NAMIBIJA, 14 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

1.DAN: ZAGREB – DOHA (obroki na letalu)
Polet ob 16.05 uri proti Dohi. Prihod v Doho ob 23.15 uri.

2.DAN: DOHA – WINDHOEK -KALAHARI (obroki na letalu, večerja) (cca. 280 km)
Nadaljevanje poleta proti Windhoeku ob 02.15 uri. Prihod v Widnhoek ob 10.40 uri. Po prihodu prevzem avta na letališču. Nato vožnja proti jugu Namibije na področje puščave Kalahari. Vožnja skozi Rehoboth in Kalkrand vas bo pripeljala v Kalahari, ki je 900.000 kvadratnih kilometrov velika polsušna savana (za skoraj 4 bivše Jugoslavije). Največji del jo je v Bocvani, razteza pa se tudi v Namibijo in Južno Afriko. Zaradi nadmorske višine okrog 1000 metrov je podnebje suho. Največ dežja pade v zimskih mesecih. Edini stalni vir vode je reka Okawango zato ni čudno, da so območje poimenovali Kalahari,kar pomeni „Dežela brez vode“. Področje je bogato z živalmi. Včasih je bilo ogromno slonov in žiraf, danes pa je poljedelstvo, predvsem pa živinoreja v določenih predelih zelo spremenila živalstvo. Velike črede goveda niso nobena posebnost. Prihod v Intu Afrika private game reserve. Namestitev. Možnost safarija. Nočitev. (HOTEL****) 

03.DAN: KALAHARI (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Dan namenjen raziskovanju puščave Kalahari. Nočitev.

04. DAN: KALAHARI - SESRIEM (zajtrk, kosilo večerja) (cca. 300 km)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Sesriemu, ki stoji na obrobju najlepše puščave na svetu Namib. Srečanje s puščavo in slikovitimi sipinami, ki spreminjajo obliko in barvo odvisno od sončne svetlobe in vetra. Sipine v Sossuvleiu ne veljajo samo za najvišje puščavske sipine na svetu ampak tudi ene najlepših in slikovitih na zemlji. Namestitev. Popoldne ogled sesriemskega kanjona, ki ga je oblikovala reka Tsauchab. Večerja. Nočitev. (HOTEL****)

05. DAN: SESRIEM (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Danes bo treba vstati zgodaj da bi lahko opazovali sipine v svetlobi vzhajajočega sonca. Dan namenjen ogledovanju sipin in obisku 30 m globokega kanjona Sesriem katerega starost ocenjujejo na 18 milijonov let. V sklopu celodnevnega izlet asi lahko ogledate kanjon SESRIEM (50 min vožnje od vaše namestitve), BIG DADDY DUNE (velja za eno največjih sipin v Namibiji) in DEAD VLEI (slana puščana znana po okamelenih drevesih). Big Daddy Dune in Dead Vlei sta oddaljeni od namestitve približno 2 uri vožnje). Za lažjo predstavo lokacij zemljevid spodaj. Če ne želite voziti sami, potem v hotleu povprašajte ali vam lahko organizirajo poldnevni izlet. Se je pa treba odpraviti zelo zgodaj, sončni vzhod in zgodnje jutro imata svoj čar. Večerja. Nočitev.

06.DAN: SESRIEM – SWAKOPMUND (zajtrk) (cca. 410 km)
Zajtrk. Vožnja proti reki Kuiseb, ki onemogoča širitev peščenih sipin proti severu Namibije. Piknik kosilo na poti. Postanek v mesečevi dolini. Površje doline je podobno tistemu na luni. Vegetacija je redka. Spoznali se boste z rastlino Welwitchia Mirabilis, ki je v trdih podnebnih pogojih namibijske puščave preživela tisočletja in je značilna samo za Namibijo. Prihod v Swakopmund, majhno, prijetno obalno mestece v popoldanskih urah. Namestitev. Nočitev. (HOTEL****)

7.DAN: SWAKOPMUND – OMARURU - DAMARALAND (zajtrk) (cca. 580 km)
Zajtrk. Nato vožnja proti regiji Erongu in mestu Omaruru, ki se imenuje po istoimeni reki, ki teče skozi ta del Namibije. Na poti postanek za ogled SPITZKOPPE, najbolj znana namibijska gora, ki pa je visoka samo 180m. V kolikor se vam nasmehne sreča boste lahko opazili kakega puščavskega slona in antilope.  Prihod v Omaruru. V Omaruruju se lahko odpeljete do znane vinarne Erongo Mountain Vinery in poizkusite izjemno dobro namibijsko vino. Nato vožnja proti Twyfelfonteinu in ogled znamenite skalne poslikave, ki so jih ustvarili lokalni prebivalci še v kameni dobi. 10 km severno od Twyfelfonteina se lahko ustavite v vasici plemena Damar in si ogledate tradicionalni način življenja plemena. Nadaljni ogled na poti je tako imenovano zažgano gorovje, ki je v resnici 80 milijonov let stara nakopičena vulkanska lava v višini 200 m in kamnite orgle, ki so stare okoli 150 milijonov let in so ne glede na to da so neuglašene še danes v dobri kondiciji. (HOTEL***)  

08.DAN: DAMARALAND (zajtrk)
Zajtrk. Dan namenjen ogledu severnega dela Namibije. V Lodgu si lahko rezervirate ogled področja Opuwo, kjer živi ljudstvo Himba……. Nočitev.

