TAJSKA - JUŽNA KITAJSKA - HONG KONG, 16 DNI

Pošljite povpraševanje
 • View Large
  TAJSKA - JUŽNA KITAJSKA - HONG KONG, 16 DNI
 • View Large
  TAJSKA - JUŽNA KITAJSKA - HONG KONG, 16 DNI
 • View Large
  TAJSKA - JUŽNA KITAJSKA - HONG KONG, 16 DNI
 • View Large
  TAJSKA - JUŽNA KITAJSKA - HONG KONG, 16 DNI
 • View Large
  TAJSKA - JUŽNA KITAJSKA - HONG KONG, 16 DNI
 • View Large
  TAJSKA - JUŽNA KITAJSKA - HONG KONG, 16 DNI

Program

 

BANGKOK - CHIANG MAI – KUNMING – LIJIANG - SOTESKA TIGROVEGA SKOKA – GUILIN – SHANGHAI – CANTON - HONG KONG

Odhod: VSAK DAN

01. DAN: LJUBLJANA/BENETKE – BANGKOK
Polet proti Bangkoku. Obroki na letalu.

02. DAN: BANGKOK
Prihod v Bangkok ob 13.50 uri. Po opravljenih obmejnih formalnostih transfer do hotela. Zvečer tradicionalna tajska večerja s tradicionalnimi plesi. Nočitev.

03. DAN: BANGKOK
Zajtrk Nato ogled mesta: Ogled templja  Wat Traimit v katerem se nahaja pet in pol ton težki kip Bude iz čistega zlata. Zgodba o odkritju tega zaklada je prav nenavadna. Ogled templja Wat Pho - najstarejšega in največjega templja v Bangkoku, ki je znan po 28m dolgem kipu ležečega Bude, templja Wat Phra Keo ali templja Smaragdnega Bude, ki je znan po majhnem kipcu Bude iz žada, Kraljeve palače, belega marmornega templja Wat Benchamabophit, kitajske četrti, ulice rož in ostalih zanimivosti. Popoldne prosto za individualne oglede in drugo. Zvečer priporočamo obiska razvpitega nočnega zabavišča in nočne tržnice Pat Pong.  Nočitev.

04.DAN: BANGKOK – PLAVAJOČA TRŽNICA – VRT ROŽ – CHIANG MAI
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet do Plavajoče tržnice in Vrta rož.
Vožnja do cca 100 km oddaljene plavajoče tržnice, ki še zmeraj obratuje kot v preteklih časih. Vožnja po kanalih s čolnom in ogled življenja ob kanalih. Prihod na centralni del Plavajoče tržnice in prisostvovanje starodavnemu načinu trgovanja iz čolnov. Po ogledu Plavajoče tržnice vožnja do Vrta rož in kosilo v gostišču, ki plava na enemu izmed kanalov reke Chao Praya. Po kosilu ogled predstave slonov in nato ogled predstave tajskih običajev, navad in izročil. Borbe petelinov, tajski boks, poroka, pridelovanje svile, folklorni plesi in še mnogo drugega. Po predstavi vrnitev v Bangkok in transfer na letališče. Polet letala ob 20.10 uri proti Chiang Maju. Prihod v Chiang Mai ob 21.10 uri. Transfer do hotela. Nočitev. 

05.dan: CHIANG MAI
Zajtrk. Nato ogled mesta: Ogled templjev Wat Chieng Mun, najstarejšega templja v mestu, ki ga je zgradil leta 1296 kralj Mengrai,  Wat Chedi Luang z ogromnim chedijem /stupo/ iz leta 1441, Wat Pra Singh, ki ga je začel  graditi leta 1345 kralj Pa Yo, Wat Suan Dork iz leta 1383 z 500 let starim bronastim kipom Bude, Wat Jet Yod zgrajen  sredi 15.st. Kosilo. Popoldne ogled templja Wat Doi Suitep, ki stoji na istoimeni gori nad Chiang Majem, s katere se odpira lep pogled na Chiang Mai in celotno kotlino. Po ogledu mesta in templjev prosto za individualne oglede. Zvečer priporočamo obisk nočnega bazarja. Nočitev.

6.dan: CHIANGMAI - JUNGLE TREKKING – CHIANG MAI
Zajtrk. Po zajtrku vožnja z džipi v okolico Chiang Maja. Ogled ene od vasi v katerih živijo Kareni, ki so največja nacionalna manjšina na Tajskem, nato jahanje slonov in ogled delovnih veščin slonov. Kosilo. Po kosilu vožnja z bambusovimi rafti in ogled vrta orhidej. Vrnitev v Chiang Mai v poznih popoldanskih urah. Nočitev.

7.dan: CHIANG MAI – KUNMING - LIJIANG
Zajtrk. Prosto do transferja na letališče in poleta letala ob 14.25 uri proti Kunmingu. Prihod v Kunming ob 17.10 uri. Po opravljeni obmejni kontroli nadaljevanje poleta proti Lijiangu ob 20.30 uri. Prihod v Lijiang ob 21.15 uri. Transfer do hotela. Večerja. Nočitev.

8.dan: LIJIANG – SOTESKA TIGROVEGA SKOKA - LIJIANG
Zajtrk. Nato vožnja do soteske Tigrovega skoka, v kateri najdaljša kitajska reka Yangze izgubi nekaj sto metrov višinske razlike. Gore, ki obdajajo sotesko so več kot 6.000 metrov visoke in pogled nanje je res veličasten. Soteska je bila tudi startna točka Martina Strela ob njegovem podvigu plavanja Yangzeja. Kosilo. Pred vrnitvijo v Lijiang postanek v vasi Baisha, ki je tipična vas nacionalne manjšine Naxi, v kateri še vedno vlada matriarhat. Ogled tradicionalnega življenja. Po ogledu vrnitev v Lijiang in sprehod po starem dela mesta, ki je v celoti lesen in izjemno lepo obnovljen, poln tipičnih restavracij, majhnih trgovinic, obrtniških delavnic… Večerja. Nočitev.

