NOVOLETNI VIETNAM 14DNI 2.960.-Eur

Pošljite povpraševanje

Program

Vietnam video

Vietnam je čudovita dežela, ki se nahaja v jugovzhodni Aziji. Zaznamujejo jo bogata zgodovina, izjemna narava, raznolika kultura in prijazni prebivalci. Sosednje države so Kitajska na severu, Laos na zahodu in Kambodža na jugozahodu, medtem ko se na vzhodu in jugu nahaja Južno kitajsko morje.

Glavno mesto Vietnama je Hanoj, ki predstavlja politično in kulturno središče države. Hanoj je znan po svojih živahnih tržnicah, slikovitih templjih, zgodovinskih znamenitostih, kot je Ho Chi Minhov mavzolej, ter impresivni arhitekturi. Drugo veliko mesto je Ho Chi Minh City, nekoč znan kot Saigon, ki je gospodarsko in poslovno središče države.

Vietnam ima izjemno raznoliko naravo, ki vključuje prelepe plaže, slikovite doline, gorovja, reke in zelene riževke ter gozdove. Ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Vietnamu je Halong Bay, ki je vpisana na seznam UNESCO-ve svetovne dediščine. Ta zaliv navdušuje s svojimi tisočimi otočki, strmimi apnenčastimi stenami in smaragdnim morjem.

Vietnam je znan tudi po svoji okusni in raznoliki kulinariki. Tradicionalna vietnamska hrana je znana po svežih sestavinah, aromatičnih začimbah in uravnoteženih okusih. Ne smete zamuditi priložnosti, da poskusite jedi, kot so pho (nacionalna juha z rezanci in govedino), banh mi (sendvič z marinirano meso in svežimi zelišči) ter goi cuon (sveži pomladni zavitki). Poleg tega je Vietnam znan tudi po svoji odlični kavi, ki jo lahko poskusite v eni izmed številnih kavarn po državi.

Vietnam je tudi zgodovinsko pomembna dežela, ki je bila v preteklosti prizorišče vojne. Obiskovalci lahko obiščejo različne zgodovinske spomenike, kot so Cu Chi tuneli, kjer so severnovietnamski borci med vietnamsko vojno živeli in se skrivali, ter Muzej vojne v Ho Chi Minh Cityju, ki prikazuje zgodovino vojne in njen vpliv na državo.

Poleg tega pa Vietnam ponuja tudi številne druge aktivnosti, kot so pohodništvo v gorovju Sapa, raziskovanje starodavnih mest, kot je Hoi An, vožnja s kolesom po podeželskih območjih

VELIKA VIETNAMSKA TURA 14.DNI

Odhod: 20. december 2023

 

20. DECEMBER 01.DAN: ZAGREB - DOHA - HANOI  (obroki na letalu)
Polet iz Zagreba ob 16.05 uri proti Dohi. Prihod v Doho ob 23.20 uri.

21. DECEMBER  02.DAN:  HANOJ (obroki na letalu)Nadaljevanje poleta proti Hanoju ob 01.35 uri. Prihod v Hanoi ob 12.10 uri po lokalnem času. Po opravljenih obmejnih formalnostih transfer do hotela. Namestitev. Popoldne hoja skozi stari del Hanoja in obisk tržnice. Večerja. Nočitev. (HOTEL****)

22. DECEMBER 03.DAN: HANOJ (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Ogled prestolnice Vietnama: Ogledali si bomo mavzolej ustanovitelja modernega Vietnama Ho Chi Minha, nekdanjo rezidenco francoskega guvernerja Indokitajske, hišo Ho Chi Minha, pagodo Enega stebra, tempelj Literature, ki je bil prva vietnamska univerza in še drugo. Kosilo. Popoldne ogled muzeja vietnamskih nacionalnih manjšin, kjer se boste spoznali z 55 nacionalnimi manjšinami, ki živijo v Vietnamu in njihovim načinom življenja. Sledi cca. eno urna vožnja z rikšami po Hanoju in ogled predstave vodnih lutk, ki so ena od posebnosti Vietnama. Po končanem ogledu transfer do hotela. Prosto do večerje v lokalni restavraciji. Nočitev.

