TAJSKA - SKUPINSKO POTOVANJE

Pošljite povpraševanje

Program

Skupinsko potovanje v manjši skupini (največ 14).

Topla tropska dežela z najlepšimi plažami na svetu, z okusno hrano, pestrim nočnim življenjem in zanimivimi tržnicami.
V prvem delu potovanja spoznamo glavne znamenitosti dežele. Izgubljamo se v množici budističnih templjev in polnimo svojo dušo z večnimi modrosti. Budova zgodba se dotakne vsakega izmed nas.
Za konec pa bomo imeli še čas za razvajanje na plaži.

TERMIN: 24. APRIL - 4. MAJ 2024
Odhod iz Ljubljane ali bližnjih letališč

Število mest: 14 

PROGRAM: 

1. DAN (24. APRIL 2023): LJUBLJANA - CHIANG MAI
Polet iz Ljubljane ali bližnjega letališča proti Tajski. 

2. DAN (25. APRIL 2023): CHIANG MAI
Prihod na sever Tajske. Transfer do hotela in prosto za počitek. 

3. DAN ( 26. APRIL 2023): CHIANG MAI
Po zajtrku slede celodnevni ogled mesta Chiang Mai in Wat Pradhat Doi Suthep. Obiskali bomo znane templje Chiang Mai-ja, ki so bili zgrajeni v obdobju Lanna (1296 -1411). Templji odsevajo slavo, sijaj in plemenitost tega bogatega zgodovinskega obdobja.
- Wat Phra Singha (1345 ) in Wat Chedi Luang (1385 ) .
- Spomenik 3 kraljev (kralj Mangrai, kralj Ram Khamhaeng in kralj Ngam Muang).
Nadaljujemo pot do lokalne tržnice, kjer boste videli in začutili utripajoči tempo domačinov pri opravljanju vsakodnevnih opravkov. Tržnica ponuja  eksotično sadje, lokalne dobrote, oblačila...Nato se bomo zapeljali do Doi Suthepa in obiskali Wat Phrathad Doi Suthep (zgrajen leta 1384), ki se nahaja 1.066 m nad morsko gladino, in velja za najsvetejši tempelj na severu Tajske. Transfer nazaj do hotela in nočitev. 
 

4. DAN (27. APRIL 2023): CHIANG MAI
Po zajtrku se odpeljemo  do kampa slonov, kjer bomo opazovali njihove spretnosti in talente.  Sledi jahanje slonov skozi džunglo in vožnja z volovsko vprego po vasi. Uživali bomo v bambusovem spustu po reki Maeteng. Kosilo v kampu slonov. Popoldne obiščemo še vas hribovskega plemena Long-Neck in kmetijo orhidej, kjer bomo priča edinstveni lepoti te čudovite cvetlične vrste. Nočitev

 

5. DAN (28. APRIL 2023): CHIANG MAI - BANGKOK
Zajtrk. Transfer na letališče in polet proti prestolnici. Vožnja do ''pristnaišča'' in izlet z barko po rečnih kanalih Chao Phrayi. Zaradi obilice kanalov in templjev je Bangkok dobil ime »Vzhodne Benetke«. Življenje ob reki in kanalu je postalo neločljiv del tajskega načina življenja. Plovba z ladjo obiskovalcem omogoča ogled tajskega načina življenja vzdolž obeh bregov, prizorov tradicionalnega življenjskega sloga, ki se skozi leta skoraj ni spremenil. Uživali bomo v odkrivanju kanalov Thonburi, ki nas peljejo mimo častitljivih templjev med bujnim zelenjem, lesenih hiš zgrajenih na kolih, kokosovih nasadov, svetišč z venci in hiš duhov ter prodajalcev, ki ponujajo blago na svojih čolnih. Postanek v znamenitem Templju zore ali Wat Arun. Vožnja do hotela in nočitev.

6. DAN (29. APRIL 2023): BANGKOK
Zajtrk.  Obiskali bomo dva najbolj znana sveta templja - Wat Trimit, ki slovi po sliki Bude iz obdobja Sukhothai (izdelana iz čistega zlata, visokai tri metre in težka pet ton in pol) in Wat Po ali Tempelj ležečega Bude (največji tempelj na Tajskem s 95 pagodami in impozantno podobo ležečega Bude, ki meri 45 krat 15 metrov). Nato nadaljujemo pot do Velike palače. Velika palača je glavna znamenitost Bangkoka, ki jo je zgradil kralj Rama I. eta 1782. Palača je bila več kot 200 let središče moči. Vsaka del kompleksa je neverjetno umetniško delo v tajskem in evropskem slogu. Nočitev.

7. DAN (30. APRIL 2023): BANGKOK
Zajtrk. Celodnevni izlet na plavajočo tržnico Damnoen Saduak.
Že vožnja do tržnice bo zanimiva. Peljali se bomo mimo riževih polj, sadnih nasadov in nasadov kokosa. Na poti obiščemo vaško hišo, ki prikazuje, kako iz kokosovega nektarja nastane rjavi sladkor. Nato se vkrcamo na motorni čoln z dolgim repom in odplujemo do osrčja plavajoče tržnice. Nadaljujemo po cesti do železniške postaje, da si ogledamo Talad Rom Hub (tržnica skozi katero pelje vlak). Kosilo v lokalni restavraciji. Po kosilu se odpeljemo do farme školjk (odvisno od plime – če je visoka, ni mogoče videti farme školjk) in nahranimo plavajoče opice. Povratek v Bangkok in nočitev.

8. DAN (1. MAJ 2023): BANGKOK - KOH SAMED
Po zajtrku se odpeljemo proti jugu do pristanišča za transfer, ki pelje do otoka Koh Samed. Prosto za uživanje na plaži.

9. DAN (2. MAJ 2023): KOH SAMED
Zajtrk, prosto. 

10. DAN (3. MAJ 2023): KOH SAMED - BANGKOK
Zajtrk, dopoldne prosto, popoldne pa se odpravimo proti Bangkoku.

11. DAN (4. MAJ 2023): BANGKOK - LJUBLJANA
Transfer na letališče in polet proti Ljubljani. Prihod v Ljubljano. Konec potovanja. 

 

CENA: 
Za zgodnje prijave do 15. marca 2023: od 2.140 EUR na osebo 
Za kasnejše prijave po 15. marcu 2023: od 2.195 EUR na osebo 

Cena vključuje: 
- letalske vozovnice
- 23 kg čekirane prtljage
- vse transferje in oglede v programu zgoraj
- vse nastanitve
- obroke kot navedeno v programu zgoraj 
- slovesnko spremstvo 
- lokalnega angleško govorečega vodnika

OBVEZNA DOPLAČILA: 
- 200 THB na osebo -  za dovoljenje na otok Koh Samed (cca 6 eur)
- za skupino manjšo od 14 oseb: 110 EUR na osebo 

MOŽNA DOPLAČILA: 
- Enoposteljna soba: 305 EUR na osebo 
- Zdravstveno zavarovanje za tujino: od 32 EUR 
- Zavarovanje riziko odpovedi: od 108 EUR na osebo

ZAVAROVANJE RIZIKO ODPOVEDI:
Cena zavarovanja znaša 5,1% cene potovanja.
Zavarovanje velja le v primeru odpovedi zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja, poškodbe ali smrti v družini. V primeru koriščenja zavarovanja znaša odbitna franšiza zavarovalnice 5%. Vračilo se vrši po splošnih pogojih agencije Interconti d.o.o., ki jih najdete na spletni strani http://www.interconti.si/splosni-pogoji.html.
 

Opomba: Triposteljnih sob ni na voljo.