NEW YORK - FLORIDA - LAS VEGAS, 15 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

Idealna kombinacija. V treh dneh lahko spoznate veliko strani življenja v New Yorku, nato odletite v Orlando na sončno Florido. Pot po “Sunshine Stateu” vam bo pokazala številne zanimivosti od zabaviščnih parkov Orlanda, plaž St. Petersburga in nočnega življenja v Miamiju. Na koncu skočite še v svetovno igralniško meko Las Vegas od koder imate ob igranju in nakupovanju še številne možnosti izjemnih enodnevnih izletov.

NEW YORK - FLORIDA - LAS VEGAS, 15 DNI

ODHOD: VSAK DAN

01.DAN: LJUBLJANA/TRST/BENETKE – NEW YORK
Polet proti New Yorku. Prihod v New York. Transfer do hotela. Nočitev.

02. - 03. DAN: NEW YORK
Dneva za raziskovanje opevanega New Yorka. Priporočamo naslednje oglede: Lincoln Center, Fifth Avenue, Rockefeller Center, St. Patrick Cathedral, Times Square, Greenwich Village, kitajska četrt, Mala Italija, Battery Park iz katerega lahko vidite Kip Svobode in Elis Island, ki je bil tudi za mnoge slovenske priseljence prvi stik z Ameriko. Na Manhattnu pa se lahko povzpnete na Empire State Builidng – simbol New Yorka, ki je bil dolgo najvišja stavba na svetu in iz katerega je enkraten pogled na celotni Manhattan. Priporočamo še ogled enega izmed odličnih newyorških muzejev (Moma, Gugenheim, Metropolitan) sprehod po Central Parku, Broadwayu. Zvečer priporočamo ogled ene od predstav na Broadwayu. Nočitev.

04.DAN: NEW YORK – ORLANDO
Transfer na letališče JFK in polet proti Orlandu. Po prihodu v Orlandu prevzem avta in vožnja do hotela. Nočitev.

05. - 06.DAN: ORLANDO
Dneva namenjena ogledu zanimivosti v Orlandu in njegovi okolici. Lahko si pogledate Seaworld, 4 Disneyeve parke, otoke Universala kamor sodita Universal in Adventure Studios. Lahko se zapeljete do 50 kilometrov oddaljenega Cape Canaverala in si pogledate Kennedy Space Center iz katerega v vesolje izstreljujejo raketoplane in satelite. Če vas to ne zanima se lahko zapeljete do 220 kilometrov oddaljenga mesta St. Augustina, ki je najstarejše mesto v ZDA. Ustanovili so ga Španci, danes pa je v njem lepo ohranjeno središče iz 18. stoletja. Lahko pa obiščete tudi katerega od outlet nakupovalnih središč v katerih so cene zelo konkurenčne. Nočitev.

07.DAN: ORLANDO – ST.PETERSBURG/CLEARWATER (170 KM)
Dopoldne vožnja na zahodno obalo Floride ob Mehiškem zalivu. Na poti predlagamo postanek v predmestju Tampe Ybor Citiyu in ogled ene od prodajalen kubanskih cigar. Lastniki so Kubanci, ki so na to področje prišli že dosti pred prihodom Castra na oblast na Kubi. Po prihodu v St. Petersburg priporočamo ogled največjega muzeja Salvadorja Dalija izven Španije. Namestitev na obali. Področje St.Petersburga in Clearwatterja ima največ sončnih ur na Floridi. Nočitev.

08.DAN: ST.PETERSBURG/CLEARWATER – FORT MYERS (220 KM)
Vožnja ob obali proti jugu Floride. Priporočamo postanek v Sarasoti, ki je polna umetnikov in galerij. Prihod v Fort Myers. Priporočamo ogled zimskih rezidenc  velikih prijateljev  izumitelja in botanika Tomasa Alve Edisona in ustanovitelja tovarne avtomobilov Ford Henriya Forda. Nekdanji rezidenci sta danes muzej v katerem si lahko pogledate številne Edisonove izume in modele najbolj uspešnih Fordovih avtomobilov. Rezidenci stojita sredi čudovito ohranjenega vrta. Nočitev.

09.DAN: FORT MYERS – EVERGLADES CITY - MIAMI BEACH (260 KM)
Vožnja po Tamian Trailu proti Miami Beachu. Predlagamo postanek v Everglades Citiyu in 60- 90 minutno vožnjo s čolni na propelerje po močvirju Everglades (čolni so za 6 oseb). Na tej vožnji boste spoznali floro in fauno velikanskegqa močvirja, ki je nekoč zavzemalo polovico Floride. Nato nadaljevanje vožnje po Tamian Trailu proti Miami Beachu. Prihod v Miami Beach. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Zvečer se sprehodite po Ocean Drive, ki je središče nočnega življenja. Nočitev.