09.DAN: DAMARLAND – ETOSHA (zajtrk) (cca.300 km)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do Etoshe. Nedaleč od našega prenočišča se začenja nacionalni park Etosha v katerem si boste lahko ogledali zebre, slone, gnuje,impale in še druge velike živali. Z nekaj sreče pa si boste med potjo lahko ogledali še leve in geparde. Živali so najbolj aktivne zgodaj zjutraj in zvečer. Preko dneva pa so za ogled najbolj primerna “jezera”, saj se živali tam zadržujejo zaradi žeje. Opcija tudi nočni ogled parka, vendar mora biti voden. Park lahko raziskujete sami, lahko pa v hotelu prosite za voden ogled. Večerja. Nočitev. (ETOSHA SAFARI LODGE***)

10-11.DAN: ETOSHA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nacionalni park Etosha pokriva okrog 20.000 kvadratnih kilometrov ozemlja (1 Slovenijo), v njem pa živi 114 različnih vrst sesalcev in 340 različnih vrst ptičev. Vožnja v vzhodni del Etosha parka in med potjo ogled nekaterih živali , ki ne živijo v zahodnem delu parka. Med njimi je mnoštvo antilop, leopard, simpatične poskočne impale in druge živali. Namestitev. Nočitev. (MOKUTA ETOSHA LODGE****)

12.DAN: ETOSHA – MIZASTA GORA WATERBERG – OTJIWARONGO (zajtrk) (cca. 300 km)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do veličastne mizaste gore Waterberg dolge 48 in široke 15 km. Dviga se cca. 200 metrov nad pokrajino. Danes je gora in območje narodni park. Sledi vožnja do Otjiwa Lodge. Namestitev. Nočitev. (OTJIWA LODGE*** - CHALLET ROOM)

13.DAN: OTJIWARONGO - WINDHOEK  – DOHA (zajtrk, obroki na letalu) (cca. 260 km)
Zajtrk. Vožnja do Windhoeka Oddaja avta na letališču do 13.00 ure. Polet ob 15.05 uri proti Johannesburgu. Prihod v Johannesburg ob 16.55 uri in nadaljevanje poleta proti Dohi ob 20.40 uri.

14.DAN: DOHA – ZAGREB (obroki na letalu)
Prihod v Doho ob 06.35 uri in nadaljevanje poleta proti Zagrebu ob 07.55 uri. Prihod v Zagreb ob 11.55 uri. Konec potovanja.

CENA:  NA VPRAŠANJE

 

V ceno je vključeno: letalska karta v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Doha – Windhoek – Johannesburg – Doha – Zagreb, vse letališke takse, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih po programu, vsi zajtrki, vsa kosila in vse večerje po programu, najem avta – TOYOTA HILUX 4 x 4 (prevzem in oddaja letališče Windhoek), neomejeno število km, kasko zavarovanje (odbitna franšiza 500 EUR je zavarovana pri zunanji zavarovalnici ne rent a carju), zavarovanje proti kraji avta (ne zavaruje osebnih stvari v avtu), zavarovanje odškodninske odgovornosti, vse takse, 1 voznik 

 

V ceno ni vključeno: stroški namibijskega vizuma, stroškov po osebnih naročilih, vstopnine v nacinonalne parke (cca. 8 EUR na dan po osebi in 1 EUR na dan za avto), dodatnega voznika, procesing fee v primeru prometne nesreče ali kraje avta ne glede na krivdo (cca. 66 EUR na nesrečo), ves bencin (avto morate vrniti s polnim tankom), pogodbo med rent a carjem in vami (cca. 6 EUR), ki jo plačate ob prevzemu avta, morebitne cestnine, parkirnine, vse kar ni napisano pod cena vključuje.

 

Vizum: Za vstop v Namibijo je potreben vizum. Za pridobitev vizuma potrebujete izpolnjen formular, potni list, tri slike, potrdilo o zaposlitvi v angleščini.

 

Cepljenja: Niso potrebna. Priporočamo tablete proti malariji za nacionalni park Etosha.

 

POMEMBNO: Za prevzem avta v Namibiji potrebujete ob našem vozniškem dovoljenju še mednarodno vozniško dovoljenje in kreditno kartico, ki mora glasiti na prvega voznika. Ob prevzemu avta vam bodo na kreditni kartici blokirali cca. 500 EUR, ki vam jih bodo vrnili ob vračilu avta, če bo ta nepoškodovan. V primeru, da bi vam del zadržali zaradi poškod na avtu, ki niso posledica nemarnosti, vam bot a znesek povrnila zunanja zavarovalnica, pri kateri je zavarovana odbitna franšiza.