SMARAGDNI FILIPINI, 15 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

LUZON – PALAWAN - BORACAY

TERMINI: (November, december, do aprila 2025, cena ne velja med počitnicami)

1.dan: BENETKE - DUBAJ (obroki na letalu)
Polet proti Dubaju ob 15.45 uri. Prihod v Dubaj ob 23.55 uri.

2.dan: MANILA (obroki na letalu, večerja)
Nadaljevanje poleta proti Manili ob 03.45 uri. Prihod v Manilo ob 15.55 uri po lokalnem času (+6 ur). Po opravljenih obmejnih formalnostih transfer do hotela. Namestitev. Večerja v lokalni restavraciji.  Nočitev. (MANILA DIAMOND HOTEL*****)

3.dan: MANILA - BANAUE (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti središču otoka Luzona mestu Banaue. Vožnja proti severu skozi podeželje, ki kaže na preprostost življenskega sloga ljudi. Postanek za kosilo (v lastni režiji) v mestu San Jose. Nadaljevanje vožnje proti Banaue. Postanek na prelazu Dalton in v Bagabagu, kjer se pričenja gorovje, ki nas popelje v deželo ljudstva Ifugao in drugih hribovskih plemen. Prihod v Banaue. Namestitev. Večerja. Nočitev. (BANAUE HOTEL***)

4.dan: BANAUE – RIŽEVE TERASE – BANAUE (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled osmega čuda sveta riževih teras in vasi plemena Ifugao. Vožnja z lokalnim jeepneyem do vasi Banga-an, kjer boste lahko pobliže spoznali življenje prijaznih Ifugaov. Ogled vasi in ogled njihovih tradicionalnih hiš. Nadaljevanje vožnje do razgledne točke iz katere je prelep pogled na riževe terase, ki so stare več kot 2000 let. Kako so grandiozne pove podatek, da bi stoječe v vrsti ena za drugo v dolžino merile 20.000 kilometrov. Vrnitev Banaue. Večerja. Nočitev.

5.dan: BANAUE – SAGADA – BONTOC – BANAUE (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do Sagade in ogled tega zanimivega mesta in njihovih starodavnih jam v katerih so takratni prebivalci opravljali pogrebe. Nadaljevanje vožnje do Bontoca in ogled muzeja v katerem so spravljeni originalni predmeti in številne fotografije hribovskih plemen. Vrnitev Banaue. Večerja. Nočitev.

6.dan: BANAUE – MANILA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku povratek v Manilo. Postanek v San Joseju za kosilo (v lastni režiji). Prihod v Manilo v poznih popoldanskih urah. Namestitev. Večerja. Nočitev. (MANILA DIAMOND HOTEL*****)

7.dan: MANILA – VULKAN TAAL – MANILA (zajtrk, kosilo, večerja) 
Zajtrk. Po zajtrku ogled glavnega mesta Manile: poslovno središče Manile Makati, pokopališče ameriških vojakov, ki je največji takšni kompleks izven Združenih držav Amerike, Rizal Park, Intramuros – stara Manila za mestnimi zidovi, ogled najstarejše kamnite cerkve na Filipinih, cerkve svetega Avguština, ogled trdnjave Santiago v kateri je umrl filipinski narodni heroj in začetnik njihove neodvisnosti doktor Jose Rizal. Po ogledu Manile vožnja proti mestu Tagaytay. Med potjo boste lahko opazovali nasade orhidej in plantaže kokosovih palm. Prihod v Tagaytay iz keterega je prelep pogled na vulkan Taal, ki stoji sredi jezera Taal. Kosilo. Po kosilu ogled največjih orgel na svetu narejenih iz bambusa Las Pinas in ogled tovarne jeepneyev, ki so glavno prevozno sredstvo na Filipinih. Vrnitev Manilo v poznih popoldanskih urah. Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev.

