TAJSKA POTOVANJE ŽE OD 1.590 EUR

Pošljite povpraševanje

Program

CHIANG MAI - BANGKOK – PLAVAJOĆA TRŽNICA – MOST NA REKI KWAI – PHUKET

01.DAN: ZAGREB – DOHA – CHIANG MAI (obroki na letalu)
Polet ob 09.05 uri proti Dohi. Prihod v Doho ob 16.35 uri in nadaljevanje poleta proti Chiang Maju ob 19.55 uri.    

02.DAN: CHIANG MAI (zajtrk na letalu)
Prihod v Chiang Mai ob 06.00 uri. Po prihodu sledi ogled severne tajske prestolnice. Pogledali si boste staro mestno jedro, ki stoji za srednjeveškimi zidovi. Pogledali si boste tempelj Wat Phra Sing, ki stoji v samem središču mesta in je danes center religiozne administracije severne Tajske, Sledi ogled Wat Chedi Luanga, templja v katerem stoji najvišja pagoda v Chiang Maju in Wat Chiang Mana, najstarejšega templja znotraj obzidij starega dela mesta. Sledi ogled lokalne tržnice, ki je vedno polna tako proizvodov kot kupcev in prodajalcev.   Nato ogled enega najpomembnejših templjev severne Tajske Wat Doi Suitepa, ki stoji na istoimeni gori nad Chiang Majem, s katere se odpira lep pogled na Chiang Mai in celotno kotlino. Po ogledu transfer do hotela. Prihod v Hotel okrog 13.00n ure. Namestitev. Popoldne prosto. Priporočamo, da si zvečer ogledate največjo nočno tržnico na Tajskem. Nočitev. (PARK HOTEL CHIANG MAI**** - STANDARD ROOM ALI CHIANG MAI ORCHID HOTEL**** - STANDARD ROOM)

03.DAN: CHIANG MAI  (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Po zajtrku ob 08.30 uri vožnja z džipi v okolico Chiang Maja. Prihod v slonji kamp. Sled ogled kopanja slonov v reki in njihovih delovnih veščin. Nato sledi 40 minutno jahanje čez reko in skozi lokalno džunglo do vasi v kateri živi eno od plemen. Sledi vžnja z volovsko vprego nazaj v kamp. Kosilo. Po kosilu cca. 1 urna vožnja z bambusovimi rafti in ogled vrta orhidej. Vrnitev v Chiang Mai okrog 16.00 ure. Nočitev

04.DAN: CHIANG MAI - BANGKOK (zajtrk)
Zajtrk. Transfer na letališče in polet ob 11.45 uri proti Bangkoku. Prihod v Bangkok ob 13.05 uri. Transfer do hotela. Namestitev. Prosto popoldne za samostojne oglede in drugo. Priporočamo obisk nočnega zabavišče Nana Plaza. Nočitev. (HOTEL GRAND SWISS HOTEL**** - DE LUX ROOM)

05.DAN: BANGKOK (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Po zajtrku ogled mesta: Ogled templja  Wat Traimit v katerem se nahaja pet in pol ton težki kip Bude iz čistega zlata. Zgodba o odkritju tega zaklada je prav nenavadna. Ogled templja Wat Pho - najstarejšega in največjega templja v Bangkoku, ki je znan po 28m dolgem kipu ležečega Bude. Sledi ogled najpomembnejšega tajskega templja What Phra Keo ali templja Smaragdnega bude. Tempelj je symbol samostojnosti Tajske. V njem so kraljeva knjižnica, številne pozlačene pagode obdane z dragimi kamni, najpomembnejši del templja pa je prostor v katerem stoji nekaj več kot 60 cm velika podoba bude narejena iz smaragda. Bude se lahko dotakne samo tajski kralj. Neposredno ob templju je nekdanja kraljeva palača. Ogled palače, ki je mešanica tajskega in evropskega sloga. Kosilo v lokalni restavraciji.  Nato sledi vožnja s čolni po kanalih Bangkoka, na kateri boste spoznali življenje ob vodi, brez katere Bangkok ne bi bil pol tako zanimiv. Na poti še ogled templja Svitanja Wat Aruna, simbola Bangkoka. Po ogledih vrnitev v hotel. Prosto za samostojne oglede in drugo. Nočitev.  

06.DAN: BANGKOK – PLAVAJOČA TRŽNICA – MOST NA REKI KWAI – BANGKOK (zajtrk, kosilo)
Zajtrk.  Nato privatni izlet do Plavajoče tržnice in mostu na reki Kwai. Vožnja do cca 100 km oddaljene plavajoče tržnice, ki še zmeraj obratuje kot v preteklih časih. Vožnja po kanalih s čolnom in ogled življenja ob kanalih. Prihod na centralni del Plavajoče tržnice in prisostvovanje starodavnemu načinu trgovanja iz čolnov. Po ogledu Plavajoče tržnice vožnja do reke Kwai in ogled znamenitega mostu na reki Kwai, ki so ga gradili angleški vojni ujetniki. Most ni bil nikoli uporaben, ker so ga zavezniška letala uničila, še preden je čez njega zapeljal prvi vlak na progi Bangkok – Rangoon. Po ogledu mostu kosilo v lokalni restavraciji. Ogled mostu in vojnega pokopališča. Vrnitev v Bangkok v poznih popoldanskih urah. Nočitev.

07.DAN:  BANGKOK – PHUKET (zajtrk)
Zajtrk. Transfer na letališče in polet ob 11.00 uri proti Phuketu. Prihod na Phuket ob 12.30 uri in transfer do hotela. Namestitev. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev. (AMORA BEACH RESORT***+ - DE LUX POOLVIEW ROOM)

08-10.DAN: PHUKET (zajtrk)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.

11. DAN: PHUKET – DOHA (zajtrk, večerja na letalu)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti do transferja na letališče in poleta ob 20.40 uri proti Dohi. Prihod v Doho ob 23.00 uri.

12. DAN: DOHA – ZAGREB (obroki na letalu)
Nadaljevanje poleta proti Zagrebu ob 01.50 uri. Prihod v Zagreb ob 06.00 uri. Konec potovanja.

 

CENA NA ŠTIRI OSEBE: OD 1.590 EUR PO OSEBI

CENA NA DVE OSEBI: 1.790 EUR PO OSEBI

Cena je izračunana na osnovi 4 in 2 prijavljenih potnikov. Cena je odvisna od razpoložljivosti sedežev na letalih.

V ceni je všteto: letalski prevoz v ekonomskem razredu Zagreb – Chiang Mai – Bangkok – Phuket - Zagreb, vse letališke takse, namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi ameriškega zajtrka v hotelih po programu, 3 kosila po programu vsi ogledi, vstopnine, obroki in transferji po programu na privatni osnovi v Chiang Maju in Bangkoku, skupinski transfer do 8 oseb letališče – hotel – letališče na Phuketu angleško govoreči lokalni vodič v Chiang Maju in Bangkoku organizacija potovanja. 

V ceno ni všteto: stroški po osebnih naročilih, fakultativni izleti, napitnine lokalnim vodičem in šoferjem, vse kar ni navedeno pod ceno je všteto.

Vizumi: Za vstop na Tajsko vizum ni potreben. Potrebujete potni list, ki vam mora veljati še vsaj 6 mesecev po odhodu iz Tajske. 

Cepljenja: Niso potrebna.

Ob prijavi plačate zgoraj omenjeno varščino,  Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.