PORTUGALSKA, 10 DNI

Program

Dežela prijaznih ljudi in živahnih mest z odlično kulinariko.

1. DAN: BENETKE – LIZBONA
Polet proti Lizboni. Prihod v Lizbono in transfer do hotela v lastni režiji. Namestitev, nato prosto za samostojne sprehode. Zvečer priporočamo večerjo v restavraciji ob Fadu. Nočitev. (HOTEL*** - STANDARD ROOM)

2-3. DAN: LIZBONA
Po zajtrku predlagamo celodnevni ogled Lizbone. Dopoldne ogled predela Belem iz katerega so se Portugalci v 16.stoletju odpravljali na pomorska raziskovanja. Ogled največjega muzeja kočij v Evropi, belemskega stolpa, ki brani vhod v Lizbono, spomenika pomorščakom in hieromitskega samostana, ki sodi med arhitekturne mojstrovine, v njem pa je tudi grobnica Vasca de Game. Kosilo v restavraciji. Popoldne ogled najstarejšega dela Lizbone Alfame, ki je znana po svojih ozkih ulicah, majhnih gostilnicah in tržnicah. Ogled gradu Sao Jorga, mestne katedrale, Torre de Alfama… Zvečer priporočamo večerjo v restavraciji v predelu Bairo Alto, ki je znan po nočnem življenju. Nočitev.

4. dan LIZBONA – EVORA – COIMBRA
Zajtrk. Prevzem avta na v bližini vašega hotela ob 09.00 uri. Iz živahne prestolnice se odpravimo v rodovitne valovite ravnice pokrajine Alentejo – objame nas mehkoba in nepreglednost gozdov plutovcev. Skrivnostno skriti med bujnimi plutovci nas čakajo največji megalitski ostanki na Iberskem polotoku. Vsrkamo energijo nekdanjih svetišč. Potem nas navduši Evora (Unesco), pravo zlitje vsega portugalskega. Tu v sožitju bivajo rimski in srednjeveški ostanki skupaj z živahno sedanjostjo. Ogled rimskega templja in obisk kostnice ter katedrale. Nato vožnja do Coimbre. Prihod v Coimbro, namestitev v hotelu. Zdaj se lahko prepustimo živahnemu nočnemu življenju študentskega mesta ali idiličnemu večernemu sprehodu ob reki Mondego … Nočitev. (HOTEL**** - STANDARD ROOM)

5. dan COIMBRA – AVEIRO ­– PORTO
Zajtrk. Portugalski Oxford je kot nalašč za dopoldanski sprehod s hriba s staro univerzo in knjižnico mimo vseh glavnih znamenitosti. Morda še skok v mestno katedralo ali kavica v labirintu starega mestnega jedra. Vožnja do ribiškega Aveira, kjer si ogledamo barvite čolne in se z njimi tudi popeljemo po kanalih… Sprehod po "portugalskih Benetkah" - morda okusimo "ovuš moleš". Še skok do Atlantika, kjer nas pozdravijo čudovite ribiške hiške, potem pa vožnja do Porta in obisk vinske kleti slavnega portovca. Kakšen liter vam ga (proti plačilu) dovolijo tudi odnesti.. Namestitev. Nočitev. (HOTEL**** - STANDARD ROOM)

6. dan  PORTO
Zajtrk. Sledi raziskovanje enega najlepših evropskih mest ob reki Duoro. Od tržnice se mimo vseh glavnih znamenitosti mesta spustimo proti živahni in pisani četrti Ribeiri (obrežje), ki je pod zaščito Unesca. Oglejte si tudi Borzo, cerkev sv. Frančiška in se vzpnemo do mestne katedrale. Potem se z ladjico popeljite po reki Duoro (1 ura – fotosafari!). Nočitev.