8.dan: MANILA – PUERTO PRINCESA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Prosto do transferja na letališče in poleta ob 12.55 uri proti največjemu mestu na otoku Palawan Puerto Princesi. Prihod v Puerto Princeso ob 14.15 uri. Transfer do hotela. Namestitev. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Večerja. Nočitev. (MICRTOTEL INN PALAWAN***)

9.dan: PUERTO PRINCESA – PODZEMNA REKA – PUERTO PRINCESA (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Nato cca. 8 urni izlet do ene od največjih naravnih znamenitosti Filipinov, podzemne reke v Sabangu. Čaka nas 2 urna vožnja z džipom do Sabanga, nato se bomo vkrcali na čoln, ki nas bo zapeljal do zaliva St. Paul, naravnega parka polnega marmornatih in apnenčastih pečin. Nato se bomo presedli v kanuje, ki nas bodo popeljali v podzemni svet druge najdaljše podzemne reke na svetu. Reka pod zemljo teče v dolžini 8 km, mi si bomo pogledali cca. 5 km, nato postane manevriranje s kanuji prenevarno. Videli bomo pravi kraški svet polno naravnih kavern, stalagnitov in stalaktitov. Slišali bomo tudi krike številnih netopirjev, ki živijo v jamah. Nato nas v Sabangu čaka kosilo. Vrnitev v hotel v popoldanskih urah. Nočitev.

10.dan: PUERTO PRINCESA – HONDA BAY – PUERTO PRINCESA (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Nato celodnevni izlet z ladjo po otočkih zaliva Honda v bližini Puerto Princese. Dan bo namenjen plavanju, snorkljanu in sončenju na različnih otočkih tega lepega zaliva (Island Hopping). Kosilo na enem od otočkov. Vrnitev v hotel v popoldanskih urah. Večerja. Nočitev.

11.dan: PUERTO PRIONCESA – MANILA - BORACAY (zajtrk)
Zajtrk. Transfer na letališče in polet ob 08.40 uri proti Manili. Prihod v Manilo ob 09.55 in nadaljevanje poleta proti Catitlanu ob 11.45. prihod na Catitlan ob 12.55 uri in krajši transfer z ladjo na rajski otok Boracay, ki ima po splošni oceni najlepšo belo peščeno plažo v Aziji, ki je dolga 4 kilometre. Namestitev v hotelu na plaži. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.

12.dan: BORACAY (zajtrk)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.

13.dan: BORACAY (zajtrk)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.

14.dan: BORACAY - CATITLAN - MANILA – DUBAJ (zajtrk)  
Zajtrk. Prosto dopoldne za kopanje in ostale aktivnosti. Transfer na letališče v Catitlanu in polet ob 17.10 uri proti Manili. Prihod v Manilo bo 18.10 uri in transfer do mednarodnega terminala. Nadaljevanje poleta proti Dubaju ob 23.55 uri. Obroki na letalu.

15.dan: DUBAJ – BENETKE (obroki na letalu)
Prihod v Dubaj ob 05.45 uri. Nadaljevanje poleta proti Benetkam ob 09.50 uri. Prihod v Benetke ob 14.10 uri. Konec potovanja.

CENA: 3.920 Eur po osebi

Cena je izračunana na osnovi 2 prijavljenih potnikov. V primeru manjšega števila si pridržujemo pravico do zvišanja cene.

V ceni je všteto: letalski prevoz na relaciji Benetke – Manila – Puerto Princesa - Manila - Catitlan - Manila - Benetke, letališke takse v Evropi in Dubaju, namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi zajtrka v hotelih: Manila – Diamond hotel***** , Banuaue – Banuaue hotel***, Puerto Princesa – Microtel Inn***, Boracay – po vašem izboru,  vsi dodatni obroki (kosila in večerje) po programu, ogledi in vstopnine po programu, stroški vodenja angleško govorečega lokalnega vodiča, stroški organizacije potovanja.

V ceni ni všteto: letališke takse na Filipinih (cca. 30 USD) vsi fakultativni izleti, stroški po osebnih naročilih, napitnine in drugi stroški, ki niso posebej navedeni v programu.

Cepljenja: niso potrebna

Vizum: Za vstop na Filipne vizum do 1 meseca ni potreben.

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih . Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.