SENEGAL SKUPINSKO

Pošljite povpraševanje

Program

Pridružite se nam na nepozabni pustolovščini v Senegal!

8-dnevno skupinsko potovanje v Senegal je popotnica v čudoviti svet afriške kulture, naravnih lepot in zgodovine. Odkrivali boste skrite kotičke Dakarja, občudovali bogato zbirko afriške umetnosti v muzeju IFAN in se sprehodili po ozkih uličicah otoka Gorée, kjer se boste dotaknili zgodovine trgovine s sužnji.

TERMIN: 9. - 16. NOVEMBER 2024


1. DAN: Trst - Dakar (večerja)

Polet iz Trsta in prihod v Dakar. Ob pristanku nas čaka prevoz do hotela. Po namestitvi v hotelu sledi čaka večerja. Nočitev.

2. DAN: Dakar - Otok Gorée (zajtrk, kosilo, večerja)

Zajtrk v hotelu. Naš dan se bo začel v Dakarju, veliki in živahni afriški metropoli, ki je bila nekoč kulturna in intelektualna prestolnica Francoske Zahodne Afrike. Obiskali bomo predsedniško palačo in muzej IFAN (Institut Francais d’Afrique Noire), kjer je shranjena pomembna zbirka afriških umetniških predmetov. Ob odprtju je muzej vodil priznani afriški strokovnjak in eden največjih raziskovalcev Sahare, Theodor Monod. Nadaljevali bomo z obiskom Musée des Civilisations Noirs, ki predstavlja uresničitev vizije Léopolda Sédarja Senghorja, prvega predsednika neodvisnega Senegala in dobitnika Nobelove nagrade. Ta muzej ponuja vpogled v zgodovinsko in sodobno kulturo, umetnost in dušo temnopoltih ljudi. Ogledali si bomo tudi Cathédrale Notre Dame des Victoires zgrajeno v neo-sudanskem slogu, katere projekt za izgradnjo se je začel leta 1910, kot poklon afriškim bojevnikom, ki so se borili za Francijo in Place de Souvenirs pogosto prizorišče različnih kulturnih dogodkov, vključno z umetniškimi razstavami, koncerti in drugimi družbenimi dogodki, ki predstavljajo afriško kulturo in zgodovino. Nato bomo prispeli v pristanišče Dakar, kjer se bomo vkrcali na trajekt in odpluli otoku Gorée, znanem po tem, da so tam nekoč pred pošiljanjem v Amerike zbirali sužnje. Nekatere obnovljene stavbe še vedno pričajo o tistih temnih časih. Portugalci so bili prvi, ki so leta 1450 vzpostavili prisotnost na otoku Gorée, kjer so zgradili majhno kamnito kapelo. Po upadu trgovine s sužnji iz Senegala v 1770-ih in 1780-ih je otok postal pomembno pristanišče za izvoz arašidov, arabskega gumija, slonovine in drugih proizvodov. Pozno popoldne se bomo vrnili v Dakar.

3. DAN: Dakar - Puščava Lompoul - Saint Louis (zajtrk, kosilo, večerja)

Zjutraj se bomo zbudili in se odpeljali proti Saint Louisu, a ne brez avanture! Na naši poti nas bo pričakal postanek za kosilo v slikoviti puščavi, znani kot Désert de Lompoul. Ta kotiček pravljice, ki se razprostira v Senegalu v Zahodni Afriki, je prava paša za oči. Tu se bomo lahko prepustili čarom peščenih sipin in uživali v edinstveni atmosferi puščave. Sledi prihod v Saint Louis kjer nas v hotelu čaka večerja in nočitev

