SKALNO GOROVJE IN ZAHODNA OBALA KANADE, 18 DNI

Program

Pot se začenja v Vancouvru na obali Tihega oceana in vas nato pelje skozi Skalno gorovje in njegove nacionalne parke. S trajektno vožnjo boste spoznali divjo, romantično obalo, obiskali najbolj britansko mesto v severni Ameriki in se vrnili v Vancouver.

SKALNO GOROVJE IN ZAHODNA OBALA KANADE, 18 DNI

ODHOD: VSAK DAN

01.DAN: LJUBLJANA - FRANKFURT – VANCOUVER
Polet ob 08.00 proti Frankfurtu. Prihod v Frankfurt ob 09.25 uri in nadaljevanje poleta ob 13.25 uri proti Vancouvru. Prihod v Vancouver ob 14.55 uri. Prevezem avta na letališču in vožnja do hotela. Namestitev. Prosto. Nočitev.

02.DAN: VANCOUVER
Mesto med morjem in gorami nudi številne možnosti. Priporočamo sprehod po mestnem središću in Robson Streetu, kitajski četrti, ki je največja v Kanadi. Gastowm in pristanišče vabita k sprehodom, ne smete pa pozabiti pogledat še Stanley Park in viseči most Capilano. Nočitev.

03.DAN: VANCOUVER – PENTICTON (395 km)
Vožnja po Crowsnest Highwayu ob južni meji Britanske Kolumbije. Zavijte iz glavne ceste v dolino Okanagan, ki je polna vinogradov in sadovnjakov, ki tam uspevajo zaradi posebne mikro klime. Nočitev ob jezeru Okanagan.

04.DAN: PENTICTON – REVELSTOKE (260 km)
Vožnja proti Sicamousu, kjer se boste pirključili na Trans Canada Highway in se peljali v smeri proti vzhodu. Cesta vas popelje na Mt. Revelstoke, kjer lahko uživate v hoji skozi visoko alpsko pokrajino.

05.DAN: REVELSTOKE CANMORE/NARODNI PARK BANFF (280 km)
Nadaljevanje vožnje po Trans Canada Highway skozi nacionalni park Glacier National Park in čez prelaz Robersts, ki je najvišja točka te ceste proti Canmoru. Prihod v Canmore, ki je izhodišče za ogled narodnega parka Banff. Nočitev.

06.DAN: NARODNI PARK BANFF
V Canmoru in okolici imate lahko počnete marsikaj. Lahko si ogledate muuzej naravne zgodovine v Banffu, se peljete po parku ali pa se namočite v enem od številnih toplih izvirov. Na voljo so številne pohodne ture z rangerji, ki so prilagojene različmim fizičnim zmožnostim. Podatke o pohodnih torah dobite v Visitor centru.

07.DAN: CANMORE – NARODNI PARK JASPER (285 km)
Vožnja po izjemni cesti Icefields Parkwayu proti nacionalnemu parku Jasper. Na poti se lahko ustavite v znanem smučarskem središču Lake Luise. Če boste imeli malo sreče boste lahko uživali v bogatem živalskem svetu, prav gotovo pa bo že sama narava naredila izjemen vtis. Priporočamo postanek na Columbia Icefields in njenem visitor centru. Nočitev.

08.DAN: NARODNI PARK JASPER
Ves dan namenjen uživanju v narodnem parku Jasper. Priporočamo postanek na Morain Laku ali Pyramid of the Sun.

09.DAN: NARODNI PARK JASPER – PRINCE GEORGE (375 km)
Vožnja po Yellow Head Highwayu, cesti ki je obdana z gozdovi, farmami in majhnimi vasmi in mesti. Prince George je središče področja Caribbo, “zadnje utrdbe civilizacije”. Nočitev.

10.DAN: PRINCE GEORGE – SMITHERS (370 km)
Takoj za Princ Georgom se prične divjina. Vožnja po poti “svetlo lasega traperja”, ki je znana po največ dežja v zahodni Kanadi. Smithersu in okolici zaradi naravnih lepot pravijo kanadska Švica. Tudi v poletnih mesecih so gore še vedno pokrite s snegom. Nočitev.

11.DAN: SMITHERS – PRINC RUPERT (350 km)
V indijanski vasi Ksan boste lahko spoznali zanimive stvari o prvobitnih prebivalcih Kanade, ki prihajajo iz tega področja. Nato vožnja ob reki Skeena do Princ Ruperta. Mesto je poznano po številnih in dobrih ribjih restavracijah. Nočitev.

12.DAN: PRINC RUPERT – PORT HARDY (40 km + TRAJEKT)
Celodnevna vožnja s trajektom po tako imenovani “notranji poti” proti Port Hardiju. Na trajektu boste lahko uživali v neprestanih spremembah pokrajine, polne fjordov in ozkih prelivov. Če boste imeli srečo lahko vidite kite in delfine, ki so pogosti gostje v the vodah. Prihod v Port Hardy na otoku Vancouver v večernih urah. Nočitev.

13.DAN: PORT HARDY – CAMPBELL RIVER (240 km)
Vožnja po vzhodni obali otoka Vancouver proti Campbell Riverju. Ribarjenje in lesarstvo sta edini industriji tega dela otoka. Prihod v Campbell River v katerem lahko poizkusite najboljše losose na svetu.

14.DAN: CAMPBELL RIVER – VICTORIA (270 km)
Vzemite si čas in si poglejte freske v Chemainusu in kulturni center Quwutsun v Duncanu. Do Victorie se peljite po Malahat Drivu, ki nudi številne panoramske poglede. Prihod v Victorio. Priporočamo sprehod po Inner Harbourju in ogled trgovinic. Nočitev.

15.DAN: VICTORIA
Dan namenjen ogledu najbolj britanskega mesta v celotni severni Ameriki. Stavbe in življenje prebivalce spominja na Anglijo. Posebno interesantne so barvito popleskane hiše. Vredna ogleda sta kitajska četrt in British Columbia Museum. Nočitev.

16.DAN: VICTORIA – VANCOUVER (70 km + TRAJEKT)
Vrnitev na celino in vožnja do Vancouvra. Namestitev. Prosto. Nočitev.

17.DAN: VANCOUVER – FRANKFURT
Oddaja avta na letališču in polet ob 16.35 uri proti Frankfurtu.

18.DAN: FRANKFURT – LJUBLJANA
Prihod v Frankfurt ob 12.30 uri nadaljevanje poleta proti Ljubljani ob 19.00 uri. Prihod v Ljubljano ob 20.15 uri. Konec potovanja

CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone in cene letalske vozovnice ter števila prijavljenih potnikov in je veliko nižja od skupinskega potovanja.


Aranžma vključuje:
letalsko karto v ekonomskem razredu Ljubljana – Vancouver – Ljubljana, vse letališke takse, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih***, najem rent a carja – midsize, neomejeno število kilometrov, dodatni voznik, zavarovanje v višini 1.7 milijona evrov, 1 tank bencina (avto vrnete s praznim tankom), stroški trajektov, organizacija potovanja.

Cena ne vključuje: stroške po osebnih naročilih, napitnine, cestnine, mostnine, vstopnine, stroške za gorivo, vse kar ni všteto pod cena vključuje.

Vizum: Za vstop v Kanado vizum ni potreben

Cepljenja: Niso potrebna.

ZA NAJEM AVTOMOBILA POTREBUJETE MEDNARODNO VOZNIŠKO DOVOLJENJE IN KREDITNO KARTICO.

CENA JE ODVISNA OD RAZPOLOŽLJIVOSTI SEDEŽEV NA LETALIH