NOVA ZELANDIJA - JUŽNI IN SEVERNI OTOK, 20 DNI

Pošljite povpraševanje
  • View Large
    NOVA ZELANDIJA - JUŽNI IN SEVERNI OTOK, 20 DNI

Program

NOVA ZELANDIJA, 20 DNI

ODHOD: VSAK DAN

1.dan: LJUBLJANA/BENETKE – CHRISTCURCH
Polet proti Melbournu.

2.dan: NA LETALU
Na letalu.

3.dan: CHRISTCHURCH
Prihod v Christchurch. Prevzem avta in vožnja do hotela. Nočitev.

4.dan: CHRISTCHURCH
Zajtrk. Prosto za ogled največjega mesta na severnem otoku Christchurcha v lastni režiji. Mesto je znano pod imenom mesto vrtov. Priporočamo sprehod skozi vrtove ob reki Avon prav tako pa vam zelo priporočamo tudi ogled Antarktičnega raziskovalnega centra. Nočitev.

5.dan: CHRISTCHURCH – DUNEDIN
Zajtrk. Po zajtrku vožnja na jug proti Dunedinu. Prihod v Dunedin in ogled njegovega središča, ki je zgrajen v neogotičnem stilu in spominja na Škotsko od koder so tudi prišli njegovi ustanovitelji. Priporočamo še ogled najbolj strme ulice na svetu in botaničnega vrta, pristanišča in same pacifiške obale. Nočitev.

6.dan: DUNEDIN – TE ANAU
Zajtrk. Po zajtrku zgodaj zjutraj vožnja proti Te Anau, ki je majhno naselje na obrežju največjega južnega jezera Te Anau na severnem otoku. Te Anau služi kot izhodišče za ogled novozelandskih fjordov. Po prihodu v Te Anau priporočamo ogled enega izmed fjordov (Doubtfull Sound, Millford Sound ali Dusky Sound) in ogled jam v njegovi bližini. Namestitev. Nočitev.

7.dan: TE ANAU – QUEENSTOWN
Zajtrk. Po zajtrku prosto za oglede v okolici Te Anaua in nato vožnja proti Queenstownu največjemu turističnemu središču severnega otoka. Prihod v Queenstown in namestitev. Nočitev.

8.dan: QUEENSTOWN
Zajtrk. Po zajtrku priporočamo naslednje aktivnosti. River Jet Boat Safari, kjer se z gliserjem vozite po brzicah bližnjih rek, vidite prelepe slapove in kjer lahko uživate v prelepem gorskem okolju. Queenstown je znan po številnih vodnih in gorskih aktivnostih zato vam zabave zagotovo ne bo zmanjkalo. Nočitev.

9.dan: QUEENSTOWN – CHRISTCHURCH
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Christchurchu. Prihod v Chirstchurch in namestitev. Nočitev.

10.dan: CHRISTCHURCH – PICTON – WELLINGTON
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Pictonu, kjer boste pustili svoje kombije. Vkrcanje na trajekt in vožnja z trajektom čez preliv Malboro Sound proti glavnemu mestu Nove Zelandije Wellingtonu. Prihod v Wellington. Prevzem kombijev pristanišču in namestitev. Nočitev.

11.dan: WELLINGTON
Zajtrk. Po zajtrku priporočamo ogled katere izmed galerij po katerih je Wellington znan. Obvezno se morate z gondolo zapeljat na Mt. Victoria iz katerega je prekrasen pogled na celotno mesto in preliv Malboro Sound, oglejte si še zaliv Oriental Bay. Nočitev.

12.dan: WELLINGTON – ROTORUA
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti središču južnega otoka Rotorui, ki je znana po svojih termalnih vrelcih. Prihod v Rotoruo in namestitev v hotelu Lake Plaza hotel. Priporočamo, da se okopate v enem izmed kopališč, ki jih polnijo številni gejzirji. Nočitev.

13.dan: ROTORUA
Zajtrk. Priporočamo sprehode po naravi, kjer vas bodo zagotovo presenetili številni gejzirji, močno pa priporočamo tudi polet s helikopterjem, ki vam bo omogočil zračni pogled na izredno pokrajino, številna jezera in gejzirje. Nočitev.

14.dan: ROTORUA – WAITOMO CAVES - HAMILTON
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Hamiltonu. Med potjo vam priporočamo ogled jam Waitomo, ki so znane po kresnicah in podzemnih raftingih. Prihod v Hamilton in namestitev. Nočitev.

15.dan: HAMILTON – PAIHIA /BAY OF ISLAND/
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Bay of Island in mestecu Paihiji. Prihod v Paiho in namestitev. Nočitev.

16.dan: BAY OF ISLAND
Zajtrk. Prosti dan za samostojno raziskovanje zaliva in pokrajine. Nočitev.

17.dan: BAY OF ISLAND – AUCKLAND
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti največjemu mestu in ekonomskemu središču Nove Zelandije Aucklandu. Prihod v Auckland in namestitev. Prosto za samostojne oglede mesta. Nočitev.

18.dan: AUCKLAND
Zajtrk. Po zajtrku priporočamo ogled Harbour Bridga, marine v kateri so zasidrane številne jahte, muzeja v katerem je zbrano največ stvari Maorov in ostalih polinezijskih ljudstev….. Nočitev.

19.dan: AUCKLAND – LJUBLJANA/BENETKE
Zajtrk. Po zajtrku oddaja avta na letališču in poleta proti Ljubljani/Benetkam.

20.dan: LJUBLJANA/BENETKE
Prihod v Ljubljano/Benetke. Konec potovanja.

CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone potovanja, cen letalskih kart in števila prijavljenih oseb.

V ceni je všteto: letalski prevoz na relaciji Ljubljana/Benetke –  Christchurch/Auckland – Ljubljana/Benetke, vse letališke takse, namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi nočitve z zajtrkom v hotelih po vaši izbiri,  najem avtomobila za 17 dni v Novi Zelandiji, neomejeno število kilometrov, trajekt Picton – Wellington, organizacija potovanja.

V ceni ni všteto: vsi fakultativni izleti, stroški po osebnih naročilih, stroški zavarovanja za kombije, stroški one way najema avta, ki se plačajo na licu mesta, gorivo, osebno zavarovanje, vse kar ni navedeno pod ceno je všteto.

Cepljenja: niso potrebna

Vizum:  Za vstop v Novo Zelandijo vizum ni potreben.

Za vožnjo po Novi Zelandiji je potrebno mednarodno vozniško dovoljenje.


Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih. Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 60 dni pred odhodom. Plačilo varščine zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja /če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja/. Splošni pogoji in navodila turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.