ZLATI TAJSKI TRIKOTNIK

Pošljite povpraševanje

Program

ZLATI TRIKOTNIK – JAHANJE SLONOV – PLEMENA SEVERNE TAJSKE – TAJSKE PRESTOLNICE Z VELIČASTNIMI TEMPLJI IN KRALJEVIMI PALAČAMI – PLAVAJOČA TRŽNICA – MOST NA REKI KWAI

1.dan: LJUBLJANA/BENETKE – BANGKOK (obroki na letalu)
Polet iz Ljubljane/Benetk in polet proti Bangkoku.

2.dan: BANGKOK (zajtrk na letalu, večerja)
Prihod v Bangkok in transfer do hotela. Namestitev. Popoldne vožnja s čolni po kanalih Thonburija, predela Bangkoka na desnem bregu reke kraljev, ki teče skozi Bangkok, Chao Praye. Hitro vam bo jasno zakaj so Bangkoku nekoč pravili vzhodne Benetke. Spoznavali boste življenje prebivalcev Bangkoka na vodi in ob vodi, videli boste številne bogate vile ob njih pa prave podrtije, ter številne skrite templje. Peljali se boste ob kraljevskih čolnih, ki jih kraljeva družina uporablja ob posebnih priložnosti. Na koncu se boste ustavili še ob simbulu Bangkoka Wat Aruna – templja svitanja. Po končani turi vožnja do tradicionalne tajske restavracije. Tradicionalna večerja s tajskim plesi. Vrnitev v hotel. Nočitev.

3.dan: BANGKOK (zajtrk)
Zajtrk. Dopoldne ogled mesta: Ogled templja  Wat Traimit v katerem se nahaja pet in pol ton težki kip Bude iz čistega zlata. Zgodba o odkritju tega zaklada je prav nenavadna. Ogled templja Wat Pho - najstarejšega in največjega templja v Bangkoku, ki je znan po 28m dolgem kipu ležečega Bude, templja Wat Phra Keo ali templja Smaragdnega Bude, ki je znan po majhnem kipcu Bude iz žada, Kraljeve palače, belega marmornega templja Wat Benchamabophit, kitajske četrti, ulice rož in ostalih zanimivosti. Popoldne prosto. Nočitev.

4.dan: BANGKOK - PLAVAJOČA TRŽNICA – MOST NA REKI KWAI – BANGKOK (zajtrk, kosilo)
Po zajtrku celodnevni izlet do Plavajoče tržnice in mosta na reki Kwai. Vožnja do cca 100 km oddaljene plavajoče tržnice, ki še zmeraj obratuje kot v preteklih časih. Vožnja po kanalih s čolnom in ogled življenja ob kanalih. Prihod na centralni del Plavajoče tržnice in prisostvovanje starodavnemu načinu trgovanja iz čolnov. Po ogledu Plavajoče tržnice vožnja do reke Kwai in ogled znamenitega mostu na reki Kwai, ki so ga gradili angleški vojni ujetniki. Most ni bil nikoli uporaben, ker so ga zavezniška letala uničila, še preden je čez njega zapeljal prvi vlak na progi Bangkok – Rangoon. Po ogledu mostu kosilo v lokalni restavraciji in nato ogled templja po katerem se tigri svobodno sprehajajo. Vrnitev v Bangkok v večernih urah. Nočitev.

5.dan: BANGKOK – BANG PA IN – AYUTHAYA  (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku začetek vožnje proti severu Tajske. Prvi postanek bo poletna rezidenca tajskih kraljev Bang Pa In, ki jo kraljeva družina še danes uporablja. Po ogledu krajša vožnja do druge tajske prestolnice Auythaye, ki je bila od leta 1360 do 1767 tajsko glavno mesto in eno največjih in bogatih mest na svetu.  Po prihodu ogled arheološkega parka oziroma ostankov starodavnega mesta. 1767 leta so Burmanci ob zavzetju mesto do tal požgali in pravijo, da je takrat izginila celotna tajska pisana zgodovina. Po ogledu transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

6.dan: AYUTHAYA - SUKOTHAI (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Dopoldne vožnja proti Sukhotaju, starodavni prestolnici Tajske, ki je bil glavno mesto v 13. in delno 14. stoletju pred Ayuthayo. Po prihodu ogled arheološke cone oziroma starega Sukhotaja od koder so tajski kralji osrednji ravnici vladali 140 let, nato pa so glavno mesto prestavili južneje v mesto Ayuthaya. Kraljeve palače in  templji se raztezajo na površini 72 kvadratnih kilometrov. Templje in palače prvega pravega glavnega mesta so obnovili s pomočjo Unesca. Po ogledu transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

7.dan: SUKHOTAI – LAMPANG – CHIANG MAI (zajtrk)
Zajtrk. Nato nadaljevanje vožnje proti severu Tajske. Postanek v Lampangu in ogled templja Lampang Luanga, ki je eden najlepših arhitekturnih dosežkov iz 6. stoletja. Tempelj, ki je zgrajen v burmanskem stilu, hrani eno od najsvetejših podob Bude, ki je nastala pred nekaj manj kot 400 leti in jo Tajci izjemno častijo. Kraj je znan tudi po izdelavi keramike iz bele gline. Sledi nadaljevanje vožnje do Chiang Maja največjega mesta severne Tajske. Namestitev. Zvečer priporočamo obisk nočnega bazarja. Nočitev. 

