VELIKA AVSTRALSKA TURA, 21 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

VELIKA AVSTRALSKA TURA, 21 DNI

OD ZAHODNE DO VZHODNE OBALE AVSTRALIJE

ODHOD: VSAK DAN

1.dan: LJUBLJANA/BENETKE –  PERTH
Polet proti Perthu. Obroki na letalu.

2.dan: PERTH
Prihod v Perth. Transfer do hotela v lastni režiji. Namestitev. Nočitev.

3.dan: PERTH – PORTH DENNISON – GERALDTON – SHARKS BAY
Zajtrk. Po zajtrku transfer na zbirno mesto in odhod z avtobusom proti Sharks Bayu, ki sodi v svetovno naravno dediščino pod zaščito Unesca. Na poti postanek v Port Dennisonu za kosilo. Prihod v Sharks Bay v Monkey Mio v večernih urah. Večerja. Nočitev.

4.dan: SHARKS BAY – CARNARVON
Pred zajtrkom ogled delfinov, ki vsak dan že 40 let sami prihajajo na obalo Monkey Mie iskat stike z ljudmi. Nato je možna fakultativna vožnja z jadrnico po zalivu Monkey Mie, kjer lahko srečate dugonge, morske pse in v določenih obdobjih tudi kite.  Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Carnarvonu z postankom na Shell Beachu, plaži, ki je dolga več kot 100 kilometrov in na kateri je 10 metrov globok nanos školjk. Sledi še postanek za ogled stromatolitov, najstarejših enoceličarjev na svetu. Stromatoliti so pred več milijardami let prvi pričeli proizvajati kisik in so tako pripomogli k nastanku današnje atmosfere. Kosilo na poti. Prihod v Carnarvon v večernih urah. Namestitev. Večerja. Nočitev.

5.dan: CARNARVON – CORAL BAY - NINGALOO REEF - CARNARVON
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Coral Bayu. Prihod v Coral Bay, središče iz katerega se odpravljajo na ogled svetovno znanega Ningaloo Reefa. Ningaloo Reef je manjši brat Velikega koralnega grebena. Snorklanje na grebenu, na katerem lahko vidite preko 460 različnih vrst rib, mante, dugonge, morske pse in različne formacije koral. Vrnitev v Carnarvon v večernih urah. Večerja. Nočitev.

6.dan: CARNARVON – KALBARRI
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti nacionalnemu parku Kalbarri. Postanek za kosilo. Po prihodu v Kalbarri ogled skalne pokrajine Kalbarrija. Večerja. Nočitev.

7.dan: KALBARRI – PINNACLES DESERT – PERTH
Zajtrk. Po zajtrku vožnja skozi prelepo pokrajino Kalbarrija protu nacionalnemu parku Cervantes v katerem je izredna puščava, podobna pokrajini na luni. Po prihodu v Cervantes kosilo in nato ogled Pinnacles deserta. Po ogledu vrnitev v Perth. Po prihodu v Perth v večernih urah transfer do hotela. Nočitev.

8.dan: PERTH
Zajtrk. Po zajtrku prosto za ogled Pertha in Freemantla v lastni režiji. Nočitev.

9.dan: PERTH – AYERS ROCK
Zajtrk. Transfer na letališče v lastni režiji in poleta letala ob 10.25 uri proti Ayers Rocku. Prihod v Ayers Rock ob 14.30 uri in prevzem avtomobila. Popoldne priporočamo ogled osamelca Olgas in sončni zahod nad Ayers Rocku. Namestitev. Nočitev.

10.dan: AYERS ROCK – KINGS CANYON /CCA. 310 KILOMETROV/
Zgodaj zjutraj ogled sončega vzhoda nad Ayers Rockom. Priporočamo vzpon na Ayers Rock in ogled kulturnega doma Aboriginov. Zajtrk. Nato vožnja proti Kings Canyonu. Prihod v Kings Canyon v popoldanskih urah. Namestitev. Nočitev.

11.dan: KINGS CANYON – ALICE SPRINGS /CCA. 450 KILOMETROV
Priporočamo zgodnji jutranji sprehod po Kings Canyonu. Zajtrk. Nato vožnja proti Alice Springsu. Na poti priporčamo postanke v narodnem parku Watarrka in Izgubljenem mestu. Prihod v Alice Springs. Namestitev. Nočitev.

12.dan: ALICE SPRINGS - CAIRNS
Zajtrk. Nato ogled Alice Springsa in okolice. Priporočamo ogled Telegraph Hilla, postaje letečih zdravnikov, peš cone… Oddaja avtomobila na letališču in polet letala ob 14.25 uri proti Cairnsu. Prihod v Cairns ob 17.15 uri. Transfer do hotela. Namestitev. Nočitev.