10.DAN: MIAMI BEACH
Priporočamo ogled četrti Art Deco, modnega South Beacha, Miami Sea akvarija, Ocean Driva. Seveda vas bo privabila bela peščena plaža, v Coral Reef State Parku pa si lahko pogledate koralni greben iz čolna, ki ima stekleno dno ali s snorkljanjem. Stara umetniška četrt Coconat Grove se je razvila v zanimivo modno sceno. Zvečer se tam lahko sprehajate po ozkih stranskih ulicah ali preprosto tam spijete cocktail. Lahko se ob obali zapeljete severno proti Fort Lauderdalu in Palm Beachu ali južno del poti proti Key Westu. Lahko pa preprosto uživate na peščeni plaži Miami Beacha. Nočitev.

11.DAN: MIAMI BEACH - LAS VEGAS
Oddaja avta na letališču v Miamiju in polet proti Las Vegasu. prihod v Las Vegas in prevzem avta na letališču. Vožnja do hotela. Namestitev. Priporočamo sprehod po Stripu in skozi tematske hotele kot so Venetian, Ceasar Palace, New York New York... Ne pozabite si ogledat ene od znanih predstav v Las Vegasu. Nočitev.

12.-13. DAN: LAS VEGAS
Lahko se zapeljete skozi nevadsko puščavo proti Death Valleyu (cca 2 uri vožnje od Las Vegasa). Tako so jo poimenovali prvi popotniki, ki so prečkali to dolino. Dolina Smrti leži 100 metrov pod morsko gladino in je tako pusta ter suha, da so o dolini govorili kot o dolini v kateri ni nobenega izvira niti drevesa na katerega bi se lahko obesili. Ogled Badwater Pointa, ki je najnižja točka doline, Furnace Creeka in peščenih sipin Stovepipea. Če vam to ne ustreza se lahko zapeljete do Hoower Dama (cca. 40 minut vožnje od Las Vegasa) in si ogledate enega največjih jezov na svetu. Z njim so v čau gospodarske krize v 30. letih 20.stoletja zajezili reko Colorado in omogočili razcvet Las Vegasa. Za jezom je nastalo ogromno jezero Mead, ki napaja z vodo celoten Las Vegas in pol Arizone. Če ste pri volji se lahko zapeljete na celodnevni izlet do Grand Canyona (cca. 800 km tja in nazaj). Zgodnja jutranja vožnja (cca. 4 ure) proti Grand Canyonu. Ogled južnega roba Grand Canyona, ki sodi med največje svetovne naravne fenomene, ki je nastajal miljone let in je posledica erozije, ki sta jo povzročila veter in voda. Sprehod po južnem robu kanjona iz katerega je pogled na reko Colorado, ki se nahaja 1500 metrov nižje. Možnost panoramskega ogleda kanjona iz helikopterja z doplačilom. Nato vrnitev v Las Vegas. Vožnja čez Hoower Dam (Hoowerjev jez) do Las Vegasa. Lahko pa se na izlet v Grand Canyon zapeljete tudi z letalom. Lahko pa preprosto uživate v trgovinah in igralnicah Las Vegasa. Nočitev.

14.DAN: LAS VEGAS - LJUBLJANA/TRST/BENETKE
Vrnitev avta na letališču in polet proti Ljubljani/Trstu/Benetkam.

15.DAN: LJUBLJANA/TRST/BENETKE
Prihod v Ljubljano/Trst/Benetke. Konec potovanja.

CENA: NA VPRAŠANJE 

ZA NATANČNO CENO POŠLJITE MAIL ALI POKLIČITE. ODGOVORILI VAM BOMO V ROKU 1-2 DELOVNIH DNI.

 

Aranžma vključuje:
- letalsko karto v ekonomskem razredu Ljubljana/Trst/Benetke - New York - Orlando/Miami - Las Vegas - Ljubljana/Trst/Benetke,
- vse letališke takse,
- transfer letališče - hotel - letališče v New Yorku,
- namestitev v dvoposteljih sobah turistične kategorije na osnovi nočitve, ponekod tudi zajtrka, a to bo natačno določeno ob prijavi,
- najem rent a carja - midsize, prevzem v Orlandu in oddaja v Miami Beachu ter prevzem in oddaja v Las Vegasu, neomejeno število kilometrov, vsa zavarovanja do višini 1.7 milijona eur, dodatni voznik, 2 tanka bencija (1 na Floridi in 1 v Las Vegasu), enosmerni najem avtomobila na Floridi
- organizacija potovanja

Cena ne vključuje:  stroške po osebnih naročilih, vse cestnine, mostnine, tunelnine, ves bencin, vsi stroški po osebnih naročilih, vse kar ni  omenjeno pod cena vključuje.

Cepljenja: Niso potrebna.

Vizumi: Za vstop v Združene države Amerike vizum ni potreben. Pred odhodom pa morate nujno izpolniti obrazec ESTA: esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html

ZA NAJEM AVTOMOBILA POTREBUJETE MEDNARODNO VOZNIŠKO DOVOLJENJE IN KREDITNO KARTICO

POLETI V/IZ ZDA SE LAHKO SPREMENIJO IN SO ODVISNI OD TRENUTNE RAZPOLOŽLJIVOSTI SEDEŽEV NA LETALIH.


Program lahko tudi prilagodimo individualnim željam.