TANZANIJA IN KILIMANJARO - SAFARI IN VZPON NA STREHO AFRIKE

Pošljite povpraševanje
  • View Large
    TANZANIJA IN KILIMANJARO - SAFARI IN VZPON NA STREHO AFRIKE

Program

Samo predstavljajte si neskončno afriško pokrajino pod vami.... sloni, levi, žirafe, zebre....

KILIMANJARO  - STREHA AFRIKE

ZA VSE  AKTIVNE REKREATIVCE .

SAMO PREDSTAVLJAJTE SI NESKONČNO  AFRIŠKO POKRAJINO POD VAMI…… SLONI , LEVI, ŽIRAFE, TARZAN,ČITA,  ZEBRE …..
MALO ZA HEC, MALO ZA RES JE VZPON NA STREHO AFRIKE VELJA ZA ENEGA IZMED NAJLEPŠIH VZPONOV
POT NA VRH JE RELATIVNO POLOŽNA IN ENOSTAVNA. ZA POT NE POTREBUJETE  DODATNE PLANINSKE OPREME . NA POTI NI POSEBNIH PREDELOV KJER BI POTREBOVALI VEŠČINE PLANINCEV. EDINO KAR ZARES POTREBUJETE SO DOBRI UDELANI ČEVLJI Z VISOKO OPETNICO IN NEKAJ KONDICIJE. 
PRTLJAGO IN VSE POTREBNO ZA BIVANJE NA POTI NOSIJO NAJETI NOSAČI. /OSEBNO PRTLJAGO NOSI VSAK SAM/
PROBLEME Z VIŠINO IMAJO V GLAVNEM VSI VENDAR JO VEČINA DOBRO PRENESE.  ČE PA SE KDO POČUTI ZARES  SLABO LAHO V KRATKEM ČASU REŠI VSE TEŽAVE  TAKO, DA SE SPUSTI NA NIŽJO TOČKO NA POTI.

ODHOD: 16. SEPTEMBER 2023

1.dan (16. SEPTEMBER): LJUBLJANA – KILIMANJARO

Polet iz Ljubljane proti Kilimanjaru v Tanzaniji.

2.dan (17 SEPTEMBER): KILIMANJARO - ARUSHA - MANYARA (kosilo, večerja)
Pristanek na letališču  in transfer do hotela. Namestitev in nočitev do jutra nato vožnja in ogled živalskega sveta ob jezeru Manyara. Nacionalni park je znan predvsem po mnoštvu ptičjih vrst – predvsem po rožnatih flamingih. Posebnost so tudi akacijeva drevesa na katerih cele dneve lenobno poležavajo levi. V parku pa je še veliko žveplenih toplih vrelcev. Namestitevv, večerja in nočitev.

3.dan (18 SEPTEMBER): MANYARA - SERENGETI (zajtrk, piknik lunch, večerja) 

Popoldne vožnja proti Serengetiju. Popoldne začetek spoznavanja živalskega sveta Serengetija, ki je največji nacionalni park v Tanzaniji s površino 14.763 kvadratnih kilometrov. Park je znan predvsem po največji koncentraciji divjih živali v celotni Afriki in po največ živalskih primerkih na svetu. Vrnite v lodge v poznih popoldanskih urah. Večerja. Nočitev

4. dan (19 SEPTEMBER): SERENGETI (zajtrk, piknik lunch, večerja) 

Zajtrk. Še zadnja vožnja skozi Serengeti in opazovanje živali. Sledi vožnja proti najbolj znamenitem kraterju na svetu katerega je UNESCO uvrstil med naravno dediščino našega planeta. Prihod v lodge in kosilo. Popoldan spust v krater in opazovanje živali. Med njimi živijo nekatere izmed najbolj ogroženih živalskih vrst med katere spada tudi nosorog. Po ogledu povratek v lodge. Večerja. Nočitev.

5.dan (20. SEPTEMBER): NGOROGORO - MOSHA (zajtrk, piknik lunch) 
Po zajtrku vožnja proti vasici Moshi, ki je izhodišče za vzpon na Kilimanjaro

6. dan (21 SEPTEMBER): KILIMANJARO – MANDARA HUT / 2757m/ (polni penzion)
V jutranjih urah vožnja s kombiji do vhoda v nacionalni park Kilimanjaro .(Marangu gate 1840 m).  Tukaj se bomo registrirali za vzpon in po registraciji razdelili prtljago med nosače. Prvi del našega vzpona bo potekal skozi  pas  tropskega gozda  v katerem živi pisana druščina vpijočih  opic  . Pot, ki jo bomo prehodili prvi dan bo dolga približno 8 km in bo trajala 3 – 4 ure.  Končna postaja bo Mandara Hut na 2.757 m nadmorske višine.   Za enkrat ne bomo imeli težav z dihanjem in kondicijo. Vendar se prava pot šele začenja in zgodbe, ki jih boste slišali ta večer bodo marsikaterega pripravile, da bo v spanju tresel z nogami…..

