OD NEW YORKA DO NEW ORLEANSA

Program

KOLONIALNA MESTA, OSAMOSVOJITEV AMERIKE, DRŽAVLJANSKA VOJNA, GLASBA, SUŽENJSTVO, TRGOVANJE Z BOMBAŽEM, ČUDOVITE PLANTAŽE IN VILE Z DUHOVI, STARA MESTNA JEDRA POLNA LOKALOV Z ŽIVAHNO GLASBO, MISSISSIPPI IN PARNIKI, TU SE JE RODILA AMERIKA.

OD NEW YORKA DO NEW ORLEANSA,

KOLONIALNA MESTA, OSAMOSVOJITEV AMERIKE, DRŽAVLJANSKA VOJNA, GLASBA, SUŽENJSTVO, TRGOVANJE Z BOMBAŽEM, ČUDOVITE PLANTAŽE IN VILE Z DUHOVI, STARA MESTNA JEDRA POLNA LOKALOV Z ŽIVAHNO GLASBO, MISSISSIPPI IN PARNIKI, TU SE JE RODILA AMERIKA.

1.dan: LJUBLJANA - NEW YORK
Polet proti New Yorku . Prihod v poznih popoldanskih urah in namestitev v hotelu. Prosto za prve sprehode in oglede. Toplo priporočamo ogled kakega izmed priznanih Brodwayskih musiclov. Nočitev.

2.dan: NEW YORK
Ogled mesta z avtobusom. Popoldne prosto za individualne sprehode in ostalo. Nočitev.

3.dan: NEW YORK – PHILADELPHIA – WASHINGTON D.C.  375km
Vožnja proti Philadelphiji  , ki je za ameriško zgodovino izrednega pomena, saj so prav tu 4 julija 1776 razglasili neodvisnost Amerike pod vodstvom kasnejšega prvega predsednika Georga Washingtona. Ko se pripeljemo v Philadelphio si med ostalim ogledamo znamenito Kongresno dvorano v kateri je potekal kongres in Zvon neodvisnosti. Nato se odpeljemo naprej v Washington D.C. , ki je danes glavno mesto Združenih držav Amerike in se namestimo v hotelu. Popoldne si po želji ogledamo še soseščino,  staro mesto  Georgetown ob reki Potomac ustanovljeno 1751 leta , ki je v bistvu sestavni del Washingtona vendar ima že od začetka status samostojne upravne enote . Mesto, katerega začetki  izhajajo iz ene same hiše  v kateri so kontrolirali prevoz tobaka po reki Potomac  je kmalu postalo center trgovanja na tem delu  in ohranja  še danes barvitost in živost svojih ulic.  

4.dan: WASHINGTON D.C.
Dopoldne avtobusni ogled mesta v katerem si bomo ogledali Capitol, Spomenik g.Washingtona,  obelisk -spomenik predsedniku Lincolnu, Belo hišo in znamenitio  pokopališče Arlington . Popoldne prosto za obisk katerega izmed številnih muzejev. Priporočamo Smitsonian Institute v katerem je 19 muzejev in 9 raziskovalnih inštitutov. Znotraj kompleksa muzejev se nahaja še živalski vrt. Za ogled kompleksa bi bilo potrebnik kakih 20 dni , vendar boste v enem popoldnevu ravno dovolj nabrusili možgane in oči, da vas kasneje v življenu mogoče še kdaj zanese v te kraje.

5.dan: WASHINGTON D.C. – NEW BERN  515km
Vožnja naprej proti jugu preko zvezne države Virginia do New Berna  enega najstarejših mest države Severne Caroline. Mesto so ustanovili  švicarski in nemški priseljenci in mu dali ime po Bernu v Švici, z njim pa si deli tudi zastavo. Pravzaprav se tu počutite kot v Švici . Proti koncu 19.stoletja je prav tu mladi lekarnar Caleb Bradham izumil Pepsi Colo in še danes lahko tu obiščete znamenito trgovino Pepsi.  Nočitev.

6.dan: NEW BERN – CHARLESTON  545km
Zapustili bomo zvezno državo Carolina in se napotili proti mestu Charleston Town iz leta  1680, ki so ga kasneje preimenovali v  Charleston.  Mesto velja za eno najbolj zmernih  in  zaradi  sloveče svobode veroizpovedi  za Sveto mesto ZDA.  Za vse srednje in starejše generacije pa že samo ime pove,   kateri ples  je po tem mestu dobil ime. Obenem pa Charleston   velja za eno izmed najlepših biserov severnoameriške kolonialne  arhitekture in stavbarstva.
 
