ŠTIRI DRŽAVE JUGA AFRIKE, 16 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

ŠTIRI DRŽAVE JUGA AFRIKE, 16 DNI

JUŽNA AFRIKA – BOCVANA – NAMIBIJA – ZIMBABWE

1.dan: LJUBLJANA/BENETKE– JOHANNESBURG
Polet proti Johannesburgu.

2.dan: JOHANNESBURG – MARAKELE NACIONALNI PARK /večerja/
Prihod v Johannesburg in srečanje z lokalnim vodičem ter vožnja proti severu Južne Afrike s kombijem ali majhnim avtobusom preko province Limpopo do  Marakele - big five rezervata. Namestitev in priložnost za prvo srečanje z nosorogi, sloni, žirafami. Utrujene od poti in vsega nas čaka prava afriška večerja , ki ji domačini pravijo Braii. Poskusili bomo lokalne dobrote na žaru. Nočitev v stalnem kampu.

3.dan: MARAKELE – KHAMA RINO ZAVETIŠČE ZA NOSOROGE/zajtrk,kosilo,večerja/
Zajtrk. Zjutraj vožnja naprej proti Botswani, kjer bomo obiskali Khama rino park /park nosorogov/ v bližini Serowe. Tu so leta 1992  prepovedali odstrel nosorogov.Kosilo.  Popoldne se boste lahko odpravili v park in poskušali v objektiv aparata ujeti kakega izmed orjakov, ki se brezskrbno pasejo po parku. Večerja. Nočitev.

4.dan: KHAMA RINO ZAVETIŠČE ZA NOSOROGE /zajtrk,kosilo,večerja/
Zajtrk. Po zajtrku vožnja z odprtimi vozili po zavetišču in z malo sreče ogled nosorogov, zeber,gnujev, hijen in mogoče leopardov. Kosilo. Večerja.

5.dan: KHAMA RINO – GWETA / zajtrk,kosilo/
Zajtrk. Po zajtrku vstopimo globlje v puščavo kalahari in se odpeljemo proti Gweti. Med potjo se vozimo ob največjih naravnih solinah na svetu in opazujemo raznoliko pokrajino ob njih. Kosilo. Po krajšem sprehodu šp solinah se odpeljemo proti kampu in se namestimo v šotorjih pod velikanskimi drevesi Baobab. Nočitev.

6.dan: SOLINE MAGKADIGKADI/  zajtrk, kosilo/
Zajtrk. Po zajtrku sledi vožnja po solinah in ogled pridelave soli. Nekatere prazne, nekatere pa polne vode in globoke tudi do 30 m. Kosilo na solinah in nato povratek v kamp. Nočitev.

7.dan: GWETA – MAUN /zajtrk/
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti vasi Gweta in obisk vasi in postaje za govedo ter spoznavanje z Sangomo, afriškim poglavarjem. Nato nadaljevanje vožnje globlje v južni del delte Okawango  proti Maunu in njegovim naseljem na reki Thamalakane. Namestitev in spanje v lodgu.

8.dan: MAUN / zajtrk/
Zajtrk. Prosti dan za kopanje na bazenu ali možnost izletov /fakultativno/ v nacionalni park Moremi ali z letalom na ogled delte Okawango. Nočitev.

9.dan: MAUN – OKAWANGO DELTA / zajtrk, kosilo, večerja/
Zajtrk. Po zajtrku  vožnja po zahodnem delu delte Okawango z postanki za ogled lokalnih naselij in prodajaln najrazličnejših suvenirjev.Kosilo. Popoldne obisk vasi v okolici in nato namestitev v kampu s šotorji. Večerja in nočitev.

10.dan: OKAWANGO DELTA / zajtrk, kosilo, večerja/
Danes si bomo ogledali delto iz tipičnega čolna, ki mu domačini pravijo Mokoro. Delta owkawanga zajema 20.000 kvadratinih kilometrov in je svetovno znana po svojem živalskem in rastlinskem svetu. Prav previdna vožnja med krokodili in ostalimi zverinami. Kosilo in večerja.

11.dan: OKAWANGO DELTA – KONGOLA / zajtrk, kosilo,večerja/
Zajtrk. Nato vožnja in prečkanje meje z Namibijo in vožnja v znameniti Caprivi Zipfel. Kosilo. Tu se bomo  bomo ustavili v vasi in spoznali življenje domačinov v njej. Nočitev v kampu. Večerja.

12.dan: KWANDO RIVER CAMP / zajtrk, kosilo, večerja /
Zajtrk. Dan bomo preživeli v spoznavanju – kulturne vasice – in umetnosti caprivanerjev, se odpravili na ribarjenje ali preprosto počivali ob mirnih vodah reke Kawango. Kosilo, večerja.

13.dan: KASANE / zajtrk/
Zajtrk. Zjutraj se bomo odpravili z ladjo na izlet in opazovanje reke Kwando. Občudovali bomo rastlinstvo, mnoštvo ptičev in če se nam nasmeje sreča še slone in bufale. Nadaljevanje plovbe in prečkanje meje pri Ngombi ter povratek v Botswano. Pozno popoldne bomo prispeli v Kasane. Prenočitev v Safari parku.  

14.dan: VIKTORIJINI SLAPOVI / zajtrk /
Zajtrk. Po zajtrku prečkanje meje z Zimbabwejem in vožnja do Viktorijinih slapov. Prosto za oglede slapov v lastni režiji . Nočitev v hotelu Zambezi.

15.dan: VIKTORIJINI SLAPOVI /zajtrk/
Zajtrk. Po zajtrku bomo zaključili naše potovanje. Sledi transfer na letališče in polet nazaj v Ljubljano/Benetke preko  Johannesburga.

16.dan: LJUBLJANO/BENETKE
Prihod v Ljubljano/Benetke. Konec potovanja.   

CENA PO OSEBI: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone potovanja, cen letalskih kart in števila prijavljenih oseb.

Cena vključuje:
letalske prevoze v ekonomskem razredu, vse letališke takse, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih ali šotorih po vaši izbiri,  vse oglede, transferje in vstopnine po programu, angleško govoreče lokalne vodiče, organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje: stroške po osebnih naročilih, napitnine za lokalne vodiče in šoferje, stroške vizumov za Južno Afriko, Namibijo in Zimbabve, vse kar ni omenjeno pod cena vključuje.

Vizum: Za vstop v Južno Afriko, Namibijo in Zimbabve potrebujete vizum. Za vizume potrebujete potni list, ki vam mora veljati vsaj še 6 mesecev po prihodu domov, 6 praznih strani, 6 fotografij, potrdilo banke o stanju na računu, potrdilo od dopustu. Stroški vseh vizumov cca. 160 EUR + POŠTNINA. 

Za vstop v Bocvano vizuma ne potrebujete.

Cepljenja: Potrebujete cepljenje proti rumeni mrzlici in zaščito proti komarjem.