7.dan (22 SEPTEMBER): KILIMANJARO – ZMERAJ VIŠJE  - HOROMBO HUT / 3725 m / (polni penzion)
Zjutraj odrinemo in začnemo zares. Vegetacija se bo začela drastično spreminjati  in tropski pragozd bo počasi zamenjal  dobro znani visokogorski  alpski okoliš. V kolikor bo jasno bomo od tega imeli prednost , da v daljavi vidimo vrhove Kibo in Mawenzi . Prednost lepega pogleda pa bo pomenila tudi sončno pripeko, ki se bo z vsakim metrom stopnjevala.  Počasi bo jasno, da vzpon na streho afrike le ni tak mačji kašelj kot se je zdelo na začetku. Spanje v Horombo Hut. Garantirano bodo zgodbe tukaj še bolj sočne kot tiste iz prejšnjega večera.  Ta dan bomo prehodili cca 11 km v cca 5. do 6. urah. 

8.dan (23 SEPTEMBER): KILIMANJARO – MALO GORI MALO DOLI – HOROMBO HUT /3725m/ (polni penzion)
Začetek višinske bolezni in problemov z višino se bome rešili tako, da se bomo sprehodili  do Zebra Rock (4000 m ) in potem nazaj do Horombo Hut, da se spočijemo , aklimatiziramo in se še malo posončimo. Nočitev.

9.dan (24 SEPTEMBER): KILIMANJARO – KIBO HUT /4700m/ (polni penzion)
Na relativno enostavnem in lahkem vzponu postane sonce prava nočna mora , enako kot naša pljuča , ki jih zmeraj bolj čutimo , ko se vzpenjamo zmeraj višje mimo zadnjega vodnega nahajališča  v področje večne puščave.  Konec poti v Kibu Hut na višini 4750 m. Na žalost skoraj zmeraj nekaj  sopotnikov  tukaj prizadene višinska bolezen tako, da  se morajo vrniti na postajo nižje , nekateri pa zaradi izčrpanosti dobijo pomoč proti dehidraciji in izčrpanosti. Ta dan bomo prehodili cca 11 km v cca 5. do 6. urah.

10.dan (25 SEPTEMBER): STREHA ARIKE (polni penzion)
Kdo bi spal. Ponoči se  odpravimo  iz Kibu Hut proti vrhu, ki je z vsakim korakom bližje. Z vsakim korakom je  bolj redek  tudi zrak, zmeraj več  postankov, na najtežjem delu poti in veliko pričakovanje ter  tišina med sopotniki nam napovedujejo, da se bo danes zgodilo tisto kar smo pričakovali že ves čas. Ko pridemo na vrh  Gilman point (5685 m) in nekateri pa celo na najvišji vrh Uhuru peak (5.895 m) smo zmagali. Najlažje povedano je to zelo emotiven trenutek…. Pod nami se razprostira afrika, neskončni pašniki, pragozdovi ….  Zares lepo in nepozabno.
Nato pa gas navzdol . Nikoli si ne bi mogli misliti kako ti zmeraj gostejši zrak in hoja navzdol lahko data vetra v noge. Kar mimo Kibu huta 4750m  pa naravnost v Horombo Hut na  3725 m . Zasluženi počitek in brez postrežbe vsak dobi dva dcl  zraka pa še to zastonj.  Prehodili bomo cca 21 km.

11.dan (26 SEPTEMBER): HOROMBO HUT – MARANGU GATE - MOSHA  1840 m (polni penzion)
Povratek na izhodiščno točko in nastanitev v hotelu – končno tuš in normalna postelja.

12.dan: MOSHA – KILIMANJARO – LJUBLJANA 
Popoldne povratek na letališče in polet v Evropo. Prihod v Ljubljano. Konec potovanja

Potovanje je možno podaljšati na Zanzibarju. 

CENA: od 4.510 EUR na osebo 

Skupina je zagotovljena. Cena potovanja je odvisna od prostih mest na letalu in števila prijavljenih. 

Obvezna doplačila: 

V primeru manjše skupine

Cena vključuje: letalsko karto v ekonomskem razredu Ljubljana/Benetke . Kilimanjaro – Ljubljana/Benetke, vse letališke takse, namestitev po programu na osnovi polnega penziona, nosače in vodiče v angleškem jeziku, vse transferje po programu, organizacijo potovanja, slovensko spremstvo

Cena ne vključuje: vse kar ni omenjeno pod cena vključuje, stroške po osebnih naročilih, napitnine za lokalne vodiče in nosače, stroške vizuma za Tanzanijo.

Vizum: Za vstop v Tanzanijo potrebujete vizum, ki ga dobite po prihodu na letališče. Potrebujete vsaj še 6 mesecev veljaven potni list po odhodu iz Tanzanije, 1 fotografijo, 1 prazno stran v potnem listu in 50 USD.

Cepljenja: Niso potrebna.