7.dan:CHARLESTON – SAVANNAH  185km
Zjutraj si bomo ogledali zgodovinsko mesto Charleston  nato pa se odpravili naprej proti jugu. Ko prispemo do reke Savannah , ki je naravna meja ob vstopu v zvezno držabo Georgia se napotimo proti današnjemu cilju . Po prihodu v  mesto Savannah , ki so ga ustanovili 1733 leta si boste lahko z  avtobusom -tramvajem ogledali staro mestno središče, ki je še eden izmed biserov kolonialne arhitekture.  Mesta na naši poti kar tekmujejo v lepoti in težko bi se odločili katero med njimi bi bilo najlepše.   Nočitev.

8.dan: SAVANNAH – ATLANTA 455km
Po državi Georgi  naprej proti jugu proti Atlanti. Po prihodu v Atlanto sledi ogled mesta , ki je v preteklosti imelo pomembno vlogo v državljanski vojni danes pa je največje mesto ameriškega  jugovzhoda.  Videli boste znameniti CNN stolp od koder prenašajo znamenite svetovne novice, Coca Cola interaktivni muzej, hišo v kateri  je živela avtorica romana Gone With The Wind in po njem posnetega filma V Vrtincu ter ostale znamenitosti  mesta. Nočitev.

9.dan: ATLANTA – NASHWILLE 400km
Vožnja po Chattanoogi znani po istoimenski pesmi Chattanooga Choo Choo naprej proti svetovnem centru Country glasbe Nashvillu  v državi Tennessee. Po prihodu v Nashvill ogled mesta  in proti doplačilu ogled Country Music Halle of Fame.  Če želite postati zvezda folk glasbe je Nashwille sigurno pravi kraj za to saj so od tukaj štartali mnogi znani izvajalci med njimi tudi Bob Dylan.  Večerni sprehod po centru mesta in uživanje v prekrasnem okolišu in lokalih s folk glasbo.Nočitev.

10.dan: NASHVILLE – MEMPHIS  335km
Odhod proti Memphisu, ki je znan kot  centra bluesa . Po prihodu ogled mesta in znamenitega predela Graceland  kjer je med ostalim tudi hiša kralja rock and Rolla Elvisa Presleya.  Tu je še dom Muddy Wartersa, Johny Casha, B.B. Kinga  in ostalih znanih izvajalcev bluesa. Memhis je bil včasih center trgovanja s sužnji in obenem center trgovanja z bombažem, leta 1950 pa je postal center trgovanja z mulami. Mesto je bogato in ima pestro zgodovino, ki se vidi na vsakem koraku, in če  leta 1878 rumena mrzlica nebi pokosila skoraj 75% perbivalstva, bi danes bil verjetno večji in mogočnejši.   Nočitev.

11.dan: MEMPHIS – NEW ORLEANS 635km
Zjutraj se odpeljemo proti jugu v glavno mesto ameriškege jazz glasbe New Orleans. Tu bomo preživeli naslednje dve noči.  Že prvo noč se bomo po namestitvi v hotelu napotili na sprehod po stari mestni četrti in uživali v katerem izmed preštevilnih jazz klubov in lokalov, ali pa se ustavili na cesti in poslušali izvajanje kakega izmed številnih uličnih muzikantov. Za tiste najbolj željne dogodivščin pa predlagamo obisk znamenite ulice pregrehe Bourbon street. V kokikor vam ni znana prisluhnite znani skladbi Stinga z naslovom Moon over  Bourbon street.

12.dan: NEW ORLEANS
Zjutraj se bomo odpravili na peš sprehod po stari francoski mestni četrti , kateri čas niti vreme ne morejo do živega. Občudovali bomo tipično arhitekturo južnoameriških hiš z železnimi balkoni. Si ogledali najstarejšo katedralo v ZDA, hiše slavnih pisateljev  Williama Faulknerja in Tennesee Williamsa, trg Jackson, center, ki je center zbiran ja uličnih umetnikov./pantomima, vedeževanje, glasba , gledališča in ostalo.   Popoldne pa si bomo ogledali  eno najlepših in najbolj znamenitih plantaž ob reki Missisipi   na katerih so snemali veliko filmov. Na plantaži je delalo 113 sužnjev in še danes hranijo njihov seznam s ceno vsakega sužnja. Ime plantaže je Oak Alley ali plantaža hrastovega drevoreda.  Vzdrževalci plantaže še danes poročajo o duhovih sužnjev , ki se pojavljajo v čudoviti hiši na plantaži.  In nekateri pravijo, da ga ni denarja za katerega bi prespali eno samo noč v vili na plantaži  Oak  Alley.

13.dan:  NEW ORLEANS – LJUBLJANA
Prosto za individualne oglede in sprehode ter uživanje v mestu. Popoldne transfer na letališče in polet proti Ljubljani.

14.dan: LJUBLJANA
Prihod v Ljubljano.

 

CENA: 1.890.-Eur po osebi  / najmanj 2 prijavljena potnika / 

Cena vključuje: letalski prevoz, letališke pristojbine, najem avta / Toyota Corola/ za 9 dni  in hotelsko namestitev po programu v hotelih 3/4 zvezdice.