OD CHICAGA DO SAN FRANCISCA

Pošljite povpraševanje

Program

CHICAGO – VLAK EMPIRE BUILDER – SEATTLE – NACIONALNI PARK OLYMPIC – PORTLAND – CRATER LAKE NATIONAL PARK - NACIONALNI PARK REEDWOOD - MOUNT SHASTA – NAPA VALLEY – SAN FRANCISCO


ODHOD: vsak dan

01.DAN: LJUBLJANA/BENETKE - CHICAGO
Polet proti Chicagu. Prihod v Chicago. Transfer do hotela v lastni režiji. Namestitev. Prosto. Nočitev. (Holiday Inn Mart Plaza***+)

02.DAN: CHICAGO
Zajtrk v lastni režiji. Chicago stoji ob jezeru Michigan in obiskovalcu ponuja ogromno stvari. Predlagamo, da si ogledate zgodovinski predel Franka Lloyda Wrighta in Adlerjev planetarijum. Priporočamo sprehod skozi središče mesta, ki je polno elegantnih trgovin in pa vožnjo po jezeru iz katerega je prečudoviti pogled na mesto. Nočitev.

03.DAN: CHICAGO – VLAK EMPIRE BUILDER (večerja)
Transfer na železniško postajo v lastni režiji in odhod vlaka EMPIRE BUILDER proti Seattlu. Večerja na vlaku. Nočitev na vlaku.

04.DAN:  VLAK EMPIRE BUIDER (zajtrk, kosilo, večerja)
Vožnja na zahodno obalo ZDA nekaj časa poteka ob največji ameriški reki Mississipi, mimo mest Minneapolis/St. Paul v severno Dakoto. Spreminjajoča se pokrajina bo pritegovala vašo pozornost. Prerije osrednjega dela ZDA bo v popoldanskem času predgorje Skalnega gorovja, proti večeru pa boste že v Montnai zagledali impozanten Glacier nacionalni park ob meji s Kanado. Polni pension na vlaku. Nočitev na vlaku.

05.DAN: VLAK EMPIRE BUILDER - SEATTLE (360 KM) (zajtrk)
Zajtrk. Zjutraj se boste že zbudili v zvezni državi Washington. Skozi okno boste zagledali Cascade Mountains in okrog 12.00 ure dosegli končno postajo vlaka mesto Seattle. Transfer do hotela v lastni režiji. Nočitev. (HOTEL MAYFLOWER PARK***)

O6.DAN: SEATTLE
Zajtrk v lastni režiji. Dan namenjen ogledu mesta, ki je kulturno središče severo vzhodne Amerike in domovanje znanega simfoničnega orchestra in baleta. Hkrati je Seattle domovanje dveh velikih korporacij Microsofta in Boeinga. Mesto si lahko pogledate iz 183 metrov visoke Igle, kot domačini imenujejo svoj razgledni stolp. Lahko se sprehodite po Waterfrontu, si pogledate majhen trg na katerem je 18 drog totemov… Nočitev. 

07.DAN: SEATTLE – NACIONALNI PARK OLYMPIC (cca. 350 KM)
Zajtrk v lastni režiji. Prevzem avta in nato vožnja proti nacionalnemu parku Olympic, ki leži na istoimenem polotoku. Park je znan po tem, da zajema 4 osnovna področja. Obalno področje, alpski svet, deževni gozd zmernega podnebja in gozdove suhe vzhodne obale. Zaradi svoje raznolikosti so 1981 leta park razglasili za svetovno naravno dediščino. 95% parka je razglašeno za divjino. Park nudi številne možnosti pohodnih variant. Sprehodite se po HOH RAIN FOREST TRAILU, ki vas vodi skozi surrealistično pokrajino parka. Na HURRICAN RIDGU boste imeli razgled na gorsko panorama. Nočitev.

08.DAN: NACIONALNI PARK OLYMPIC – MOUNT ST. HELEN – PORTLAND (cca. 420 KM)
Zajtrk v lastni režiji. Nato vožnja na jug proti Portlandu. Na poti, če bo vreme dovoljevalo, se ustavite na Mount. St. Helen, ki je vulkan poznan po svojem izbruhu leta 1980. Posledice velikega izbruha v katerem je bilo tudi veliko umrlih, so vidne še danes. To se vidi na poti do najvišje točke. V Visitor Centru se lahko dobro spoznate z vulkansko aktivnostjo na tem področju in vulkanskih izbruhih nasploh. Nato nadaljevanje vožnje proti Portlandu, glavnemu mestu države Oregon. Prihod in namestitev. Nočitev.

09.DAN: PORTLAND
Zajtrk v lastni režiji. Dan namenjen ogledu Portlanda, ki mu pravijo mesto vrntic. Zato si morate pogledati 52 akrov velik Rose Test Garden v katerem je čez 8.000 vrntic. Ko boste hodili skozi avtentične japonske vrtove boste lahko uživali v izjemnih pogledih na Mt. Hood….. Nočitev.

10.DAN: PORTLAND – NEWPORT – COOSE BAY (cca. 390 KM)  
Zajtrk v lastni režiji. Nato nadaljevanje vožnje proti jugu. Ko boste zavili proti zahodu boste kmalu prišli do obale, ki je polna izjemnih pogledov. Posebno je cesta 101 lepa med Newportom in Coose Bayem. Na tem delu je tudi najbolj fotografiran svetilnik na zahodni obali Heceta Head. Ne smete zamuditi ogleda sipin v bližini Florenca po katerih se morate zapeljati z beach buggiji. Prihod v Coose Bay. Namestitev. Nočitev.

