MEHIKA SKUPINSKO POTOVANJE (MEXICO CITY IN JUKATAN)

Pošljite povpraševanje
 • View Large
  MEHIKA SKUPINSKO POTOVANJE (MEXICO CITY IN JUKATAN)
 • View Large
  MEHIKA SKUPINSKO POTOVANJE (MEXICO CITY IN JUKATAN)
 • View Large
  MEHIKA SKUPINSKO POTOVANJE (MEXICO CITY IN JUKATAN)
 • View Large
  MEHIKA SKUPINSKO POTOVANJE (MEXICO CITY IN JUKATAN)

Program

Raziščite čudovito Mehiko skupaj z nami! Naše skupinsko potovanje vas bo popeljalo skozi čarobne kotičke Mexico Cityja, mistične ruševine Teotihuacana, slikovito kolonialno mesto Valladolid, idilični Bacalar ter živahna obmorska letovišča, kot sta Tulum in Playa del Carmen. Doživite nepozabne trenutke ob raziskovanju bogate zgodovine, kulture in naravnih lepot Mehike v družbi izkušenih vodnikov in navdušenih sopotnikov!


TERMIN: 14.-25. NOVEMBER 2024


1.dan: BLIŽNJE LETALIŠČE – MEXICO CITY 
Naš čarobni mehiški oddih se bo začel z letom z enim prestopom iz bližnjega letališča proti živahnemu Mexico Cityju. Polni pričakovanj in navdušenja bomo uživali v letalski pustolovščini, medtem ko bomo sanjarili o avanturah, ki nas čakajo. 

2.dan: MEXICO CITY
Po pristanku v Mexico Cityju bomo s transferjem prispeli do našega hotela. Mesto, ki so ga začeli graditi leta 1325, nas bo očaralo s svojo zgodovino in razkošjem. Gradnja tega veličastnega mesta je trajala skoraj dve stoletji, rezultat pa je bilo mesto s 200.000 prebivalci, prepredeno z urejenimi kanali in cestami ter prelepimi piramidami. Te piramide, obložene s posebnim ometom, so se lesketale v sončni svetlobi, na njihovih vrhovih pa so se vzvišeno dvigali templji, posvečeni božanstvom tistega časa. Danes je Mexico City eno največjih mest na svetu po številu prebivalcev. Nahaja se na nadmorski višini 2300 metrov in uživa ugodno klimo skozi vse leto. Kljub hitri rasti in urbanizaciji mesto še vedno ohranja čar nekdanjih dni. Najprej bomo obiskali znameniti glavni trg Zócalo, enega največjih mestnih trgov na svetu. Ta trg, uradno imenovan Plaza de la Constitución, je bil že v času Aztekov osrednji del mesta Tenochtitlán. Danes je srce zgodovinskega središča Mexico Cityja in dom številnih pomembnih zgradb, ki so priče zgodovini in kulturi tega območja. Na trgu Zócalo se nahaja tudi veličastna katedrala, ki je največja in najstarejša katedrala v Latinski Ameriki. Njena gradnja se je začela leta 1573 in trajala več kot dva stoletja.  Obiskali bomo tudi Nacionalno palačo, ki je že stoletja sedež mehiške vlade. Ta čudovita stavba, zgrajena na temeljih stare palače azteškega cesarja Montezume, je sama po sebi zgodovinski zaklad. Palača je dom znamenitih fresk, ki jih je ustvaril slavni mehiški umetnik Diego Rivera. Freske, ki krasijo stene Nacionalne palače, pripovedujejo zgodbo Mehike od predkolumbovskih časov do revolucije in naprej. Rivera je skozi svoja dela prikazal bogato in kompleksno zgodovino naroda, vključno z vplivom španske kolonizacije, boji za neodvisnost in družbenimi spremembami. Po ogledu teh zgodovinskih znamenitosti bomo imeli prosto popoldne za samostojno raziskovanje mesta. Morda se bomo sprehodili po okoliških ulicah, raziskovali lokalne tržnice, ali pa se preprosto sprostili v enem od prijetnih mestnih parkov. Dan bomo zaključili s prijetno nočitvijo v našem hotelu, pripravljeni na nove pustolovščine. 

