ŠRILANKA - MALDIVI

Pošljite povpraševanje

Program

ŠRI LANKA IN MALDIVI,  15 DNI

TERMINI: FEBRUAR, MAREC IN OD DECEMBRA 2023 DALJE 
Cena je odvisna od zasedosti mest na letalu in hotelov.
 

1.dan: ODHOD (obroki na letalu)
Polet proti Colombu.

2.dan: NEGOMBO  (obroki na letalu, večerja)
 Prihod na Šri Lanko. Transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

3.dan:  NEGOMBO – PINAWELA – HABARANA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja skozi tipično pokrajino riževih polj in nasadov palm proti Pinaweli. Po prihodu v Pinawelo ogled slonjega zavetišča, ki je postal največje središče slonje populacije na otoku. Možnost hranjenja slonov in ogled izjemno zanimivega kopanja slonov v bližnji reki. Po končanem ogledu nadaljevanje poti proti Habarani. Namestitev. Večerja in nočitev.

4.dan: HABARANA- SIGIRIYA -  POLONNARUWA – HABARANA  (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato ogled znamenite levje skale v Sigiriyi, ki sodi med najlepše spomenike jugovzhodne Azije. Vzpon na 200 metrov visoko skalo - utrdbo in na poti proti vrhu ogled svetovno znanih fresk Lepotice iz Sigirije  iz 5.st. ter utrdbe na vrhu skale. Iz vrha je izjemen pogled na vso okolico. Sledi vožnja v drugo prestolnico Šri Lanke Polonnaruwo. Po prihodu si bomo ogledali ostanke  Kraljeve palače, kraljevega kopališča, hindujskega Sledi krajša vožnja do Habarane in nato 1 urno jahanje slonov skozi džunglo. Po končanem jahanju povratek v Habarano. Večerja. Nočitev.

5.dan: HABARANA - DAMBULA - KANDY (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Vožnja proti Kandyu, na poti postanek v Dambuli in ogled jamskega budističnega templja v katerem so freske, ki so stare več kot 1000 let. Iz templja je tudi izjemen pogled na okolico. Nato nadaljevanje poti proti Kandiyu. Na poti postanek v vrtu začimb, kjer se boste spoznavali z številnimi začimbami in dišavami, ki jih gojijo po Šri Lanki in jih uporabljajo v ajurvedski medicini. Prihod v Kandy, nekdanjo prestolnico in najlepše mesto Šri Lanke. Sledi sprehod skozi mestno tržnico in ogled najpomembnejšega svetišča na Šri Lanke v katerem hranijo budov zob, templja Budovega zoba, ki stoji ob jezeru ob katerem je mesto nastalo. Sledi ogled predstave s folklornimi plesi in običaji Šri Lanke. Vožnja do hotela. Večerja. Nočitev.

6.dan: KANDY – MAHIYANGANA - KANDY (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja do Mahiyangane, ki je domovanje ljudstva Veddh. Starodavni Cejlonci so bili znani kot dobri poljedelci in živinorejci. Voda iz reke Mahavelli je bila preusmerjena do Mahiyangane, kar omogoča Veddham, da še naprej živijo svoje tradicionalno življenje. Vrnitev v Kandy in ogled botaničnega vrta Peradeniya, ki je poznan po tem, da so v njem zasejali prva semena kavčuka v Aziji, ki so ga prinesli iz južne Amerike. V njem je tudi drevo, ki ga je zasadil Tito, ko je bila konferenca neuvrščenih v Colombu, ob tem pa je še na stotine različnih tropskih in subtropskih rastlin. Večerja. Nočitev.

7.dan: KANDY – NUWARA ELIYA - ELLA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato Nato vožnja proti Nuwara Eliji. Vožnja po prečudovitih predelih poraščenih s plantažami čajev do Nuwara Elije, ki leži skoraj 2.000 m nad gladino morja. Med vožnjo postanek na plantaži čaja za pokušino in ogled proizvodnje čajev. Prihod v Nuwara Elijo in ogled majhnega mesteca, ki so ga zgradili Angleži za svoje letoviško mesto, z  ugodno klimo in čudovitimi igrišči za golf. Stari del mesta izgleda kot kakšna angleška vas. Lokalna tržnica je polna različnih izdelkov znanih blagovnih znamk. Nadaljevanje poti proti Elli. Večerja in nočitev.

8.dan: ELLA – MIRISSA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato ogled slavnega mostu z 9 oboki. Možnost za krajši sprehod. Nadaljevanje poti proti Mirissi. Namestitev. Nočitev.

09. dan: MIRISSA - GALLE - MALDIVI (zajtrk)
Zajtrk. Prosto za ogled hriba s palmami, kopanje, nato transfer do mesteca Galle. Po ogledu vožnja do letališča in polet proti Maldivom, transfer do resorta.

10 - 14.dan: MALDIVI (zajtrk, večerja)
Prosto. 14. dan transfer do letališča in polet proti domu.

15.dan: PRIHOD NA BLIŽNJE LETALIŠČE IN KONEC POTOVANJA.

CENA: od 3.095 EUR na osebo

Cena je odvisna od sezone in zasedenosti hotelov ter mest na letalu. Cena je izračunana na termine v drugi polovici januarja.
V primeru 4 potnikov je cena nižja.

NA MALDIVIH IMATE NA DOLOČENIH OTOKIH MOŽNOSTI POLNEGA PENZIONA ALI ALL INCLUSIVE.

Cena vključuje: 
-
letalski prevoz 
- vse letališke takse
- vse oglede, vstopnine in transferji po programu
- nočitve v hotelih 3 - 4* s  pol penzionom (zajtrk, večerja)
- angleško govorečega lokalnega vodiča/šoferja
- hotel 4* na Maldivih s pol penzionom in transferjem
- vizo za Šri Lanko
- organizacijo potovanja

Cena ne vključuje: napitnine za lokalne vodiče in šoferje, vse storitve po osebnih naročilih, dovoljenja za fotografiranje v templjih, česar ni omenjeno pod vključuje.

CEPLJENJA: niso potrebna

VIZUMI: Za vstop na Sri Lanko potrebujete vizum. Za pridobitev vizuma potrebujete vsaj 6 mesecev veljaven potni list po prihodu domov. Najpozneje 14 pred odhodom potrebujemo skenirane potne liste. Cena vizuma je 35 eur.

Za vstop na Maldive vizum ni potreben.