23. DECEMBER 04. DAN: HANOJ - NINH BINH - HALONG BAY (zajtrk, kosilo, večerja) 
Zajtrk.Vožnja proti Hoa Lu-ju, ki je bil stara prestolnica Vietnama. Okoli nas prevladuje značilna kraška pokrajina z mnogimi stožci, ki se dvigujejo proti nebu. Dan izkoristimo za sprehode po riževih poljih in raziskovanje prelepe narave; s čolni se zapeljemo po reki, od koder se nam odstirajo vedno novi pogledi na prelepo pokrajino. Sledi vožnja do še enega kraškega biserja Vietnama, tokrat na morju, Halong Baya. Prihod v Halong Bay. Namestitev. Večerja. Nočitev. (HOTEL****)

24. DECEMBER  05.dan: HALONG BAY - HANOJ  (zajtrk, kosilo, večerja) 
Zajtrk in nato cca. 4 urno križarjenje po Halong Bayu, zalivu znanem po čudoviti pokrajini, ki je ena najlepših v Aziji. V zalivu se nahaja več kot  2000 apnenčastih otokov, ki tvorijo čudovito naravno kuliso. Postanek na enem od otokov in ogled slikovite podzemne jame. Kosilo na ladji. Popoldne vrnitev Hanoj. Večerja. Nočitev. (HOTEL****)

25. DECEMBER  06.dan: HANOI -  HUE (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Transfer na letališče in polet ob 11.15 uri proti Hueju v osrednjem Vietnamu. Prihod v starodavno prestolnico Hue ob 12.15 uri. Transfer do hotela. Popoldne vožnja v okolico Hueja in ogled cesarskih grobnic cesarjev Khai Dinha in Tu Duca. Vietnamski cesarji so za časa življenja v marsičem želeli posnemati življenje na kitajskem dvoru, podobno pa so si želeli urediti življenje tudi po smrti in to se najlepše vidi tudi  v grobnicah teh dveh cesarjev. Vrnitev v Hue. Večerja v restavraciji. Nočitev. 

26. DECEMBER 07.dan: Zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku križarjenje po Dišeči reki do pagode Tien Mu. Ogled pagode, ki sodi med zgodovinsko najpomembnejše religiozne spomenike v Vietnamu. Vrnitev v Hue in ogled Imperialne citadele - cesarskega prepovedanega mesta, ki sodi v kulturno dediščino Unesca. Kosilo v restavraciji. Popoldne prosto za raziskovanje nekdanjega cesarskega mesta. Večerja v restavraciji. Nočitev.

27. DECEMBER 08.dan: HUE - DA NANG - HOI AN (zajtrk, kosilo,večerja 
Zajtrk. Po zajtrku vožnja po osrednji vietnamski cesti, ki povezuje Hanoi s Saigonom proti tretjemu največjemu mestu Vietnama Da Nangu. Vožnja skozi izredno lepo pokrajino polno riževih polj in majhnih vasi. Prihod v Da Nang, ki je  znan iz vietnamske vojne kot najbolj utrjeno južno vietnamsko mesto. Ogled muzeja ljudstva Chamov, ki so v tem delu Vietnama v 11-12. stoletju bila dominantna civilizacija. Za seboj so pustili izjemno kulturno dediščino, in del nje je na ogled v tem muzeju.. Nato nadaljevanje vožnje do Hoi Ana mesta, ki je pod zaščito Unesca. (vmesni postanek na znani China Beach, kjer je ameriška vojska v času vietnamske vojne imela svoje največje oporišče), Prihod v Hoi An. Popoldne ogled Hoi Ana. Stari del mesta je mešanica japonske, kitajske, vietnamske in indijske arhitekture. Sprehod po starem mestnem jedru, ogled japonskega pokritega mostička, stare hiše in dvorane v kateri so kronali cesarje. Transfer do hotela. Večerja. Nočitev. . (HOTEL****)

28. DECEMBER 09.dan: HOI AN – MY SON – HOI AN (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja do Mysona in ogled obrednega središča ljudstva Chamov, ki so pred 1.000 leti bili eno najpomembnejših ljudstev v jugo-vzhodni Aziji, danes pa jih je le za vzorec. Obvladovali so ozemlje osrednjega Vietnama in Kambodže. Za seboj nam je civilizacija Chamov pustila nekaj izjemnih skulptur, ki sodijo v svetovno kulturno dediščino pod zaščito Unesca. Po ogledu vrnitev v Hoi An. Kosilo v restavraciji. Popoldne prosto za samostojno raziskovanje vietnamskega biserja. Večerja. Nočitev. 