3. dan: MEXICO CITY – TEOTIHUACAN – MEXICO CITY 
Po zajtrku v našem hotelu bomo skočili v časovni stroj in se podali na raziskovanje veličastnega starodavnega mesta Teotihuacan. Ta dan bo kot izlet v srce mehiške mitologije in zgodovine! Najprej se bomo povzpeli na mogočne piramide Sonca in Lune, od koder se nam bodo razprli razgledi, ki jemljejo dih. Teotihuacan, znano kot Mesto bogov, ni samo arheološki kompleks, temveč je bilo tudi središče, kjer so se prepletale mitologije Mehike. Mesto bogov, nebes, zemlje in človeka, kjer bomo občutili energijo starodavne civilizacije, bo v nas prebudilo občutek čudenja in spoštovanja. Sprehod po slavni Aveniji Mrtvih nas bo popeljal mimo veličastnih zgradb in templjev, ki so pričevanje o moči in veličini tega starodavnega mesta. Obiskali bomo tempelj Quetzalcoatla, Citadelo, Piramido Sonca, Piramido Lune in Trg Lune. Vsaka lokacija bo razkrila nove zgodbe in skrivnosti, ki nas bodo popeljale globlje v zgodovino tega fascinantnega kraja. Po dnevu, polnem odkritij in spektakularnih razgledov, se bomo vrnili v Mexico City, kjer nas bo čakala zaslužena nočitev. Zaspali bomo z mislimi na veličastnost Teotihuacana in s pričakovanjem naslednjih avantur, ki nas čakajo v Mehiki.

4. dan: MEXICO CITY - CANCUN - VALLADOLID
Po še enem zajtrku v našem hotelu v Mexico Cityju nas čaka nov dan, poln dogodivščin! Transfer nas bo popeljal na letališče, kjer bomo poleteli proti Cancunu, tropskemu raju na Karibih. Po pristanku se bomo odpeljali proti šarmantnemu kolonialnemu mestecu Valladolid. Vožnja do Valladolida bo pravo potovanje skozi čas. To slikovito mestece, polno zgodovinskih, naravnih in kulturnih zakladov, nas bo očaralo s svojo kolonialno arhitekturo in živahnimi ulicami. Valladolid je pravi dragulj Yucatána, kjer se preteklost in sedanjost prepletata na vsakem koraku. Ko prispemo v Valladolid, nas bodo pozdravile impresivne cerkve, ki se dvigajo nad mestom in pričajo o bogati zgodovini. Sprehodili se bomo po očarljivih soseskah, kjer nas bodo navdušile barvite hiše in prijazni domačini. Vsaka ulica in trg skriva zgodbo, ki nas bo popeljala globlje v zgodovino tega kraja. Za tiste, ki želijo raziskati naravne lepote, predlagamo obisk ene izmed znamenitih cenot v bližini mesta. Te naravne kraške jame, napolnjene s kristalno čisto vodo, so bile nekoč sveti kraji za Maje. Danes so priljubljena destinacija za osvežitev in raziskovanje podvodnih lepot. Plavanje v cenotah bo kot potopitev v skrivnostni svet, kjer se bomo počutili kot pravi raziskovalci. Dan bomo zaključili z večernim sprehodom po mestnih ulicah, kjer bomo uživali v prijetnem vzdušju in okusnih lokalnih jedeh. Valladolid nas bo navdušil s svojo pristnostjo in toplino, zaradi česar bomo komaj čakali na naslednji dan, poln novih doživetij. Zaspali bomo v našem hotelu, pripravljeni na nadaljevanje naše mehiške pustolovščine.

