz čajnic slišite igranje šamisena in bobnov, ko gejše pojejo, plešejo in igrajo tradicionalne igre. Čez dan pa se lahko sprehajajte po ozkih ulicah in obiščete kako čajnico, odprto za javnost, ki je bila spremenjena v kavarno , restavracijo, ali trgovino v kateri zdaj prodajajo izdelke iz zlatih lističev. Shima in Kaikaro sta čajnici, ki sta odprti za javnost in imata zanimive razstave v notranjosti. V Kaikaru se ustavite na čaju ali sladkarijah in začutite prefinjenost arhitekturnega sloga  notranjosti čajnic. Tu boste lahko videli  stopnišče, prekrito z rdečim lakom, pa tudi tradicionalne sobe s tatamijem, kjer zvečer nastopajo gejše. Povratek v hotel. V hotelu plačate cca. 1000 JPY (cca.7 EUR) turistične takse)

9.DAN: KANAZAWA – SHIRAKAWAGO - TAKAYAMA (zajtrk) 
Zajtrk. Sledi vožnja z javnim transportom do Shirakawage (cca. 90 minut) in ogled vasi Ogimachi. Vas, ki je znana po svojih več kot 250 let starih tradicionalnih lesenih kmečkih hišah – tako imenovani gassho style, so leta 1995 razglasili za dediščino Unesca.  Lesene kmečke hiše so prav neverjetne lepe zgradbe  zasnovane tako, da njihova lesena zunanjost prenese ostre zime  v svoji notranjosti pa nudijo prostor za udobno delo in življenje. Najlepše so bodisi pokrite s snegom ali obdane z zelenimi polji. Mnoge izmed njih so zdaj restavracije, muzeji ali Minshuku, kjer lahko prenočite.  Prosti čas za kosilo. Popoldne nadaljevanje vožnje z javnim transportom do Takayame (cc. 90 minut). Prihod v Takayamo. Ročno prtljago lahko pustite v hotelu, ki se nahaja v bližini železniške postaje in se odpravite na ogled Takayame Jinye, nekoč državnega kompleksa v katerem so živeli cesarjevi uradniki.  Zaradi dragocenih virov lesa je bila regija Hida okoli Takayame leta 1692 pod neposrednim nadzorom šogunata Tokugawa. Takayama Jinya je služil kot lokalni vladni urad, ki so ga vodili uradniki, poslani iz Eda (današnji Tokio). Kompleks stavb je bil v uradni uporabi do leta 1969 in je zdaj odprt za javnost kot muzej. Vključuje različne lepo vzdrževane tatami sobe, ki so nekoč služile kot pisarne, konferenčne sobe, sobe za goste in bivalni prostor. Zanimiva je tudi soba za zasliševanje. Poleg glavne stavbe stoji veliko skladišče, zgrajeno v 17. Stoletju  znano kot največje tradicionalno skladišče riža na Japonskem  (zdaj deluje kot muzej) v katerem so razstavljene stvari in uradni dokumenti preteklih lokalnih voditeljev, stari zemljevidi regije Hida in zgodovinski mestni načrti.  Poglejte si še ulico Sanmachi, ki se nahaja v odlično ohranjenem starem mestnem jedru Takayame. V stari ulici so tradicionalne lesene meščanske hiše še vedno videti tako kot v obdobju Edo. Mrežasta vrata in okna ustvarjajo preprosto, enotno in lepo mestno podobo. Nekatere med hišami so stare tudi 400 let. Sledi transfer do hotela. Nočitev (cca.7 EUR) turistične takse)

