SARAJEVO - DVODNEVNI IZLET

Pošljite povpraševanje

Program

Živahen dvodnevni izlet v Sarajevo, kjer "čevapov" in dobre črne kave zagotovo ne bo manjkalo.

1. DAN: Slovenija - Sarajevo
Ob dogovorjeni uri bo odhod avtobusa iz vašega kraja, nato pa bo sledila prijetna vožnja do Sarajeva. Prihod v Sarajevo je predviden vdopoldanskih urah. Sledil bo krožni avtobusni ogled mesta, zapeljali pa se bomo tudi do podzemnega tunela, ki je bil med zadnjo vojno edini izhod iz obkoljenega mesta. Nato se bomo peš podali po mestu, kjer si bomo ogledali staro mestno središče z Baščaršijo, Principov most, Vječnica, ... na razdalji približno 500 metrov si bomo lahko ogledali tudi štiri različne sakralne objekte: pravoslavno cerkev, katoliško cerkev, sinagogo in džamijo. Seveda pa bo na Baščaršiji tudi dovolj prostega časa za pokušino tistih »ta pravih« čevapov in »crne kafe«. Sledila bo nastanitev v hotelu. V večernih urah se lahko dogovorimo za rezervacijo večerje v restavraciji (doplačilo). Nočitev.

2. DAN: Sarajevo - Mostar - Slovenija
Po zajtrku se bomo z avtobusom zapeljali v Mostar. Po dolini reke Neretve in mimo Jablanice (postanek pri spominskem kompleksu Bitke na Neretvi) bomo po dobrih dveh urah prispeli do Mostarja. Skupaj si bomo ogled stari del mesta Kujundžiluk in stari most, ki je prizorišče znamenitih mostarskih skokov. Most je bil v zadnji vojni porušen, nato pa je bil s pomočjo Unesca leta 2004 obnovljen in ponovno odprt. Seveda bomo imeli v Mostarju tudi nekaj prostega časa za ogled številnih trgovin in rokodelnic. Ob dogovorjeni uri bo odhod avtobusa nazaj proti domu. Predviden prihod nazaj v Slovenijo je v poznih večernih oz. zgodnjih jutranjih urah naslednji dan.

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine in parkirnine, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* z zajtrkom, vse zunanje oglede, slovensko vodenje, organizacijo potovanja

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.