9.dan: LIJIANG – KUNMING – KAMNITI GOZD – KUNMING - GUILIN
Zajtrk. Po zajtrku transfer na letališče in polet ob 08.00 uri proti Kunmingu. Prihod v Kunming ob 08.50 uri in nato vožnja do Kamnitega gozda ene največjih naravnih znamenitosti Kitajske.  Kamniti gozd je skupek kamnov najrazličnejših oblik in barv, ki spominjajo na lunino pokrajino. V kamnitem gozdu se boste srečali tudi z različnimi predstavniki narodnih manjšin, ki sestavljajo večino prebivalstva province Junnan in se od Kitajcev ločijo po jeziku, kulturi, religiji, na zunaj pa najbolj po različnih živopisnih oblačilih. Kosilo. Prosto za samostojne sprehode po nacionalnem parku. Kosilo. Vrnitev v Kunming in polet  ob 17.35 uri proti Guilinu. Prihod v Guilin ob 19.05 uri. Transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

10.dan: GUILIN
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet v okolico Guilina v vasi, v katerih živi največja nacionalna manjšina na Kitajskem Zhuang. Sprehod skozi izjemne riževe terase in tradicionalne vasi. Ogled njihovega življenja. Kosilo. Povratek v Guilin v popoldanskih urah. Večerja. Nočitev.

11.dan: GUILIN - YANGSHOU – GUILIN - SHANGHAI
Zajtrk. Po zajtrku križarjenje po znemeniti reki Li, ki je obdana s hribčki najrazličnejših oblik, številnimi vasmi in riževimi polji. Kosilo na ladji. Po pristanku ladje v Yangshou prosto za sprehode po tržnici.  Popoldne povratek v Guilin in ogled podzemne jame Bambusove piščali, ki sodi med najlepše podzemne jame na Kitajskem. Če bo čas še ogled bolnice s tradicionalno kitajsko medicino. Večerja. Nato transfer na letališče in polet letala ob 20.50 uri proti Shanghaju. Prihod v Shanghai ob 22.50 uri. Transfer do hotela. Nočitev.

12.dan: SHANGHAI
Zajtrk. Nato ogled mesta imenovanega - Pariz vzhoda, sprijenost Kitajske, kraljica Orienta, mesto potepuhov, avantur, zvodnikov, igralcev na srečo, mornarjev, dandijev, preprodajalcev mamil,  ponižanj, žalosti, stradanj, delavcev, voznikov rikš, beračev, mladoletnih prostitutk, študentskih aktivistov, stavk, intelektualcev, komunističnih aktivistov, upornikov. Mešanica New Yorka in Pariza.  Ogled Yu vrtov in tempelj spečega Bude, sprehod po Bundu in najdaljši nakupovalni ulici Nanjing. Popoldne prosto za samostojne oglede in drugo. Večerja. Nočitev.

13.dan: SHANGHAI – CANTON – HONG KONG
Zajtrk. Po zajtrku polet letala ob 08.25 uri proti največjemu južno kitajskemu mestu Cantonu. Prihod v Canton ob 10.25 uri in nato ogled mesta ter znane tržnice, ki vam bo po svoji barvitosti in pestrosti zagotovo ostala v spominu. Kosilo. Popoldne transfer na železniško postajo in odhod vlaka ob 17.25 uri proti biseru orienta - Hong Kongu. Prihod v Hong Kong ob 19.25 uri. Transfer do hotela. Namestitev. Nočitev.

14.dan: HONG KONG
Zajtrk. Dopoldne ogled mesta Kowloon, Central, Mestna hiša, Victoria Peak s katerega je lep pogled na ves Hong Kong in njegovo prometno pristanišče, Aberdeen v katerem so zasidrane džunke…. Popoldne prosto za samostojne oglede in drugo. Možnost odhoda v nekdanjo portugalsko kolonijo Macao. Nočitev.

15.dan: HONG KONG – LJUBLJANA/BENETKE
Zajtrk. Po zajtrku prosto do transferja na letališče in poleta proti Ljubljani/Benetkam.

16.dan: LJUBLJANA/BENETKE
Prihod v Ljubljano/Benetke.  Konec potovanja.


CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone potovanja, cen letalskih kart in števila prijavljenih potnikov.

V ceni je všteto: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana/Benetke – Bangkok – Chiang Mai – Kunming – Lijiang – Kunming – Guilin – Shanghai - Canton/Hong Kong – Benetke/Ljubljana, vse letališke takse (razen v Chiang Maju), namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi ameriškega zajtrka v hotelih po vaši želji, vsi ostali obroki po programu v hotelih ali v lokalnih restavracijah, vsi ogledi, vstopnine, ogledi in transferji po programu, angleško govoreči lokalni vodiči, organizacija potovanja. 

V ceno ni všteto: letališka taksa v Chiang Maju (cca. 15 USD), stroški kitajskega vizuma 60 EUR, stroški po osebnih naročilih, napitnine za  v Bangkok, vse kar ni navedeno pod ceno je všteto.

Vizumi: Za vstop na Kitajsko potrebujete vizum. Za pridobitev potrebujete potni list, 1 sliko, izpolnjen formular in 60 EUR.

Za vstop na Tajsko in v Hong Kong vizuma ne potrebujete.

Cepljenja: Niso potrebna.

Ob prijavi plačate zgoraj omenjeno varščino,  Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.