8.dan: CHIANG MAI (zajtrk, kosilo)
Z
ajrk. Nato celodnevni izlet v okolico Chiang Maja.  Vožnja do zavetišča s sloni. Prisostvovanje predstavi slonov in jahanje slonov. Nato sprehod do vasi v kateri živi ena od nacionalnih manjšin, ki imajo svoj jezik, kulturo in navade, ki so popolnoma drugačne od tajskih. Kosilo. Po kosilu vožnja z bambusovimi rafti po reki in ogled vrta orhidej. Vrnitev v Chiang Maj v poznih popoldanskih urah. Prosto za samostojne oglede mesta in drugo. Nočitev.

9.dan: CHIANG MAI – CHIANG RAI (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Nato Ogled mesta: Ogled templjev Wat Chieng Mun, najstarejšega templja v mestu, ki ga je zgradil leta 1296 kralj Mengrai,  Wat Chedi Luang z ogromnim chedijem /stupo/ iz leta 1441, Wat Pra Singh, ki ga je začel  graditi leta 1345 kralj Pa Yo, Wat Suan Dork iz leta 1383 z 500 let starim bronastim kipom Bude, Wat Jet Yod zgrajen  sredi 15.st. Na Koncu še ogled templja Wat Doi Suitep, ki stoji na istoimeni gori nad Chiang Majem, s katere se odpira lep pogled na Chiang Mai in celotno kotlino. Kosilo. Sledi štiri urna vožnja preko severnih predelov Tajske - preko slikovitega hribovja in zelenih dolin do Chiang Raja, mesta v dolini ene največjih svetovnih rek Mekonga. Namestitev. Večerja. Nočitev. 

10.dan: CHIANG RAI – ZLATI TRIKOTNIK – CHIANG RAI (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Po zajtrku obisk Muzeja opija Nadaljevanje poti do trgovskega mesta Mae Sai, ki leži na najbolj severnem delu Tajske ter postanek na mostu, ki povezuje Tajsko in Mjanmar. Če bodo razmere dovoljevale (urejeni papirji in podkupljeni uradniki – ca 7 USD po osebi za podkupnine in fotokopije) ,se bomo podali čez most v Mjanmar. Sledi vožnja do slovitega »zlatega trikotnika« kjer se stikajo meje Tajske, Laosa in Mjanmarja. S čolnom bomo odšli v Laos ( cca 5 usd po osebi doplačilo). Kosilo. Pozno popoldan povratek v hotel. Nočitev.

11.dan: CHIANG RAI – BANGKOK (zajtrk)
Zajtrk. Prosto za samostojne oglede in drugo do transferja na letališče in poleta proti Bangkoku. Prihod v Bangkok na letališče Don Muang. Transfer na mednarodno letališče.  

12.dan: BANGKOK– BENETKE/LJUBLJANA (obroki na letalu)
Poleta proti Benetkam. Konec potovanja.

 

MOŽNOST PODALJŠANJA PROGRAMA NA OBALI (PHUKET, KOH CHANG, KOH SAMET,...)

 

CENA PO OSEBI: NA VPRAŠANJE

Cena vključuje: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Benetke – Doha – Bangkok/Chiang Rai - Bangkok – Doha - Benetke, vse letališke takse, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih**** po programu na osnovi zajtrka, vsa kosila in večerje po program v hotelih ali lokalnih restavracijah, vsi transferji, ogledi in vstopnine po program, angleško govoreči lokalni vodiči na Tajskem, organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje: transfer Ljubljana - Benetke – Ljubljana (60 EUR PO OSEBI – PRIVATNI TRANSFER, ČE 5 PRIJAVLJENIH), stroške po osebnih naročilih, napitnine za lokalne vodiče in šoferje, vse kar ni omenjeno pod cena vključuje.

Vizum: Za vstop na Tajsko vizum ni potreben. Potni listi morajo veljati vsaj še 6 mesecev po odhodu iz Tajske.

Cepljenje: Cepljenje se ne zahteva.

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih. Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 60 dni pred odhodom. Plačilo varščine zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja /če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja/. Splošni pogoji in navodila turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.