UGANDA - GORILE V MEGLI

Pošljite povpraševanje

Program

1.dan: Polet proti Ugandi.

2.dan: ENTEBBE - KAMPALA
Prihod v Entebbe in srečanje z predstavnikom naše agencije. PO srečanju trasnfer v Kampalo kjer boste prvič prespali.

3.dan: BWINDI
Zajtrk. Ob 7.00 se boste odpeljali proti jugozahodu v Nacionalni park Bwindi. Med potjo postanek v mestu Mbarara kjer boste imeli kosilo. Nadaljevanje vožnje po panoramski cesti do mesta Kabale, ki mu pravijo tudi Afriška Švica. Kasneje transfer do nacionalnega parka Bwindi. Večerja in nočitev.

4.dan: GORILE
Zajtrk. Zjutraj srečanje z nadzornikom v parku in predstavitev poteka trekinga ter pravila, ki veljajo v času obiska. Ranger vam bo povedal kaj se med obiskom lahko počne ter kako odreagirati ob srečanju z gorilami. Nato se boset odpravili na nepozaben pohod v park ki lahko traja od 2 do 6 ur odvisno od gibanja živali. Ko boste srečali družino goril se lahko ob njih zadržite največ eno uro. Nato sledi povratek v kamp kjer boste imeli kosilo in počitek. Popoldne prosto za sprehod po okolici in opazovanje narave.  Večerja in nočitev.

5.dan: QUEEN ELIZABETH NACIONALNI PARK IN VOŽNJA Z LADJO
Zajtrk. Vožnja preko Ishashe – južnega dela Nac.parka Queen Elizabeth, da bi lahko srečali redko vrsto levov, ki se vzpenjajo na drevesa in jim zato pravijo plezajoči levi. Med vožnjo boste lahko opazovali tudi antilope, gazele in ostale živali. Prihod v kamp in kosilo. Popoldne vožnja s čolnom po kanalu Kazinha, ki povezuje  jezeri George in Edvard. Med plovbo boste boste doživeli bližnje srečanje s krokodili, nilskimi konji, bufali, sloni in različnimi vrstami ptičev kot so pelikani, afriški ribji orel in ostali. Povratek v kamp in večerja.

6.dan: KASENYI in KIBALE  
Zajtrk. Nato safari po področju Kasenyi kjer boste lahko opazovali številne divje živali kot so antilope in levi,  ter mnoštvo ptičev najrazličnejših vrst. Po safariju vožnja v Kibale nacionalni park, ki je znan po družinah šimpanzev, ki živijo v njem. Po prihodu v park namestitev v kampu in kosilo. Nato prosto popoldne za sprehode in večerja ter nočitev.

7.dan: ŠIMPANZI
Zajtrk. Zgodaj zjutraj odhod na turo po parku in opazovanje šimpanzev. Srečanje na sedežu uprave ob 08.00 uri. Tu boste prejeli navodila za premikanje po parku in za način obnašanja v času ko se boste srečali s šimpanzi. Nato vas bodo odpeljali na točko odhoda. Ob 08.30 začetek pohoda po parku in opazovanje šimpanzev. Čeprav so manjši je srečanje z njimi za nekatere ljudi veliko bolj impresivno kot srečanje z velikimi gorilami. PO končanem trekingu povratek nazaj v kamp na kosilo. Popoldne prosto za sprehod po soseski Bigodi. Srečanje z ljudmi in možnost obiska šole, delavnic in drugih aktivnosti, ki jih sofinancira svetovna skupnost. Večerja

8.dan: KIBALE – ENTEBBE - BENETKE
Zajtrk. Odhod iz Nac.parka Kibale naravnost na leatlišče v Entebbe. Polet nazaj proti Evropi.

9.dan: Povratek v Benetke in nazaj domov.

CENA: od 3.300 EUR po osebi

Cena vključuje:
- letalsko vozovnico v ekonomskem razredu
- vsi ogledi, transferji po programi
- namestitev na osnovi polnega penziona
- pristojbina za ogled goril v vrednosti 500 USD
- angleško govorečega lokalnega vodnika

Vizumi: Za vstop v Ugando potrebujete vizum, ki ga dobite po prihodu na letališče v Kampali. Stroški vizuma znašajo 30 USD. Za pridobitev vizuma potrebujete vsaj še 6 mesecev veljaven potni list, 2 sliki, povratno letalsko vozovnico in izpolnjen formular.

Cepljenja: Za vstop v Ugando potrebujete cepljenje proti rumeni mrzlici. Priporočamo tudi tablete proti malariji.