10.DAN: TAKAYAMA – HAKONE (zajtrk)  
Zajtrk. Sledi ogled tržnice Miyagawa. Na stojnicah prodajajo izdelke lokalne obrti, prigrizke in kmetijske izdelke, kot so zelenjava, kumarice in rože. Okoli stojnic je običajno prijetno vzdušje, saj turisti in domačini hodijo od stojnice do stojnice, kupujejo blago in hrano ter se pogovarjajo. Sledi vožnja s shinkasenom preko Nagoje do postaje Odawara. Nato krajša vožnja do Hakoneja.  Hakone je del nacionalnega parka Fuji-Hakone-Izu oddaljenega  manj kot sto kilometrov od Tokia znan po vročih vrelcih, naravnih lepotah in razgledu na jezero Ashinoko in bližnjo goro Fuji.  Je ena najbolj priljubljenih destinacij med japonskimi in mednarodnimi turisti, ki iščejo oddih od velemestnega vrveža Tokia. Prihod ryokan NAJKASNEJE DO 18.00 ure. Ryokan se nahaja cca. 15 minut peš od železniške postaje. Namestitev. Nočitev.  V hotelu plačate cca. 1000 JPY (cca.7 EUR) turistične takse) 

11. DAN: HAKONE – TOKIO (zajtrk) 
Zajtrk. Lahko se zapeljete z ladjo po jezeru Ashi in se   z gondolo povzpente na goro Komagatake.
Ta gora je bila stoletja čaščena v avtohtoni šintoistični veri. Japonci verjamejo , da je bilo svetišče na vrhu Komagatake eno od ustanovnih svetišč  Hakoneja, ko so bila številna svetišča na tem območju zbrana na obalah jezera Ashi. Razgled z vrha Komagatake je eden najboljših na tem območju. Na zelo jasen dan lahko vidite Fuji, Tihi ocean in celo Tokio! Žičnica vas v 7 minutah popelje na višino 1783 metrov. Cena vožnje je cca 11.-Eur. Sledi vožnja do železniške postaje Odawara in nato cca. 40 minutna vožnja s šinkasenom do Tokia. Prihod v Tokio. Namestitev. Nočitev.  V hotelu plačate cca. 800 JPY (cca. 6 EUR) turistične takse) 

12. DAN: TOKIO (zajtrk)
Zajtrk. Celodnevni ogled mesta. Zunanji ogled cesarske palače, ki se nahaja v prelepem ambientu japonskega parka sredi mesta.  Sedanja cesarska palača se nahaja na nekdanjem mestu gradu Edo, v velikem parku, obdanem z jarki in masivnimi kamnitimi zidovi v središču Tokia. Palača je uradna rezidenca japonske cesarske družine. Grad Edo je bil nekoč sedež šoguna Tokugawa, ki je Japonski vladal od leta 1603 do 1867. Leta 1868 je bil šogunat strmoglavljen, prestolnica države in cesarska rezidenca pa sta bili iz Kjota prestavljeni v Tokio. Leta 1888 je bila dokončana gradnja nove cesarske palače. Palača je bila uničena med drugo svetovno vojno, nato pa obnovljena v istem slogu. Notranje področje palače na splošno ni odprto za javnost. Samo 2. januarja (novoletno voščilo) in 23. februarja (cesarjev rojstni dan) lahko obiskovalci vstopijo v notranjost palače in vidijo člane cesarske družine, ki se večkrat javno pojavijo na balkonu. Po palači predlagamo  ogled mestne hiše.  Tokijsko mestno hišo  v Šindžukuju turisti pogosto obiščejo zaradi brezplačnih razglednih ploščadi, ki ponujajo dober panoramski razgled na Tokio in okolico. Stavba, ki je visoka 243m  ima dva stolpa, v vsakem pa se nahaja na višini 202 razgledna ploščad.  Dolgo je veljala za najvišjo stavbo v Tokiu, dokler je leta 2007 ni prehitel nebotičnik Midtown Tower. Ob ugodnih vremenskih razmerah je iz razglednih ploščadi mogoče videti  znamenitosti, kot so gora Fudži, Tokijski stolp,  svetišče Meiji in Tokijsko kupolo. Vsaka razgledna ploščad  ima kavarno in trgovino s spominki. Lahko si ogledate svetišče Meiji, ki so ga zgradili v spomin na cesarja Meiji, leta 1920. Cesar Meiji je bil prvi cesar sodobne Japonske. Rodil se je leta 1852 in se na prestol povzpel leta 1867 , ko se je japonska fevdalna doba končala in je cesar ponovno prišel na oblast. V obdobju Meiji se je Japonska posodobila in se pridružila največjim svetovnim silam.  Kolikor bo še moči pa še ogled  ogled najstarejšega templja v mestu Asakussa Kannon, znanega po slikovitem vhodu Kaminarimon. Asakusa Kannon  je budistični tempelj v Asakusi in eden najbolj barvitih in priljubljenih templjev v Tokiu. Legenda pravi, da sta dva brata leta 628 iz reke Sumide potegnila kip  boginje usmiljenja Kannon, in čeprav sta kip vrnila nazaj v reko, se je vedno znova vrnil k njima. Posledično je bil v bližini  zgrajen tempelj za boginjo Kannon. Tempelj je bil dokončan leta 645, zaradi česar je najstarejši tempelj v Tokiu. Za zanimivost še  ogled znamenitega nakupovalnega centra Nakamise Shopping Arcade. Povratek v hotel. Nočitev. 

