TAJSKA - LAOS - JUŽNA KITAJSKA, 15 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

 

BANGKOK - AYUTHAYA - VIENTIANNE - LUANG PRABANG - KUNMING - LIJIANG - DALI

ODHOD: VSAK DAN

01.dan: LJUBLJANA/BENETKE - BANGKOK
Polet proti Bangkoku.

02.dan: BANGKOK
Prihod v Bangkok. Transfer do hotela. Namestitev. Prosto za prilgajanje časovni razliki. Nočitev.

03.dan: BANGKOK
Zajtrk Nato ogled mesta: Ogled templja  Wat Traimit v katerem se nahaja pet in pol ton težki kip Bude iz čistega zlata. Zgodba o odkritju tega zaklada je prav nenavadna. Ogled templja Wat Pho - najstarejšega in največjega templja v Bangkoku, ki je znan po 28m dolgem kipu ležečega Bude, templja Wat Phra Keo ali templja Smaragdnega Bude, ki je znan po majhnem kipcu Bude iz žada, Kraljeve palače, belega marmornega templja Wat Benchamabophit, kitajske četrti, ulice rož in ostalih zanimivosti. Popoldne prosto za individualne oglede in drugo. Zvečer priporočamo obiska razvpitega nočnega zabavišča in nočne tržnice Pat Pong.  Nočitev.

04.dan: BANGKOK – PLAVAJOČA TRŽNICA – VRT ROŽ – BANGKOK
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet do Plavajoče tržnice in Vrta rož.
Vožnja do cca 100 km oddaljene plavajoče tržnice, ki še zmeraj obratuje kot v preteklih časih. Vožnja po kanalih s čolnom in ogled življenja ob kanalih. Prihod na centralni del Plavajoče tržnice in prisostvovanje starodavnemu načinu trgovanja iz čolnov. Po ogledu Plavajoče tržnice vožnja do Vrta rož in kosilo v gostišču, ki plava na enemu izmed kanalov reke Chao Praya. Po kosilu ogled predstave slonov in nato ogled predstave tajskih običajev, navad in izročil. Borbe petelinov, tajski boks, poroka, pridelovanje svile, folklorni plesi in še mnogo drugega. Po predstavi vrnitev v Bangkok. Nočitev.

05.dan: BANGKOK - VIENTIANE
Zajtrk. Po zajtrku transfer na letališče in polet ob 10.30 uri proti glavnemu mestu Laosa Vientianeju. Prihod v Vientiane ob 11.40 uri. Transfer do hotela. Namestitev. Kosilo. Po kosilu ogled mesta: Wat Phrathatluang, ki je znan po eni najvišjih pagod na svetu, vrata Zmage, Wat Sisaket, Narodni muzej... Po ogledu mestu vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.

06.dan: VIENTIANE - LUANG PRABANG
Zajtrk. Po zajtrku transfer na letališče in polet proti starodavni prestolnice Laosa Luang Prabangu. Po prihodu v Luang Prabang transfer do hotela in namestitev. Kosilo. Po kosilu ogled mesta: ogled templjev Visoune, Xieng Thong, templja That Chomsi, ki stoji na gori Phousi iz katere je prelep pogled na celotno kotlino Luang Prabanga. Sončni zahod, ki je eden najlepših v Aziji boste opazovali iz Wat Phabat Thaya. Večerja.

07.dan: LUANG PRABANG
Zajtrk. Po zajtrku ogled stare kraljeve palače, ki je danes muzej nato vožnja po Mekongu do svete jame Tham Thing. Na poti do jame postanek v Ban Xanghaju in ogled proizvodnje riževega žganja. Kosilo. Nato ogled jame. Vrnitev v Luang Prabang v popoldanskih urah. Večerja. Nočitev.

08.dan: LUANG PRABANG - VIENTIANE
Zajtrk. Po zajtrku transfer na letališče in polet v Vientiane. Po prihodu v Vientiane transfer do hotela. Kosilo. Popoldne ogled templja Xiengkhouane, ki mu doma~ini pravijo tudi Budin park in parka posvečenega laoškim nacionalnim manjšinam. Večerja. Nočitev.

9.dan: VIENTIANE - KUNMING
Zajtrk. Po zajtrku transfer na letališče in polet ob 07.30 uri proti prestolnici kitajske province Junnan Kunmingu. Prihod v Kunming ob 12.30 uri in transfer do hotela. Nato ogled prestolnice Junnana, ki leži na 1800 metrov visoki planoti, kjer vlada večna pomlad. Kunming je na svojem popotovanju obiskal tudi Marco Polo, ki ga je opisal kot središče različnih kultur in narodov in mesto v katerem prevladujejo obrtniki in trgovci. Danes je Kunming mešanica novega in starega ter pravi babilon različnih nacionalnih manjšin. Ogled zlatega templja, vožnja z gondolo na “Zahodni hrib” iz katerega je vidno celotno mesto. Večerja. Nočitev.

