TURČIJA SKUPINSKO POTOVANJE

Pošljite povpraševanje

Program

Skupinsko potovanje po Turčiji

TERMIN: 22. - 29. APRIL 2022

1. DAN: Ljubljana - Kusadasi
Polet iz Ljubljane v Izmir s krajšim prestopom v Istanbulu in transfer do hotela v Kudasiju.  Nočitev. 

2. DAN: Kusadasi
Po zajtrku ogled mesta, ki je znano tudi po tem, da ima eno izmed najbolj priljubljenih pristanišč za križarjenja v turškem Sredozemlju in to pristaniško mesto je namenjeno soncu, morju in zabavnim počitnicam. Znan je tudi po ugodnih nakupih in dobrih zabavah. Popoldne bo namenjeno za uživanje na čudiviti plaži. (Zajtrk, Večerja). 

3. DAN: Kusadasi - Efez - Pamukale
Po zajtrku vas čaka vožnja do Efeza. Mesto je znano po Artemidinem templju, ki je bil zgrajen okoli leta  550 pr. n. št. in velja za enega izmed sedmih čudes antičnega sveta. Med številnimi veličastnimi stavbami sta najlepši Celzova knjižnica in gledališče za približno  25.000 gledalcev.
Mesto so leta 263 uničili Goti. Čeprav je bilo obnovljeno, se je njegov pomen trgovskega središča močno zmanjšal. Pot nadaljujemo do starogrškega mesta Hierapoli pri vročih izvirih, ki so jih uporabljali kot zdravilišče že od 2. stoletja pred našim štetjem. (Zajtrk, kosilo, večerja). 

4. DAN: Pamukale - Konya - Kapadokija
 Vožnja do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov ter je danes romarski kraj za številne Turke.  Ogledamo si znameniti samostan Mevlana, od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujemo pot proti Kapadokiji. (Zajtrk, kosilo, večerja)

5. DAN: Kapadokija
Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami in bivališči spominja na površje Lune. Stvaritelj te pokrajine je vulkan, ki je ob ponavljajočih se izbruhih v okolico izstrelil ogromne količine lehnjaka. Zaradi vremenskih vplivov so se nekatere plasti lehnjaka sprijele, druge pa so bile izprane. Prvi pribežniki so se na tem področju naselili v 7 st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele in samostane. V jutranjih urah (pred zajtrkom) kdor bo želel, bo imel priložnost se peljati z balonom nad to nadrealistično in pravljično deželo (doplačilo). 
Po zajtrku nas čaka ogled pokrajina iz kamnitih sten, piramidnih kamnov in kegljev iz lehnjaka, ki so preluknjani kot mravljišče. Sledi še ogled doline ljubezni in vožnja do hoteka. (Zajtrk, kosilo, večerja)

6. DAN: Kapadokija - Ankara - Istanbul
V zgodnjih jutranjih urah sledi vožnja proti Istanbulu s postankom v glavnem mestu Turčije in ogled najbolj obiskana znamenitost Ankare mavzolej Atatürk. Sam mavzolej je okrašen z pozlačenimi napisi Atatürkovih govorov. V notranjosti stoji kenotaf nad postavitvijo Atatürkovega groba. Po ogledu nadaljujemo vožnjo do hotela. (Zajtrk, Kosilo, večerja)

7. DAN: Istanbul
Po zajtrku celodnevni ogled Istanbula: ogled svetovno znane Modre mošeje, in nekoč največje krščanske cerkve na svetu, ki so jo spremenili v mošejo Age Sofije. Sledi ogled Hipodroma in po ogledu Hipodroma sledi obisk Sultanove palače Topkapi, ki je bila središče Otomanskega imperija več 100 let. Sledi vožnja čez Bospor v azijski del Istanbula na hrib Camlica iz katerega je izreden pogled na mesto. Vrnitev v evropski del Istanbula skozi moderne četrti mesta. Obiskali bomo tudi znameniti bazar.  (Zajtrk, kosilo, večerja)

8. DAN: Istanbul - Ljubljana
Prosto, nato transfer do letališča in polet v Ljubljano. 

CENA: od 1.145 eur na osebo
Za prijave do 15. januarja: 1.095 EUR na osebo

Prijavnina znaša 450 eur, preostali znesek se poravna kasneje do 14 dni pred potovanjem.

Cena velja so zasedenosti sedežev na letalu.

CENA VKLJUČUJE: 
- letalsko vozovnico iz Ljubljane ali bližnjih letališč
- 20kg čekirane prtljage
- vse nočitve v dvoposteljnih sobah 
- obroki, ki so navedeni v programu
- slovenskega spremljevalca
- lokalne vodiče
- vse transferje
- vse navedene vstopnine v programu

DOPLAČILA: 
- eno posteljna soba
- PCR test v Istanbulu (organiziramo mi)
- napitnine lokalnim vodičem
- zdravstveno zavarovanje
- covid testiranje za vstop v Turčijo
- zavarovanje riziko odpovedi