5. dan: VALLADOLID - CHITZEN ITZA - TULUM
Zajtrk bo le začetek našega dneva, polnega fascinantnih odkritij! Podali se bomo na ogled ruševin - Chitzen Itze, najznamenitejšega in najbolje ohranjenega mesta Majev ter kasneje Toltekov na polotoku Yucatan. To mesto, ki je bilo prestolnica Majev med 5. in 10. stoletjem n.š., ter pozneje prestolnica Toltekov, bo naše pravo arheološko doživetje. Ogled templja Kukulkan je kot potovanje skozi čas. Ta piramida, ki so jo Maji uporabljali v posvetne namene in za preučevanje astronomije, je pravo čudo. Vsaka stran piramide ima 91 stopnic, skupaj 364 plus ena na vrhu, kar predstavlja dni v letu. Devet nadstropij piramide je razdeljenih na 18 delov, kar ustreza 18 mesecev v Majevskem sončnem letu. Če pa ste mislili, da je to že dovolj, počakajte, da vidite, kaj se zgodi ob enakonočjih! Vsako leto 21. marca in 23. septembra ob spomladanskem in jesenskem enakonočju se zgodi nekaj res spektakularnega. Sence kamnitih trikotnikov na severnem stopnišču, ob pravem položaju sonca, oblikujejo valovito kačo. Ta prizor se lahko občuduje 3 ure in 22 minut, ko se dan prične daljšati ali krajšati, odvisno od letnega časa. Potem pa je tu še ogled drugih znamenitih stavb, kot so Templj bojevnikov, Skupina tisočih stebrov, Tržnica, Grobnica visokih svečenikov in še mnogo več! Popoldne se bomo odpravili proti Tulumu, kjer nas čaka zaslužena nočitev. Ta dan bo zagotovo ostal vtisnjen v našem spominu kot dan poln čudes, skrivnosti in odkritij.

6. dan: TULUM - BACALAR
Zajtrk v hotelu, čaka nas dan poln osupljivih dogodivščin! Raziskovali bomo mistično Tulumsko obalo. Ta majhno pristaniško mesto, ki je imelo svoj razcvet med leti 1200 in 1521, je bilo ključno središče trgovine ob karibski obali vse do Belizeja. Ko je španski konkvistador Juan de Grijalva plul mimo leta 1518, ga je dočakal pogled na čudovito obzidano mesto. Njegove zgradbe so bleščale v živahnih barvah, od rdeče do modre in rumene, obredni ogenj pa je gorel na vrhu obalnega stražnega stolpa. A le 75 let po španski osvojitvi je bilo mesto zapuščeno, prebivalstvo pa zdesetkano zaradi bolezni, ki so jih prinesli Evropejci. Več sto let je narava postopoma prevzela mesto, dokler ni bilo pozabljeno vse do sredine 19. stoletja, ko sta raziskovalca John Stephens in Frederick Catherwood objavila njegove podrobne opise in risbe. A to ni konec našega dneva! Po ogledu Tuluma se bomo podali proti Bacalarju, pravi dragulj na Yucatanu. Bacalar, znan tudi kot "Sedem barv lagune", nas bo očaral s svojimi kristalno čistimi turkiznimi vodami in čarobnimi odtenki modrine. Naše popotovanje se nadaljuje v tem čudovitem mestu, kjer nas čakajo še večje odkritje in nepozabni trenutki. Zvečer povratek v hotel in nočitev.

7. dan: BACALAR
Zajtrk v hotelu nas bo le pripravil na nepozabno dogodivščino, ki nas čaka! Vkrcali se bomo na barko in se podali na raziskovanje čudovite lagune Bacalar. Pripravite se na pravo pustolovščino!  Barvna paleta vode, ki se spreminja od turkizne do smaragdno zelene, bo kot prizor iz sanj. Raziskovali bomo skrivnostne cenote, podvodne jame, polne čudovitih oblik in barv, ter se osvežili v naravnih lagunah, kjer nas bo voda božala kot najnežnejši objem narave. Popoldne bomo preživeli v sproščenem vzdušju ob jezeru. Lahko se bomo prepuščali sončnim žarkom na palubi barka, se kopali v osvežujoči vodi ali pa se odpravili na sprehod ob obali, kjer nas bodo spremljali čudoviti razgledi in pristna narava. Vsak trenutek na tem čarobnem jezeru bo kot iz pravljice, poln čistega užitka in miru. Ne pozabite kamere, saj boste želeli zabeležiti vsak trenutek te nepozabne izkušnje!

