TASMANIJA in SYDNEY

Pošljite povpraševanje

Program

Tasmanija - kjer še vedno teče najbolj čista voda, gozdovi še vedno skrivajo čudovita jezera, obala pa je obdana z veličastnimi plažami. Odmaknjen otok je raj za vse, ki uživate v sprehodih skozi neokrnjeno naravo in odkrivanju skritih zalivov.

1. dan: Evropa -  Hobart
Polet iz bližnjega letališča proti Hobartu.

2. dan: na letalu
Na letalu.

3. dan: Hobart
Prihod v glavno mesto Tasmanije, prevzem vozila in vožnja do hotela. Po nastanitvi se sprehodite po mestu do Salamanca, ki so nekdaj bila  skladišče za pristanišče Hobart Towna, danes so spremenjene v restavracije, galerije, obrtne trgovine in pisarne. Popoldne pa se peljite do Muzeja stare in nove umetnosti. Ob vstopu v muzej se spustite po spiralnem stopnišču do podzemeljske galerije, kjer se nahajajo različni razstavni predmeti, od kače Sidneyja Nolana do egiptovskega sarkofaga.

4. dan: Hobart - Mount Wellington - Hobart
Peljite se do izhodiščne točke Mount Wellington parka in se sprehodite do vrha hriba ter uživajte ob razgledu. Na poti v dolino se ustavite še pri vročih izvirih. 

5. dan: Hobart - Richmond - Port Arthur
Peljite se do Porta Arthur, na poti pa se ustavite za ogled mesta Richmond. V mestu boste našli najstarejši most v Avstraliji, obiščite katero izmed galerji umetnosti in tržnico. Nato nadaljujte pot naprej do Port Arthur in se sprehodite po mestu. 

6. dan: Port Arhtur - Tasman nacionalni park - Freycinet Nacionalni park
Odpravite se v Tasman nacionalni park, ki je znan po vzhajajočih morskih pečinah in monumentalnih kamnitih formacijah. Park se nahaja na robustnem polotoku Tasman in vsebuje spektakularno obalno okolje, vključno s 300 m visokimi morskimi klifi. Vožnja do Freycinet nacionalnega parka.

7. dan: Freycinet Nacionalni park - The Nut
Freycinet je ikoničen, nepozaben in dih jemajoč. Park je najbolj znan po čudoviti Wineglass Bay s kristalno čisto vodo in belo plažo. 

8. dan: The Nut
Sprehodite se do vrha hriba The Nut ali pa se peljite s sedežnico in uživajte ob pogledu na plaže Bass Strait in mesto. Opazujte tjulnje, pingvine, morske ptice in druge živali v bližini Stanleyja. 

9. dan: The Nut - Cradle Mountain nacionalni park - Hobart
Na poti do Hobarta se ustavite se v  Cradle Mountain nacionalnem parku in se sprehodite se po deževnem gozdu in ob globokih rečnih soteskah med zasneženih gorskimi vrhovi, divjimi alpskimi močvirji in ledeniškimi jezeri. 

10. dan: Hobart - Mount Field nacionalni park - Hobart
Raziščite enega izmed najstarejših in najlažje dostopnih nacionalnih parkov v Tasmaniji. V parku je veliko sprehajalnih poti po alpskih travnikih in pragozdu. Najbolj obiskana znamenitost v parku je Three-tiered Russell Falls. 

11. dan: Hobart - Sydney
Oddaja vozila in polet do Sydneya. Transfer do hotela. 

12. dan: Sydney
Dan za raziskovanje mesta. Oglejte si: The Rocks, Opero, Harbour Bridge, Pitt Street, Darling Harbour,Darling Point, Rose Bay, Bondi Beach..  Vrnite se v središče mesta skozi Paddington, predel mesta znanega po terasastih hišah in gejevski skupnosti.

13. dan: Sydney - Evropa
Transfer na letališče in polet proti Evropi

CENA: od 1800 EUR na osebo

Termin: december -  april  2021

Cena vključuje: 
- letalske karte
- namestitve v apartmajih / hostlih
- najem vozila

Cena ne vključuje: transferjev, morebitnih vstopnin in parkirnin, goriva..