10.dan: KUNMING - KAMNITI GOZD - KUNMING
Zajtrk. Nato vožnja do Kamnitega gozda ene največjih naravnih znamenitosti Kitajske.  Kamniti gozd je skupek kamnov najrazličnejših oblik in barv, ki spominjajo na lunino pokrajino. V kamnitem gozdu se boste srečali tudi z različnimi predstavniki narodnih manjšin, ki sestavljajo večino prebivalstva province Junnan in se od Kitajcev ločijo po jeziku, kulturi, religiji, na zunaj pa najbolj po različnih živopisnih oblačilih. Kosilo. Prosto za samostojne sprehode po nacionalnem parku. Popoldne vrnitev v Kunming. Večerja. Nočitev.

11.dan: KUNMING – LIJIANG
Zajtrk. Transfer na letališče in polet na sever Junana v Lijiang. Prihod v Lijiang in transfer do hotela. Namestitev. Prosto za sprehod po izjemno lepo ohranjenem starem delu mesta. Večerja. Nočitev.

12.dan: LIJIANG – SOTESKA TIGROVEGA SKOKA - LIJIANG
Zajtrk. Nato vožnja do soteske Tigrovega skoka, v kateri najdaljša kitajska reka Yangze izgubi nekaj sto metrov višinske razlike. Gore, ki obdajajo sotesko so več kot 6.000 metrov visoke in pogled nanje je res veličasten. Soteska je bila tudi startna točka Martina Strela ob njegovem podvigu plavanja Yangzeja. Kosilo. Pred vrnitvijo v Lijiang postanek v vasi Baisha, ki je tipična vas nacionalne manjšine Naxi, v kateri še vedno vlada matriarhat. Ogled tradicionalnega življenja. Po ogledu vrnitev v Lijiang in sprehod po starem dela mesta, ki je v celoti lesen in izjemno lepo obnovljen, poln tipičnih restavracij, majhnih trgovinic, obrtniških delavnic… Večerja. Nočitev.

13.dan: LIJIANG - DALI
Zajtrk. Po zajtrku odhod proti mestu Daliju, ki je bilo med 10.-12. stoletjem središče samostojne kraljevine ljudstva Bai. Na poti do Dalija postanek ob jezeru Erhai, ki leži v dolini obdani z visokimi gorami. Vožnja po jezeru z ladjo in ogled tradicionalnega načina lovljenja rib Bajev. Po križarjenju nadaljevanje vožnje do Dalija V 13. stoletju je kraljevino Dali podjarmila mongolska dinastija Yuan, ki je pred tem zavladala v preostalih predelih Kitajske. Po prihodu v mesto ogled starega dela, ki je znano po svojem srednjeveškem obzidju, ki je eno od dveh takšnih obzidij ohranjenih na Kitajskem. Stari del je poln ozkih ulic in majhnih trgovinic, v katerem Baji oblečeni v svoje narodne noše prodajajo marmornate izdelke. Z njihovo izdelavo se ukvarjajo že 1000 let.... Prosto za samostojne sprehode do večerje.. Večerja. Nočitev.

14.dan: DALI - KUNMING - LJUBLJANA
Zgodnji zajtrk. Po zajtrku transfer na letališčee in polet proti Kunmingu. Prihod v Kunming in nadaljevanje poleta proti Ljubljani.

15.dan: LJUBLJANA/BENETKE
Prihod v Ljubljano/Benetke. Konec potovanja.

CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone potovanja, cene letalskih kart in števila potnikov.

Cena vključuje: letalski prevoz v ekonomskem razredu Ljubljana/Benetke - Bangkok - Vientiane - Luang Prabang - Vientiane - Kunming - Lijiang/Dali - Kunming – Ljubljana/Benetke, vse takse, namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi zajtrka v hotelih po vašem izboru, vsa kosila in večerje po programu, vsi transferji, ogledi in vstopnine po programu, angleško govoreče lokalne vodiče in organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje: vse kar ni izrecno navedeno v programu, napitnine in druge stroške po osebnih naročilih, stroški za pridobitev kitajskega in laoškega vizuma.

Viza: Za vstop na Tajsko viza ni potrebna.

Za vstop v Laos je potrebna viza. Za vizo je potreben veljaven potni list, izpolnjen formular in 2 sliki. Viza za Laos se dobi na letališču Vientiane.

Za vstop na Kitajsko je potrebna viza. Za pridobitev kitajske vize so potrebni veljavni potni list, 1 slika, izpolnjen formular in 60 EUR. Potne liste morate dostaviti najmanj 14 dni pred odhodom.

Cepljenje: ni potrebno.

Prijava se lahko izvr{i v turisti~ni agenciji Interconti ali na poobla{~enih prodajnih mestih . Ob prijavi pla~ate var{~ino v vi{ini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Pla~ilo var{~ine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /~len 876 in ~len 878/ si pridr`ujemo pravico do zvi{anja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem te~aju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. ~lenom istega zakona  si pridr`ujemo pravico do odpovedi potovanja / ~e se ne prijavi vsaj najmanj{e {tevilo potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splo{ni pogoji in navodila  turisti~ne agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh poobla{~enih prodajnih mestih.