Program

Odpotujte na Šri Lanko in uživajte v lepi pokrajni majhnega otoka.

1. dan: Europa - Kolombo
Polet iz bližnjega letališča v Kolombo. 

2. dan: Kolombo
Prihod v Kolombo, transfer do hostla. 

3. dan: Kolombo - Gale - Mirissa
Vožnja iz Kolomba do starodavnega pristanišča, za katerega pravijo, da je opisano celo v Bibliji – kot legendarni Tarshish in prvo mednarodno trgovsko prekupčevalno središče. Po ogledu Galeja nadaljujte pot do obalnega mesteca Mirissa. Če si želite zaplavati v morju je to idealen kraj.  

4. dan: Mirissa - Ella
Zjutraj si oglejte znameniti hrib s palmami, potem na nadaljujte pot do Elle, ki je znana po nasadih čaja. 

5. dan: Ella
Zjutri pojdite na ogled znamenitosti. Ena izmed njih je zagotovo most z 9 loki. Dolg je 91 metrov in visok 24 metrov. Poleg lepih devetih lokov je most poseben, ker se nahaja v gosti džungli. Nato se sprehodite na Little Adam’s peak in uživajte v razgledih. 

6. dan: Ella - Dambulla
Dopoldne izlet do tovarne čaja, kjer vam bodo predstavili potek pridelave črnega čaja. Na koncu ture po tovarni boste imeli na voljo tudi degustacijo. Po končanem izletu vas čaka vožnja do Dambulle. 

7. dan: Sigiriya
Zgodaj zjutri se odpravite do Sigiriye ali z drugim imenom Levje skale. Skalna utrdba je bila več kot 18 let kraljevska citadela. Njene slavne freske ščiti skrita votlina, dostopna po spiralnem stopnišču. Na vrhu skale, ki obsega skoraj cel hektar, je nekoč stala stara palača, katere zunanji zid je bil zgrajen na samem robu prepada. Vožnja do starodavnega mesta Polonnaruwa, ki ostaja eno izmed najbolje načrtovanih arheoloških mest v državi.

8. dan: Dambulla - Kandy
Vožnja do mesta Kandy in dan za oglede znamenitost. Najbolj znani tempelj je Temple of the Sacred Toth Relic. Oglejte si tudi botanični vrt in se sprehodite okrog jezera. 

9. dan: Kandy - Kolombo - Evropa
Vožnja do letališča v Kolombu in polet nazaj v Evropo.

CENA: od 810 eur na osebo 

TERMIN: januar / februar 2021


Cena vključuje: 
- vse letalske karte 
- transfer letališče Colombo - Colombo
- vse nastanitve