TEMPERAMENTNA ANDALUZIJA

Pošljite povpraševanje

Program

Zapeljite se skozi čarobne ulice Seville in se osvežite na sončnih plažah Marbelle - doživite popolno mešanico kulture in razkošja v Andaluziji
TERMIN: 9.-15. MAJ

01. DAN: BENETKE – MALAGA
Polet proti Malagi. Na letališču prevzamete avtomobil, ki ga boste ob koncu potovanja vrnili na enako mesto. Vožnja do hotela. Namestitev. Nato sprehod po Malagi. Priporočamo ogled mestne katedrale in Alcazabe.  Namestitev v hotelu in nočitev.

02. DAN: MALAGA – GRANADA (135 kilometrov)
Zajtrk.  Vožnja proti Granadi.  Nadaljevanje vožnje do zadnje trdnjave islama v Evropi, do slikovite Granade, ki sta jo leta 1492 za kastiljsko krono zasedla Katoliška kralja Ferdinand in Isabela. Prihod v Granado. Ogled, po mnenju mnogih, najlepši zaklad Andaluzije-trdnjavo Alhambra z vrtovi Generalife. Po ogledu Alhambre si boste ogledali še staro mestno središče Granade in kraljevo kapelo - grobnico “katoliških vladarjev” Ferdinanda in Izabele. Namestitev. Nočitev.   

03. DAN: GRANADA – CORDOBA (200 kilometrov)
Zajtrk. Po zajtrku  nadaljevanje vožnje mimo prostranih oljčnih nasadov do Córdobe. Ogledali si boste biser arabske arhitekture iz časa kalifata, eno največjih mošej na svetu, imenovano Mezquita. Sprehod po vijugastih ulicah Barrio de la Judería, poznanih tudi po zanimivih notranjih dvoriščih-“patio”. Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

04. DAN: CORDOBA – SEVILLA (150 kilometrov)
Zajtrk. Po zajtrku boste zapustili Córdobo in nadaljevali vožnjo po dolini reke Guadalquivir do prestolnice Andaluzije - Seville. Na ogledu Seville (Isla Cartuja-prizorišče svetovne razstave leta 1992, Španski trg...) ter ogled stolnice, Španskega trga, palače Alcázar. Prav gotovo bo posebno doživetje tudi sprehod po vijugastih ulicah Barrio de Santa Cruz. Prosto popoldne za individualne oglede ali nakupe. Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

05. DAN: SEVILLA - CADIZ – GIBRALTAR – RONDA (300 kilometrov)
Zajtrk. Nato vožnja v Jerez de la Frontera. Postanek za ogled ene izmed številnih vinskih kleti. Izvedeli boste podrobnosti o andaluzijskem vinu sherriju in brandiju. Vožnja do državice Gibraltar. Z mini avtobusi se boste popeljali do razgledne ploščadi, od koder je lep razgled na Afriko, znamenite kraške Michaelove jame in “opičje skale”, kjer se boste srečali z najstarejšimi prebivalci državice - opicami iz Barberije. Gibraltar je znan tudi kot prostotrgovinska cona. Po ogledu nadaljevanje poti do Ronde. Namestitev. Nočitev.

06. DAN: RONDA – MARBELLA (60 kilometrov)
Zajtrk zjutraj, nato dopoldan vožnja do Marbelle in ogled mesta, ki lahko vključuje raziskovanje čudovitih plaž, sprehod po starodavnem mestnem jedru, obisk zgodovinskih znamenitosti, kot je Castillo de Marbella, ali pa se ustavite v muzejih, ki predstavljajo bogato zgodovino in kulturo tega območja. Namestitev v hotelu in nočitev.

07. DAN: MARBELLA – MALAGA – BENETKE 
Zajtrk zjutraj, še zadnji ogled Marbelle in počasi vožnja proti Malagi. V Malagi prosto. Pozno popoldan odhod proti letališču (tam pustite tudi avto Rentacar) in polet proti Benetkam. Konec potovanja.

CENA NA OSEBO: OD 650 EUR DALJE

CENA VKLJUČUJE:
- letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Benetke - Malaga - Benetke
- letališke pristojbine
- ročna prtljaga
- 6x nočitev z zajtrkom, dvoposteljna soba, hoteli 3*
- najem vozila manjše kategorije z vsemi zavarovanji
- organizacija potovanja