4. DAN: Saint Louis ogled mesta (zajtrk, kosilo, večerja)

Zajtrk v hotelu bo le uvod v čarobno doživetje Saint Louisa, poznanega tudi kot Ndar. To starodavno mesto je bilo nekoč pod francosko oblastjo, ki je trajala več kot dve stoletji, in je v tem času bilo glavno mesto vseh francoskih kolonij Zahodne Afrike. Še več, med letoma 1920 in 1957 je bilo tudi prestolnica sosednje kolonije Mavretanije. Toda Saint Louis je več kot le zgodovinsko mesto. Bil je pomemben center za revolucionarno letalsko pionirsko operacijo "Aeropostale", ki je povezovala tri celine: Evropo, Afriko in Južno Ameriko. Svetovno znan pisatelj Saint Exupéry, avtor "Malega princa", je bil eden od pogumnih pilotov Aeropostala, ki so se podali na to neverjetno potovanje. Obiskali bomo ribiško četrt in se prepustiti vzdušju tega starega mesta, medtem ko se bomo sprehajali po njegovih slikovitih ulicah. Zvečer se bomo vrnili v zgodovinski hotel, ki je bil zgrajen leta 1895. Danes je ta hotel, po popolni prenovi, oaza udobja in zgodovine. Včasih je bil točka, kjer so po napornem dnevu poletov pri Aeropostalu vsi piloti našli prenočišče. Zvečer nas čaka večerja in nočitev.

5. DAN: Saint Louis - Fathala Wildlife Reserve (zajtrk, kosilo, večerja)

Zgodaj zjutraj se bomo odpravili na potovanje proti jugu, kjer nas čaka osupljiva pustolovščina v rezervatu Fathala. Ko prispemo popoldne, bomo občudovali območje, ki se razprostira na približno 6000 hektarjih prvinskega in zaščitenega gozda, kar nam bo omogočilo, da doživimo afriško divjino v njenem prvinskem stanju.Med obiskom rezervata se bomo lahko ustavili v dnevnem centru za obiskovalce ter si privoščili osvežitev, medtem ko bomo opazovali raznolike ptice. Poleg tega pa bomo izvedeli tudi zgodbo o tem, kako je Rezervat Fathala uspešno rešil najredkejše in najlepše antilope, kar nas bo še bolj navdušilo nad to čarobno destinacijo. Večerjali bomo in prenočili v luksuznih šotorih Fathala Wildlife Hotel Reserve.

6. DAN: Fathala Wildlife Reserve SAFARI (zajtrk, kosilo, večerja)

Zjutraj se bomo zbudili v Rezervatu Fathala, pripravljeni na nepozabno afriško avanturo. Po zajtrku se bomo pripravili na safari, polni pričakovanj in navdušenja nad možnostjo srečanja z divjimi živalmi v njihovem naravnem okolju. Z  izkušenimi vodniki in vožnjo v odprtem terenskem vozilu za opazovanje  bomo raziskovali raznolike habitate rezervata in si ogledali različne živalske vrste. Vsak trenutek bo poln pričakovanj in navdušenja, saj bomo morda naleteli na redke zahodne velikanske elande, žirafe, nosoroge, bivole in mnoge druge divje prebivalce afriške savane. S kamero v roki bomo lovili trenutke, ki jih želimo ohraniti za vedno, in se prepustili čarom afriške divjine. Po čudovitem dnevu v divjini se bomo vrnili v našo udobno namestitev, kjer nas bo pričakala večerja. Nočitev.

7. DAN: Fathala Wildlife Reserve - Dakar  (zajtrk, kosilo)

Zjutraj se bomo prebudili v Rezervatu Fathala, kjer bomo lahko uživali v zajtrku, zvokih in razgledu na afriško divjino. Po zajtrku sledi vožnja proti Dakarju, med katero bomo občudovali pokrajino in se spominjali nepozabnih trenutkov preteklih dni. Ko prispemo v Dakar, se bomo odpeljali na letališče, kjer nas čaka let proti Evropi.

8. DAN: Dakar - Trst 

 Prihod v Trst in konec potovanja.

TERMIN: 9. - 16. NOVEMBER 2024

CENA PO OSEBI OD: 2.600 EUR

CENA VKLJUČUJE:
- letalsko karto v ekonomskem razredu z čekirano prtljago
- letališke pristojbine
- vse transferje po programu
- namestitev v dvopostlejnih sobah na osnovi obrokov kot navedeno v programu
- organizacija potovanja
-slovensko govorečega vodiča in angleško govorečega vodiča
-vse izlete po programu
-vse vstopnine