13.dan: CAIRNS - VELIKI KORALNI GREBEN - CAIRNS
Zajtrk. Po zajtrku transfer v pristanišče in odhod s katamaranom do Velikega koralnega grebena, ki se razteza v dolžini nekaj tisoč kilometrov ob vzhodni avstralski obali in je najdaljši na svetu. Možnost kopanja in organiziranega potapljanja /pod strokovnim vodstvom/ na grebenu. Vrnitev v Cairns pozno popoldne. Nočitev.

14.dan: CAIRNS - CAPE TRIBULATION - CAIRNS
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet z terenskimi vozili v tropski gozd. Postanek ob reki Daintree, vožnja po reki in opazovanje življenja ptic in drugih živali. Možnost srečanja v živo s slanovodnimi krokodili, ki so največji na svetu. Nadaljevanje vožnje na Cape Tribulation, ki je znan po svojih prelepih tropskih plažah. Prosto za sončenje in kopanje. Ob povratku v Cairns postanek v Marrdji in spoznavanje z rastlinskim svetom tropskega gozda. Vrnitev v Cairns okoli 18.00 ure. Prosto. Nočitev.

15.dan: CAIRNS
Zajtrk. Prosto za samostojne oglede in drugo. Nočitev.

16.dan: CAIRNS – SYDNEY
Zajtrk. Po zajtrku transfer na letališče in polet letala ob 12.25 uri proti Sydneyu. Prihod v Sydney ob 16.25 uri in transfer do hotela v lastni režiji. Namestitev. Nočitev.

17.dan: SYDNEY
Zajtrk. Nato priporočamo naslednji ogleda mesta v lastni režiji: The Rocks-najstarejša naselbina v Avstraliji, Opera, Pitt Street, Darling Harbour… Popoldne možnost fakultativnega križarjenja z ladjo po enem najlepših zalivov na svetu ali prosti čas za samostojne sprehode. Prosto. Nočitev.

18.dan: SYDNEY
Zajtrk. Prosto za samostojne oglede in drugo. Priporočamo ogled živalskega vrta in akvarija, ki sodi med najboljše na svetu. Nočitev.

19.dan: SYDNEY
Zajtrk. Prosto za samostojne oglede in drugo. Priporočamo celodnevni izlet na Modro gorovje. Izlet načeloma poteka po naslednjem vrstnem redu. Prvi postanek bo v Homebushu, ki je septembra bilo prizorišče večine olimpijskih tekmovanj. Nadaljevanje vožnje proti Modremu gorovju. Vožnja po razgledni cesti in ogled Treh sester. Možnost vožnje po gorski železnici ali gondoli (doplačilo). Po kosilu ogled filma v posebni kinodvorani o Modrem gorovju. Vrnitev v Sydney v poznih popoldanskih urah. Nočitev.

20.dan: SYDNEY – LJUBLJANA/BENETKE
Zajtrk. Prosto do transferja na letališče v lastni režiji in poleta proti Ljubljani/Benetkam..

21.dan: LJUBLJANA/BENETKE
Prihod v Ljubljano/Benetke. Konec potovanja.

CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone in cene letalske vozovnice ter števila prijavljenih potnikov in je veliko nižja od skupinskega potovanja.


V ceni je všteto: letalski prevoz Ljubljana/Benetke – Perth – Ayers Rock – Cairns - Sydney – Ljubljana/Benetke, vse letališke takse, nočitev v dvoposteljnih sobah na osnovi zajtrka v hotelih po vaši izbiri, ostali obroki po programu, vsi transferji in ogledi po programu najem avtomobila za 3 dni (Ayers Rock-Alice Springs), neomejeno število kilometrov, angleško govoreči vodiči na turah v Perthu in Cairnsu, organizacija potovanja.

V ceni ni všteto: vsi fakultativni izleti, stroški po osebnih naročilih, zavarovanje avtomobila in drop off charge, ki so plača na licu mesta in vse kar ni navedeno pod ceno je všteto.

CENA NAJEMA AVTOMOBILA VKLJUČUJE: neomejeno število kilometrov, osnovno zavarovanje, GST, vladne takse.

CENA NAJEMA AVTOMOBILA NE VKLJUČUJE: letališke takse, dodatno zavarovanje,  gorivo, osebno zavarovanje, cestnine, mostnine, tunelnine, vse kar ni omenjeno pod cena vključuje. Vse navedeno poravnate neposredno po prihodu v Avstralijo.


PRI ODDAJI RENT A CARJA LAHKO ZAMUDITE NAJVEČ 59 MINUT, V NASPROTNEM PRIMERU, BOSTE MORALI NA LICU MESTA DOPLAČATI ZAMUDNINO.

ZA VOŽNJO PO AVSTRALIJI POTREBUJETE MEDNARODNO VOZNIŠKO DOVOLJENJE.

Cepljenja: niso potrebna

VIZUM:Za vstop v Avstralijo potrebujete vizum, ki si ga uredite preko Interneta.

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih. Ob prijavi plačate varščino v višini 50% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 100 dni pred odhodom. Plačilo varščine zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja /če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja/. Splošni pogoji in navodila turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.