Program

Dežela, ki si jo vsak želi obiskati. V Peruju se lahko sprehajete po plažah ob pacifiškem oceanu, občudujete razgled na Machu Piccu in se sprehajate ob najvišje ležečem jezeru na svetu.

1. dan: Benetke - Lima
Polet iz Benetk v Limo. Transfer do hotela.

2. dan: Lima
Po zajtrku ogled kolonijalne in moderne Lime, ki vključuje glavni trg na katerem sta predsedniška palača in katedrala v kateri je grobnica Francisca Pizzara, ki je bil ob Cortezu največji španski osvajalec latinske Amerike. Sledi ogled sv. Frančiška in njenih katakomb ter ogled rezidenčnih četrti Miraflores in San Isidro. Sledi ogled Zlatega muzeja, v katerem dobite občutek s čim so se Španci srečali, ko so osvajali Peru. Ogled znamenitega Zlatega muzeja vas popelje v življenje Inkov pred španskim prihodom.

3. dan: Lima - Paracas -  Huacachina - Lima
Izlet do Paracas in Huacachina. Huacachina je vas, zgrajena okoli majhne oaze in obdana s peščenimi sipinami in ima približno 100 prebivalcev.

4. dan: Lima - Arequipa
Transfer na letališče in polet proti mestu Arequipa. Transfer do hotela in prosto za sprehod po mestu.

5. dan: Arequipa
Arequipa je drugo najpomembnejše mesto v Peruju. Leži pod še delujočim vulkanom Misti, ki je pravi spomenik narave. Mesto je znano po lepi arhitekturi in dobri hrani. Ogledali si bomo mesto Arequipe: mestni predel Carmen Alto od koder je lep pogled na mesto, vulkane in predinkovske terase, ki obdajajo mesto, ogled starih četrti San Lazaro in Yanahuara, središče mesta z mestno katedralo na Plaza de Armas…

6. dan: Arequipa - Puno
Zajtrk in dopoldne prosto. Transfer do Puna. Nastanitev in prosto za sprehod ob jezeru.

7. dan: Puno
Po zajtrku izlet Titikaka, najvišje ležečem jezeru, ki leži na perujsko - bolivijski planoti. Povprečna globina jezera je med 140 in 180 m, največja pa je 274 m.

8.dan: Puno - Cusco
Transfer do mesta Cusco. Vožnja z vlakom traja približno 7ur, peljete pa se skozi lepo pokrajno in vam bo pot zagotovo hitro minila.

9. dan: Cusco
Izlet do izgubljenega inkovskega mesta Machu Picchu. Vožnja z vlakom in pogled na reko Urubamba obkroženo s tropskim pragozdom – enkraten razgled, ki ga ne boste nikoli pozabili. Po prihodu v Machu Picchu ogled mesta.

10. dan: Cusco
Po zajtrku ogled tržnice v mestu Pisac. Tržnica je poznana po svojih tradicionalnih izdelkih. Po ogledu tržnice še ogled arheoloških ostankov v bližni mesta.

11. dan: Cusco - Benetke
Transfer na letališče in polet do Benetk.

CENA: 2700 EUR po osebi

Termin: 8. - 18. september 2020

Cena vključuje:
- letalske vozovnice iz Benetk
- vse nastanitve z zajtrkom
- vse transferje
- izlete
- slovensko vodenje

Cena ne vključuje: Kar ni navedeno pod cena vključuje.