13. DAN: TOKIO - NIKKO – TOKIO (zajtrk) 
Zajtrk.  Nato vožnja (cca. 2 urI) do  Nikka, ki je mesto na vhodu v istoimeni nacionalni park Nikko  Prihod v mesto – pravljični prizor! To je resnično, pravi primer japonske idile. Mesto je najbolj znano po svetišču Toshoguju, ki je najbolj razkošno okrašeno svetišče na Japonskem . Tu se nahaja še mavzolej Tokugawa Leyasuja, ustanovitelja šogunata Tokugawa,  najpomembnejši tempelj v Nikku budistični tempelj Rinnoji in šintoistični tempelj Futurasan.   Še preden je bilo v mestu zgrajeno svetišče  Toshogu  v 17. stoletju je Nikko zaradi svoje lege v naravi bil že več stoletij prej središče šintoističnega in budističnega čaščenja gora. Danes narodni park Nikko  ponuja slikovito gorato pokrajino, jezera, slapove, vroče vrelce, divje opice in pohodniške poti. Nikko in območje Okunikko okoli jezera Chuzenji sta še posebej znana po svojih čudovitih jesenskih barvah (koyo). V povprečnem letu se barve začnejo spuščati z višjih vzpetin Yumoto Onsen v začetku oktobra, nato se barvna karavana listov spusti v okolico  jezera Chuzenji in ceste Irohazaka tja konca oktobra in doseže samo mesto Nikko v prvi polovici novembra. Skozi mesto Nikko poteka tudi japonska romantična cesta.  Po ogledu vrnitev (cca. 2 urI) v Tokio. Nočitev. 

14. DAN:  TOKIO – POVRATEK DOMOV ( zajtrk, obroki na letalu)  
Zajtrk. Transfer s privatnim avtom na letališče Narita in polet proti domu. 

15. DAN:  VRNITEV DOMOV 

Cena: 2.850 EUR PO OSEBI

Zavarovanje rizika odpovedi potovanja s 5% odbitno franšizo: 146 EURCena je izračunana pri najmanj prijavljenih dveh potnikih.

Cena vključuje: letalsko karto v ekonomskem razredu bližnje letališče – Osaka/Tokio – bližnje letališče vse letališke takse, namestitve na osnovi zajtrka v hotelih in tipih sob po programu, privatni transfer letališče Osaka – hotel  in privatni transfer hotel – letališče Narita 04. oktobra, 14 dnevni Japan Railpass – ordinary class (2 razred), organizacija potovanja. 

Cena ne vključuje: stroške po osebnih naročilih, vse oglede in vstopnine, vse vožnje, ki niso vključene v Japan Railpass, vse kar ni omenjeno pod cena vključuje. 

Vizumi: Za vstop na Japonsko vizum ni potreben. Potni listi vam morajo veljati vsaj še 6 mesecev po odhodu iz Japonske.  

Cepljenja: Niso potrebna.   

VSA NATANČNA NAVODILA S KATERIMI JE POTOVANJE ZELO ENOSTAVNO  DOBITE PRED POTJO