RUSIJA

Program

ODHOD:VSAK TOREK IN SREDA

ST. PETERSBURG - MOSKVA, 7 DNI

ODHOD:VSAK TOREK IN SREDA

01.DAN: LJUBLJANA – ST. PETERSBURG (obroki na letalu)
Polet proti St. Petersburgu. Prihod v St. Petersburg. Transfer do hotela. Namestitev. Večerja v hotelu. Nočitev. (SOKOS SOLO OLYMPIA GARDEN**** ALI PODOBNO)

02.DAN: ST. PETERSBURG (zajtrk)
Zajtrk in ogled mesta, ki ga je ustanovil Peter Veliki. Mesto lahko zaradi elegantne arhitekture primerjamo z evropskimi prestolnicami. Sprehodili se bomo po najbolj znani ulici Nevski prospekt, ob kateri se nahajajo najlepše palače iz obdobja stare, carske Rusije, kot so Zimski dvorec, katedrala Sv. Izaka, cerkev Kristusa na preliti krvi, številni trgi, trgovine in restavracije. Postanek za pogled na slavno križarko Auroro s katere so topovi označili začetek Oktobrske revolucije leta 1917. Sledi Petropavloske trdnjave, ki je ena najtarejših stavb v mestu. Trdnjava, na majhnem otočku v delti reke Neve, je bila zgrajena 27. maja 1703 in ta datum je tudi rojstni dan, drugega najpomembnejšega ruskega mesta. Popoldne pa bo namenjeno ogledu znamenitega muzeja Ermitaž v baročnem Zimskem dvorcu, ki hrani neprecenljive zbirke umetnin Rubensa, Leonarda da Vincija, Titiana, Rafaela, Matissa, Picasa in ostalih umetnikov. Vrnitev v hotel. Prosto. Nočitev.  

03.DAN: ST. PETERSBURG (zajtrk)
Zajtrk. Nato izlet v Peterhof. Dopoldne je namenjen ogledu Petrovega dvorca, slovite letne rezidence Petra I. v Finskem zalivu s čudovitim vrtom, ki spominja na pariški Versailles.Vstopnina vključuje ogled vrtov in Velike Pačače. Popoldne vrnitev v St. Petersburg. Nočitev.

04.DAN: ST. PETERSBURG – MOSKVA (zajtrk)
Zajtrk. Transfer na železniško postajo in odhod s hitrim vlakom sapsan ob 11.00 uri proti Moskvi. Prihod v Moskvo ob 14.46 uri in transfer do hotela. Namestitev. Prosto. Nočitev. (NOVOTEL MOSCOW CENTER ALI PODOBNO) 

05.DAN: MOSKVA (zajtrk)
Zajtrk. Nato ogled glavnega in največjega mesta Rusije, političnega, ekonomskega in kulturnega središča največje države na svetu. Ogled 12 milijonskega mesta zajema sprehod po Rdečem trgu, ogled Leninovega mavzoleja in cerkve Vasilija Blaženega, Boljšoj teatra… Peljali se bomo po obrežju reke Moskve ob Novodevičnem samostanu in katedrali Kristusa Odrešenika, univerzi Lomonosov… Prosti čas za kosilo. Popoldne ogled notranjosti Kremlja, okoli 28 ha velikega jedra mesta, za katerega so stari Moskovčani govorili: “Nad Moskvo je Kremelj, nad Kremljem je le še Bog.” V Kremlju se boste sprehodili do stolničnega trga, mimo Velike kremeljske palače in carskega zvona, ki velja za največjega na svetu. Obiskali boste lahko veličastno kremeljsko Katedralo. Zakladnico, v kateri je našel prostor muzej zbirk nakita in oblačil, hranijo pa tudi eno najbogatejših zbirk kronskih draguljev na svetu boste obiskali, če bo odprta. Velikokrat se namreč zgodi, da je zaradi različnih razlogov zaprta. Po ogledu sledi križarjenje po reki Moskvi in pogled iz vode na prestolnico Rusije ob sončnem zahodu. Transfer do hotela. Prosto. Nočitev. 

06.DAN: MOSKVA (zajtrk)
Zajtrk. Dopoldne ogled galerije Tretjakov v kateri je zbrana največja zbirka ruske umetnosti na svetu. Potem se boste spustili v podzemlje in se peljali z eno najlepših in najbolj učinkovitih podzemnih železnic na svetu. Postaje podzemne železnice so prave umetnine in ni čudno, da podzemni železnici v Moskvi pravijo tudi muzej. Nato sprehod po ulici Stari Arbat, ki je priljubljeno zbirališče umetnikov in najbolj priljubljena destinacija prebivalcev Moskve. Ulica je polna kavarn, trgovin, restavracij. Potem se boste spustili v podzemlje in se jailljali z eno najlepših in najbolj učinkovitih podzemnih železnic na svetu. Postaje podzemne železnice so prave umetnine in ni čudno, da podzemni železnici v Moskvi pravijo tudi muzej. Popoldne še ogled bovšje tržnice Izmailovo Kremelj na kateri lahko kupite tradicionalne ruske spominke. Prosto. Nočitev.

07.DAN: MOSKVA – LJUBLJANA (zajrk)
Zajtrk. Prosto do transferja na letališče in poleta proti Ljubljani. Prihod v Ljubljano. Konec potovanja.  


CENA NA 10 OSEB:   OD 1.130 EUR NAPREJ
CENA NA 8 OSEB:    OD 1.160 EUR NAPREJ
CENA NA 6 OSEB:    OD 1.210 EUR NAPREJ
CENA NA 4 OSEBE:   OD 1.290 EUR NAPREJ
CENA NA 2 OSEBI:   OD 1.520 EUR NAPREJ

Cena vključuje: letalsko karto v ekonomskem razredu Ljubljana . St. Petersburg/Moskva – Ljubljana, 1 čekirano prtljago po osebi, vse takse, hitri vlak sapsan St. Petrsburg – Moskva v 2. razredu, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih po programu na osnovi zajtrka, vse transferje in oglede po programu, vstopnine v Hermitaž in Petergof (vrtovi in Velika Palača), Kremelj, križarjenje po reki Moskvi ob sončnem zahodu, Tretjakovsko galerijo,  angleško govoreči lokalni vodiči, organizacija potovanja.

 

Cena ne vključuje: stroške po osebnih naročilih, stroške ruskega vizuma (60 EUR), napitnine za lokalne vodiče in šoferje, vse kar ni omenjeno pod cena vključuje.

 

Vizum: Za vstop v Rusijo potrebujete vizum. Potni list mora biti veljaven vsaj 6 mesecev po odhodu iz Rusije in mora imeti prosti 2 zaporedni strani, 2 fotografiji 3.5 X 4.5 cm z belim ozadjem, na internetu izpolnjen formular za pridobitev vizuma in zdravstveno zavarovanje v višini najmanj 50.000 EUR. Cena vizuma znaša 60 EUR. Vizum pridobite na ruski ambasadi v Ljubljani.  

Cepljenja: Niso potrebna.

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih . Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.