AKTIVNA NORVEŠKA- Jug- ROAD TRIP

Pošljite povpraševanje

Program

Norveška je raj za ljubitelje fotografije. Peljali se bosto mimo jezer, slapov, živo zelenih travnatih površin, fjordov in ljubkih lesenih hišk. Z nekaj sreče pa vas lahko preseneti tudi kakšen los ali severni jelen.

1. dan: Dunaj - Stavanger
Polet do Stavangerja iz Dunaja, prevzem vozila in vožnja do nastanitve.

2. dan: Stavanger - Odda
Vožnja do izhodiščnega mesta za kratek pohod na Preikestolen. Preikestolen je strma stena, ki se dviga na 604 metrih nad Lysefjordnom. Na vrhu pečine je skoraj raven vrh, velik približno 25 do 25 metrov. Od izhodišča do cilja je približno 4km hoje. Nato se peljete do majhenega mesta Odda.

3. dan: Odda
Zgodaj zjutraj se peljite do izhodiščne točke za pohod do Trolltunge, ki velja za najbolj spektakularno skalo na Norveškem. Trolltunga je skala, ki stoji 700 metrov nad jezerom Ringedalsvatnet. Pohod po visokogorskem terenu do Trolltunga je dolg in zahteven, vendar bo ves trud poplačan z izjemnimi razgledi. Predviden čas pohoda je 7–10 ur.

4. dan: Odda – Bergen
Zjutraj, ko se dovolj naspite peljite do tretje največjega mesta na Norveškem. Bergen je znan tudi po največjem številu deževnih dni na leto.

5. dan: Bergen – Flåm
Vožnja do majhne vasice Flåm, po nastanitvi si oglejte želežniški muzej, nato pa se peljite dolino Vikingov v Gudvangnu. Če vam čas dopušča pojdite do Stegastein razgledne točke in se sprehodite do Brekkkefossen slapov.

6. dan: Flåm – Lom
Vožnja do kraja z imenom Lom. Sprehodite se ob reki Bovra in do lesene cerkvice. Priporočamo tudi, da obiščete pekarno in poiskusiti kakšno izmed norveških peciv.

7. dan: Lom- Geiranger- Otta
Zjutraj peljite do enga najlepših in najbolj znanega fjorda. Na voljo je kar nekaj dobrih razglenih točk za fotografiranje. Peljite se naprej po vijugasti cesti Trollwegen do mesteca Otta.

8. dan: Otta
Dan še za en pohod, na eden najbolj popularnih popularnih hribov med Norvežani s čudovitim razgledom na jezero. Do izhodišča je približno uro in pol vožnje.

9. dan: Otta
Zjutraj se odpravite na rafting izlet na reki Sjoa. Spust traja približno 1 uro po deroči in mrzli reki, po spustu pa se boste pogreli s vročo kavo ali čajem. Popoldne se peljite do nacionalnega parka Rondane in sprehodite ob slapovih reke Ule.

10. dan: Otta – Lilehamer - Oslo
Na poti do Osla, se ustavite v Lilehamru za ogled skakalnice in olimpijskega centra.

11. dan: Oslo – Dunaj
Oddaja vozila in polet proti Dunaju.

 TERMIN: 24. august – 3. september 2020
Možni tudi drugi termini

CENA: 980 EUR na osebo
Cena izračunana, da potujejo 4 potniki

Cena vključuje: Letalsko karto iz Dunaja z ročno prtljago, nastanitve, najem vozila, rafting izlet in organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje: Goriva, parkirnin, obrokov in kar ni navedeno pod vključuje.