ŠKOTSKA Z AVTOM

Pošljite povpraševanje

Program

Potovanje po Škotski z avtom vam ponuja edinstveno priložnost, da raziskujete osupljive pokrajine, obiščete slikovite vasice in odkrijete bogato kulturno dediščino te čudovite dežele.

Dolžina potovanja: 8 dni
Termin:maj 2024

1.dan: Benetke – Edinburgh
Polet v Ediburgh iz Benetk v jutranjih urah. Prihod v Edinburgh in prevzem avta Rent a car. Vožnja do hotela  v centru mesta. Oglejte si prestolnico Škotske – Edinburgh in spoznajte slavna škotska razsvetljenca Davida Huma ter Adama Smitha. Hume je bil filozof, zgodovinar in ekonomist empirističnih načel, ki je vplival na Kantovo delo z naslovom Kritika čistega uma. Humova filozofija je na mesto razuma postavila kot odločilno sestavino človeške duševnosti njeno čustveno in nagonsko stran. Njegov zaupni prijatelj Smith pa je prav tako pomemben del razsvetljenstva, utemeljitelj klasične nacionalne ekonomije. Poleg zanimivih postaj obeh razsvetljencev, vam mesto ponuja tudi druge znamenitosti, stari in novi del mesta, palačo Holyroodhouse in grad Edinburgh

2.dan: Edinburgh – Stirling  (1h, 60 km)
Zajtrk v hotelu. Vožnja proti Stirlingu / Vmesni postanki za ogled Linlithgow gradu nekoč pomembna rezidenca škotskih kraljev in kraljic ter priljubljeno prebivališče več generacij škotskih monarhov.
Nato ogled umetniškega dela The Kelpies. Ime "Kelpies" izvira iz škotske mitologije, kjer so Kelpies mitološka bitja, ki naj bi prevzela obliko konja in se prikazala na obalah jezer ter rek. Po prihodu v Stirling ogled mesta. Priporočamo ogled gradu Stirling. Nočitev.

3.dan: Stirling –  Fort William ( 2:30h, 180km)
Zajtrk v hotelu. Vožnja v Fort William slikovito mesto na zahodni obali škotske, ki se nahaja ob vznožju Ben Nevisa. Prihod v Fort William opoldne in izlet s parnim vlakom po eni najlepših železniških prog na svetu, znani kot West Highland Line po čudoviti škotski pokrajini med živopisnimi vasicami./ karta ni všteta v ceno. Povratek v Fort Williams in namestitev v hotelu. Nočitev.

4.dan: Fort William – Kyle  (1:30h, 160km)
Brez zajtrka. Vožnja do kraja Glenfinian. Ogled znamenitega viadukta / Harry Potter/, nato povratek na cesto proti Eilean Donan slikoviti otok in trdnjava, ki je visoko na seznamu škotskih znamenitosti. Ogled gradu in nočitev v vasici Kyle.

5.dan: Kyle - Loch Nees - Inverness (2:15h, 140km)
Brez zajtrka. Vožnja po slikoviti cesti ob Loch Nessu enemu najbolj znanih jezer na škotskem in verjetno najbolj znan po domnevnem bitju, imenovanem Nessie (škotska pošast) z vmesnimi postanki na gradu Urquhart z dolgo in zapleteno zgodovino, ki sega nazaj v 13. stoletje. Bil je pomembna vojaška utrdba v škotski zgodovini in je igral ključno vlogo v številnih spopadih med angleškimi in škotskimi silami. Predlagamo obisk Loch Ness Centra, ki je namenjen raziskovanju zanimivosti in skrivnosti, povezanih z jezerom Loch Ness. Vožnja do Invernessa. Namestitev in nočitev.

6.dan: Inverness – Dunrobin grad – Culloden Battlefield – Inverness  (3h, 200km)
Zajtrk v hotelu. Vožnja do Dunrobin gradu, ki je zgrajen v slogu neogotske arhitekture in je eden najbolj impresivnih gradov v škotskem visokogorju, ogled. Povratek v Inverness in vožnja do kraja kjer je potekala znamenita Culloden Bitka, ključni spopad med britanskimi silami in jakobitsko vojsko. Spanje v Invernessu.

7.dan: Inverness – Edinburgh   (3h, 250km )
Zajtrk v hotelu. Počasna vožnja proti Edinburghu z vmesnimi postanki za oglede. Predlagamo The Black Watch castle. Prihod v mesto in popoldne nadaljevanje ogleda Edinburgha. Predlagamo ogled gradu Edinburgh, veličasten dvorec na vulkanskem skalovju v starem delu mesta. Notranjost gradu razkriva vpogled v škotsko zgodovino, kjer med drugim najdete sobo Marie Stuarts, opazujete kronske dragulje v veličastni dvorani gradu. Nato obiščite še Royal Mille, veleblagovnico Princess Street, Holyroodhouse, kraljičino rezidenco v mestu. Večerjate lahko v centru mesta, kjer si vtisnete spomine potovanja.Namestitev in nočitev.

8.dan: Edinburgh – Benetke
Zajtrk v hotelu. Vrnitev avta in polet proti Benetkam in prihod. Konec potovanja.

CENA: od 1550 Eur na osebo
 

Cena vključuje: 
- letalsko vozovnico iz Benetk s prtljago 23 kg
- najem vozila 
- 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*
-4x nočitev v  zajtrkom v hotelu 3*
-1x nočitev v namestitvi 3*

Cena ne vključuje:
-
vse kar ni navedeno v programu