ŠRILANKA, 15 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

 
SRI LANKA, 15 dni

ODHOD: VSAK DAN

1.dan: LJUBLJANA / BENETKE – COLOMBO (obroki na letalu)
Polet proti Colombu

2.dan:  COLOMBO (obroki na letalu, večerja)
Prihod v Colombo. Transfer do hotela. Namestitev. Nato ogled mesta. Večerja. Nočitev.

3.dan: COLOMBO – NEGOMBO - PINAWELA – DAMBULA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Pinaweli in Sigiriyi. Vmesni postanek v ribiški vasici Negombo in ogled ribjega trga na prostem. Nadaljevanje vožnje skozi tipično pokrajino riževih polj in nasadov palm proti Pinaweli. Po prihodu v Pinawelo ogled slonjega zavetišča, ki je postal največje središče slonje populacije na otoku. Možnost hranjenja slonov in ogled izjemno zanimivega kopanja slonov v bližnji reki. Po končanem ogledu nadaljevanje poti proti Dambuli kamor je predviden prihod v poznih popoldanskih urah. Namestitev. Večerja in nočitev.

4.dan: DAMBULA – SIGIRIYA - POLONNARUWA – DAMBULA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja do Sigiriye in ogled znamenite levje skale v Sigiriyi. Vzpon na skalo - utrdbo in ogled svetovno znanih fresk Lepotice iz Sigirije  iz 5.st. ter utrdbe na vrhu skale. Sledi vožnja v Polonnaruwo. Po prihodu si bomo ogledali  Kraljevo palačo, kraljevo kopališče, hindujski tempelj Siva Devalaya,  budistični tempelj z originalno streho Thuparama Vihare, tempelj - Vatadage , tempelj Hetadage , tempelj Gal Vihare , templja Lankatileke Vihare in Thivanka. Po končanem ogledu povratek v Dambulo. Vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.

5.dan: DAMBULA – RITIGALE – DAMBULA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja do Ritigal in ogled templjev v džungli. Nato vožnja do Habarane in cca. 1 urno jahanje slonov. Vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.  

6.dan: DAMBULA - VRT ZAČIMB - KANDY (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato ogled jamskega budističnega templja v katerem so freske, ki so stare več kot 1000 let. Iz templja je tudi izjemen pogled na okolico. Nato nadaljevanje poti proti Kandiyu. Na poti postanek v vrtu začimb v Matali, kjer se boste spoznavali z številnimi začimbami in dišavami, ki jih gojijo po Šri Lanki in jih uporabljajo v ajurvedski medicini. Prihod v Kandy, nekdanjo prestolnico in najlepše mesto Šri Lanke. Obiskali bomo prodajalno dragih kamnov (Šri Lanka je znana po predelavi safirjev in rubinov). Sledi sprehod skozi mestno tržnico in ogled najpomembnejšega svetišča na Šri Lanke v katerem hranijo budov zob, templja Budovega zoba, ki stoji ob jezeru ob katerem je mesto nastalo. Sledi ogled predstave s folklornimi plesi in običaji Šri Lanke. Vožnja do hotela. Večerja. Nočitev.

7.dan: KANDY – MAHIYANGANA - KANDY (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja do Mahiyangane, ki je domovanje ljudstva Veddh. Starodavni Cejlonci so bili znani kot dobri poljedelci in živinorejci. Voda iz reke Mahavelli je bila preusmerjena do Mahiyangane, kar omogoča Veddham, da še naprej živijo svoje tradicionalno življenje. Vrnitev v Kandy. Večerja. Nočitev.

8.dan: KANDY - NUWARA ELIYA  (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato ogled botaničnega vrta Peradeniya, ki je poznan po tem, da so v njem zasejali prva semena kavčuka v Aziji, ki so ga prinesli iz južne Amerike. V njem je tudi drevo, ki ga je zasadil Tito, ko je bila konferenca neuvrščenih v Colombu, ob tem pa je še na stotine različnih tropskih in subtropskih rastlin. Nato vožnja proti Nuwara Eliji. Vožnja po prečudovitih predelih poraščenih s plantažami čajev do Nuwara Elije, ki leži skoraj 2.000 m nad gladino morja. Med vožnjo postanek na plantaži čaja za pokušino in ogled proizvodnje čajev. Prihod v Nuwara Elijo in ogled majhnega mesteca, ki so ga zgradili Angleži za svoje letoviško mesto, z  ugodno klimo in čudovitimi igrišči za golf. Večerja in nočitev.

9.dan: NUWARA ELIYA – HORTON PLAINS – NUWARA ELIYA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato izlet po planoti Horton. Vrnitev v Nuwaro Eliyo. Večerja. Nočitev.

10.dan: NUWARA ELIYA – NACIONALNI PARK YALA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja do največjega nacionalnega parka na Šri Lanki Yala. Na poti postanek za ogled Ravana Ella slapov. Prihod v Yalo in popoldne ogled parka z jeepi, v katerem živi 130 različnih vrst ptičev in ostalih živali. Namestitev. Večerja. Nočitev.

11.dan: NACIONALNI PARK YALA – GALE - BERUWELA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Vožnja ob obali proti Colombu. Na poti postanek v pristaniškem mestu Gale in ogled nizozemske trdnjave, ki je razglašena za kulturno zgodovinsko dediščino pod zaščito Unesca.  Nato nadaljevanje vožnje do Colomba. Prihod v Seduwo. Namestitev. Večerja. Nočitev.

12-13.dan: BERUWELA
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Večerja. Nočitev.

14.dan: BERUWELA - COLOMBO - LJUBLJANA/BENETKE
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Zvečer transfer na letališče in polet proti Ljubljani/Benetkam.

15.dan: LJUBLJANA / BENETKE
Prihod v Ljubljano / Benetke. Konec potovanja.

CENA PO OSEBI: OD 1.900.-EUR

Cena je odvisna od sezone in cene letalske vozovnice ter števila prijavljenih potnikov in je veliko nižja od skupinskega potovanja.

V ceno je všteto: letalski prevoz v ekonomskem razredu Benetke - Dubaj – Colombo – Male -  Dubaj - Benetke, vse letališke takse, vsi ogledi, vstopnine in transferji po programu na privatni osnovi, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih: Colombo – hotel Suphire***, Dambula – Kassapa Lion Royal***, Kandy – hotel Suisse***, Nuwara Eliya – Heaven Seven hotel***, Yala – Priyankara hotel***, Seeduwa – Tamarind Tree hotel***  Maldivi – Olhuveli Beach and Spa Resort**** na osnovi pol penziona, angleško govoreči lokalni vodič/šofer po Šri Lanki, organizacijo potovanja.

V ceno ni všteto: napitnine za lokalne vodiče in šoferje (cca. 30 EUR po osebi) in vse storitve po osebnih naročilih, dovoljenja za fotografiranje v templjih, vse kar ni omenjeno pod cena vključuje.

CEPLJENJA: niso potrebna

VIZUMI: Za vstop na Sri Lanko potrebujete vizum. Izpolniti morate obrazec preko internet. Vizum stane 25 EUR. Za vstop na Maldive vizum ni potreben.

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih . Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.