Program

Dežela, ki si jo vsak želi obiskati. V Peruju se lahko sprehajete po plažah ob pacifiškem oceanu, občudujete razgled na Machu Piccu in se sprehajate ob najvišje ležečem jezeru na svetu.

1. dan: Benetke- Lima
Polet iz Benetk v Limo, transfer do hostla.

2. dan: Lima
Hop on hop of ogled tipične kolonialne arhitekture starega mestnega jedra. Ogled Plaze Mayor z katedralo kjer se nahaja grob znamenitega osvajalca Hernanda Corteza  /1485-1547/škofovske palače, vladne palače Še ogled svetovno znanega zlatega muzeja z  zbirko zlatih predmetov indijanskih in predšpanskih kultur.

3. dan: Lima- Arequipa
Transfer na letališče in polet do mesta Arequipa. Transfer do hostla ter ogled mesta in samostana Santa Catalina.

4. dan: Arequipa- Puno
Dopoldne prosto v Arequipi, popoldne transfer do mesta Puno.

5. dan: Puno
Voden izlet do jezera Titicaca. Jezero leži na perujsko-bolivijski visoki planoti v Andih na nadmorski višini 3809 metrov in je s tem najvišje ležeče plovno jezero na svetu, s površino okrog 8400 km² pa je tudi največje sladkovodno jezero Južne Amerike.

6. dan: Titicaca- Cusco
Transfer z vlakom po razgibani pokrajni do mesta Cusco. Vožnja traja približno 8 ur.

7. dan: Cusco (Machu Piccu)
Izlet se začne na železniški postaji Poroy.  Peljete se z vlakom proti izgubljenemu inkovskemu mestu Machu Picchu. Vožnja z vlakom in pogled na reko Urubamba obkroženo s tropskim pragozdom – enkraten razgled, ki ga ne boste nikoli pozabili. Po prihodu v Machu Picchu ogled mesta.

8. dan: Cusco
Ogled mesta tržnice v mestu Pisac. Tržnica je poznana po svojih tradicionalnih izdelkih. Po ogledu tržnice še ogled arheoloških ostankov v bližni mesta.

9. dan: Cusco- Lima
Transfer na letališče in polet proti Limi. Transfer do hostla.

10. dan: Lima- Benetke
Transfer na letališče in polet v Benetke.  
 

CENA: od 1450€ na osebo

Termin: 5.-14.maj 2020
Možni so tudi drugi termini

Cena vključuje: Letalske prevoze v ekonomskem razredu, večino transferjev po Peruju, nastanitve v hostlih, izlete navedene v programu in organizacijo.

Cena ne vključuje: Obrokov, nekaj manjših transferjev (cca 10€) in vse kar ni navedeno pod cena vključuje.