SEJŠELI 9 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

Sejšelsko otočje je veliko več kot le lepa tropska pokrajina s svetovno znanimi plažami, čistim modrim morjem in kraj, kjer posvečajo neverjetno skrb ekologiji. Ob obisku čarobnega otočja boste odkrili, da obstaja resnično presenetljivo veliko zanimivosti, nova izkušnja vas tu pričakuje za vsakim vogalom.

SEJŠELI, 9 DNI
 

CENA:

od 2.160 EUR na osebo (hotel 4* s polpenzionom)


 

CENA VKLJUČUJE:
- letalsko karto v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb - Sejšeli - Zagreb
- letališke pristojbine
- 7x nočitev s polpenzionom
- transfer na Sejšelih: letališče - hotel - letališče
- organizacija potovanja

CENA NE VKLJUČUJE:

- vse kar ni navedeno pod cena vključuje

VIZUM: NI POTREBEN. POTNI LISTI VAM MORAJO VELJATI VSAJ ŠE 6 MESECEV PO ODHODU IZ POTOVANJA. 

 

MAHE
Mahé je  glavni in največji  otok.  Na njem se nahaja mednarodno letališče in najmanjša svetovna prestolnica po imenu Victoria, ki je obenem  kulturno in gospodarsko središče tamkajšnjih prebivalcev. Tu je mogoče najti večino turističnih objektov z največjo izbiro nastanitve, veliko restavracij, barov, kavarn in igralnic, kot tudi potapljaških centrov, centrov za najem  avtomobilov, ribiških čolnov in jadrnic. Vendar je Mahe samo eden izmed 115 otokov, ki vsak zase skrivajo svoje značaje, skrivnosti in zgodbe. Ne glede za katerega izmed otokov se boste odločili in kakšno namestitev boste izbrali, vas povsod pričakuje pristen nasmeh domačinov, ki v sožitju z naravo živijo mirno življenje povezano z njihovimi lastnimi izročili in koreninami.

PRASLIN
Praslin je drugi največji otok na Sejšelih in slovi po svoji vegetaciji, ki je tako čudovita, da so skozi zgodovino mnogi obiskovalci Prasklina verjeli, da so prišli v  rajski vrt Eden. Samo nekaj korakov sprehoda po čudovitem  gozdu Vallee de Mai  in razumeli boste zakaj Praslin imenujejo tako. Tu raste znamenito in skrivnostno drevo Coco de Mer, ki obrodi  plodove v obliki ženske medenice, skozi gozd pa ponoči leta skrivnostna ptica črni Parrot, ki je na svetu izredno redka. Po sprehodu skozi rajske  vrtove se boste znašli na najlepših  plažah na svetu. Po kopanju v kristalno čistem morju pa lahko uživate v tipični kreolski hrani.

LA DIGUE
La Digue  je majhen  otok, do katerega pridete po cca 30 minutni vožnji s trajektom  iz Praslina in takoj po pristanku spoznate, da ste se vrnili nazaj v čas. Glavno prevozno sredstvo na otoku je kolo in volovska vprega.  La Digue je čudovito mesto za uživanje v mirnem otoškem življenju, ki se ga še ni dotaknila moderna dirka s časom. Morda pa si boste  želeli slediti domišljiji do bolj oddaljenih koralni otokov  in veličastnih atolov, ki so kot odskočna deska za nadaljnje poti po vodah Indijskega oceana.

JADRANJE
Če iščete  avanturo na morju vam Sejšeli ponujajo  nekaj najboljših jadralskih itinerarijev  na svetu,  za nezahtevno jadranje  je na voljo mnogo varnih privezov na neštetih otokih. Na Sejšelih najdete mnoštvo  čarterskih podjetij, ki  ponujajo sodobne jadrnice  in katamarane z ali brez skiperja.

POTAPLJANJE
Če ste potapljač, strokovnjak ali začetnik ste prišli na pravo mesto za nepozabno potapljanje. V neokrnjenih  vodah mrgoli morskega življenja in spektakularnih  podvodnih pokrajin. Izbor strokovnih ponudnikov potapljaške opreme je velik in ob opremi vam bodo predlagali tudi odprave v številne izjemne lokacije.

RIBIČIJA
Ribiči bodo na Sejšelih našli svoj raj in ne bodo potrebovali  mnogo do prvega  ugriza sejšelskih rib. Globokomorski ribolov ponuja paleto ribjih vrst kot so tune, baracude, mečarice in vse ostale morske dobrote. Ribolov na Sejšelijh se šteje za enega  boljših na svetu.

KLIMA
Ker so Sejšelski otoki blagoslovljeni  s celoletnim toplim tropskim  podnebjem,  je vedno pravi čas za obisk, čeprav so lahko različna obdobja v letu bolj primerna za vaše posebne interese.

Dve nasprotujoča pasatska vetrova  praviloma urejata vremenski  vzorec na otočju.
Severozahodni monsun  od oktobra do marca, ko hitrost vetra v povprečju dosega od 8 do 12 vozli in  jugovzhodni monsun od maja do septembra z vetrovi med 10 do 20 vozli. Obdobja miru med pasati so aprila in oktobra. Idealni pogoji za  plavanje in  potapljanje so v aprilu maju , oktobru in novembru, ko  temperatura vode včasih doseže 29ºC  vidljivost pod vodo pa preseže 30 metrov. Spodnja tabela povzema najboljše čase za obisk Sejšelov glede na  različne vrste dejavnosti.

Opazovanje ptic: Aprila (parjenja), maj-september (gnezdenje ) oktobra (migracije)
Potapljanje: marec-april - maj / september-oktober - november
Ribolov: oktober-april
Pohodništvo: maj - september
Jadranje: celo leto
Potapljanje:  celo leto
Deskanje / jadranje na deski: maj - september