PORTUGALSKA + AZORI SKUPINSKO

Pošljite povpraševanje

Program

PORTUGALSKA + AZORI SKUPINSKO POTOVANJE ZA MLADE

Privlačno 8-dnevno skupinsko potovanje, prilagojeno mladim, ki vključuje raziskovanje živahnega mesta Porto, očarljivih Azorov in raznolike Lizbone. Vsak dan prinaša novo doživetje, ki bo mladim popotnikom omogočilo, da v celoti uživajo v mestnem utripu, naravni lepoti in kulturni raznolikosti.

Dolžina potovanja: 8 DNI

Odhod: Nedelja (23. avgust 2024)
Prihod: Nedelja (30. avgust 2024)

Število mest je omejeno na 8 oseb

23. avgust (1. dan): DunajPorto

Polet proti Portu, z metrojem do nastanitve in nočitev.

24. avgust (2. dan): Porto

Po zajtrku si ogledamo še ostale znamenitosti Porta, kot so železniška postaja São Bento s svojimi modrimi mozaiki. Na notranjih stenah vhodne hale so na ploščicah naslikani prizori iz vsakdanjega življenja in bitk. Sprehodili se bomo mimo knjigarne Livraria Lello, ki je bila navdih za slavno knjižnico v filmih o Harryju Potterju in občudovali simbol mesta Porto - stolp Torre dos Clérigos. Nočitev. 

25. avgust (3. dan): Porto - Ponta Delgada

Po zajtrku se sprehodimo od tržnice se mimo vseh glavnih znamenitosti mesta spustimo proti živahni in pisani četrti Ribeiri (obrežje), ki je pod zaščito Unesca. Ogledali si bomo tudi Borzo, cerkev sv. Frančiška in se povzpeli do mestne katedrale. Popoldne se odpravimo na letališče in poletimo protu Ponta Delgadi. Vožnja do nastanitve in nočitev. 

26. julij (4. dan): Ponta Delgada

Po zajtrku bomo obiskali nekdanjo prestolnico Vila Franca do Campo, ustavili se bomo v prodajalni slaščic - mesto je znano po slaščicah, ki so jih po skrivnem receptu pripravljale nune iz samostana Santo Andre že v 16. stoletju. Danes se slaščice ne proizvajajo več v samostanu, za to sta zadolženi dve družini, ki recepte in postopek priprave slaščic skrbno varujeta. Nato se bomo odpeljali do jezera Congro in nadaljevali do vulkanske aktivne pokrajine Furnas, ki je znana po številnih vrelcih gejzirjih, iz katerih izhaja vroča para ali voda. Jedi, pripravljene v teh krajih, imajo značilen priokus žvepla. Naslednji postanek bo Terra Nostra, botanični park, kjer bomo lahko občudovali številne rastline iz vseh delov sveta in se sprehodili po urejenih poteh, kjer bomo odkrivali številne zanimivosti iz rastlinskega sveta. Dogajanje nam bodo zagotovo popestrili številni mineralni vrelci. Zadnja postaja pred povratkom v namestitev bo zaselek Povocao, ki je znan po zanimivi izvedbi tlakov na mestnih ulicah. Nočitev

27. avgust (5. dan): Ponta Delgada–Lizbona

Zajtrk. sledi odkrivanje čudovite narave Azorov, odpravili se bomo proti jezeru Lagoa das Sete Cidades. Tam bomo občudovali osupljivo modro-zeleno barvo vode. Nadaljevali bomo do Miradouro da Boca do Inferno, kjer bomo uživali v čudovitem razgledu na jezero in okoliško pokrajino. Popoldne bomo raziskali in doživeli dramatično najvišje jezero na otoku Sao Miguel, Lagoa do Fogo ter uživali v prečudovitih razgledih. Zvečer polet proti Lizboni. Transfer do namestitve in nočitev.

28. avgust (6. dan): Lizbona

Po zajtrku se odpravimo na celodnevni ogled Lizbone. Dopoldne bomo raziskali predel Belem, iz katerega so se Portugalci v 16. stoletju odpravljali na pomorska raziskovanja. Se sprehodili okrog  belemskega stolpa, ki brani vhod v Lizbono, občudovali spomenik pomorščakom, hieromitski samostan, ki sodi med arhitekturne mojstrovine in vsebuje grobnico Vasca de Game. Popoldne bomo nadaljevali z ogledom najstarejšega dela Lizbone, Alfame, ki je znana po svojih ozkih ulicah, majhnih gostilnicah in tržnicah. Ogledali si bomo zunanjost gradu Sao Jorge, mestno katedralo, Torre de Alfama in druge znamenitosti tega čudovitega dela mesta. Nočitev.

29. avgust (7. dan): LizbonaSintraLizbona

Zajtrk, nato pa se bomo odpravili na krajšo vožnjo do Sintre, ki je znana po dveh palačah portugalskih kraljev, kateri si bomo ogledali iz zuanje strani. Prva je Palacio de la Pena, grad na hribu nad Sintrskim mestom, od koder se odpira izjemen pogled na okolico, ki seže vse do Lizbone in Atlantskega oceana. Druga palača portugalskih kraljev se nahaja v samem mestu Sintra. Med raziskovanjem Sintre bomo imeli priložnost si ogledati še druge znamenitosti, kot je Quinta da Regaleira znan zaradi svojega skrivnostnega vrta in znamenitega vodnjaka, ki se spiralno potaplja v globino, kot obrnjen stolp. Občudovali bomo tudi Nacionalno palačo Sintra, ki je odličen primer portugalske arhitekture. Popoldne se bomo vrnili v Lizbono in pripravili na zadnji večer v tem prečudovitem mestu. Nočitev.

30. avgust (8. dan): LizbonaBenetke

Po zajtrku bomo imeli čas za raziskovanje Liszbone in nekaj prostega časa. Popolne se odpravimo na letaliče. Let proti Dunaju in konec potovanja. 

 

Cena: od 1.390,00 EUR na osebo

Cena vključuje:

- letalsko karto z ročno prtljago

- nastanitve z zajtrkom v hostlih (mešane spalnice)

- slovensko spremstvo

- prevoz po Azorih

Cena ne vključuje: stroškov prevoza po mestih, vstopnin, hrane, prevoza do Dunaja in česar ni navedeno pod vključuje.