29 DECEMBER 10.dan: HOI AN - DA NANG - SAIGON (zajtrk, večerja)
 Zajtrk. Prosto dopoldne. Popoldne transfer na letališče in polet ob15.10 uri proti Saigonu. Prihod v največje vietnamsko mesto in gospodarsko prestolnico Vietnama ob 16.50 uri. Transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev. (HOTEL****)

30. DECEMBER 11.dan: SAIGON – DELTA MEKONGA – SAIGON (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet v  provinco Vinh Lonh  v središču delte reke Mekong. Na poti do My Thoya postanek za ogled templja, ki je mešanica budizma, konfucianizma in krščanstva. Nadaljevanje vožnje do My Thoya in nato vožnja z ladjo po enem od ogromnih rokavov reke Mekong. Postanek na ‘otoku sadja’ in pokušina različnega tropskega sadja. Vrnitev v My Tho. Kosilo v restavraciji in vožnja v Saigon. Prihod v Saigon v popoldanskih urah.  Nočitev. 

31. DECEMBER 12.dan: HO CHI MINH - TUNELI CU CHI - SAIGON  (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk.  Dopoldne cca. 2 urna vožnja severno od Saigona proti Cu Chiju, predela v katerem so v času vietnamske vojne Vietnamci izkopali čez 200 kilometrov podzemnih tunelov-pravo podzemno mesto. Ogled podzemnega mesta, spalnic, kuhinj, pisarn, zračnih zaklonišč… Vrnitev v Saigon. Kosilo. Popoldne ogled največjega vietnamskega mesta, ekonomskega središča države. Pogledali si bomo predvsem središče mesta, kjer je dobro viden francoski kolonialni vpliv: ogled katedrale Notre Dame, palačo Ponovne združitve – bivša predsedniška palača južnega Vietnama, muzej vietnamske vojne…. Vrnitev v hotel. Silvestrska večerja. Nočitev.

01. JANUAR 13.dan: SAIGON - DOHA (zajtrk, večerja na letalu)
Zajtrk. Prosto za samostojno raziskovanje mesta do transferja na letališče v popoldanskih urah. Polet ob 19.20 uri proti Dohi. Prihod v Doho ob 23.30 uri.

02. JANUAR 14.dan: DOHA - ZAGREB (obroki na letalu)
Nadaljevanje poleta proti Zagrebu ob 02.25 uri. Prihod v Zagreb 06.20 uri. Konec potovanja.

CENA: 2.960 EUR PO OSEBI 

Zavarovanje rizika odpovedi potovanja s 5% odbitno franšizo: 151 EUR PO OSEBI

Cena je izračunana na osnovi 15 oseb. V primeru manjšega števila si pridržujemo pravico do spremembe cene potovanja. 

Cena vključuje: letalsko karto v ekonomskem razredu Zagreb-Hanoj - Hue/Da Nang - Saigon - Zagreb, Saigon, vse takse, 20 kg čekirane prtljage po osebi + ročna prtljaga namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi zajtrka v hotelih****, vsa kosila in večerje po programu v lokalnih restavracijah ali hotelih, vsi ogledi, transferji in vstopnine, stroške slovenskega vodiča, organizacijo potovanja. 

 

Cena ne vključuje: transferja do Zagreba,  stroške po osebnih naročilih, stroške vietnamskega vizuma, napitnine za lokalne vodiče in šoferje  60.-USD , po osebi ter  vse kar ni zapisano pod cena vključuje. 

 

VIZUM: Za vstop v Vietnam je potreben vizum, ki se ga pridobi preko interneta. Vizum stane 65 EUR.   Potni listi vam morajo veljati vsaj še 6 mesecev po odhodu iz Vietnama. 

 

Spodaj je povezava na vietnamski vizum. 

 

https://www.evisa-gov.vn/official/en-gb/?gclid=CjwKCAjw9pGjBhB-EiwAa5jl3LVNaf0o9BhF19hIBG3G9_4riF_1i4BhETtez_Yuok1WfNeVkVnhtxoCHGgQAvD_BwE

 

CEPLJENJA: Niso potrebna.

 

COVID 19: Ni omejitev.