11.DAN: COOSE BAY – CRATER LAKE NACIONALNI PARK – MEDFORT (cca. 580 KM)
Zajtrk. Vožnja do nacionalnega parka in najglobjega jezera v ZDA Crater Lakea. Jezero je nastalo v vulkanski kalderi, globoko pa je kar 656 metrov. Jezero je znano po svoji temno modri barvi in izredni prosojnosti vode. Nato vožnja do Medforda. Nočitev.

12.DAN: MEDFORD – OREGON CAVES – NACIONALNI PARK REEDWOOD – EUREKA (cca. 350 km)
Zajtrk v lastni režiji. Nato vožnja do nacionalnega spomenika Oregon Caves, ki jim pravijo tudi “Marmornate dvorane Oregona”. Podzemne jame narejene iz marmorja so v svetu zelo redke. Ozemlje na katerem so oregonske jame je poraščeno z velikimi cedrami. Sledi vožnja v nacionalni park Redwood v katerem boste lahko videli več kot 100 metrov deset metrov visoka drevesa. Če boste imeli čas se sprehodite po parku. Nato vožnja do Eureke. Nočitev.

13.DAN: EUREKA – MOUNT SHASTA – REDDING (cca. 440 KM)
Zajtrk v lastni režiji. Nato vožnja proti Reddingu. Priporočamo postanek v Mt. Shasti 4.332 metrov visokem vulkanu. Mt. Shasta je 5 najvišja gora v Kaliforniji. Pogled na goro, ki se dviga 3.000 metrov nad pokrajino je veličasten. Prihod v Redding. Nočitev.

14.DAN: REDDING – SACRAMENTO – SANTA ROSA (cca. 450 KM)
Zajtrk v lastni režiji. Nato vožnja proti glavnemu mestu Sacramentu. Ogled starega dela mesta z lesenimi tlaki, kočijami in ulicami, ki so polne zastav. V bližni Sacramenta je Švicar Sutter leta 1848 odkril zlato. To odkritje je nato povzročilo največjo zlato mrzlico v zgodovini in odprlo množično naseljevanje Kalifornije. Nato nadaljevanje vožnje skozi vinsko pokrajino Napa Valley do Santa Rose. Namestitev. Nočitev. (HOTEL HYATT VINEYARD CREEK HOTEL***)

15.DAN: SANTA ROSA – SAN FRANCISCO (cca. 150 KM)
Zajtrk v lastni režiji. Nato lahko še cel dan namenite raziskovanju Napa Valleya in se odpravite proti San Franciscu v popoldanskih urah. Namestitev. Nočitev.

16-17. DAN: SAN FRANCISCO
Zajtrk v lastni režiji. Po zajtrku priporočamo naslednji ogled najbolj fotografiranega in filmanega mesta na svetu, ki je nastalo v času zlate mrzlice leta 1849. Mesto stoji ob pacifiški obali ob enem najlepših zalivov na svetu. Ogled poslovnega predela, središča mesta Union Squarea, kitajske četrti, najbolj znanega mostu na svetu Golden Gatea, in Fisherman Wharfa. Sledi še vožnja z ladjo do „Skale“, najbolj znanega ameriškega zapora. Prihod do Alcatraza in ogled najbolj znanega ameriškega zapora (OGLED MORATE PREJ REZERVIRAT NA INTERNETU). Ne pozabite na vožnjo z znamenitimi tramvaji, ki s posebno tehniko premagujejo naverjetne strmine mesta.  Nočitev. 

18.DAN: SAN FRANCISCO  – BENETKE/LJUBLJANA
Zajtrk v lastni režiji. Oddaja avta na depoju Alama ob letališču najpozneje 2 uri in 30 minut pred poletom. Transfer z avtobusom Alama na letališče in proti Benetkam ali Ljubljani. .

19. DAN: LJUBLJANA/BENETKE
Prihod v Ljubljano/Benetke. Konec potovanja.

 

CENA: NA VPRAŠANJE  /cca 2.900.-Eur po osebi  /junij 2015

Cena je izračunana na osnovi 2 prijavljenih potnikov. Cena je odvisna od razpoložljivosti sedežev na letalih.

Cene vključuje: letalsko karto v ekonomskem razredu Benetke – Chicago/San Francisco - Benetke, vse letališke takse, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih po program na osnovi nočitve (zajtrk tam kjer omenjen), namestitev v dvo posteljni kabini (tuš in wc v kabini) na vlaku Empire Builder od Chicaga do Seattla na osnovi polnega penziona (voda, kava, čaj vključeni v ceno), najem rent a carja – midsize od Seattla do San Francisca, neomejeno število kilometrov, dodatni voznik, kasko zavarovanje, zavarovanje odškodninske odgovornosti v višini 1.7 milijona evrov, zavarovanje proti kraji avta (ne zavaruje osebnih stvari v avtu, 1 tank bencina (avto vrnete s praznim tankom), enosmerni najem avta, organizacija potovanja.

Cena ne vključuje: transferje letališče – hotel – železniška postaja v Chicagu, transfer železniška postaja – hotel v Seattlu stroške po osebnih naročilih, napitnine, cestnine, mostnine, vstopnine, stroške za gorivo, vse kar ni všteto pod cena vključuje.

Vizum: Za vstop v ZDA vizum ni potreben. Najmanj 10 dni pred odhodom morate izpolniti ESTO – elektronsko prijavo za vstop v ZDA.

Cepljenja: Niso potrebna. 

ZA NAJEM AVTOMOBILA MORATE IMETI MEDNARODNO VOZNIŠKO DOVOLJENJE IN KREDITNO KARTICO.

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih. Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z obligacijkim zakonom /člen 900/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 902. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije INTERCONTI so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.