Program

Puščava, palme, gorske soteske in turkizni tolmuni.

1. dan: Ljubljana - Muškat
Polet iz Ljubljane do glavnega mesta Omana. Transfer do hotela. 

2. dan: Muškat - Wadi Shab
Zjutraj si  bomo ogledali glavne znamenitosti Muškata. Palačo Al Alam, mošejo Qaboos s prečudovitim  kristalnim lestencem in kraljevo operno hišo. Sprehodili se bomo skozi znameniti mestni Souk. Po vseh ogledih se bomo peljali ob obali v smeri juga. Ko prispete do parkirišča Wadi Shab, se bomo peljali z ladjico čez reko in po približno uri in pol hoje prispemo do prvih tolmunov. Po tem ko raziščemo sotesko bomo vrnili nazaj do izhodišča in se odpeljali do mesta Sur. 

3. dan: Wadi Shab - Washiba Sands
Preden se odpravimo v puščavo, si bomo v mestu Sur ogledali ladjedelnico, 18 metrov visok in 3 nadstropni svetinik.  Pot nadaljujemo do puščave Washiba Sands, kjer nas bodo z jeepi odpeljali do kampa. 

4. dan: Washiba Sands - Nizwa
Zjutraj nas čaka izlet po puščavi. Vožnja z jeepi so sipinah bo zagotovo nepozabno doživetje. Po končanem izletu vožnja proti kraju z imenom Nizwa. 

5. dan: Nizwa -  Misfat Al Abriyeen
Najprej se bomo sprehodili do znamenite trdnjave Nizwa, ki so ga gradili več kot 12 let v 17. stoletju. Z vrha stolpa se pogled razprostira na nasade dateljnov in na gore Hajar, ki se dvigajo nad mestom. Po ogledu vožnja do unikatne gorske vasice, ki leži na 1000 metrov nadmorske višine. 

6. dan: Misfat al Abriyeen - Jebel Shams
Pot do Jebel Shams se vztrajno vzpenja do planote. Ko prispemo do vrha gremo do razgledne točke, kjer se nam bo odprl pogled na arabski Gran Canyon. 

7. dan: Jebel Shams - Wadi Bani Awf - Muškat
Peljali  se bomo čez pokrajno Wadi in se ustavili na poti za ogled znamenitosti, kot je soteska Snake. Zagotovo boste na tej poti doživeli nekaj najboljših terenskih voženj, ki jih doživite v Omanu - s čudovito pokrajino in osupljivimi skalami ter soteskami. 

8. dan: Muškat - Ljubljana
Vožnja do letališča in polet do Ljubljane.

CENA: od 1320 eur na osebo

TERMIN:
12. - 19. november 2020
10. - 17. december 2020
11. - 18. januar 2021
13. - 20. februar 2021

Majhna skupina: 6 oseb 


Cena vključuje: 
- letalske karte
- transfrje
- vse nastanitve z zajtrkom
- slovensko vodenje
- vstopnine
- izlete