8. dan: BACALAR - PLAYA DEL CARMEN
Zajtrk v hotelu nas bo prebudil in napolnil z navdušenjem, saj se bomo danes odpravili proti živahnemu mestu Playa del Carmen! Po zajtrku bomo pospravili svoje stvari, se poslovili od čarobnega Bacalarja in se podali na potovanje po obali Karibskega morja. Prihod v to priljubljeno obmorsko letovišče nas bo pozdravil s soncem, peskom in osvežujočim vetrom. Mesto je živahno in polno življenja, kar nas bo takoj navdušilo in napolnilo z energijo za nadaljnje raziskovanje. Večer bomo preživeli ob sprehodu po znameniti ulici Quinta Avenida, kjer se dogaja vse! Ta ulica je prava paša za oči, polna trgovin, restavracij, barov in živahne glasbe. Sprehajali se bomo med barvitimi stojnicami, občudovali ulične umetnike in se prepustili vonjem sveže pripravljene hrane. Vsak vogal nas bo presenetil s svojo edinstveno atmosfero, od sproščenih plažnih barov do elegantnih butikov. Priložnosti za raziskovanje in odkrivanje novih krajev in okusov bo več kot dovolj! Večer v Playa del Carmenu bo kot pravljica, polna življenja, barv in nepozabnih doživetij. Z veseljem bomo zaključili ta dan, poln novih vtisov, in se z nasmehom na obrazu odpravili v naše udobno prenočišče, pripravljeni na še več avantur v prihodnjih dneh. Nočitev.

9. dan: PLAYA DEL CARMEN - COZUMEL
Zajtrk v Playa del Carmen nas bo pripravil na še en dan poln avantur! Tokrat se bomo vkrcali na ladjo in odpluli na otok Cozumel, pravi raj za ljubitelje morja in sonca. Ko se bomo približevali otoku, bomo opazovali, kako se nežno modro Karibsko morje spaja s kristalno čisto vodo obale. Pristanek na Cozumelu nas bo pozdravil s toplim soncem in nežnim morskim vetrom. Dan bo namenjen raziskovanju čudovitih plaž, ki jih otok ponuja. Beli pesek, turkizno modro morje in palme bodo ustvarjali slikovite prizore, kot iz razglednice. Lahko se bomo sončili na plaži, plavali v topli vodi ali pa se podali na pustolovščino potapljanja v koralnih grebenih, kjer bomo odkrivali bogastvo podvodnega sveta. Ko se bomo popoldne vrnili nazaj v Playa del Carmen, bomo še vedno občutili valove energije in navdušenja, ki jih je ta čarobni dan prinesel. Večer bomo preživeli v sproščenem vzdušju, lahko se bomo sprehodili po plaži ob sončnem zahodu ali pa se ustavili v katerem izmed lokalnih barov, kjer nas bodo pričakali osvežujoči koktajli in prijazni domačini. Ta dan na Cozumelu bo ostal vtisnjen v naš spomin kot dan poln sonca, morja in nepozabnih trenutkov. Nočitev.

10. dan: PLAYA DEL CARMEN 
Zajtrk v hotelu. Prost dan za uživanje na plaži in morske aktivnost.

11. dan: PLAYA DEL CARMEN - CANCUN - DOMOV
Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili proti letališču v Cancunu, od koder bomo poleteli nazaj proti domu. Polni novih spominov in doživetij se bomo poslovili od naše mehiške avanture. Mehika nam bo vedno ostala v srcu, kot čudovita dežela, ki nas je očarala s svojo raznolikostjo, gostoljubnostjo in lepotami. Adiós, Mehika - do naslednjega srečanja!

12. dan: KONEC POTOVANJA
Prihod na bližnje letališče v Evropo in konec potovanja.

TERMIN: 14. - 25. november 2024

CENA: od 2.999€ na osebo

Cena vključuje:
- letalske karte iz Benetk + prtljaga 23 kg
- nastanitve 3-4* z zajtrkom
- slovensko vodenje
- izlete
- transferje
- vstopnine