7. dan  PORTO – VIANA DO CASTELO – BARCELOS – BRAGA - GUIMARES
Zajtrk. Privoščimo si celodnevni izlet na sever dežele – manj turističen in bolj tipično portugalski; dežela odličnega vina "verde"… Vožnja do Viana do Castello, kjer se vzpnemo na hrib nad mestom z morda najlepšim pogledom na Portugalskem, sprehodimo se po gozdu in si privoščimo kratek postanek za kavico. Sledi vožnja v Barcelos, ki je morda najbolj simpatično mestece s starim središčem, kjer si privoščimo čas za kosilo in obiščemo vinsko klet "vina verde", gotovo pa kakšno stekleničko vzamemo tudi za na pot. Sledi vožnja do čudovitega romarskega, središča Brage, kjer se sprehodimo po stopnicah cerkvice na hribu in nato v dolino… Dan pa končamo v nekdanji prestolnici Guimaresu. Nočitev. (HOTEL**** - STANDARD ROOM)

8. dan GUIMARES – FATIMA – ALCOBACA –OBIDOS
Zajtrk. Vožnja do slovitega romarskega središča Fatima, kjer začutimo romarsko vzdušje, obiščemo novo cerkev in se sv. Mariji priporočimo za prihodnost. Sledi krajša vožnja do Alcobace. V Alcobaci doživimo najlepši evropski cistercijanski samostan iz 12. stoletja (Unesco). Obiščemo gotsko cerkev s sarkofagoma lepe Ines in Joaoa (lepa zgodba) in samostan. Odpeljemo se do bližnje Batalhe, ki slovi po eni najlepših gotskih cerkva na Portugalskem, obiščemo samostan. Sledi vožnja v obmorsko vasico Nazare, kjer si najprej privoščimo enkraten pogled z vrha in presenečenje! Na čudoviti peščeni plaži se dotaknemo širnega Atlantika, lahko si privoščimo odlične ribje jedi! Sledi Vožnja do kraljičine vasice Obidos, ogled in sprehod po njej - poizkusimo žinžo! Namestitev. Nočitev. (HOTEL**** - STANDARD ROOM)

9. dan  BRAGA – SINTRA – CABO DA ROCA – SINTRA
Zajtrk. Nato krajša vožnja do Sintre, ki je znana po 2 palačah portugalskih kraljev, ki sta vredni ogleda. Palacio de la Pena je grad, ki stoji na hribu nad Sintro iz katerega je izjemen pogled na okolico, ki sega do Lizbone in Atlantskega oceana, druga palača portugalskih kraljev pa stoji v samem mestu. Popoldne se zapeljite do najbolj zahodnega rta celinske Evrope Cabo da Roce in se nato vrnite v Sintro. Namestitev. Nočitev. (HOTEL****-STANDARD ROOM)

10. dan  SINTRA – QUELUZ – LIZBONA – BENETKE
Po zajtrku se lahko zapeljete do cca. 15 km oddaljenega Queluza in si na koncu pogledate še poletno rezidenco portugalskih kraljev. Oddaja avta na letališču v Lizboni. Polet proti Benetkam. Prihod v Benetke. Konec potovanja.     

CENA: od 1.480 EUR na osebo
Termini: od oktobra 2022

Minimalno število 2 potnika

Cena vključuje:
- letalsko vozovnico v ekonomskem razredu Benetke – Lizbona – Benetke
- 1 čekirano prtljago do 23 kg 
- vse takse
- namestitev v dvopostljnih sobah z zajtrkom v omenjenih hotelih
- najem avtomobila srednje kategorije (Renault Captur ali podobno) od 4. do 10. dneva z  neomejeno število km, kasko zavarovanje, zavarovanje proti kraji avta (ne zavaruje osebnih stvari) zavarovanje odškodninske odgovornosti do 1.7 milijona EUR, 1 voznik
- organizacijo potovanja

Cena ne vključuje: GPS, 7 eur na dan (plačate na licu mesta), cca. 13 EUR  za oddajo vozila na letališču (plačate na licu mesta), vse cestnine, vstopnine…, ves bencin (avto morate vrniti s polnim rezervarjem, morebitni prometni prekrški, vsa prehrana razen zajtrka, vse kar ni omenjeno pod cena vključuje.

POMEMBNO!!!

ZA NAJEM AVTOMOBILA POTREBUJETE KREDITNO KARTICO, KI JE NASLOVLJENA NA VOZNIKA.  Depozit ob najemu znaša 300 eur + 100 eur depozita v primeru, da ne vrnete polnega rezervarja. Ob oddaji vozila vam avtomatično spostijo depozit, razen, če vozila ne vrnete s polnim rezervarjem, potem vam bodo določen del depozita zadržali.